ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ

Όπου «φύγει – φύγει» 20 μετανάστες από τη Δομή της Μυρσίνης!


Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά… 20 μετανάστες το «έσκασαν» από τη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η «απόδραση» έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μια εβδομάδα μετά τη μεταφορά της νέας «φουρνιάς» μεταναστών από την Καλαμάτα στη Δομή της Μυρσίνης, η οποία μάλιστα φυλάσσεται από ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, οι μετανάστες φαίνεται ότι πέρασαν… μια εβδομάδα, αναζητώντας τα «αδύνατα» σημεία της Δομής, από τα οποία θα μπορούσαν να αποδράσουν!

Ανάμεσα στα 20 αυτά άτομα 3 Σύριοι που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των διακινητών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε πρώτα τακτική δικάσιμος και κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 που βρισκόταν στο τέλος της καραντίνας.

Από την πλευρά της η Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Μετανάστευσης, τον ΕΟΔΥ και την Αστυνομία.

Η είδηση της απόδρασης των 20 μεταναστών δεν φάνηκε ωστόσο να ξενίζει κανέναν στην τοπική κοινωνία της Μυρσίνης αφού… τη θεωρούσαν δεδομένη… Ειδικά από τη στιγμή που ανάμεσα στα 182 άτομα που μεταφέρθηκαν (χωρίς να ενημερωθεί κανένας) από την Καλαμάτα στη Μυρσίνη υπήρχαν τα τρία άτομα που έχουν «μπλεξίματα» με τη Δικαιοσύνη, επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid που ήξεραν ότι έρχονται στη Δομή για να τεθούν σε καραντίνα και μετανάστες που γνώριζαν ότι από την πρώτη στιγμή ότι σε λίγες ημέρες θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους… Πως ήταν δυνατόν λοιπόν να μην αντιδράσουν ;