ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φώτης Δρυμώνας: «Στη Νίκη οραματίζομαι να μην τελειώνει το Πρωτάθλημα ποτέ ένας μόνος του»


Ένας άνθρωπος ο οποίος πάντα κινούμενος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ένας ωστόσο παράγοντας ο οποίος έχει βάλει τη δική του «σφραγίδα» στη Νίκη Τραγανού, είναι ο Φώτης Δρυμώνας. Μόνιμος χρηματοδότης της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ίσως ο κύριος χρηματοδότης της σεζόν που φεύγει, μιλάει σήμερα στο ilia.news και περιγράφει αυτό το οποίο προσπάθησε φέτος, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να καλλιεργήσει ένα πνεύμα και ένα μοντέλο συλλογικότητας στην ομάδα.

 

«Στη Νίκη οραματίζομαι να μην αφήνουμε ποτέ έναν να τελειώνει το Πρωτάθλημα. Οι πολλοί, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα», λέει αρχικά.

Ο Φώτης Δρυμώνας, βρίσκεται εφτά χρόνια ανελλιπώς στα Δ.Σ. της Νίκης, είτε Πρόεδρος, είτε Αντιπρόεδρος, ενώ ως απλό μέλος μετέχει πάνω από μια δεκαετία. Ο πατέρας του, Βασίλης Δρυμώνας, ήταν ιδρυτικό μέλος της Νίκης Τραγανού και παράγοντας της ομάδας, μέσα από την οποία γαλουχήθηκε από μικρός ο Φώτης Δρυμώνας. Συνεπώς, η οικογένεια Δρυμώνα έχει προσφέρει πάρα πολλά στη Νίκη, έχοντας συνδέσει το όνομά της με πάνω από τα μισά χρόνια της 40χρονης ιστορίας του συλλόγου του Τραγανού.

 

Ο Πρόεδρος της Νίκης Τραγανού Δημήτρης Μαραζιώτης, με τον Φώτη Δρυμώνα, σε νεαρή ηλικία, συμμαθητές και φίλοι από πολύ παλιά.

 

-Ο Φώτης Δρυμώνας, μιλώντας για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει από όλους στο Τραγανό τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζει:

«Η Νίκη Τραγανού μπορεί να έχει μέλλον. Διαθέτει πάρα πολλά παιδιά από το Τραγανό. Και κάθε χρόνο με κάποιες λίγες προσθήκες, μπορεί να κάνει το καλύτερο. Πάντα η Νίκη μπορεί να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και αυτό το έχει δείξει μέσα από την πορεία της τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που φέτος βρέθηκε μετά από μια δύσκολη χρονιά και εμπειρία όπως αυτή της Γ΄ Εθνικής, η Νίκη κατάφερε να βρίσκεται σε μια υψηλή θέση. Αντίθετα με τα παραδείγματα άλλων ομάδων, οι οποίες μετά τη συμμετοχή τους σε μια εθνική κατηγορία, διαλύθηκαν. Αυτό έχει να κάνει και με την ακαδημία, η οποία δουλεύοντας σωστά, μπορεί κάθε χρόνο να βγάζει κάποια παιδιά τα οποία μπορούν να επανδρώσουν την ομάδα στην τοπική κατηγορία».

 

-Ο Φώτης Δρυμώνας, εξηγεί τους λόγους που έκαναν τα τελευταία χρόνια τη Νίκη Τραγανού να έχει αλλάξει κυριολεκτικά επίπεδο, να είναι μια ομάδα η οποία από εκεί που βρισκόταν μεταξύ Β΄ κατηγορίας και Α2΄, έχει σήμερα εξελιχθεί σε μόνιμη πρωταγωνίστρια της μεγάλης κατηγορίας, με Πρωτάθλημα, Κύπελλο, συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική και μόνιμες διακρίσεις στην Α1 κατηγορία:

«Αυτό οφείλεται πάνω απ’ όλα στη σωστή δουλειά που έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι και πριν από εμάς, με το νοικοκυριό και την τάξη, δουλεύοντας στις ακαδημίες, βγάζοντας παιδιά, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους κάθε χρόνο. Αλλά αυτό οφείλεται και στην αγάπη του κόσμου, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και τη βοηθάει. Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέψουμε, διότι είναι πολύ σημαντικό».

Ο Φώτης Δρυμώνας, ενώ βραβεύει μια παλιά “δόξα” της Νίκης, τον Νίκο Μπίκο. 

 

-Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στα διοικητικά της Νίκης, έχοντας βιώσει τις καλές και τις άσχημες εποχές, τα «αλώνια» αλλά και τα σαλόνια, αλλά και όλη τη διαδικασία εξέλιξης της ομάδας, καταθέτει την άποψή του για το μέλλον της ομάδας:

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλο αυτό το πλάνο που έχει τεθεί σε εφαρμογή, να συνεχιστεί. Να συνεχίσει η ακαδημία, να συνεχίσει η πορεία της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας. Αλλά πάνω απ΄ όλα, να επικρατεί πάντα το πνεύμα της συλλογικότητας. Γιατί κακά τα ψέματα, σε όλες τις ομάδες έχει αποδεχθεί ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει σταθερή πορεία μέσα στο χρόνο. Η Νίκη όταν είναι μαζεμένη, ενωμένη, μπορεί να κάνει πολλά. Αυτό έχει αποδειχθεί. Ο καθένας να βοηθάει με τον δικό του τρόπο. Με την ευκαιρία της λήξης της σεζόν, θα ήθελα να δώσω και τα συγχαρητήριά μου στον Αίαντα Γαστούνης, για την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική».

 

-Για τη γυναικεία ομάδα, η οποία τη νέα σεζόν θα αποτελέσει τον «πρεσβευτή» της Ηλείας στη Β΄ Εθνική, ανέφερε:

«Η γυναικεία ομάδα, είναι άλλο ένα επίτευγμα, το οποίο έχει ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια και στηρίζεται κυρίως σε ντόπιο υλικό. Από πέρσι η Νίκη έχει ενισχυθεί και με κάποια κορίτσια τα οποία έχουν συμβάλλει και αυτά στην επιτυχία, καταφέρνοντας την άνοδο στη Β΄ Εθνική, όπως είδαμε όλοι πανάξια».

 

-Αναφορικά με το μέλλον, τις όποιες αποφάσεις κεντρικά, τις προϋποθέσεις που θα ζητηθούν και τους όρους για να ξεκινήσουν τα επόμενα πρωταθλήματα, ο Φώτης Δρυμώνας ανέφερε:

«Σίγουρα έχουμε μια μεταβατική περίοδο. Περιμένουμε να μάθουμε αυτά που θα απαιτηθούν, ωστόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε πρώτα να ληφθούν οι αποφάσεις και μετά να ξεκινήσουμε. Θα πρέπει οι εξελίξεις να μας βρουν έτοιμους, να τις περιμένουμε και όχι να μας περιμένουν αυτές. Γι’ αυτό και πρέπει να εκλεγεί το νέο Δ.Σ., να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν σε όλα τα τμήματα. Ήδη για να γνωρίζετε, σας λέω ότι η Νίκη Τραγανού, είναι ένα σωματείο το οποίο έχει ήδη την αθλητική αναγνώριση της Γ.Γ.Α.. Από αυτά που απαιτούνται, τα μισά και πλέον τα έχει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια και κάποια λίγα τα οποία απαιτούνται, σύντομα θα τα έχουμε τακτοποιήσει και αυτά».

Σ. Φραγκογιαννόπουλος