ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρήστος Αγγελόπουλος: «Θα ήταν πιο δίκαιο η Α1 να γίνει με 18 ομάδες»


Ο Χρήστος Αγγελόπουλος, συνέδεσε το όνομά του με την Ολυμπιάδα, την ιστορική επιτυχία πέρσι να παραμείνει στην Α1, αλλά και γενικότερα με την ανάδειξη της ομάδας στο προσκήνιο. Η Ολυμπιάδα παρέμεινε και φέτος στην Α1, ανεξάρτητα με το αν θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο Γουμεραίος προπονητής, προτείνει κάτι το οποίο στα δικά του μάτια μοιάζει πιο δίκαιο να γίνει αυτή τη στιγμή:

«Νομίζω ότι πέρα από τον Ηλειακό Βαρθολομιού και την Ολυμπιάδα, θα ήταν δίκαιο να παραμείνει και το Κουρτέσι, το οποίο είχε μόνο δυο βαθμούς διαφορά και διεκδικούσε με μεγάλες πιθανότητες την παραμονή. Όπως επίσης, με πολύ μεγάλες πιθανότητες διεκδικούσαν την άνοδο και τρεις ομάδες της Α2, όπως η Θύελλα Πύργου, η Δάφνη και ο Εθνικός Γερακίου, με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Και οι τέσσερις ομάδες αυτές, θα ήταν σωστό να προβιβαστούν και να πάμε σε μια Α1 κατηγορία των 18 ομάδων και σε περίπτωση που παραμείνουν Πανηλειακός και Ζαχάρω, να γίνουν πάλι 16. Θα μπορούσε αυτό για ένα χρόνο να λειτουργήσει, γιατί έτσι δίνει το κίνητρο στις ομάδες αυτές οι οποίες ήθελαν πολύ την άνοδο και την έχασαν για εξωαγωνιστικούς λόγους. Και παράλληλα θα μπορεί η ΕΠΣΗ να προχωρήσει σε υποβιβασμό περισσότερων ομάδων του χρόνου, ώστε να γίνει πάλι η κατηγορία με 16 ή με 14 ομάδες, ανάλογα τι θα αποφασίσει».

«Ο Αίας είχε διαφορά από τη Δόξα»

Σχετικά με τη «μάχη» του τίτλου και της ανόδου, ο Χρήστος Αγγελόπουλος αναφέρει: «Αν μια ομάδα αδικείται από όλα αυτά και τη διακοπή, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, αυτή είναι η Δόξα, επειδή δεν της δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Οι άλλες ομάδες, υπολείπονταν αρκετούς βαθμούς, οπότε δεν γεννάται θέμα. Παρά ταύτα, ακόμα και έτσι, νομίζω ότι ο Αίας δίκαια ανεβαίνει, επειδή η διαφορά του ήταν μεγαλύτερη των τριών βαθμών».