ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΥΡΓΟΥ

Ψεκασμοί στα πεύκα του Επαρχείου

  • 4
    Shares

Στον ψεκασμό των πεύκων του λόφου του Επαρχείου για την καταπολέμηση της κάμπιας, η οποία προκαλεί στον άνθρωπο πολλές αλλεργίες, προχώρησε χθες, μετά και από παράπονα που παρατηρήθηκαν την περσινή χρονιά, η υπηρεσία πρασίνου του δήμου Πύργου, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Αυγερινού Ζουμπάκης, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Καθαριότητας κας Γαγιανής Συσκάκη και του Γεωπόνου κ. Κωνσταντίνου Γαλανακόπουλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος κ. Αυγερινός Ζουμπάκης: «Κατά την περσινή περίοδο παρατηρήθηκαν, από τους επισκέπτες του λόφου του Επαρχείου, φαινόμενα αλλεργιών στα παιδιά και σε γονείς που οφείλονται στις κάμπιες. Φέτος τελειώνει από το πρόβλημα και οι επισκέπτες δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Καθαριότητας κας Γαγιανή Συσκάκη είπε: «Η υπηρεσία μας με βάση τα περσινά παράπονα που δέχθηκε από πολίτες προγραμμάτισε την προμήθεια ειδικών σκευασμάτων προκειμένου να καταπολεμηθούν οι κάμπιες στα πεύκα οι οποίες προκαλούσαν και τα προβλήματα στα παιδιά. Έτσι, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου, λαμβάνοντας τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας, προχωρούν σήμερα στο ράντισμα των πεύκων».

Τέλος, ο Γεωπόνος κ. Κωνσταντίνος Γαλανακόπουλος είπε: «Αρχές άνοιξης μέχρι αρχές καλοκαιριού η προνύμφη του εντόμου αφήνει στο περιβάλλον τριχίδια που περιέχουν ορμόνες, κάποιες εκ των οποίων είναι αλλεργιογόνες για τον άνθρωπο, τα παιδιά γι’ αυτό και έχουμε τα συμπτώματα αυτά. Προχωρήσαμε λοιπόν στον ψεκασμό πριν οι προνύμφες γίνουν ολοκληρωμένα έντομα και θα συνεχίσουμε όπου υπάρχει όγκος πεύκων για να αποφύγουμε τα φαινόμενα των αλλεργιών».


  • 4
    Shares