ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φωτόπουλος-Ρουμελιώτης: Δυο “παλιοσειρές” σχολιάζουν ενόψει του ντέρμπι Κρεστένων-Ζαχάρως

Κώστας Φωτόπουλος και Θεοφίλης Ρουμελιώτης.  Δυο παλιοί παράγοντες του ηλειακού ποδοσφαίρου, αλλά και καλοί φίλοι, δεκαετίες ολόκληρες στα γήπεδα, βρέθηκαν μαζί στα Μακρίσια και παρακολούθησαν το παιχνίδι Μακρισίων-Προοδευτικής. Τα ονόματά τους, είναι συνδεδεμένα του ενός με τον Ξενοφώντα, του άλλου με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, την περιοχή που κατάγεται ο καθένας, έχοντας ασχοληθεί εκτός των άλλων και διοικητικά με τους συλλόγους.

Το ilia.news, τους συνάντησε και δεν θα μπορούσε να μην τους ζητήσει την άποψή τους για το επικείμενο μεγάλο ντέρμπι της νότιας Ηλείας. Εξάλλου, δεν μπορεί στην κουβέντα τους να μην υπήρχε και το προσεχές ματς ανάμεσα στον Ξενοφώντα Κρεστένων και τον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Ο μεν Φωτόπουλος, αργότερα έγινε γενικός γραμματέας της ΕΠΣΗ, ο δε Ρουμελιώτης, υπήρξε γενικός αρχηγός στην κορυφαία διετία του Ολυμπιακού, 2001-03, όταν και η ομάδα ανέβηκε και αγωνίστηκε στην τότε Δ΄ Εθνική.

Ένα παιχνίδι στο οποίο αναμένεται να βρεθεί πολύς κόσμος από την περιοχή και να αναβιώσει στιγμές του ένδοξου παρελθόντος, όταν οι δυο ιστορικές ομάδες της νότιας Ηλείας έπαιζαν για τη νίκη αλλά και για το γόητρο, σε μια διαχρονική αναμέτρηση για τα σκήπτρα της νότιας Ηλείας.

Φωτόπουλος και Ρουμελιώτης, τους συνέλαβε ο φακός του ilia.news, πλήρως εναρμονισμένους και με τον… ΚΑΠ, με τον Ζαχαραίο φιλοξενούμενο του Σαββάτου Θεοφίλη Ρουμελιώτη να φοράει το κόκκινο μπλουζάκι (δηλαδή το κανονικό χρώμα του Ολυμπιακού Ζαχάρως) και τον γηπεδούχο Κρεστεναίο Κώστα Φωτόπουλο να φοράει ένα θαλασσί.

Και οι δυο συμφώνησαν ότι θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι στο οποίο δεν χωρούν προγνωστικά, με τον Ρουμελιώτη να τονίζει ότι η ομάδα του, ο Ολυμπιακός, «είναι καλύτερος σε σχέση με πέρσι, ενώ αν καταφέρει και αποκτήσει τον ξένο παίκτη που δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό, θα γίνει μια ομάδα η οποία θα μπορέσει να πετύχει σπουδαία πράγματα».

Όχι απλά αισιόδοξος, αλλά σχεδόν σίγουρος για τον δικό του Ξενοφώντα, εμφανίστηκε ο Κώστας Φωτόπουλος, ο οποίος είπε μια χαρακτηριστική ατάκα: «Ακόμα και να μην θέλει ο Ξενοφών να πάρει το Πρωτάθλημα, θα το πάρει… υποχρεωτικά!».