Όταν η μπούκα της λίμνης Καϊάφα «βαπτιζόταν» λιμνοθάλασσα… (φώτο)

Οι ενέργειες που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στα πλαίσια της Πράξης «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής λίμνης Καϊάφα», φέρνουν στην επιφάνεια αντιπαραθέσεις που υπήρξαν στο παρελθόν σχετικά με την υλοποίηση επενδύσεων στην περιοχή.

Ειδικότερα   εκ μέρους του πρώην δημάρχου Ζαχάρως Παντ. Χρονόπουλου, γίνεται αναφορά στην μπούκα της λίμνης, που όπως τονίζει στο παρελθόν αναφερόταν ως λιμνοθάλασσα προκειμένου να μην γίνουν οι επενδύσεις!

«Η μπούκα της Λίμνης Καϊάφα όταν την ανοίγουμε για να φύγουν τα Νερά και να στραγγίζει ο Καμπος της Ζαχάρως,  αποδεικνύει ότι είναι λίμνη  και όχι λιμνοθάλασα όπως την βάπτιζαν μερικοί που έχουν ονοματεπώνυμο,  για να μην γίνει η επένδυση επί εποχής υπουργού Δημ. Γεωργακόπουλου» αναφέρει ο Π.  Χρονόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Πράξης «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα» θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης Καϊάφα με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.