Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022
20.6 C
Pýrgos

Όταν η αξία ενός διαμερίσματος έχει μεγαλύτερη αξία από 4 αθώες ψυχές…

spot_img

Όσο και αν ακούγεται περίεργο και εξωπραγματικό, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των δομών ψυχικής υγείας «φωνάζουν» εδώ και χρόνια για αποϊδρυματοποίηση και επιτέλους, μετά από δεκαετίες, άτομα με αναπηρίες από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι ένα βήμα πριν την ένταξή τους στην κοινωνία, ένας άνθρωπος και μάλιστα ένας άνθρωπος που ήθελε να σηκώσει στην «πλάτη» του ολόκληρο τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης διαφωνεί για… να μην χάσει η περιουσία του την αξία της.

Ο λόγος για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Διονύσιο Μάλλιαρη, ο οποίος έστειλε εξώδικο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενος για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία σε κτίριο, στα Λεχαινά, που έχει κι αυτός διαμέρισμα.

Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προωθούμενης αποϊδρυματοποίησης, προέβη στη μίσθωση και στη διαμόρφωση του ισογείου του εν λόγω ακινήτου, για τη δημιουργία ΣΥΔ (Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), όπου θα φιλοξενηθούν τέσσερα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία, προς το παρόν, φιλοξενούνται στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Ο κ. Μάλλιαρης έχει διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κτιρίου ενώ στο εξώδικό του, που κοινοποίησε στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μισθωτές του διαμερίσματος ιδιοκτησίας μου έχουν αντιρρήσεις επί της στεγάσεως στην ίδια οικοδομή του συγκεκριμένου ιδρύματος/παραρτήματος, δεδομένου ότι τα άτομα που θα φιλοξενηθούν ως άτομα με ειδικές ανάγκες δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν από απόψεως αντιδράσεων, φωνών, θορύβων, στη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, συνεπώς και σε ώρες κοινής ησυχίας, οπότε θα είναι με βεβαιότητα αδύνατη η συνοίκηση στην ίδια οικοδομή.

Συνεπώς, είναι προφανές ότι ουδείς θα μπορέσει να κατοικήσει στο διαμέρισμα μου, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται πλήρως η ιδιοκτησία μου, αφού θα έχει μηδενική μισθωτή αξία.

Με την παρούσα ΣΑΣ δηλώνω ότι ως συγκύριος της οικοδομής(ιδιοκτήτης διαμερίσματος του 1ου ορόφου) ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ στην ανωτέρω προοριζόμενη χρήση του ισογείου ορόφου».

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Δυτικής Ελλάδας Νίκος Σταθακόπουλος απάντησε επίσης με εξώδικο, απορρίπτοντας ως αβάσιμες τις αιτιάσεις του κ. Μάλλιαρη.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα