ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη  6 Φλεβάρη, στις 6:00μμ, στην πλατεία μπροστά στον  Αγ. Ανδρέα


Εκπαιδευτικοί, Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες,

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη  6 Φλεβάρη, στις 6:00μμ, στην πλατεία μπροστά στον  Αγ. Ανδρέα.

Η κυβέρνηση οργανώνει αναπτυξιακή φιέστα για τη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα, Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Φλεβάρη, με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου και επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Οργανώνει αυτά τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, τώρα και στην περιοχή μας, προτάσσοντας προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα», «έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, έρχονται στην Πάτρα, έχοντας ήδη προχωρήσει στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και κεφαλαίου, απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Βεβαίως η κυβέρνηση, σε αυτή της την προσπάθεια, έχει συμμάχους της την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωπαϊκού και  νατοϊκού προσανατολισμού, αλλά και τοπικούς παράγοντες (τοπικό ΣΕΒ, Δημοτικές Διοικήσεις κλπ). Όλοι αυτοί  έχουν σημαία τους και το διαλαλούν την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα που με ζήλο αναπτύσσουν για να εξασφαλίσουν επιπλέον κέρδη στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα – εγχώρια και διεθνή.

Όλοι αυτοί που ονειρεύονται να μετατρέψουν και τα σχολεία σε μικρές επιχειρήσεις, που θα αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως πελάτες. Προωθούν την ανταγωνιστικότητα των σχολείων με την αυτόαξιολόγηση και  την ανταγωνιστικότητα των μαθητών με τα Νέο Λύκειο που στήνουν. Από την άλλη προωθούν την αυτονομία των σχολείων για να μπορούν να  πλασάρονται ως χορηγοί και να προωθούν τα συμφέροντα τους στην πλάτη των μαθητών μας.

Βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων ,  δεν λέμε «περασμένα ξεχασμένα», διεκδικούμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης.

Παλεύουμε και διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας  στην υγεία και  την παιδεία, τη μόνιμη  και σταθερή δουλειά με ΣΣΕ χωρίς ανεργία, για ανάπτυξη της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος του λαού.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης  και των ανθρώπων της  στην περιοχή μας, που με αυτό τους το συνέδριο  προωθούν την στρατηγική του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, στη Δυτική Ελλάδα.

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη  6 Φλεβάρη, στις 6: 00μμ, στην πλατεία μπροστά στον  Αγ. Ανδρέα.