ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χωρίς μαθηματικό το Λύκειο Σιμόπουλου


Από την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς, το Λύκειο Σιμόπουλου Δήμου Ήλιδας, δεν έχει καθηγητή μαθηματικών, με αποτέλεσμα οι μαθητές χθες να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας καθηγητή μαθηματικών.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την ολιγωρία της πολιτείας και ζήτησαν μαθηματικό γιατί φέτος όσοι φοιτούν στην Γ΄Λυκείου θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις, με τα μαθηματικά στις δύο από τις τρεις κατευθύνσεις να είναι εξεταζόμενο μάθημα.

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και αφού ενημερώθηκε ο Σύλλογος Διδασκόντων, αποφάσισαν χθες να βάλουν λουκέτο στο σχολείο μη επιτρέποντας την είσοδο του σχολείου σε κανέναν, με τους μαθητές να είναι αποφασισμένοι και να ζητούν την άμεση λύση.

Τέλος, χθες επικοινώνησαν με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και ενημερώθηκαν ότι σήμερα θα γίνει τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ευελπιστούν ότι ίσως βρεθεί και ένας μαθηματικός για το σχολείο Σιμόπουλου, ενώ οι μαθητές διεμήνυσαν ότι αν δεν βρεθεί λύση θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να βρεθεί λύση.

http://amaliadanews.gr