Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Φραστική επίθεση στον Περιφερειάρχη – «Άνω – κάτω» η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας (βίντεο)

spot_img

Εντάσεις, αντεγκλήσεις και γενικότερα «ευτράπελα» χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το βράδυ της Δευτέρας. Μιας συνεδρίασης πολύ χαμηλού επιπέδου, που μια ακόμα «σπίθα» θα ήταν αρκετή για να μετατραπεί… σε «ρινγκ». Ευτυχώς, τα όποια νεύρα και αγανάκτηση υπήρχαν, εξαντλήθηκαν μόνο με φωνές και… με υψωμένα δάχτυλα στον αέρα!

Οι κάτοικοι και οι φορείς της θιγόμενης περιοχής πραγματοποίησαν μια ήσυχη και ήρεμη διαμαρτυρία έξω από το Συνεδριακό Κέντρο όπου διεξάγονταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσα όμως στο Συνεδριακό… η κατάσταση βγήκε… εκτός ελέγχου!

Από την αρχή το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, όταν μετά την εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Ζαχαρόπουλος ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων θα μιλήσουν μόνο για 5 λεπτά, για να δοθεί χρόνος στους φιλοξενούμενους. Η αντίδραση από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Κράλλη δεν άργησε και… «εξερράγη» όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησε να του αφαιρέσει τον λόγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.

Τα «λαμπάκια» όμως «άναψαν» όταν ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης (στο προηγούμενο άρθρο του Ilia.news περιγράφεται η πρώτη μάχη). Όμως ο Περιφερειάρχης συνέχισε να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» καθ’όλη τη διάρκεια της εισήγησής τους, επιτρέποντας να τον διακόψουν… μόνο αυτοί που ήθελε! Συγκεκριμένο παράδειγμα; Όταν ο Δημήτρης Κράλλης συμπλήρωσε μια φράση του, ο κ. Φαρμάκης γύρισε και του είπε με αυστηρό ύφος… «εγώ δεν σας διέκοψα». Όταν όμως τον διέκοψε μετά από δευτερόλεπτα ο συντοπίτης του, πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου (συμπληρώνοντας και αυτός μια φράση του), του είπε… απλά ευχαριστώ!

Μέχρι και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τα έβαλε ο κ. Φαρμάκης, λέγοντάς του με αυστηρό ήθος ότι «θα έπρεπε να προστατεύατε περισσότερο τη διαδικασία»!!!

Λίγες στιγμές αργότερα, δεν άργησε να έρθει και η δεύτερη «μάχη» Περιφερειάρχη – Με δημοτικους συμβούλους , όταν λίγο πολύ ο κ. Φαρμάκης, είπε ότι μέσα σε δύο χρόνια η Περιφέρεια κατάφερε να κάνει ότι δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες (αναφερόμενος στον δρόμο Πάτρα – Πύργος).

Παρέμβαση, από το διάδρομο του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Λαμπρινός, κατηγορώντας την Ένωση Αγρινίου για αγένεια προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Ήλιδας Σπύρος Τζουλέκης, ο άνθρωπος που «έτρεξε» το όραμα της «Λίμνης Καραμανλή» και της ανάδειξης του τόπου… «έφαγε πόρτα» και «επιστράτευσε» τον κ. Χριστοδουλόπουλο προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο χώρο της συνεδρίασης!

Φωνές, βαβούρα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, εντάσεις και παράπονα για το ποιος θα μιλήσει πρώτος και ποιος θα είναι ο επόμενος, αντεγκλήσεις, ένας πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μπερδεύει… ακόμα και το πόσους ψήφους πήρε η κάθε πρόταση, ένα δημοτικό συμβούλιο να μην έχει καταλάβει ακριβώς ποια είναι η διαδικασία και τι ψηφίζουν…

«Υπό του μηδενός» το επίπεδο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό «θύμα» φυσικά, τον ίδιο τον τόπο μας, την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα