ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έναρξη εργασιών του iSport Management LAB και χαιρετισμός του διευθυντή Τάκη Αλεξόπουλου


To iSportManagement LAB είναι γεγονός. Ανοίγει τις πύλες του και προσφέρει ερευνητικές, εκαπιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διοίκησης του αθλητισμού. Ο διευθυντής του εργαστηρίου, Ηλείος Τάκης Αλεξόπουλος, χαιρέτισε τις εργασίες. 

Πιο αναλυτικά, ανέφερε:

“Καλώς ήλθατε στο Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB).

Το Εργαστήριο του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού ιδρύθηκε με την 5961/07-08-2015 απόφαση ίδρυσης εργαστηρίου με τίτλο «Ίδρυση Εργαστηρίου με την ονομασία «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΦΕΚ 1911/08-09-2015, τ. Β΄) και είναι ένα από τα θεσμοθετημένα εργαστήρια του Πανεπιστημίου (Φ.Ε.Κ. ιδρύσεως).

Το iSportManagement LAB έχει ως κύρια αποστολή και στόχο να παρέχει υψηλής στάθμης ερευνητικές, εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αιχμής που άπτονται της Διοίκησης του Αθλητισμού (Sport Management), της Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις σε εθνικό, ευρωπαικό, αλλά και διεθνές επίπεδο και αξιοποιώντας τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες. Τα πεδία εφαρμογής των προαναφερομένων γνωστικών αντικειμένων είναι οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (Επαγγελματικός & Ερασιτεχνικός Αθλητισμός, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσια Διοίκηση, Τουρισμός, Αναψυχή κ.α).

Εύχομαι η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου μας να αποτελέσει μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή συνεργασία.

Παναγιώτης Δ. Αλεξόπουλος

Διευθυντής Εργαστηρίου

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής”.

 

Χαιρετισμός του Λευτέρη Αυγενάκη

Την έναρξη των εργασιών, χαιρέτισε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

“Πρεμιέρα, σήμερα το απόγευμα, για τον α’ κύκλο των διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Ερασιτεχνικών Αθλητικών Στελεχών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας για ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών!
👍Ξεπέρασαν τις 2.000 οι συμμετοχές👊
👉Το είπαμε, το κάναμε! Και για πρώτη φορά τόσο άμεσα και με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια ακαδημαϊκού επιπέδου στον αθλητισμό.
👉Πρόκειται για επίτευγμα που υλοποιείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από την εξαγγελία του, χάρις στην ενθουσιώδη ανταπόκριση της αθλητικής οικογένειας🙏
👉Ένας άθλος που δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε δίχως την ακαδημαϊκή κατάρτιση και τον αυστηρό επαγγελματισμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την άριστη συνεργασία με τον Πρύτανη, Αθανάσιο Κατσή!🙏
👉Ειδικότερα το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB) υλοποιεί την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, με Συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΟΔΑ και Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο.
👉Τα Σεμινάρια, που παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου και προγραμματίστηκαν σε 4ωρες απογευματινές διαδικτυακές διαλέξεις, ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν:
📌Πέμπτη 18 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
📌Τρίτη 23 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
👉Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής θεματικές ενότητες:
👌Οργάνωση & Επιχειρηματική Ανάπτυξη των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων (Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Αν. Καθηγητής, Κοσμήτορας Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου),
👌Ανθρώπινο δυναμικό- Ηγεσία (Χριστάκης Μιχαήλ, Πολιτικός και Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων),
👌Βασικές δεξιότητες για τη λήψη αποφάσεων στους Αθλητικούς οργανισμούς: Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα (Τραυλός Αντώνης, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού),
👌Ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων και Ενδυνάμωση ομάδας (Κουρτεσοπούλου Άννα, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού),
👌Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον Αθλητισμό (Χουστουλάκης Εμμανουήλ, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού).
👉Αφουγκραστήκαμε, λοιπόν, τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού καταγράψαμε τις προτάσεις του και μαζί με τις απαιτήσεις της Πολιτείας και της κοινωνίας, για να τηρούνται οι κανόνες, να είναι όλοι νόμιμοι και να πληρούν τις προδιαγραφές, παρέχουμε δυνατότητες, όπως είναι η υποχρέωσή μας.
👉Θέλουμε και πρέπει τα διοικητικά στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, της βάσης του οικοδομήματος στη χώρα μας, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Εφόδια ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα, να μπορούν να προσφέρουν πιο αποτελεσματικά στο άθλημα που αγαπούν και υπηρετούν.
👉Για να πάμε όλοι μαζί τον αθλητισμό μας πολλά βήματα μπροστά. Να φτάσει εκεί που του αξίζει, εκεί που μας αρμόζει ως χώρα!”.