• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • «Ήλιδα – Η κοινωνία μπροστά» η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (βίντεο)

«Ήλιδα – Η κοινωνία μπροστά» η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (βίντεο)

«Ήλιδα – Η κοινωνία μπροστά» η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

  • «Καμία συνεργασία με καμία παράταξη πριν ή μετά τις εκλογές»
  • «Δεν δέχομαι καμία χρηματοδότηση»

Τις βασικές αρχές και τους κεντρικούς άξονες του συνδυασμού του, με την οποία θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Ήλιδας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 παρουσίασε σήμερα ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Από το «Amalias Hotel» στην Κουρούτα, αφού τελικά ο δήμος Ήλιδας δεν παραχώρησε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Σοχιάς, ο κ. Κωνσταντόπουλος αποκάλυψε το όνομα του συνδυασμού του «Ήλιδα – Η Κοινωνία Μπροστά», αφού – όπως ο ίδιος τόνισε – η κοινωνία θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και το έμβλημα της παράταξης, ένα δέντρο, σύμβολο ζωής, με διαφορετικά χρώματα, σύμβολο της υπερκομματικής και ανεξάρτητης «γραμμής» του συνδυασμού.

Οι περισσότερες ωστόσο ειδήσεις ήρθαν… στο τέλος της συνέντευξης, αφού σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε «κάθετα» στο θέμα των συνεργασιών με άλλη παράταξη πριν ή μετά τις εκλογές απαντώντας ξεκάθαρα: «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με καμία από τις σημερινές παρατάξεις, είτε με οποιαδήποτε άλλη νέα προκύψει μέχρι τότε, ούτε πριν είτε μετά τις εκλογές».

Παράλληλα, σε ότι αφορά τα οικονομικά ζητήματα του προεκλογικού αγώνα ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε: «Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία χρηματοδότηση και καμία χορηγία από κανέναν καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να δεσμευτώ σε κανενός είδους εξυπηρετήσεις ή χάρες. Ο προεκλογικός αγώνας γίνεται με ιδίους πόρους και πιστέψτε με, από την επαγγελματική μου ενασχόληση με πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όση ευθύνη και κούραση μου επιφέρουν, μου παρέχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνω τρείς προεκλογικές εκστρατείες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, πλαισιωμένος από τον υπεύθυνο τύπου του συνδυασμού του, δημοσιογράφο κ. Χρήστο Πλευριά, και τον Νομικό Υπεύθυνο, δικηγόρο κ. Αναστάσιο Τζουανόπουλο αναφέρθηκε μόνο στην «ομάδα των στενών φίλων» του, τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συνδυασμού, δημοσιογράφος κ. Περικλής Πατσούρης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΛΙΔΑ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Επικεφαλής παράταξης – Υποψήφιος Δήμαρχος

Ρήγας Μπάρκουλας, Ανώτερος Υπάλληλος Υπ. Οικονομικών, Υπεύθυνος Οργανωτικού Παράταξης

Αναστάσιος Τζουανόπουλος, Δικηγόρος- Νομική Υποστήριξη Παράταξης

Χρήστος Πλευριάς, δημοσιογράφος, υπεύθυνος Επικοινωνίας, Τύπου και ΜΜΕ Παράταξης

Περικλής Πατσούρης, δημοσιογράφος, Υπεύθυνος δημοσίων Σχέσεων Παράταξης

Κων/νος Κωνσταντόπουλος, Δημόσιος Υπάλληλος, Υπεύθυνος οικονομικού Τομέα Παράταξης

Φίλοι- Μέλη Παράταξης

Ορφεάς Παπαζαφειρόπουλος, επιχειρηματίας

Γιάννης Τσερεγκούνης, επιχειρηματίας εστίασης

Παναγιώτης Τζουανόπουλος, δικηγόρος

Νίκη Αντωνοπούλου, Τραπεζική Υπάλληλος

Νικόλαος Μπατζαλής, Ελ. Επαγγελματίας- Συγγραφέας

Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός

Νικολέττα Κότσιφα, επιχειρηματίας/Ανθοπωλείο ΓΙΑΣΕΜΙ

Άγγελος Πετρόπουλος, ιδ. Υπάλληλος

Παναγιώτης Καψής, Υπάλληλος του Δήμου

Γρηγόρης Κακολύρης, επιχειρηματίας / βιβλιοπωλείο

Θοδωρής Δαβιλάς, Συνταξιούχος Υπ. Οικονομικών /ΣΔΟΕ

Αθανάσιος Αντύπας,  Περιφερειακός Δ/ντης ΕΛΤΑ

Ελένη Φιλίνη, καλλιτέχνης

Λεωνίδας Κορδονούρης,  Ελ. Επαγγελματίας

Κυριάκος Μαρουλάκος, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Προώθησης Πρωτογενούς Τομέα

 

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

«Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Μπορεί μεταξύ μας να έχουμε διαφορετικές πορείες στα κοινά, διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαφορετικά πιστεύω και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, όμως μας ενώνει όλους μας η κοινή πεποίθηση  ότι ο Δήμος Ήλιδας,  ο Δήμος μας, μπορεί και πρέπει να αλλάξει πορεία,  να γίνει ο Δήμος που του αξίζει να είναι και που αρμόζει στους πολίτες του.

Αποτελεί κοινή μας διαπίστωση ότι ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια είναι τόσο στάσιμος και απομονωμένος που μας προκαλεί πολύ έντονη ανησυχία .

