ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν ο Αίας μηδενιζόταν στο Κύπελλο για μια κατάσταση υγείας

  • 32
    Shares

Αυτό που έγινε σήμερα στο Γούμερο είναι προφανές ότι έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, καθώς μιλάμε για ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση 36 λεπτών, αλλά και συνάμα έχουμε έναν διαιτητή ο οποίος λειτούργησε κατόπιν «οδηγιών» από εξωγενή παράγοντα.

Φυσικά όπως είναι επόμενο, στην ομάδα της Γαστούνης και στο ποδοσφαιρικό τμήμα επικρατεί «αναβρασμός». Ο πρόεδρος του συλλόγου Άρης Γαβριλόπουλος, δεν ήθελε να κάνει καμία δήλωση για το γεγονός, εμφανώς απογοητευμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα και τον αποκλεισμό.
Ο Αίας Γαστούνης ωστόσο, δεκαέξι χρόνια πίσω, είχε πληρώσει πολύ ακριβά ένα παιχνίδι Κυπέλλου και μια παρόμοια περίπτωση, δικής του αβλεψίας. Ήταν ένα μεσημέρι του Δεκέμβρη στα Λεχαινά, οπότε και έπαιζε με αντίπαλο τον Ηλειακό, για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Τότε λοιπόν, ο γενικός αρχηγός Γιώργος Αναμουρλίδης, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ανάμεσα στα χαρτιά του η κατάσταση υγείας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στον Πύργο. Χρειαζόταν ως εκ τούτου μισή ώρα να έρθει.
Ο διαιτητής τότε του παιχνιδιού, Σπύρος Βασιλείου (διαιτητής Β΄ Εθνικής εκείνη την εποχή), έκλεισε το Φύλλο Αγώνα (ως όφειλε) σε βάρος του Αίαντα, ο οποίος μηδενίστηκε, με συνεπακόλουθο την αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της Δ΄ Εθνικής στην οποία συμμετείχε.
Ήταν ένας μηδενισμός που ακολούθησε τον Αίαντα σε ολόκληρη τη σεζόν και ήταν φυσικά ένας σημαντικός λόγος που οδήγησε την ομάδα στον υποβιβασμό.


  • 32
    Shares