ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Χωρίς «Γαλάζια Σημαία» η Κουρούτα μετά… από 20 χρόνια!

 • 254
  Shares

Όταν η παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και ο δημοτικός της σύμβουλος Ηλίας Ευσταθόπουλος έφερνε στις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το θέμα της Κουρούτας, της γαλάζιας σημαίας και των κακών, μέχρι εκείνη τη στιγμή, μετρήσεων… για τον δήμο Ήλιδας και την παράταξη του κ. Λυμπέρη… ήταν απλά Παρασκευή (Παρασκευή συνεδρίαζε το Δ.Σ.).

Και να, που μετά από 20 χρόνια, ο «αναμορφωτής της Κουρούτας», δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, κατάφερε… να «χαθεί» η Γαλάζια Σημαία… (Δεν θυμόμαστε καλά, ήταν και η Κουρούτα στο πρόγραμμα των 100 ημερών; Γιατί αν ήταν… πήγε να βρει και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις του προγράμματος που πήγαν… «άπατες»!

Όταν η εστίαση «πέθανε» στην πόλη της Αμαλιάδας, λόγω του κορωνοϊού και οι ελπίδες, αλλά μην κρυβόμαστε, και ολόκληρη η μικροοικονομία του δήμου Ήλιδας, «κρεμόταν» από το πως θα πάει η Κουρούτα, η εξέλιξη αυτή δυστυχώς, έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή.

Οι κάτοικοι του δήμου Ήλιδας, οι επιχειρηματίες της εστίασης, όλοι όσοι επένδυσαν τα περισσεύματα των κόπων τους στην Κουρούτα, όσοι επιβιώνουν βγάζοντας το μεροκάματό τους εποχιακά στα καταστήματα της Κουρούτας, ζητούν και απαιτούν εξηγήσεις για το τι έγινε…

 • Τι έκανε ο δήμος όταν πληροφορήθηκε πριν από μήνες ότι οι μετρήσεις δεν ήταν καλές;
 • Πήρε κανείς στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις του κ. Ηλία Ευσταθόπουλου ή από το ένα αυτί μπήκαν και από το άλλο βγήκαν;
 • Κατέθεσε φάκελο ο δήμος Ήλιδας για να συμπεριληφθεί η Κουρούτα στις Γαλάζιες Σημαίες; Και με τι συνοδευτικά έγγραφα; Γιατί και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.
 • Θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του δήμου Ήλιδας, ή δικαίως χάσαμε την Γαλάζια Σημαία;
 • Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περάσετε… «μεσάνυχτα» και ως γενόμενο και αυτό το πρόβλημα!

Οι παραλίες της Ηλείας που παίρνουν Γαλάζιες Σημαίες το φετινό καλοκαίρι

Δήμος Πύργου

Σκαφιδιά/Aldemar

 

Δήμος Πηνειού

Αρκούδι

Βαρθολομιό

Γλύφα

 

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Club Kyllini Beach

Λουτρά Κυλλήνης 1/ Grecotel Olympia Riviera Oasis

Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso


 • 254
  Shares