Φωτιά  ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αλφειούσα (Νεότερη Ενημέρωση)

spot_img

Προτεινόμενα

Σήμερα Τετάρτη 5/7 ,στις 5.30μμ περίπου  το απόγευμα ξέσπασε  φωτιά ανάμεσα στο φράγμα Αλφειού στο Φλόκα και την Αλφειούσα σε δάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα έχουν σπεύσει στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Π.Υ. Πύργου και το Π.Κ Κρεστένων και έχει ζητηθεί βοήθεια από αέρος

Νεότερη Ενημέρωση:

Με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησε η δεύτερη εστία φωτιάς που υπήρξε στην άλλη πλευρά του φράγματος.

Νεότερη Ενημέρωση:

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο δάσος που βρίσκεται στο φράγμα του Αλφειού.

Νεότερη Ενημέρωση:

Πάνω από 50 καμμένα στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης είναι ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς μέχρι τώρα.

–Τελικός απολογισμός: Κάηκαν περίπου 70-80 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης

Η φωτιά που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα έκαψε περίπου 70-80 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης, ενώ μάχη με τις φλόγες έδιναν έως αργά το βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής της Ηλείας, στην περιοχή του φράγματος του Αλφειού, στην Αλφειούσα, 4 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής  με 17 οχήματα, 34 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων από την Πάτρα και τρία οχήματα από την ΕΜΑΚ, κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά ώστε να μην επεκταθεί στην Αρχαία Ολυμπία, που λίγο έλειψε να πλησιάσει τον αρχαιολογικό χώρο, με τα εναέρια μέσα να συμβάλουν θετικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα σημαντική ήταν η συμβολή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, με τους ανέμους ωστόσο να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ακόμα, καθοριστική ήταν η συμβολή και των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και του Δασαρχείου Ολυμπίας.

Με την άμεση συμβολή όλων των δυνάμεων, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, η πυρκαγιά παρουσίασε ύφεση και οριοθετήθηκε η περίμετρός της λίγο πριν νυχτώσει. Στο σημείο της Πυρκαγιάς βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα  ύπαρξης του ελικοπτέρου Έρικσον κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι για την Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, επεσήμανε πως εάν οι εθελοντές και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής δεν προλάβαιναν την εκδήλωση της φωτιάς, η φωτιά μπορεί να βρισκόταν στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος τόνισε πως το μείζον θέμα είναι να  προστατευθεί η Ολυμπία καθώς και ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου συνεισφέρει με  όλες τις δυνάμεις της για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο τελικός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Αλφειούσας, ήταν να καούν 70-80 στρέμματα  δάσους και αγροτικής έκτασης.

* Φωτογραφία αρχείου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα