Ψηφίσματα από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

spot_img

Προτεινόμενα

Δυο ψηφίσματα, το ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους καλλιεργητές καρπουζιού του νομού και το άλλο κατά του νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή προς ψήφιση με στόχο την καταστολή των διαδηλώσεων, κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το ψήφισμα για τους καρπουζοπαραγωγούς

«Τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι βλέπουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, παραγωγοί καρπουζιού, του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής .

Ένα διαχρονικό πρόβλημα που είναι το αίσχος των «ανοιχτών», (ότι καθαρίσει) και απαράδεκτα χαμηλών, εξευτελιστικών τιμών παραγωγού που διαμορφώνουν οι έμποροι, όξυνε παραπέρα η πανδημία, αφού μειώθηκε η δραστηριότητα του επισιτιστικού – τουριστικού κλάδου και επίσης μειώθηκαν οι εξαγωγές. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στις περιπτώσεις που η παραγωγή μένει στο χωράφι.

Η κυβέρνηση αντί να «ταΐζει» τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους να πάρει μέτρα στήριξης των παραγωγών για την παραγωγή που χάνεται αυτή την περίοδο και να πάψει να επικαλείται τις αντοχές της οικονομίας. Να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες, αυτούς που παλεύουν στο λιοπύρι για να βγει η παραγωγή για να μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά και να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Απαιτείται τώρα :

–        Κάλυψη από το κράτος του εισοδήματος που χάθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

–        Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα, ενάντια στην κερδοσκοπία των εμπόρων.

–        Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.

–        Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Είναι τα στοιχειώδη που υποχρεούται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να επιβιώσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες γιατί αυτοί όπως και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα όλα αυτά τα χρόνια πλήρωσαν πολλά, δεν θα πληρώσουν ξανά».

 

Το ψήφισμα για τις διαδηλώσεις

«Κατατέθηκε χτες στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο « Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις », από την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο, αντιγραφή χουντικού νόμου του 1971, προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, καθιστώντας την αστυνομία ανώτατη αρχή.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που άπτεται συλλογικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Με αφορμή την πανδημία και τη νέα οικονομική κρίση μαζί με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, υλοποιείται και ο διακαής πόθος των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί η κανονικότητα τους απαιτεί σιγή νεκροταφείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας καταδικάζει κάθε απόπειρα που επιδιώκει την συκοφάντηση, απαγόρευση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και αγώνων και εντείνει την κρατική καταστολή και τρομοκρατία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα