Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

«Όλοι ίσοι στην ζωή» το σύνθημα μαθητών Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου, ενόψει εορτασμού ΑμΕΑ

spot_img

Με σύνθημα «Όλοι ίσοι στην ζωή» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ θέλησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα, στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Τη σημαντική  εκδήλωση συνδιοργάνωσαν από κοινού το ΕΕΕΕΚ Πύργου, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ηλείας ΗΛΙΣ, ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων,  στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που έχει οριστεί στις 3 Δεκέμβρη.

Δίπλα από τα παιδιά  βρέθηκε και ένας πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος, ο Παραολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος ο οποίος έδειξε στους μαθητές πως είναι να πετούν σφαίρα καθήμενοι σε αμαξίδιο ενώ δεν ήταν λίγοι οι μαθητές που θέλησαν να δοκιμάσουν τις επιδώσεις τους.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε ο Θεοφιλάστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος με την σύζυγο του Μαριγούλα Μαργαρίτη– Πανεπιστημιακό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου  ΑμεΑ Ηλείας ΗΛΙΣ Γιάννης Παπαδάτος και η Αγαθή Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου, ο γραμματέας Γιώργος Παπανικολόπουλος και ο ταμίας Γιάννης Πετρόπουλος καθώς και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των ατόμων με αναπηρία.

 

Εξάλλου σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ, το εν λόγω σχολείο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στο Ε.Ε.Ε.Ε Κ.  Πύργου φοιτούν μαθητές με διάφορες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, κινητικές και άλλες αναπηρίες. Βασικός στόχος πέρα από το γνωστικό κομμάτι είναι η ουσιαστική ένταξη των παιδιών αυτών στην κοινωνία. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών αυτών και της κοινωνίας με σκοπό να ακουστούν οι φωνές τους, να προβληθούν οι δυνατότητές τους και οι ανάγκες τους. Είναι σημαντική η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας, καθώς και η ευαισθητοποίησή της, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα «κοινωνικού αποκλεισμού», περιθωριοποίησης και στέρησης της συμμετοχής των παιδιών αυτών στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας».

 

 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα