ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φορείς της Ουκρανίας στην Ζαχάρω

  • 3
    Shares

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, δέχθηκε στη Ζαχάρω αποστολή φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησής από την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τους Αντιδημάρχους κο Ευγένι Κομπλένκο και Άννα Κουτσένκο, της πόλεως Ζμέρινκα, η οποία βρίσκεται 200χιλ. από την Πρωτεύουσα Κίεβο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος», της Ουκρανικής Πρεσβείας και της Δημοκρατίας της Ουκρανίας, στην Πάτρα με πολιτιστικό, επιχειρηματικό και οικονομικό χαρακτήρα και σύσφιξη των Ελληνοουκρανικών σχέσεων.

Επικεφαλής του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος» είναι ο κος Ροδόπουλος Μιχάλης, ο οποίος τυγχάνει και προσωπικός φίλος του τετράκις εκλεγμένου Δημάρχου Ζαχάρως κου Πανταζή Χρονόπουλου, και φίλος της περιοχής, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή.

Την αποστολή υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Ζαχάρως ο Δήμαρχος Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, ο κος Πανταζής Χρονόπουλος, καθώς και πολίτες από την Ουκρανία οι οποίοι ζουν και έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία.

Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση για την περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο Δήμων, την δυνατότητα αδελφοποίησης και ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, όσο αφορά τη εξαγωγή τοπικών προϊόντων.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε σε πρότυπο τοπικό ελαιοτριβείο όπου παρουσιάστηκε η διαδικασία εξαγωγής του ελαιόλαδου καθώς και η τυποποίησή του.

Η επίσκεψη έκλεισε με γεύμα που προσέφερε ο Δήμαρχος Ζαχάρως.

 

 


  • 3
    Shares