Αδράνεια,  έλλειψη πρωτοβουλιών,  ανυπαρξία σχεδιασμού στα έργα υποδομής,  παντελής έλλειψη μακροπρόθεσμων σχεδίων ανάπτυξης, έχουν κάνει τον δήμο Ήλιδας  να βυθίζεται στην καθοδική του πορεία.

Και δυστυχώς δεν διαφαίνεται κανένα μεράκι και ζήλος για την ανακοπή αυτής της καταστροφικής πορείας από τα αρμόδια πρόσωπα που οι πολίτες τίμησαν με την ψήφο τους στηριζόμενοι μάταια στις προεκλογικές εξαγγελίες τους και υποσχέσεις για τα αυτονόητα: δουλειά,  διαφάνεια, όραμα ανάπτυξης και ποιότητα ζωής. Αυτονόητες προϋποθέσεις που οφείλουν να διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε πολιτικό θεσμό έγιναν για τους δημότες του Δήμου Ήλιδας  ζητούμενα, απαιτήσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ο πολίτης, εξουθενωμένος από έναν συνεχή, διαρκή βιοποριστικό αγώνα, παρακολουθεί απογοητευμένος και αρνούμενος να πιστέψει ότι οι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι στην μικρή τοπική μας κοινωνία είναι και φίλοι, είτε γείτονες, είτε συγγενείς και οι οποίοι εξελέγησαν με τη δική του ψήφο, αντί να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του Δήμου μας, περί άλλων τυρβάζουν, ασχολούμενοι κυρίως με την επίτευξη ιδίων συμφερόντων, πολιτικών και προσωπικών, ξεχνώντας απροκάλυπτα τον θεσμικό τους ρόλο και τον λόγο για τον οποίο έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τους συμπολίτες τους.

Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι η ριζική ΑΛΛΑΓΗ πορείας και οριστική ΑΠΑΛΛΑΓΗ από νοσηρές μικροπολιτικές νοοτροπίες και κατεστημένα. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, σε νέες βάσεις και γερά θεμέλια που θα χτίσουν ένα μέλλον με προοπτικές για τον τόπο μας, για εμάς τους ίδιους, για τις επόμενες γενιές!

Γιατί δυστυχώς η έως σήμερα έλλειψη ανάληψης πρωτοβουλιών για ριζοσπαστικές λύσεις που θα δίνουν αισιόδοξες προοπτικές, αμαυρώνει και προσδίδει απογοητευτική εικόνα του Δήμου και υποθηκεύει το μέλλον μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας.

 

Η Δημοτική Παράταξη

«ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Φίλες και φίλοι,

όλοι εμείς που έχουμε με αντικειμενικότητα και σύνεση καταλήξει σε όλες αυτές τις κοινές διαπιστώσεις, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς, για το παρόν και το μέλλον, που ενστερνιζόμαστε την ίδια νοοτροπία στον τρόπο άσκησης της εξουσίας και  της  πολιτικής, και αποτελεί κοινή μας άποψη η αναγκαιότητα αλλαγής πορείας αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας, εκφράζουμε τις πολιτικές δημοτικές θέσεις μας, δημιουργώντας την Δημοτική Παράταξη «Ήλιδα – Η Κοινωνία Μπροστά» με την οποία θα διεκδικήσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από σήμερα το ταξίδι μας ξεκινά και επίσημα!

 

Με γνώμονα και βασικό σύνθημα «Η Κοινωνία Μπροστά»:

      Αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη αυτού του τόπου και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

      Αδιαπραγμάτευτη αρχή είναι για εμάς η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση και συνετή διαχείριση.  Η διαφάνεια των διαδικασιών, του προγραμματισμού και της λειτουργίας του Δήμου, αποτελεί την ενσάρκωση της Δημοκρατίας. Αυτό είναι που προσδίδει στη Δημοτική Αρχή αξιοπιστία, εντιμότητα, ισονομία στους πολίτες, δικαιοσύνη και κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

      Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

      Δίνουμε έμφαση στον «ακατέργαστο θησαυρό» μας,  στην τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενοι κάθε πολιτιστικό και  φυσικό πόρο του Δήμου μας. .  Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει ο τόπος μας ποτέ δεν αναδείχθηκε, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε και ποτέ δεν αποτέλεσε βασικό συστατικό κάποιου μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου. Ένας τέτοιος τόπος, προικισμένος με τόση φυσική ομορφιά, τοπία, πανέμορφες παραλίες, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά διεθνούς φήμης που θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού, δυστυχώς ουδέποτε προσέλκυσε τουρισμό.

      Επιδιώκουμε να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον δήμο μας και τους κατοίκους του, χωρίς υπερβολή, αλλά με αντικειμενικότητα. Θέλουμε να απαλλάξουμε την τοπική κοινωνία μας από τη μιζέρια, την κακοδαιμονία και τις στείρες αντιπαραθέσεις, να προχωρήσουμε μπροστά σε πιο δυναμικές συμπεριφορές και προοπτικές και να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των δημοτών, γιατί το έχουν ανάγκη, η Τρίτη ηλικία, οι νέοι μας, οι συνδημότες μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στο μέλλον του αδικημένου Δήμου μας.

      Απαιτούμε να έρθουν σε προτεραιότητα επιτέλους οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών του Δήμου μας,  οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον.Δεν αποτελεί απλά αρχή ή αγαθό, αλλά κοινωνική ανάγκη, για μια συγκροτημένη και ήρεμη κοινωνικοπολιτική ζωή στο Δήμο μας.

      Στοχεύουμε να σχηματίσουμε όλοι όσοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, αποτελούμενη από τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Πιστεύουμε στο διαρκή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, για συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για πάγια και τρέχοντα θέματα και σε συνεργασία μαζί τους θα επιδιώκονται οι βέλτιστες λύσεις. Ο πολίτης δεν είναι αντίπαλος της Δημοτικής Αρχής, χρειάζεται αλληλοσυμπαράσταση, ειλικρίνεια, αμεσότητα και πολιτική βούληση, για να επιτυγχάνονται αποτελέσματα

      Θεμελιώδες πιστεύω μας είναι να «πετάξουμε» μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση τις κομματικές ταμπέλες και τους διαχωρισμούς των πολιτών και να θέσουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

      Επιδίωξή μας είναι να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι καινοτόμες προτάσεις και να σχεδιάσουμε ρεαλιστικές λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν τις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες  του Δήμου μας.

      Μαχόμαστε να εξαλείψουμε  φαινόμενα, όπως η υποβάθμιση υπηρεσιών, οργανισμών και προσώπων του Δήμου μας.

      Στοχεύουμε σε αναδιαμόρφωση μιας ουσιαστικής αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Θέλουμε έναν Δήμο με πολύ δυνατά κοινωνικά αντανακλαστικά,  με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, αρωγό στα κοινωνικά προβλήματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

      Πρωταρχικό μας μέλημα να αξιοποιήσουμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα, να εκσυγχρονίσουμε υποδομές και υπηρεσίες προς διευκόλυνση του δημότη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

        Πυρήνας της πολιτικής μας αποτελεί ο στόχος να δώσουμε ξανά στα χωριά μας, που βουλιάζουν στην εγκατάλειψη,  «ζωή» και μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον

 

Ζητάμε την συναίνεση και την στήριξη της πρωτοβουλίας μας αυτής από κάθε ενεργό, συμμετοχικό δημότη, που καθημερινά δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα, για πρόοδο και προκοπή.

Δεν μπορούμε να μένουμε απλοί παρατηρητές όταν βλέπουμε τον Δήμο Ήλιδας και τους δημότες να τελματώνουν υπό το βάρος των προβλημάτων.

Υστεροβουλίες, στοχοποίηση προσωπικών και ωφελιμιστικών λογικών, τετριμμένες λογικές και συμπεριφορές, δεν έχουν θέση στην παράταξή μας. Επιδίωξή μας είναι να σταματήσει ο Δήμος Ήλιδας να πορεύεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες ενός παλαιού κατεστημένου. Θέλουμε να πρεσβεύουμε την αλλαγή ύφους στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής προσπάθεια, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και καθημερινής κοινωνικής ζωής,

Η παράταξή μας πιστεύει πως με όραμα για την ανάπτυξη, με ευρύτητα πνεύματος, με αγαθή πρόθεση και σκέψη, η ύπαρξη συνδυασμού της πείρας των μεγαλύτερων και του ζήλου των νέων προσώπων, των γνώσεων και της  εμπειρίας  με την φρέσκια οπτική και τη σύγχρονη ματιά της νέας γενιάς προς όφελος του τόπου μας και των κατοίκων του, θα αποτελέσουν το ιδανικό σχήμα διακυβέρνησης του Δήμου. Να δώσουμε δύναμη στον δήμο μας και να δηλώσουμε δυνατά για πρώτη φορά την παρουσία του Δήμου Ήλιδας στις εξελίξεις και στην ανάπτυξη.

Γι’ αυτό, στο κάλεσμά μας προς τους συνδημότες μας, ζητούμε να μας πλαισιώσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια φίλες και φίλοι, χωρίς προϋποθέσεις και συμβιβασμούς. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια!  Ζητούμε αρωγούς και συνεργάτες, όλες και όλους εκείνους που κάνουν τις ίδιες με εμάς σκέψεις και διαπιστώσεις και αγωνιούν για τα ίδια προβλήματα. Τους καλούμε να δώσουμε έναν έντιμο και σκληρό αγώνα, όλοι μαζί, για να φέρουμε το Δήμο μας εκεί που πρέπει.

Αφετηρία  της πρωτοβουλίας μας είναι η πρόθεσή μας  «να μην παραμείνουμε άλλο αδρανείς απέναντι σε μια κατάσταση που δεν ταιριάζει στο Δήμο μας.

Με την παρουσία μας πρέπει να  αναγκάσουμε τους βολεμένους να ξεβολευτούν, να  κάνουν την κριτική τους και να  κοιτάξουν στα μάτια τους συνδημότες τους .

Δεν πιστεύουμε σε Δημάρχους που κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική, κλεισμένοι σε γυάλινα γραφεία αλλά σε δημοτικές αρχές που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, που διαπιστώνουν «ιδίοις όμμασι» τις ανάγκες και τα προβλήματα του δήμου, που είναι σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθούν την καθημερινή ζωή και την πρόοδο ή την κατάσταση  των έργων. Όταν απαιτούμε από τον πολίτη ενεργό συμμετοχή, θα πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε και προσβάσιμοι σ’ αυτόν.

Προσβλέπουμε και θα αποτελεί βασική μας αρχή, σε άμεση και καθημερινή επαφή της παράταξης ή αύριο της Δημοτικής Αρχής, με τον πολίτη. Η τακτική επιτόπια επαφή στη γειτονιά και τα χωριά μας, αποτελεί δέσμευση.

Απαιτείται πολλή δουλειά , σχεδιασμός, όραμα δημιουργίας κι  όχι δημόσιες σχέσεις.  Οι πολίτες είναι πλέον έμπειροι και συνειδητοποιημένοι και δεν επιζητούν πολιτικές του θεαθήναι αλλά απτά αποτελέσματα και έργα.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου που θα δίνει προτεραιότητα στη γνώμη του δημότη, στις δικές του ανάγκες μέσα από τα δικά του μάτια.

Η Ήλιδα να γίνει ο Δήμος της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης και του Πολιτισμού, της συνεργασίας και της ανοιχτής συμμετοχής.

Αλλά και  ένας Δήμος του μέλλοντος, εξωστρεφής κι όχι απομονωμένος, όπως είναι έως τώρα.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην κατεύθυνση αυτή η συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας και η συστράτευση όλων όσων αγαπούν τον τόπο μας.

 

Φίλες και Φίλοι,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Δεν μηδενίζουμε το παρελθόν, αλλά ούτε το έργο και την προσφορά κανενός. Θεωρούμε και πιστεύουμε πως πλέον, ό,τι μπόρεσαν να δώσουν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, το έδωσαν.

 

Μπορούσαν να δώσουν περισσότερα;

Ξεκάθαρα ΝΑΙ!

 

Τα συσσωρευμένα προβλήματα και το κατεστημένο ιδίων προσώπων που διαχειρίζονται το Δήμο μας ως Δημοτικές Αρχές την τελευταία 20ετία περίπου, κατέστησαν επιτακτική σήμερα την ανάγκη δημιουργίας της παράταξής μας «Ήλιδα – Η κοινωνία Μπροστά».

Δεν είμαστε κομματικός μηχανισμός και δεν προσβλέπουμε σε κομματικές προστασίες. Ο Δήμος Ήλιδας, η Αμαλιάδα και τα 38 χωριά μας, ανήκουν σε όλους μας, ανήκουν στους δημότες τους! Είμαστε άνθρωποι που αγωνιούμε για το Δήμο μας, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά διαθέτουμε γνώση και ζήλο, με κοινό μας χαρακτηριστικό την αγωνία και το ενδιαφέρον μας για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Δεν επιδιώκουμε την προσωπική πολιτική καταξίωση, αλλά φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πολιτική, όπως αυτή θα πρέπει να ασκείται.

Αναζητούμε αγνή και άδολη συμμετοχή σ’ αυτήν την προσπάθεια και προβαίνουμε σε ανοιχτό κάλεσμα.

Η παράταξή μας αποτελεί μια δημιουργική και ανατρεπτική πνοή στην τελματωμένη και αδιάφορη πλέον σήμερα ζωή στο Δήμο μας.

Επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή και συναπόφαση, τη διαφάνεια, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σεμνότητα στο δημόσιο βίο, τη διεκδίκηση υπέρ του κοινωνικού καλού, την ιδιωτική πρωτοβουλία στην ανάπτυξη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, καλούμε όλους τους ετεροδημότες μας, να πλαισιώσουν την παράταξή μας σε όλα τα επίπεδα και μαζί να δώσουμε τον αγώνα, με δύναμη, υπευθυνότητα και συνέπεια, καθημερινά, σε όλους τους χώρους της πολιτικοκοινωνικής ζωής, για να οδηγήσουμε το Δήμο μας στην  αλλαγή σελίδας, με την παράταξή μας «Ήλιδα – Η Κοινωνία Μπροστά» στο τιμόνι του Δήμου μας.

Επιζητούμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα Δήμο Αισιοδοξίας,  Δημιουργίας και Προοπτικής!

Καλούμε τις συμπατριώτισσές μας και τους συμπατριώτες μας, τις φίλες και φίλους, να σταθούν δίπλα μας στο ταξίδι μας αυτό για την πραγματική αλλαγή νοοτροπίας και προσώπων, την πραγματική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού του τόπου μας, μακριά από παθογένειες, μισαλλοδοξία και ιδιοτέλειες.

Όσες και όσοι ενστερνιζόμαστε τις ανωτέρω αρχές και απόψεις για τη διοίκηση του Δήμου μας και έχουμε κοινό όραμα  νέας πορείας για αυτόν,  αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την συγκρότηση της δημοτικής παράταξης «Ήλιδα – Η κοινωνία Μπροστά» και διεκδικούμε την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δήμο που μας αξίζει!!

Το ταξίδι μας ξεκίνησε και δεν σταματά πριν τον προορισμό του, που δεν είναι άλλος παρά Η ΝΕΑ ΑΡΧΉ του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου μας!

Στο ταξίδι αυτό σας θέλουμε συνοδοιπόρους για να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι «σάρκα και οστά» στο Δήμο που οραματιζόμαστε!».

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Την μετάβαση στην Αθήνα αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστηρίων Αμαλιάδας

Την μετάβαση στην Αθήνα και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης αποφάσισαν την Τέταρτη το πρωί  13/3/2024 οι δικαστικοί υπάλληλοι …

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κοιμητήριο της Γαστούνης 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, εξαιτίας της κακοκαιρίας  που επικρατούσε το βραδύ της …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • «Ήλιδα – Η κοινωνία μπροστά» η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (βίντεο)

«Ήλιδα – Η κοινωνία μπροστά» η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (βίντεο)

«Ήλιδα – Η κοινωνία μπροστά» η παράταξη του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

  • «Καμία συνεργασία με καμία παράταξη πριν ή μετά τις εκλογές»
  • «Δεν δέχομαι καμία χρηματοδότηση»

Τις βασικές αρχές και τους κεντρικούς άξονες του συνδυασμού του, με την οποία θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Ήλιδας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 παρουσίασε σήμερα ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Από το «Amalias Hotel» στην Κουρούτα, αφού τελικά ο δήμος Ήλιδας δεν παραχώρησε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Σοχιάς, ο κ. Κωνσταντόπουλος αποκάλυψε το όνομα του συνδυασμού του «Ήλιδα – Η Κοινωνία Μπροστά», αφού – όπως ο ίδιος τόνισε – η κοινωνία θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και το έμβλημα της παράταξης, ένα δέντρο, σύμβολο ζωής, με διαφορετικά χρώματα, σύμβολο της υπερκομματικής και ανεξάρτητης «γραμμής» του συνδυασμού.

Οι περισσότερες ωστόσο ειδήσεις ήρθαν… στο τέλος της συνέντευξης, αφού σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε «κάθετα» στο θέμα των συνεργασιών με άλλη παράταξη πριν ή μετά τις εκλογές απαντώντας ξεκάθαρα: «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με καμία από τις σημερινές παρατάξεις, είτε με οποιαδήποτε άλλη νέα προκύψει μέχρι τότε, ούτε πριν είτε μετά τις εκλογές».

Παράλληλα, σε ότι αφορά τα οικονομικά ζητήματα του προεκλογικού αγώνα ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε: «Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία χρηματοδότηση και καμία χορηγία από κανέναν καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να δεσμευτώ σε κανενός είδους εξυπηρετήσεις ή χάρες. Ο προεκλογικός αγώνας γίνεται με ιδίους πόρους και πιστέψτε με, από την επαγγελματική μου ενασχόληση με πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όση ευθύνη και κούραση μου επιφέρουν, μου παρέχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνω τρείς προεκλογικές εκστρατείες».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, πλαισιωμένος από τον υπεύθυνο τύπου του συνδυασμού του, δημοσιογράφο κ. Χρήστο Πλευριά, και τον Νομικό Υπεύθυνο, δικηγόρο κ. Αναστάσιο Τζουανόπουλο αναφέρθηκε μόνο στην «ομάδα των στενών φίλων» του, τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συνδυασμού, δημοσιογράφος κ. Περικλής Πατσούρης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΛΙΔΑ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Επικεφαλής παράταξης – Υποψήφιος Δήμαρχος

Ρήγας Μπάρκουλας, Ανώτερος Υπάλληλος Υπ. Οικονομικών, Υπεύθυνος Οργανωτικού Παράταξης

Αναστάσιος Τζουανόπουλος, Δικηγόρος- Νομική Υποστήριξη Παράταξης

Χρήστος Πλευριάς, δημοσιογράφος, υπεύθυνος Επικοινωνίας, Τύπου και ΜΜΕ Παράταξης

Περικλής Πατσούρης, δημοσιογράφος, Υπεύθυνος δημοσίων Σχέσεων Παράταξης

Κων/νος Κωνσταντόπουλος, Δημόσιος Υπάλληλος, Υπεύθυνος οικονομικού Τομέα Παράταξης

Φίλοι- Μέλη Παράταξης

Ορφεάς Παπαζαφειρόπουλος, επιχειρηματίας

Γιάννης Τσερεγκούνης, επιχειρηματίας εστίασης

Παναγιώτης Τζουανόπουλος, δικηγόρος

Νίκη Αντωνοπούλου, Τραπεζική Υπάλληλος

Νικόλαος Μπατζαλής, Ελ. Επαγγελματίας- Συγγραφέας

Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός

Νικολέττα Κότσιφα, επιχειρηματίας/Ανθοπωλείο ΓΙΑΣΕΜΙ

Άγγελος Πετρόπουλος, ιδ. Υπάλληλος

Παναγιώτης Καψής, Υπάλληλος του Δήμου

Γρηγόρης Κακολύρης, επιχειρηματίας / βιβλιοπωλείο

Θοδωρής Δαβιλάς, Συνταξιούχος Υπ. Οικονομικών /ΣΔΟΕ

Αθανάσιος Αντύπας,  Περιφερειακός Δ/ντης ΕΛΤΑ

Ελένη Φιλίνη, καλλιτέχνης

Λεωνίδας Κορδονούρης,  Ελ. Επαγγελματίας

Κυριάκος Μαρουλάκος, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Προώθησης Πρωτογενούς Τομέα

 

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

«Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι,

Μπορεί μεταξύ μας να έχουμε διαφορετικές πορείες στα κοινά, διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, διαφορετικά πιστεύω και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, όμως μας ενώνει όλους μας η κοινή πεποίθηση  ότι ο Δήμος Ήλιδας,  ο Δήμος μας, μπορεί και πρέπει να αλλάξει πορεία,  να γίνει ο Δήμος που του αξίζει να είναι και που αρμόζει στους πολίτες του.

Αποτελεί κοινή μας διαπίστωση ότι ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια είναι τόσο στάσιμος και απομονωμένος που μας προκαλεί πολύ έντονη ανησυχία .

Αδράνεια,  έλλειψη πρωτοβουλιών,  ανυπαρξία σχεδιασμού στα έργα υποδομής,  παντελής έλλειψη μακροπρόθεσμων σχεδίων ανάπτυξης, έχουν κάνει τον δήμο Ήλιδας  να βυθίζεται στην καθοδική του πορεία.

Και δυστυχώς δεν διαφαίνεται κανένα μεράκι και ζήλος για την ανακοπή αυτής της καταστροφικής πορείας από τα αρμόδια πρόσωπα που οι πολίτες τίμησαν με την ψήφο τους στηριζόμενοι μάταια στις προεκλογικές εξαγγελίες τους και υποσχέσεις για τα αυτονόητα: δουλειά,  διαφάνεια, όραμα ανάπτυξης και ποιότητα ζωής. Αυτονόητες προϋποθέσεις που οφείλουν να διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και κάθε πολιτικό θεσμό έγιναν για τους δημότες του Δήμου Ήλιδας  ζητούμενα, απαιτήσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ο πολίτης, εξουθενωμένος από έναν συνεχή, διαρκή βιοποριστικό αγώνα, παρακολουθεί απογοητευμένος και αρνούμενος να πιστέψει ότι οι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι στην μικρή τοπική μας κοινωνία είναι και φίλοι, είτε γείτονες, είτε συγγενείς και οι οποίοι εξελέγησαν με τη δική του ψήφο, αντί να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του Δήμου μας, περί άλλων τυρβάζουν, ασχολούμενοι κυρίως με την επίτευξη ιδίων συμφερόντων, πολιτικών και προσωπικών, ξεχνώντας απροκάλυπτα τον θεσμικό τους ρόλο και τον λόγο για τον οποίο έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τους συμπολίτες τους.

Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι η ριζική ΑΛΛΑΓΗ πορείας και οριστική ΑΠΑΛΛΑΓΗ από νοσηρές μικροπολιτικές νοοτροπίες και κατεστημένα. ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, σε νέες βάσεις και γερά θεμέλια που θα χτίσουν ένα μέλλον με προοπτικές για τον τόπο μας, για εμάς τους ίδιους, για τις επόμενες γενιές!

Γιατί δυστυχώς η έως σήμερα έλλειψη ανάληψης πρωτοβουλιών για ριζοσπαστικές λύσεις που θα δίνουν αισιόδοξες προοπτικές, αμαυρώνει και προσδίδει απογοητευτική εικόνα του Δήμου και υποθηκεύει το μέλλον μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας.

 

Η Δημοτική Παράταξη

«ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 

Φίλες και φίλοι,

όλοι εμείς που έχουμε με αντικειμενικότητα και σύνεση καταλήξει σε όλες αυτές τις κοινές διαπιστώσεις, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς, για το παρόν και το μέλλον, που ενστερνιζόμαστε την ίδια νοοτροπία στον τρόπο άσκησης της εξουσίας και  της  πολιτικής, και αποτελεί κοινή μας άποψη η αναγκαιότητα αλλαγής πορείας αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας, εκφράζουμε τις πολιτικές δημοτικές θέσεις μας, δημιουργώντας την Δημοτική Παράταξη «Ήλιδα – Η Κοινωνία Μπροστά» με την οποία θα διεκδικήσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από σήμερα το ταξίδι μας ξεκινά και επίσημα!

 

Με γνώμονα και βασικό σύνθημα «Η Κοινωνία Μπροστά»:

      Αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη αυτού του τόπου και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

      Αδιαπραγμάτευτη αρχή είναι για εμάς η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση και συνετή διαχείριση.  Η διαφάνεια των διαδικασιών, του προγραμματισμού και της λειτουργίας του Δήμου, αποτελεί την ενσάρκωση της Δημοκρατίας. Αυτό είναι που προσδίδει στη Δημοτική Αρχή αξιοπιστία, εντιμότητα, ισονομία στους πολίτες, δικαιοσύνη και κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

      Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

      Δίνουμε έμφαση στον «ακατέργαστο θησαυρό» μας,  στην τουριστική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενοι κάθε πολιτιστικό και  φυσικό πόρο του Δήμου μας. .  Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει ο τόπος μας ποτέ δεν αναδείχθηκε, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε και ποτέ δεν αποτέλεσε βασικό συστατικό κάποιου μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου. Ένας τέτοιος τόπος, προικισμένος με τόση φυσική ομορφιά, τοπία, πανέμορφες παραλίες, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά διεθνούς φήμης που θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού, δυστυχώς ουδέποτε προσέλκυσε τουρισμό.

      Επιδιώκουμε να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον δήμο μας και τους κατοίκους του, χωρίς υπερβολή, αλλά με αντικειμενικότητα. Θέλουμε να απαλλάξουμε την τοπική κοινωνία μας από τη μιζέρια, την κακοδαιμονία και τις στείρες αντιπαραθέσεις, να προχωρήσουμε μπροστά σε πιο δυναμικές συμπεριφορές και προοπτικές και να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των δημοτών, γιατί το έχουν ανάγκη, η Τρίτη ηλικία, οι νέοι μας, οι συνδημότες μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στο μέλλον του αδικημένου Δήμου μας.

      Απαιτούμε να έρθουν σε προτεραιότητα επιτέλους οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών του Δήμου μας,  οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον.Δεν αποτελεί απλά αρχή ή αγαθό, αλλά κοινωνική ανάγκη, για μια συγκροτημένη και ήρεμη κοινωνικοπολιτική ζωή στο Δήμο μας.

      Στοχεύουμε να σχηματίσουμε όλοι όσοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, αποτελούμενη από τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Πιστεύουμε στο διαρκή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, για συνεχή έγκαιρη ενημέρωση για πάγια και τρέχοντα θέματα και σε συνεργασία μαζί τους θα επιδιώκονται οι βέλτιστες λύσεις. Ο πολίτης δεν είναι αντίπαλος της Δημοτικής Αρχής, χρειάζεται αλληλοσυμπαράσταση, ειλικρίνεια, αμεσότητα και πολιτική βούληση, για να επιτυγχάνονται αποτελέσματα

      Θεμελιώδες πιστεύω μας είναι να «πετάξουμε» μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση τις κομματικές ταμπέλες και τους διαχωρισμούς των πολιτών και να θέσουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

      Επιδίωξή μας είναι να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι καινοτόμες προτάσεις και να σχεδιάσουμε ρεαλιστικές λύσεις, που θα αντιμετωπίζουν τις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες  του Δήμου μας.

      Μαχόμαστε να εξαλείψουμε  φαινόμενα, όπως η υποβάθμιση υπηρεσιών, οργανισμών και προσώπων του Δήμου μας.

      Στοχεύουμε σε αναδιαμόρφωση μιας ουσιαστικής αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Θέλουμε έναν Δήμο με πολύ δυνατά κοινωνικά αντανακλαστικά,  με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, αρωγό στα κοινωνικά προβλήματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

      Πρωταρχικό μας μέλημα να αξιοποιήσουμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα, να εκσυγχρονίσουμε υποδομές και υπηρεσίες προς διευκόλυνση του δημότη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

        Πυρήνας της πολιτικής μας αποτελεί ο στόχος να δώσουμε ξανά στα χωριά μας, που βουλιάζουν στην εγκατάλειψη,  «ζωή» και μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον

 

Ζητάμε την συναίνεση και την στήριξη της πρωτοβουλίας μας αυτής από κάθε ενεργό, συμμετοχικό δημότη, που καθημερινά δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα, για πρόοδο και προκοπή.

Δεν μπορούμε να μένουμε απλοί παρατηρητές όταν βλέπουμε τον Δήμο Ήλιδας και τους δημότες να τελματώνουν υπό το βάρος των προβλημάτων.

Υστεροβουλίες, στοχοποίηση προσωπικών και ωφελιμιστικών λογικών, τετριμμένες λογικές και συμπεριφορές, δεν έχουν θέση στην παράταξή μας. Επιδίωξή μας είναι να σταματήσει ο Δήμος Ήλιδας να πορεύεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες ενός παλαιού κατεστημένου. Θέλουμε να πρεσβεύουμε την αλλαγή ύφους στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής προσπάθεια, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και καθημερινής κοινωνικής ζωής,

Η παράταξή μας πιστεύει πως με όραμα για την ανάπτυξη, με ευρύτητα πνεύματος, με αγαθή πρόθεση και σκέψη, η ύπαρξη συνδυασμού της πείρας των μεγαλύτερων και του ζήλου των νέων προσώπων, των γνώσεων και της  εμπειρίας  με την φρέσκια οπτική και τη σύγχρονη ματιά της νέας γενιάς προς όφελος του τόπου μας και των κατοίκων του, θα αποτελέσουν το ιδανικό σχήμα διακυβέρνησης του Δήμου. Να δώσουμε δύναμη στον δήμο μας και να δηλώσουμε δυνατά για πρώτη φορά την παρουσία του Δήμου Ήλιδας στις εξελίξεις και στην ανάπτυξη.

Γι’ αυτό, στο κάλεσμά μας προς τους συνδημότες μας, ζητούμε να μας πλαισιώσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια φίλες και φίλοι, χωρίς προϋποθέσεις και συμβιβασμούς. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια!  Ζητούμε αρωγούς και συνεργάτες, όλες και όλους εκείνους που κάνουν τις ίδιες με εμάς σκέψεις και διαπιστώσεις και αγωνιούν για τα ίδια προβλήματα. Τους καλούμε να δώσουμε έναν έντιμο και σκληρό αγώνα, όλοι μαζί, για να φέρουμε το Δήμο μας εκεί που πρέπει.

Αφετηρία  της πρωτοβουλίας μας είναι η πρόθεσή μας  «να μην παραμείνουμε άλλο αδρανείς απέναντι σε μια κατάσταση που δεν ταιριάζει στο Δήμο μας.

Με την παρουσία μας πρέπει να  αναγκάσουμε τους βολεμένους να ξεβολευτούν, να  κάνουν την κριτική τους και να  κοιτάξουν στα μάτια τους συνδημότες τους .

Δεν πιστεύουμε σε Δημάρχους που κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική, κλεισμένοι σε γυάλινα γραφεία αλλά σε δημοτικές αρχές που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη, που διαπιστώνουν «ιδίοις όμμασι» τις ανάγκες και τα προβλήματα του δήμου, που είναι σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθούν την καθημερινή ζωή και την πρόοδο ή την κατάσταση  των έργων. Όταν απαιτούμε από τον πολίτη ενεργό συμμετοχή, θα πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε και προσβάσιμοι σ’ αυτόν.

Προσβλέπουμε και θα αποτελεί βασική μας αρχή, σε άμεση και καθημερινή επαφή της παράταξης ή αύριο της Δημοτικής Αρχής, με τον πολίτη. Η τακτική επιτόπια επαφή στη γειτονιά και τα χωριά μας, αποτελεί δέσμευση.

Απαιτείται πολλή δουλειά , σχεδιασμός, όραμα δημιουργίας κι  όχι δημόσιες σχέσεις.  Οι πολίτες είναι πλέον έμπειροι και συνειδητοποιημένοι και δεν επιζητούν πολιτικές του θεαθήναι αλλά απτά αποτελέσματα και έργα.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου που θα δίνει προτεραιότητα στη γνώμη του δημότη, στις δικές του ανάγκες μέσα από τα δικά του μάτια.

Η Ήλιδα να γίνει ο Δήμος της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης και του Πολιτισμού, της συνεργασίας και της ανοιχτής συμμετοχής.

Αλλά και  ένας Δήμος του μέλλοντος, εξωστρεφής κι όχι απομονωμένος, όπως είναι έως τώρα.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην κατεύθυνση αυτή η συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας και η συστράτευση όλων όσων αγαπούν τον τόπο μας.

 

Φίλες και Φίλοι,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Δεν μηδενίζουμε το παρελθόν, αλλά ούτε το έργο και την προσφορά κανενός. Θεωρούμε και πιστεύουμε πως πλέον, ό,τι μπόρεσαν να δώσουν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, το έδωσαν.

 

Μπορούσαν να δώσουν περισσότερα;

Ξεκάθαρα ΝΑΙ!

 

Τα συσσωρευμένα προβλήματα και το κατεστημένο ιδίων προσώπων που διαχειρίζονται το Δήμο μας ως Δημοτικές Αρχές την τελευταία 20ετία περίπου, κατέστησαν επιτακτική σήμερα την ανάγκη δημιουργίας της παράταξής μας «Ήλιδα – Η κοινωνία Μπροστά».

Δεν είμαστε κομματικός μηχανισμός και δεν προσβλέπουμε σε κομματικές προστασίες. Ο Δήμος Ήλιδας, η Αμαλιάδα και τα 38 χωριά μας, ανήκουν σε όλους μας, ανήκουν στους δημότες τους! Είμαστε άνθρωποι που αγωνιούμε για το Δήμο μας, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά διαθέτουμε γνώση και ζήλο, με κοινό μας χαρακτηριστικό την αγωνία και το ενδιαφέρον μας για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Δεν επιδιώκουμε την προσωπική πολιτική καταξίωση, αλλά φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πολιτική, όπως αυτή θα πρέπει να ασκείται.

Αναζητούμε αγνή και άδολη συμμετοχή σ’ αυτήν την προσπάθεια και προβαίνουμε σε ανοιχτό κάλεσμα.

Η παράταξή μας αποτελεί μια δημιουργική και ανατρεπτική πνοή στην τελματωμένη και αδιάφορη πλέον σήμερα ζωή στο Δήμο μας.

Επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή και συναπόφαση, τη διαφάνεια, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σεμνότητα στο δημόσιο βίο, τη διεκδίκηση υπέρ του κοινωνικού καλού, την ιδιωτική πρωτοβουλία στην ανάπτυξη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, καλούμε όλους τους ετεροδημότες μας, να πλαισιώσουν την παράταξή μας σε όλα τα επίπεδα και μαζί να δώσουμε τον αγώνα, με δύναμη, υπευθυνότητα και συνέπεια, καθημερινά, σε όλους τους χώρους της πολιτικοκοινωνικής ζωής, για να οδηγήσουμε το Δήμο μας στην  αλλαγή σελίδας, με την παράταξή μας «Ήλιδα – Η Κοινωνία Μπροστά» στο τιμόνι του Δήμου μας.

Επιζητούμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα Δήμο Αισιοδοξίας,  Δημιουργίας και Προοπτικής!

Καλούμε τις συμπατριώτισσές μας και τους συμπατριώτες μας, τις φίλες και φίλους, να σταθούν δίπλα μας στο ταξίδι μας αυτό για την πραγματική αλλαγή νοοτροπίας και προσώπων, την πραγματική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού του τόπου μας, μακριά από παθογένειες, μισαλλοδοξία και ιδιοτέλειες.

Όσες και όσοι ενστερνιζόμαστε τις ανωτέρω αρχές και απόψεις για τη διοίκηση του Δήμου μας και έχουμε κοινό όραμα  νέας πορείας για αυτόν,  αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την συγκρότηση της δημοτικής παράταξης «Ήλιδα – Η κοινωνία Μπροστά» και διεκδικούμε την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δήμο που μας αξίζει!!

Το ταξίδι μας ξεκίνησε και δεν σταματά πριν τον προορισμό του, που δεν είναι άλλος παρά Η ΝΕΑ ΑΡΧΉ του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου μας!

Στο ταξίδι αυτό σας θέλουμε συνοδοιπόρους για να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι «σάρκα και οστά» στο Δήμο που οραματιζόμαστε!».

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων