• ΗΛΕΙΑ
  • Έστειλε το μήνυμα μεγάλης πορείας προς την νίκη !

Έστειλε το μήνυμα μεγάλης πορείας προς την νίκη !

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ

Έστειλε το μήνυμα μεγάλης πορείας προς την νίκη.

Έκανε την διαφορά και έδειξε τον δρόμο που οδηγεί με άμεσα και σταθερά βήματα σε σύγχρονο και ανεπτυγμένο δήμο Πύργου.

Απίστευτη εκδήλωση …… πραγματικά συγκλονιστική !

Ο Κώστας Νικολούτσος έκανε το βράδυ του Σαββάτου την διαφορά ….

Επέλεξε το πρώτο μεγάλο ραντεβού με τους δημότες στο τεράστιο θεματικό πάρκο Ξυστρή και κατάφερε να τον γεμίσει!!

Από πολύ νωρίς πλήθος κόσμου, άνθρωποι από κάθε σημείο του δήμου από τον Πύργο την Ώλενα τον Βώλακα και τον Ιάρδανο έδωσαν το δυναμικό του παρόν στην συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου που αποτέλεσε το έναυσμα της μεγάλης προεκλογικής πορείας προς την νίκη.

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση τα είχε όλα !

Μαζική συμμετοχή παλμό ενθουσιασμό και ένα ατελείωτο χειροκρότημα για τον Κώστα Νικολούτσο και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Το βασικό κεντρικό σύνθημα της παράταξης ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ έγινε το μότο όλων των παρευρισκομένων που προέτρεψαν με αυθεντικό και αυθόρμητο τρόπο όλα τα μέλη της παράταξης να γίνουν οι μπροστάρηδες ενός αδιάκοπου εντίμου ουσιαστικού και αποτελεσματικού αγώνα για τον καλύτερο Πύργο μας.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου που περιελάμβανε όλους τους κεντρικούς άξονες δράσεις με νέες καινοτόμες προτάσεις και άμεσες παρεμβάσεις τόσο στα σοβαρά ζητήματα της Ηλειακής πρωτεύουσας όσο και σε εκείνα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας .

Την ιδία ώρα οι πολίτες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ακούν αλλά και να βλέπουν την ανάλυση των θέσεων του Κώστα Νικολούτσου σε ειδικό video wall που είχε τοποθετηθεί στην αίθουσα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων που προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στιγμές συγκίνησης.

Τόσο για τους ίδιους του υποψηφίους όσο και για τους δικούς τους ανθρώπους καθώς έβλεπαν όρθιο το κοινό να τους χειροκροτεί.

Έναν προς έναν ο Κώστας Νικολούτσος όταν τους καλούσε στο βήμα έδινε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το στίγμα για τα χαρακτηριστικά τις δραστηριότητας τους και την θέληση τους να προσφέρουν στον δήμο.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ιαχή ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ σε σύγχρονο και δημιουργικό δήμο Πύργου!

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ

Φίλες και Φίλοι

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Είμαι βαθιά υποχρεωμένος από την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’ του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι.

Η απόφασή μας να ιδρύσουμε την παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’ θέτοντας υποψηφιότητα για το Δήμο Πύργου, πηγάζει από ειλικρινή αγάπη, ασίγαστο ενδιαφέρον και ισχυρό κίνητρο για τη σύνθεση ενός Δήμου αντάξιου των προοπτικών που του αξίζουν.

Το σύνθημά μας, ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’, αντικατοπτρίζει την ενωτική κεντρική ιδέα μας:

Πύργος, Βώλακας, Ωλένη, Ιάρδανος, όλοι μαζί, να εργαστούμε δυναμικά για ένα μεγάλο βήμα συλλογικής προόδου. Πρόοδο ικανή να κάνει τον τοπικό πληθυσμό να παραμείνει στην περιοχή και να επαναφέρει τους νέους που μετακινούνται για σπουδές ή εργασία. Παράλληλα, να καταστήσει τον Δήμο φιλικό προορισμό για διακοπές για αυτούς που δεν τον γνωρίζουν, αλλά και για τακτικότερες επισκέψεις αυτών που ήδη τον γνωρίζουν μιας και κατάγονται από εδώ.

Έχω την τιμή λοιπόν σήμερα, να σας εκφράσω τις πρώτες σκέψεις μας, το αρχικό, πλην αναλυτικό μας πρόγραμμα για τον δήμο Πύργου. Το κάνουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, απέναντι στους δημότες που απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες, φιλικότερη πόλη, ισχυρή προοπτική για το μέλλον, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Όμως δεν ξεκινάμε από το μηδέν.

 

Ζούμε σε μια πόλη στην οποία η φύση και η ιστορία επιφύλαξαν ιδιαίτερη μεταχείριση και την αντιμετώπισαν πλουσιοπάροχα.

Το τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο που περιλαμβάνει ένα παγκοσμίας εμβέλειας λιμάνι, ένα πολλά υποσχόμενο αλιευτικό καταφύγιο και εκπληκτικές παραλίες με ανεξάντλητη βιοποικιλότητα, είναι τα μεγάλα μας  πλεονεκτήματα για την μπλε ανάπτυξη ‘’BLUE GROWTH’’, όρος που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στον τόπο. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το Κατάκολο δεν αποτελεί πλέον προορισμό για τους επισκέπτες και τον εσωτερικό τουρισμό – θα το ξαναφέρουμε στον χάρτη!

Παράλληλα, η άμεση γειτονία με την Αρχαία Ολυμπία, το δάσος της Φολόης, τον Επικούρειο Απόλλωνα, και όλους τους ανεξάντλητους φυσικούς και ιστορικούς πόρους, μάς παρέχουν σοβαρή δυνατότητα συνεργειών με τους όμορους Δήμους.

Το φυσικό μας περιβάλλον με τις όμορφες σκηνές που διαθέτει, που τούτη την εποχή είναι σαν βγαλμένες από ταινία, η Ώλενα και ο Ιάρδανος μαζί με τον Αλφειό που διατρέχει το Βώλακα αναδεικνύουν το εκπληκτικό σκηνικό που μας φιλοξενεί. Το υδάτινο περιβάλλον δεν είναι μόνο οι θάλασσές μας, αλλά και τα ποτάμια μας – ο Αλφειός έχει την δική του θέση στην ιστορία και την λογοτεχνία, αλλά δεν έχει την θέση που του αρμόζει στην καθημερινή μας ζωή και δραστηριότητες. Άλλες περιοχές θα εύχονταν να είχαν τέτοια στοιχεία εντός της περιφέρειάς τους – εμείς που το διαθέτουμε δεν θα του γυρίζουμε πια την πλάτη. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των συμπολιτών μας για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς.

Με γνώμονα την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις αισθητικής και εικαστικής φύσεως, σε απόλυτη αρμονία με αυτό. Στην προσπάθεια αυτή, θα συνεργαστούμε με διαπρεπείς εικαστικούς που δραστηριοποιούνται ή κατάγονται από εδώ.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια  επιλέγοντας για την επικοινωνία μας  ιστορικά σημεία όπως το Επαρχείο, τη Δημοτική Αγορά και σήμερα το πάρκο Ξυστρή. Αυτοί οι χώροι αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ενός πλούσιου και ένδοξου παρελθόντος, που οφείλουν να αναδειχθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην καθημερινότητά μας. Πέρα όμως από τα γνωστά αυτά σημεία, υπάρχουν και κρυμμένα διαμάντια, όπως είναι το οινοποιείο του ΑΣΟ στο Επιτάλιο, που θα πρέπει να το επανα-ανακαλύψουμε και να το εκμεταλλευθούμε ως πόλο τουριστικών και αγρο-τουριστικών δραστηριοτήτων.

Οι παραπάνω χώροι έχουν άμεση σύνδεση με το παραγωγικό δυναμικό που χαρακτήριζε τον Πύργο – γιατί επομένως να μην αποτελέσουν έμπνευση για την επανέναρξη μίας ισχυρής τοπικής οικονομίας; Στην κατεύθυνση αυτή σκοπεύουμε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και να επικοινωνούμε μαζί τους, οικοδομώντας ισχυρές σχέσεις ανάμεσα στην οικονομία και τον Δήμο.

Στην πορεία για εξέλιξη και πρόοδο θέλουμε κοντά μας την επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα όλης της Περιφέρειας του Δήμου ώστε πέρα από την προσφορά των κλασσικών δημοτικών υπηρεσιών, να σχεδιάζουμε μαζί δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν την κινητικότητα σε όλο τον δήμο και μάλιστα σε ετήσια βάση.

Με την δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών θα βελτιωθεί καταλυτικά η επαφή των υπηρεσιών με τους δημότες, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μοναδικό σημείο επαφής στο οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για κάθε υπηρεσιακό θέμα. Αντίστοιχα τέτοια κέντρα θα δημιουργηθούν στις έδρες των παλαιών δήμων, ώστε να μην χρειάζεται να απευθύνεται ο ενδιαφερόμενος στις κεντρικές υπηρεσίες.

 

Μαζί όμως με τους εκλεγμένους, αποφασιστικό ρόλο έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

 

Γι’ αυτό καλούμε σε συνεργασία όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και τον σύλλογό τους, η συμβολή των οποίων κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική για την υλοποίηση των στόχων που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

Και όλα αυτά σε ένα σύγχρονο υπηρεσιακό και τεχνολογικό περιβάλλον που βαθμιαία θα κάνουν τον δήμο μας πρότυπο και για άλλες πόλεις.

 

Για το αστικό περιβάλλον τίθεται το ερώτημα :

 

Μπορεί ένα αναβαθμισμένο σχέδιο πόλεως να είναι εργαλείο ανάπτυξης στα χέρια μίας Δημοτικής Αρχής?

 

Η απάντηση είναι ναι, γιατί προσφέρει σταθερό πλαίσιο αρχών, κατευθύνσεων και στόχων για την ανάπτυξή της. Η υλοποίηση ενός τέτοιου ΣΧΕΔΙΟΥ απαιτεί προγραμματισμό, μελέτη και όραμα.

 

Πρωταρχικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ο εκσυγχρονισμός, η στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης και η δημιουργία  νέου γραφείου αποκλειστικά για τα Σχέδια Πόλεως.  Μερικά από τα σημεία που πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της υπηρεσίας από την πρώτη κιόλας μέρα είναι τα ακόλουθα :

 

  • Μέριμνα για την διάνοιξη νέων αστικών οδών. Δεν έχει γίνει ουδεμία διάνοιξη οδού ζωτικής σημασίας τα τελευταία χρόνια στο Σχέδιο Πόλεως του Πύργου.

 

  • Νέες μελέτες για το σχέδιο Πόλεως της Βαρβάσαινας και του Κατακόλου.

 

  • Άμεση επίλυση της πρότασης εφαρμογής σχεδίου πόλεως στο Νότιο τμήμα του Πύργου, το οποίο δεσμεύει τις περιουσίες των πολιτών εδώ και δεκαετίες.

 

  • Συνεργασία με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων στην Πάτρα, για την προστασία και ανάδειξη των Διατηρητέων Κτιρίων.

Ο αστικός σχεδιασμός φιλοδοξούμε να καλύψει το σύνολο των διαμερισμάτων, που θα κατηγοριοποιηθούν σε ημιορεινούς, περιαστικούς και παραθαλάσσιους.

 

Μας απασχολεί σοβαρά το θέμα των αυθαιρέτων και της βιώσιμης και της προσεκτικής παρέμβασης σε περιοχές που είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών.

 

Πεποίθησή μας είναι ότι το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε τομέα εξαρτάται από την συνέχεια και διάρκεια των σχεδιασμών.

 

Οι προηγούμενοι δήμαρχοι έβαλαν την δική τους σφραγίδα και συνέβαλαν καθοριστικά ως σήμερα.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τροφοδοσία με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας από την Αύρα και τον Ερύμανθο ήταν έργα που χρειάστηκαν χρόνια επίμονων ενεργειών από διαδοχικές δημοτικές αρχές, έργο που οφείλουμε να συνεχίσουμε, ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση και με τα διαμερίσματα της Ωλένης.

 

Το ίδιο ισχύει και για το νοσοκομείο, το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει ανάγκη από περισσότερη κοινωνική συμπαράσταση και έμπρακτο ενδιαφέρον, το λιμάνι το οποίο έχει εξελιχθεί σημαντικά, τον βιολογικό καθαρισμό, την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων, υποδομές πάνω στις οποίες κτίζεται το μέλλον.

 

Η αποτελεσματική αξιοποίηση των εργαλείων χρηματοδότησης προκειμένου να γίνουν και αντίστοιχες τέτοιες υποδομές, συναρτάται άμεσα με την παραγωγή ώριμων μελετών, για την σύνταξη των οποίων θα ασχοληθώ και προσωπικά από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη. Οι παραπάνω θα είναι και μελέτες για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, για τον πολιτισμό και την γεωργία. Δεν υφίσταται το «βλέποντας και κάνοντας» – υφίσταται ο επαγγελματισμός από πλευράς μας και η προληπτική δράση – όχι η αντιμετώπιση προβλημάτων μετά ταύτα.

 

Σχετικά με την αγροτική οικονομία, στηρίζουμε τους καλλιεργητές και επιδιώκουμε να συμπληρώσουμε όσα κενά αφήνει η κρατική μέριμνα, προωθώντας νέες γεωργικές πολιτικές όπως η ευφυής και βιώσιμη γεωργία, σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς αλλά και με ερευνητικά κέντρα και εταιρείες παροχής νέων τεχνολογιών.

 

Φιλοδοξούμε η καινοτομία, ζητούμενο για όλες τις νέες οικονομίες, να ενσωματωθεί στην πρωτογενή παραγωγή.

 

Και βέβαια, σημεία αναφοράς στον δήμο δεν είναι μόνο τα μνημεία αλλά και οι υπερσύγχρονες επιχειρήσεις όπως το ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ που κατατάχτηκε κατά το έγκυρο WINE SPECTATOR στα 100 σημαντικότερα οινοποιεία του κόσμου.

Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική οδοποιία, για την οποία θα υπάρχει φροντίδα σε ετήσια βάση σαν ελάχιστη απόδειξη του ενδιαφέροντός μας ειδικά για αυτούς που πρέπει να πάνε στα ποιμνιοστάσια 3 και 4 φορές την ημέρα, όλο το χρόνο, ασχέτως καιρικών συνθηκών.

Η στενή συνεργασία με τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ κρίνεται απαραίτητη αφού από την καλή τους λειτουργία εξαρτάται μεγάλο μέρος του αγροτικού εισοδήματος.

Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας θα είναι απόλυτη προτεραιότητα σε ένα ανθρωποκεντρικό Δήμο που θέλει να αγωνιστεί για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γιατί η καθημερινότητα χωρίς ασφάλεια είναι αβίωτη και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Ο Δήμος θα αντιμετωπίσει αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης, διεκδικώντας το δικό του μερίδιο ευθύνης στην θωράκιση της ασφάλειας των δημοτών.

Τα παραπάνω θα αντιμετωπιστούν με στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου με σκοπό να τον καταστήσουν ασφαλέστερο για τους κατοίκους του Δήμου και των οικογένειών τους, με παράλληλες δράσεις για την πρόληψη των παραβατικών συμπεριφορών αλλά και της βίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και ανασφάλειας.

Στην λογική αυτή, θα χωροθετηθούν νέες υπηρεσίες του δήμου όπως για παράδειγμα η ίδρυση ΚΕΠ στην ανατολική πλευρά και η ανέγερση του κτιρίου ΙΚΑ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ταμείου.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα αντιμετωπιστούν ως μία  ενότητα για όλο τον δήμο. Πρόθεσή μας αποτελεί η παροχή έμπρακτης στήριξης και τεχνογνωσίας για υψηλού επιπέδου δράσεις και εκδηλώσεις, ακόμη και υπερτοπικού χαρακτήρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, και με την συνεργασία όλων των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, αξιοποιούνται σημαντικά αθλητικά κέντρα εκτός πόλης, όπως το κλειστό γυμναστήριο του Καράτουλα με παράλληλη συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε στο θέμα του πολιτισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το οποίο στηρίζουμε και αναπτύσσουμε.

 

Οι θέσεις μας για την 3 βάθμια εκπαίδευση είναι αταλάντευτα ξεκάθαρες. Τοποθετηθήκαμε αρνητικά για την επιχειρούμενη κατάργηση των σχολών μας έναντι πινακίου φακής.

 

Τη στιγμή που όλοι είχαν επαμφοτερίζουσες απόψεις δεν διστάσαμε να προβάλουμε την αλήθεια για το συμφέρον του τόπου, και τελικά δικαιωθήκαμε με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για παραμονή του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο.

 

Πολλά από όσα σχεδιάζουμε χρειάζονται κάποιο χρόνο για την εφαρμογή τους. Όμως οι ανάγκες των δημοτών απαιτούν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες. Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα πρώτων, άμεσων ενεργειών, ένα πρόγραμμα 100 ημερών που θα καλύψει τις επείγουσες ανάγκες στην καθαριότητα, την αγροτική οδοποιία και τον ηλεκτροφωτισμό και θα κάνει την διαφορά.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, πρέπει να τονίσω ότι ένας αποτελεσματικός δήμος καθορίζεται από μια επιτυχή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, τη συνεχή παρακολούθηση της πορείας επίλυσης των προβλημάτων, αλλά και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων. Ξεκάθαροι ρόλοι ενισχύουν τις εύφορες συνεργασίες μεταξύ δήμου, νομαρχίας, περιφέρειας και κεντρικής διοίκησης και αποτελούν τη βάση μιας προσπάθειας για δυναμικά αποτελέσματα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις πολλές και σημαντικές ευθύνες που αναλογούν στο Δήμο μας και να εργαστούμε με όρεξη για τον τόπο μας!

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής μας:

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

Μεροκάματο από τον δήμο Πύργου… σε ασφαλιστική στη Θεσσαλονίκη;

Σε ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει… στη Θεσσαλονίκη θα ασφαλίσει τον στόλο των οχημάτων του ο δήμος Πύργου. “Μεροκάματο” δηλαδή που …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Έστειλε το μήνυμα μεγάλης πορείας προς την νίκη !

Έστειλε το μήνυμα μεγάλης πορείας προς την νίκη !

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ

Έστειλε το μήνυμα μεγάλης πορείας προς την νίκη.

Έκανε την διαφορά και έδειξε τον δρόμο που οδηγεί με άμεσα και σταθερά βήματα σε σύγχρονο και ανεπτυγμένο δήμο Πύργου.

Απίστευτη εκδήλωση …… πραγματικά συγκλονιστική !

Ο Κώστας Νικολούτσος έκανε το βράδυ του Σαββάτου την διαφορά ….

Επέλεξε το πρώτο μεγάλο ραντεβού με τους δημότες στο τεράστιο θεματικό πάρκο Ξυστρή και κατάφερε να τον γεμίσει!!

Από πολύ νωρίς πλήθος κόσμου, άνθρωποι από κάθε σημείο του δήμου από τον Πύργο την Ώλενα τον Βώλακα και τον Ιάρδανο έδωσαν το δυναμικό του παρόν στην συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου που αποτέλεσε το έναυσμα της μεγάλης προεκλογικής πορείας προς την νίκη.

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση τα είχε όλα !

Μαζική συμμετοχή παλμό ενθουσιασμό και ένα ατελείωτο χειροκρότημα για τον Κώστα Νικολούτσο και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Το βασικό κεντρικό σύνθημα της παράταξης ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ έγινε το μότο όλων των παρευρισκομένων που προέτρεψαν με αυθεντικό και αυθόρμητο τρόπο όλα τα μέλη της παράταξης να γίνουν οι μπροστάρηδες ενός αδιάκοπου εντίμου ουσιαστικού και αποτελεσματικού αγώνα για τον καλύτερο Πύργο μας.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου που περιελάμβανε όλους τους κεντρικούς άξονες δράσεις με νέες καινοτόμες προτάσεις και άμεσες παρεμβάσεις τόσο στα σοβαρά ζητήματα της Ηλειακής πρωτεύουσας όσο και σε εκείνα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας .

Την ιδία ώρα οι πολίτες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ακούν αλλά και να βλέπουν την ανάλυση των θέσεων του Κώστα Νικολούτσου σε ειδικό video wall που είχε τοποθετηθεί στην αίθουσα.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων που προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στιγμές συγκίνησης.

Τόσο για τους ίδιους του υποψηφίους όσο και για τους δικούς τους ανθρώπους καθώς έβλεπαν όρθιο το κοινό να τους χειροκροτεί.

Έναν προς έναν ο Κώστας Νικολούτσος όταν τους καλούσε στο βήμα έδινε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το στίγμα για τα χαρακτηριστικά τις δραστηριότητας τους και την θέληση τους να προσφέρουν στον δήμο.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την ιαχή ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ σε σύγχρονο και δημιουργικό δήμο Πύργου!

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ

Φίλες και Φίλοι

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Είμαι βαθιά υποχρεωμένος από την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’ του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι.

Η απόφασή μας να ιδρύσουμε την παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’ θέτοντας υποψηφιότητα για το Δήμο Πύργου, πηγάζει από ειλικρινή αγάπη, ασίγαστο ενδιαφέρον και ισχυρό κίνητρο για τη σύνθεση ενός Δήμου αντάξιου των προοπτικών που του αξίζουν.

Το σύνθημά μας, ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’, αντικατοπτρίζει την ενωτική κεντρική ιδέα μας:

Πύργος, Βώλακας, Ωλένη, Ιάρδανος, όλοι μαζί, να εργαστούμε δυναμικά για ένα μεγάλο βήμα συλλογικής προόδου. Πρόοδο ικανή να κάνει τον τοπικό πληθυσμό να παραμείνει στην περιοχή και να επαναφέρει τους νέους που μετακινούνται για σπουδές ή εργασία. Παράλληλα, να καταστήσει τον Δήμο φιλικό προορισμό για διακοπές για αυτούς που δεν τον γνωρίζουν, αλλά και για τακτικότερες επισκέψεις αυτών που ήδη τον γνωρίζουν μιας και κατάγονται από εδώ.

Έχω την τιμή λοιπόν σήμερα, να σας εκφράσω τις πρώτες σκέψεις μας, το αρχικό, πλην αναλυτικό μας πρόγραμμα για τον δήμο Πύργου. Το κάνουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, απέναντι στους δημότες που απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες, φιλικότερη πόλη, ισχυρή προοπτική για το μέλλον, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Όμως δεν ξεκινάμε από το μηδέν.

 

Ζούμε σε μια πόλη στην οποία η φύση και η ιστορία επιφύλαξαν ιδιαίτερη μεταχείριση και την αντιμετώπισαν πλουσιοπάροχα.

Το τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο που περιλαμβάνει ένα παγκοσμίας εμβέλειας λιμάνι, ένα πολλά υποσχόμενο αλιευτικό καταφύγιο και εκπληκτικές παραλίες με ανεξάντλητη βιοποικιλότητα, είναι τα μεγάλα μας  πλεονεκτήματα για την μπλε ανάπτυξη ‘’BLUE GROWTH’’, όρος που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στον τόπο. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το Κατάκολο δεν αποτελεί πλέον προορισμό για τους επισκέπτες και τον εσωτερικό τουρισμό – θα το ξαναφέρουμε στον χάρτη!

Παράλληλα, η άμεση γειτονία με την Αρχαία Ολυμπία, το δάσος της Φολόης, τον Επικούρειο Απόλλωνα, και όλους τους ανεξάντλητους φυσικούς και ιστορικούς πόρους, μάς παρέχουν σοβαρή δυνατότητα συνεργειών με τους όμορους Δήμους.

Το φυσικό μας περιβάλλον με τις όμορφες σκηνές που διαθέτει, που τούτη την εποχή είναι σαν βγαλμένες από ταινία, η Ώλενα και ο Ιάρδανος μαζί με τον Αλφειό που διατρέχει το Βώλακα αναδεικνύουν το εκπληκτικό σκηνικό που μας φιλοξενεί. Το υδάτινο περιβάλλον δεν είναι μόνο οι θάλασσές μας, αλλά και τα ποτάμια μας – ο Αλφειός έχει την δική του θέση στην ιστορία και την λογοτεχνία, αλλά δεν έχει την θέση που του αρμόζει στην καθημερινή μας ζωή και δραστηριότητες. Άλλες περιοχές θα εύχονταν να είχαν τέτοια στοιχεία εντός της περιφέρειάς τους – εμείς που το διαθέτουμε δεν θα του γυρίζουμε πια την πλάτη. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των συμπολιτών μας για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς.

Με γνώμονα την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις αισθητικής και εικαστικής φύσεως, σε απόλυτη αρμονία με αυτό. Στην προσπάθεια αυτή, θα συνεργαστούμε με διαπρεπείς εικαστικούς που δραστηριοποιούνται ή κατάγονται από εδώ.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια  επιλέγοντας για την επικοινωνία μας  ιστορικά σημεία όπως το Επαρχείο, τη Δημοτική Αγορά και σήμερα το πάρκο Ξυστρή. Αυτοί οι χώροι αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ενός πλούσιου και ένδοξου παρελθόντος, που οφείλουν να αναδειχθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην καθημερινότητά μας. Πέρα όμως από τα γνωστά αυτά σημεία, υπάρχουν και κρυμμένα διαμάντια, όπως είναι το οινοποιείο του ΑΣΟ στο Επιτάλιο, που θα πρέπει να το επανα-ανακαλύψουμε και να το εκμεταλλευθούμε ως πόλο τουριστικών και αγρο-τουριστικών δραστηριοτήτων.

Οι παραπάνω χώροι έχουν άμεση σύνδεση με το παραγωγικό δυναμικό που χαρακτήριζε τον Πύργο – γιατί επομένως να μην αποτελέσουν έμπνευση για την επανέναρξη μίας ισχυρής τοπικής οικονομίας; Στην κατεύθυνση αυτή σκοπεύουμε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και να επικοινωνούμε μαζί τους, οικοδομώντας ισχυρές σχέσεις ανάμεσα στην οικονομία και τον Δήμο.

Στην πορεία για εξέλιξη και πρόοδο θέλουμε κοντά μας την επιχειρηματική και επαγγελματική κοινότητα όλης της Περιφέρειας του Δήμου ώστε πέρα από την προσφορά των κλασσικών δημοτικών υπηρεσιών, να σχεδιάζουμε μαζί δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν την κινητικότητα σε όλο τον δήμο και μάλιστα σε ετήσια βάση.

Με την δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών θα βελτιωθεί καταλυτικά η επαφή των υπηρεσιών με τους δημότες, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μοναδικό σημείο επαφής στο οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για κάθε υπηρεσιακό θέμα. Αντίστοιχα τέτοια κέντρα θα δημιουργηθούν στις έδρες των παλαιών δήμων, ώστε να μην χρειάζεται να απευθύνεται ο ενδιαφερόμενος στις κεντρικές υπηρεσίες.

 

Μαζί όμως με τους εκλεγμένους, αποφασιστικό ρόλο έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

 

Γι’ αυτό καλούμε σε συνεργασία όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και τον σύλλογό τους, η συμβολή των οποίων κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική για την υλοποίηση των στόχων που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

Και όλα αυτά σε ένα σύγχρονο υπηρεσιακό και τεχνολογικό περιβάλλον που βαθμιαία θα κάνουν τον δήμο μας πρότυπο και για άλλες πόλεις.

 

Για το αστικό περιβάλλον τίθεται το ερώτημα :

 

Μπορεί ένα αναβαθμισμένο σχέδιο πόλεως να είναι εργαλείο ανάπτυξης στα χέρια μίας Δημοτικής Αρχής?

 

Η απάντηση είναι ναι, γιατί προσφέρει σταθερό πλαίσιο αρχών, κατευθύνσεων και στόχων για την ανάπτυξή της. Η υλοποίηση ενός τέτοιου ΣΧΕΔΙΟΥ απαιτεί προγραμματισμό, μελέτη και όραμα.

 

Πρωταρχικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ο εκσυγχρονισμός, η στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης και η δημιουργία  νέου γραφείου αποκλειστικά για τα Σχέδια Πόλεως.  Μερικά από τα σημεία που πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή της υπηρεσίας από την πρώτη κιόλας μέρα είναι τα ακόλουθα :

 

  • Μέριμνα για την διάνοιξη νέων αστικών οδών. Δεν έχει γίνει ουδεμία διάνοιξη οδού ζωτικής σημασίας τα τελευταία χρόνια στο Σχέδιο Πόλεως του Πύργου.

 

  • Νέες μελέτες για το σχέδιο Πόλεως της Βαρβάσαινας και του Κατακόλου.

 

  • Άμεση επίλυση της πρότασης εφαρμογής σχεδίου πόλεως στο Νότιο τμήμα του Πύργου, το οποίο δεσμεύει τις περιουσίες των πολιτών εδώ και δεκαετίες.

 

  • Συνεργασία με την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων στην Πάτρα, για την προστασία και ανάδειξη των Διατηρητέων Κτιρίων.

Ο αστικός σχεδιασμός φιλοδοξούμε να καλύψει το σύνολο των διαμερισμάτων, που θα κατηγοριοποιηθούν σε ημιορεινούς, περιαστικούς και παραθαλάσσιους.

 

Μας απασχολεί σοβαρά το θέμα των αυθαιρέτων και της βιώσιμης και της προσεκτικής παρέμβασης σε περιοχές που είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών.

 

Πεποίθησή μας είναι ότι το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε τομέα εξαρτάται από την συνέχεια και διάρκεια των σχεδιασμών.

 

Οι προηγούμενοι δήμαρχοι έβαλαν την δική τους σφραγίδα και συνέβαλαν καθοριστικά ως σήμερα.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τροφοδοσία με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας από την Αύρα και τον Ερύμανθο ήταν έργα που χρειάστηκαν χρόνια επίμονων ενεργειών από διαδοχικές δημοτικές αρχές, έργο που οφείλουμε να συνεχίσουμε, ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση και με τα διαμερίσματα της Ωλένης.

 

Το ίδιο ισχύει και για το νοσοκομείο, το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει ανάγκη από περισσότερη κοινωνική συμπαράσταση και έμπρακτο ενδιαφέρον, το λιμάνι το οποίο έχει εξελιχθεί σημαντικά, τον βιολογικό καθαρισμό, την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων, υποδομές πάνω στις οποίες κτίζεται το μέλλον.

 

Η αποτελεσματική αξιοποίηση των εργαλείων χρηματοδότησης προκειμένου να γίνουν και αντίστοιχες τέτοιες υποδομές, συναρτάται άμεσα με την παραγωγή ώριμων μελετών, για την σύνταξη των οποίων θα ασχοληθώ και προσωπικά από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη. Οι παραπάνω θα είναι και μελέτες για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, για τον πολιτισμό και την γεωργία. Δεν υφίσταται το «βλέποντας και κάνοντας» – υφίσταται ο επαγγελματισμός από πλευράς μας και η προληπτική δράση – όχι η αντιμετώπιση προβλημάτων μετά ταύτα.

 

Σχετικά με την αγροτική οικονομία, στηρίζουμε τους καλλιεργητές και επιδιώκουμε να συμπληρώσουμε όσα κενά αφήνει η κρατική μέριμνα, προωθώντας νέες γεωργικές πολιτικές όπως η ευφυής και βιώσιμη γεωργία, σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς αλλά και με ερευνητικά κέντρα και εταιρείες παροχής νέων τεχνολογιών.

 

Φιλοδοξούμε η καινοτομία, ζητούμενο για όλες τις νέες οικονομίες, να ενσωματωθεί στην πρωτογενή παραγωγή.

 

Και βέβαια, σημεία αναφοράς στον δήμο δεν είναι μόνο τα μνημεία αλλά και οι υπερσύγχρονες επιχειρήσεις όπως το ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ που κατατάχτηκε κατά το έγκυρο WINE SPECTATOR στα 100 σημαντικότερα οινοποιεία του κόσμου.

Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική οδοποιία, για την οποία θα υπάρχει φροντίδα σε ετήσια βάση σαν ελάχιστη απόδειξη του ενδιαφέροντός μας ειδικά για αυτούς που πρέπει να πάνε στα ποιμνιοστάσια 3 και 4 φορές την ημέρα, όλο το χρόνο, ασχέτως καιρικών συνθηκών.

Η στενή συνεργασία με τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ κρίνεται απαραίτητη αφού από την καλή τους λειτουργία εξαρτάται μεγάλο μέρος του αγροτικού εισοδήματος.

Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας θα είναι απόλυτη προτεραιότητα σε ένα ανθρωποκεντρικό Δήμο που θέλει να αγωνιστεί για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γιατί η καθημερινότητα χωρίς ασφάλεια είναι αβίωτη και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Ο Δήμος θα αντιμετωπίσει αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης, διεκδικώντας το δικό του μερίδιο ευθύνης στην θωράκιση της ασφάλειας των δημοτών.

Τα παραπάνω θα αντιμετωπιστούν με στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου με σκοπό να τον καταστήσουν ασφαλέστερο για τους κατοίκους του Δήμου και των οικογένειών τους, με παράλληλες δράσεις για την πρόληψη των παραβατικών συμπεριφορών αλλά και της βίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και ανασφάλειας.

Στην λογική αυτή, θα χωροθετηθούν νέες υπηρεσίες του δήμου όπως για παράδειγμα η ίδρυση ΚΕΠ στην ανατολική πλευρά και η ανέγερση του κτιρίου ΙΚΑ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ταμείου.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα αντιμετωπιστούν ως μία  ενότητα για όλο τον δήμο. Πρόθεσή μας αποτελεί η παροχή έμπρακτης στήριξης και τεχνογνωσίας για υψηλού επιπέδου δράσεις και εκδηλώσεις, ακόμη και υπερτοπικού χαρακτήρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, και με την συνεργασία όλων των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, αξιοποιούνται σημαντικά αθλητικά κέντρα εκτός πόλης, όπως το κλειστό γυμναστήριο του Καράτουλα με παράλληλη συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε στο θέμα του πολιτισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το οποίο στηρίζουμε και αναπτύσσουμε.

 

Οι θέσεις μας για την 3 βάθμια εκπαίδευση είναι αταλάντευτα ξεκάθαρες. Τοποθετηθήκαμε αρνητικά για την επιχειρούμενη κατάργηση των σχολών μας έναντι πινακίου φακής.

 

Τη στιγμή που όλοι είχαν επαμφοτερίζουσες απόψεις δεν διστάσαμε να προβάλουμε την αλήθεια για το συμφέρον του τόπου, και τελικά δικαιωθήκαμε με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για παραμονή του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο.

 

Πολλά από όσα σχεδιάζουμε χρειάζονται κάποιο χρόνο για την εφαρμογή τους. Όμως οι ανάγκες των δημοτών απαιτούν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες. Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμαστε για ένα πρόγραμμα πρώτων, άμεσων ενεργειών, ένα πρόγραμμα 100 ημερών που θα καλύψει τις επείγουσες ανάγκες στην καθαριότητα, την αγροτική οδοποιία και τον ηλεκτροφωτισμό και θα κάνει την διαφορά.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, πρέπει να τονίσω ότι ένας αποτελεσματικός δήμος καθορίζεται από μια επιτυχή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, τη συνεχή παρακολούθηση της πορείας επίλυσης των προβλημάτων, αλλά και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων. Ξεκάθαροι ρόλοι ενισχύουν τις εύφορες συνεργασίες μεταξύ δήμου, νομαρχίας, περιφέρειας και κεντρικής διοίκησης και αποτελούν τη βάση μιας προσπάθειας για δυναμικά αποτελέσματα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις πολλές και σημαντικές ευθύνες που αναλογούν στο Δήμο μας και να εργαστούμε με όρεξη για τον τόπο μας!

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής μας:

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων