ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Φορτηγά από την εργολαβία της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ μεταφέρουν χώματα σε οικόπεδου αιρετού ;


ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ… “ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ” ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ;

Σε μια απίστευτη καταγγελία, μαζί με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζονται σήμερα αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, προχώρησαν αναγνώστες του ilia.news από την περιοχή της Κουρούτας.

Η αρχική καταγγελία ανέφερε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι, σε οικόπεδο που πρόσφατα έχει αγοραστεί από γνωστή οικογένεια της Αμαλιάδας φορτηγά αδειάζουν επί μία εβδομάδα αδρανή υλικά. Έως εδώ όλα καλά, τίποτα το επιλήψιμο.

Οι καταγγέλλοντες όμως προχώρησαν κι ένα βήμα πιο πέρα, στέλνοντάς μας φωτογραφικό υλικό βάσει του όποιου τα αδρανή υλικά μεταφέρονται για να “μπαζωθεί” το παραθαλάσσιο οικόπεδο της Κουρούτας -το οποίο προορίζεται μελλοντικά για μπανγκαλόουζ, από φορτηγά της εταιρείας που πραγματοποιεί το έργο της νέας Πατρών – Πύργου, ενώ τα αδρανή υλικά φορτώνονται από το εργοτάξιο του Έργου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Το ilia.news τις 15 τελευταίες ημέρες ερευνούσε την καταγγελία και τελικά καταφέραμε να εντοπίσουμε την αλήθεια. Όντως τα φορτηγά που εναποθέτουν αδρανή υλικά σε οικόπεδο της Κουρούτας, προκειμένου αυτό να διαμορφωθεί κατάλληλα ανήκουν στην ανάδοχο του έργου της Πατρών – Πύργου και τα χώματα από το εργοτάξιο της εταιρείας που κλείνει εντός ημερών.

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας ο υπεύθυνος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ τότε μας είχε αναφέρει ότι είχαν πρόβλημα με τα αδρανή υλικά, δεν επαρκούσαν και αγόραζαν έξτρα.

Να αναφέρουμε ότι, τα αδρανή υλικά που μεταφέρθηκαν αποτελούν υλικά εκατοντάδων τόνων που στον οποιοδήποτε από εμάς θέλαμε να τα αγοράσουμε νόμιμα, θα κόστιζαν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον θα χρειαζόταν άδεια για αυτή την εργασία και σε καμία περίπτωση δεν θα προέρχονταν τα αδρανή υλικά από εργοτάξιο μεγάλου δημόσιου έργου, αφού κάτι τέτοιο είναι εντελώς παράνομο.

Επιπλέον, θα απαιτούνταν παραστατικά για την εν λόγω μεταφορά. Και τα ερωτήματα που τίθενται μετά από αυτά τα δεδομένα είναι πολλά και χρίζουν άμεσης έρευνας από τις αρμόδιες αρχές:

-Είναι ενήμερη η ανάδοχος εταιρία ; (INTRAKAT)

-Τι συγγένεια έχει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου με σημαντικό παράγοντα – αιρετό του Δήμου μας και ποιος είναι αυτός ;

-Ποιος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα χώματα από δημόσιο έργο για να “μπαζώσουν” ιδιωτική παραθαλάσσια έκταση ;

-Ποιος και πώς τα πλήρωσε, αν τα πλήρωσε, πόσο και αν υπάρχουν τα παραστατικά ;

-Μπορεί η ανάδοχος εταιρεία να διανέμει σε ιδιώτες και μάλιστα αιρετούς αδρανή υλικά από δημόσιο έργο ; 

Tα συστήματα διαπλοκής που επανήλθαν δριμύτερα εδώ και περίπου έναν χρόνο, συνεχίζουν ακάθεκτα να μας θυμίζουν γιατί θελαν με τόσο πόθο να ξαναγυρίσουν στα πράγματα…

(Οι φώτο ειναι  από την περίοδο 5-15 Μαΐου 2020)