Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Χριστουγεννιάτικο δώρο Λυμπέρη που μετατρέπει σε χαβούζα την Τριανταφυλλιά

spot_img

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΛΥΜΠΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΑΠΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ” .

 

Σήμερα, ο Γιάννης Λυμπέρης αποφάσισε να γράψει μια “μαύρη σελίδα” για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό μας, αποδεχόμενος πλήρως κατά την συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Ηλείας στον οποίο και προεδρεύει, να έρθουν 1.500 τόνοι σκουπιδιών από τον Δήμο Αιγιάλειας στην Τριανταφυλλιά.

Με την αποδοχή του αυτή ανοίγει ο “Ασκός του Αιόλου”, αφού όποια περιοχή πλέον ανά την επικράτεια αντιμετωπίζει έκτακτη ανάγκη με τα σκουπίδια, θα έχει τη δυνατότητα να τα μεταφέρει στην Τριανταφυλλιά, η οποία από πρότυπο λειτουργίας ΧΥΤΥ και Μηχανικής Διαλογής μετατρέπεται, πλέον, με τις ευλογίες Λυμπέρη σε χαβούζα της Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη, έχει γίνει γνωστό ότι μετά το Αίγιο θα “εξυπηρετήσει” και τις ανάγκες της Ζακύνθου, ενώ έπονται και άλλα αιτήματα που ήδη φημολογούνται.

Παράλληλα, με την απόφαση Λυμπέρη μετατρέπεται στην πράξη ο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς σε ΧΥΤΑ, αφού αυτά τα σάπια απορρίμματα βρίσκονται στους δρόμους του Αιγίου εδώ και χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν είναι διαχειρίσιμα από την Μηχανική Διαλογή που γίνεται στις εγκαταστάσεις μας, ενώ μειώνει στο ελάχιστο και τη ζωή του κυττάρου της Τριανταφυλλιάς.

Υπενθυμίζω ότι, σε πέντε ανάλογα αιτήματα μέχρι τις αρχές του 2019 από Αίγιο, Ζάκυνθο και Πάτρα εμφανίστηκα ανένδοτος στο ενδεχόμενο να έρθουν σκουπίδια στην Τριανταφυλλιά, διότι γνωρίζω τις τεράστιες επιπτώσεις και γι’ αυτό το λόγο είμαι σήμερα κατηγορούμενος.
Δυστυχώς με την απόφαση αυτή άνοιξε η “Κερκόπορτα” της μετατροπής της Τριανταφυλλιάς σε θλιβερό σκουπιδότοπο της Δυτικής Ελλάδας και κανένας δεν γνωρίζει το λόγο που οδηγούμαστε σε αυτό.

Γιατί άραγε τέτοια πρεμούρα; Μήπως ξεπληρώνονται δάνεια για την εκλογή στην ΚΕΔΕ;

Καλώ τους συμπολίτες μου του Δήμου Ήλιδας και των υπολοίπων δήμων της Ηλείας να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του θέματος, που με αυτή την απόφαση Λυμπέρη μας γυρίζει χρόνια πίσω, κι εκεί που όλοι νομίζαμε ότι για το νόμο μας η διαχείριση των στερεών αποβλήτων λύθηκε για δεκαετίες, δυστυχώς ο εφιάλτης θα επιστρέψει συντομότερα.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση δεν πρέπει να περάσει και το επόμενο διάστημα όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας θα λάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τέως Δήμαρχος Ήλιδας 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα