Ψαρρόπουλος: «Το 1,5 εκατομμύριο της ΚΕΔ να πάει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

spot_img

Προτεινόμενα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ, στην εκπομπή face to face του Βασίλη Βέργη στο sdna.gr. Μεταξύ άλλων και αυτό το οποίο ενδιαφέρει τις ηλειακές ομάδες, είναι η άποψή του ότι η ΕΠΟ πρέπει να αξιοποιήσει το «προϊόν» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα την ίδια ώρα που οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Ενώσεις, οι αμοιβές της ΚΕΔ είναι πλουσιοπάροχες, όπως το ίδιο συμβαίνει και με το προσωπικό της Ομοσπονδίας. Χρήματα τα οποία μετά την πτώση των εσόδων από την Εθνική Ομάδα, βαρύνουν τις τσέπες των ερασιτεχνικών σωματείων, μέσα από πρόστιμα, παράβολα, κάρτες και άλλα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος μίλησε για μια μελέτη δημιουργίας εσόδων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

«Τι έκανε η ΕΠΟ για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα; Έψαξε καινούριες διεξόδους; Έψαξε να πουλήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Έχουμε κάνει μία μελέτη μαζί με τον Τζώρτζογλου και την έχω καταθέσει στην ΕΠΟ, αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς. Υπάρχουν δυνατότητες και βέβαια πρέπει να μειωθούν δαπάνες. Έχει να κάνει με την Επιτροπή Διαιτησίας, έχει να κάνει με τους μεγάλους μισθούς του προσωπικού, όχι του μονίμου. Αν κάνεις μία οικονομία ενός εκατ. ευρώ ανακουφίζεις αμέσως τις Ενώσεις σου. Πολλοί εξ ημών έχουμε εμπειρία. Άλλο ο Βαγγέλης Γραμμένος που πήγε εκεί πρώτη φορά κι άλλο εμείς. Θα κρατήσουμε τα καλά του Γραμμένου και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τα σωματεία».

 

Για τα ποσά που δίνει η ΕΠΟ στα μέλη της ΚΕΔ, η τοποθέτησή του είχε μεγάλη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά ρίχνει το «μπαλάκι» στην FIFA:

«Τα ποσά είναι εξωφρενικά, πληρώνει το χρόνο 1,5 εκατ. ευρώ για τα μέλη της ΚΕΔ. Επειδή είναι προσωπικά δεδομένα οι μισθοί δεν ήρθαν ποτέ στην ΕΕ. Εχει δίκιο ο Ολυμπιακός που ζητούσε τους μισθούς, ενώ είναι δεδομένα αυτά και δεν μπορεί να τα κρύψει κανείς. Δεν μπορεί να στοιχίζει στην ΕΠΟ 25-30 χιλιάδες ευρώ το μήνα ο αρχιδιαιτητής. Ας έρθει η FIFA που πήρε τις αποφάσεις και επέβαλε τους μισθούς αυτούς να αναλάβει τη διαιτησία και να αφήσει το 1,5 εκατ. ευρώ στις Ενώσεις. Πρέπει να γίνει μαχαίρι. Δεν νομίζω ότι για να ορίζουν διαιτητές στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να δίνουμε μισθούς 6-7 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, αλλιώς η ΕΠΟ δεν θα αντέξει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα