ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Χ.Χριστοδουλόπουλος: Για αποχή από το δημοτικό συμβούλιο


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»

ΘΕΜΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Την κοινή απόφαση όλων των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ για αποχή από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, απέστειλε ο επικεφαλής και τέως Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως τονίζει ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως συνέβη με επιτυχία και στη συνεδρίαση του περασμένου Νοεμβρίου.

Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή από το Νοέμβριο και μετά επιλέγει προκλητικά και ακατανόητα να συνεχίζει την πρακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό το διάλογο πάνω σε κρίσιμα και ουσιαστικά θέματα.

Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι, η συνέχιση αυτής την πρακτικής υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και απαξιώνει το ρόλο του δημοτικού συμβούλου, από τη στιγμή –μάλιστα– που υπάρχει ήδη στον Δήμο μας εφαρμοσμένη λύση.

Ανάλογη επιστολή από την παράταξή μας εστάλη τις προηγούμενες ημέρες και για τις συνεδριάσεις  της Οικονομικής Επιτροπής.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ:    

«Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., 

Σας ενημερώνουμε ότι, τα μέλη της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ” συλλογικά αποφασίσαμε να απέχουμε από τη προγραμματισμένη -διά περιφοράς- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για τον μήνα Ιανουάριο.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού παρά την επιτυχημένη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του περασμένου Νοεμβρίου και τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις σας ότι αυτό θα συνεχιστεί με τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες, αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. και όλων των υπολοίπων συλλογικών οργάνων του Δήμου μας, να γίνονται πλέον μόνο με διά περιφοράς. 

Η πολιτική -επαναλαμβάνουμε- απόφαση και στάση σας, είναι ακατανόητη και κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Ως εκ τούτου αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μία διαδικασία που υποβαθμίζει την δημοκρατία στα συλλογικά μας όργανα,  φιμώνει του δημοτικούς μας συμβούλους και -μάλιστα- από τη στιγμή που ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του απέδειξαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αναμένουμε την απάντησή σας, προκειμένου να κρίνουμε τη στάση για τις επόμενες συνεδριάσεις του σώματος και των λοιπών συλλογικών μας οργάνων.

Με τιμή,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»