ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Όνειρο …θερινής νυκτός το οδικό τμήμα Πύργος – Αρχ. Ολυμπία- Βυτίνα-Τρίπολη!

  • 40
    Shares

Στις «καλένδες» εξακολουθεί να βρίσκεται ένα πολύ σημαντικό οδικό τμήμα για την Ηλεία, που συντομεύει κατά πολύ την πρόσβαση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και αφοράει Πύργος- Αρχ. Ολυμπία- Βυτίνα-Τρίπολη.

Το εν λόγω σημαντικό οδικό τμήμα εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται  στο …περιθώριο, αφού κυρίως από την πλευρά της Ηλείας το έργο έχει μπλοκάρει στο ύψος της Τ.Κ. Μουριάς, ενώ δεν έχει προχωρήσει ούτε καν προς τη γέφυρα των Άσπρων Σπιτιών.

Πριν από λίγα χρόνια είχε δοθεί το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία της παράκαμψης Σταυροδρομίου, του έργου «Τρίπολη- Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία»,  μετά από την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Η συγκεκριμένη παράκαμψη αποσκοπούσε όχι μόνο στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Τρίπολη- Βυτίνα- Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στη βελτίωση της προσπέλασης αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, τοπίων φυσικής ομορφιάς και παραδοσιακών οικισμών της περιοχής και γενικότερα του νομών  Αρκαδίας και Ηλείας, αναφέρει το ΥΠΕΚΑ.

Από τότε όμως και  από την πλευρά της Ηλείας δεν υπήρξε καμία ενέργεια αλλά και ενδιαφέρον προκειμένου να συνεχιστεί το ζωτικής σημασίας έργο, το οποίο θα αποτελέσει βασικό τουριστικό άξονα, με σύνδεση προς τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα-  Κόρινθος- Αθήνα.

 


  • 40
    Shares