• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Αίας: Γόνιμος διάλογος, ενωτικό “κλίμα”-Βγαίνει “λευκός καπνός” το Σαββατοκύριακο

Αίας: Γόνιμος διάλογος, ενωτικό “κλίμα”-Βγαίνει “λευκός καπνός” το Σαββατοκύριακο

Σε κλίμα ενωτικό, με διάθεση να προσφέρουν όλοι οικονομικά, αλλά και ηθικά, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Αίαντα. Θα έλεγε κανείς ότι σε σχέση με την προγούμενη βδομάδα, έγινε ένα βήμα εμπρός. Τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και διαφωνίες, δεν υπήρξε διαφορετικός τρόπος προσέγγισης σε μια σειρά από θέματα. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, τα 21 μέλη που ήταν παρόντα, έφυγαν με κοινή πεποίθηση ότι ο Αίας πρέπει να προχωρήσει.

Όπως επίσης, πέρα από τα μέλη του Δ.Σ., και ένα σημαντικό μέρος και από τους χρηματοδότες ήταν εκεί, με μπροστάρη τον Σπύρο Μπίρμπα, ο οποίος απηύθυνε γενικό κάλεσμα, να παραμείνουν όλοι και να ενσωματωθούν και νέα πρόσωπα. Θετικός να συνεχίσει, εμφανίστηκε αυτή τη φορά και ο Γιώργος Μπιζάνης. Ο Σπύρος Μπίρμπας, άκουσε με χαρά μια πρωτοβουλία των Κώστα Καραμιχάλη και Νίκου Κοντούλη, να μαζέψουν 20-25 άτομα, τα οποία με τη μικρή συνεισφορά ο καθένας, θα καλύπτουν τα μηνιαία έξοδα της διαιτησίας. Μάλιστα ο Καραμιχάλης, αποκάλυψε ότι έχει βρει ένα πρόσωπο από την Αθήνα, το οποίο θα βάλει ένα σημαντικό ποσό για το ξεκίνημα, με την προϋπόθεση να βρίσκονται μέσα στο Δ.Σ. οι Μπίρμπας και Θεοδόσης.

Ο Γιώργος Μπίρμπας, Πρόεδρος του Δ.Σ., εξέφρασε την πρόθεση να απεμπλακεί από τα καθήκοντα του Προέδρου και να ανοίξει τον δρόμο σε κάποιον άλλο, εφόσον βρεθεί λύση, ενώ από το απερχόμενο Δ.Σ., την πρόθεση να παραιτηθεί εξέφρασε ο Ταμίας Τάσος Αράπογλου, παρότι έγιναν προσπάθειες να τον μεταπείσουν. Από τους χρηματοδότες δε, ο Θανάσης Θεοδόσης δέχθηκε την πρόταση να εισέλθει φέτος στο Δ.Σ., (πέρσι δεν μετείχε και στη θέση του βρισκόταν η κόρη του Κωνσταντίνα Θεοδόση, Αντιπρόεδρος), ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί άλλο, κουράστηκε, τόσο οικονομικά, όσο και βιολογικά, να πληρώνει και όπως χαρακτηριστικά είπε: “Ένα μήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο να παλεύω να πείσω τους παίκτες να κλείσουν. Υπάρχουν κι άλλοι να κάνουν αυτή τη δουλειά”.

 

Μια πρόταση του Διονύση Γεωργόπουλου και ο διάλογος που έγινε

Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, ο Διονύσης Γεωργόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πηνειού, έκανε μια πρόταση η οποία προκάλεσε έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο.

Ας δούμε συνοπτικά ένα απόσπασμα:

Καραμιχάλης: Αξιότιμε κ. Γεωργόπουλε, είχατε πει κάποια πράγματα, έχουμε μιλήσει και κατ΄ιδίαν, καλό θα ήταν να τα επαναλάβετε, να τα ακούσουν και τα υπόλοιπα μέλη

Γεωργόπουλος: Σύμφωνα με τον Νόμο, ο Δήμος, δικαιούται να επιχορηγήσει τα σωματεία, με το 1.5% . Αυτό το ποσό για φέτος, είναι γύρω στις 60.000 ευρώ. Από αυτά, θα ήταν σωστό και δίκαιο, ο Αίας, λόγω του ότι αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, να λάβει και το πιο μεγάλο μερίδιο. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θα πάρουν και τα υπόλοιπα σωματεία. Θα μπορούσε δηλαδή, έως τον Γενάρη, ο Αίας να λάβει 20.000 ευρώ και με το νέο έτος, να λάβει και ένα επιπλέον ποσό. Μιλάμε για μια ιδιαίτερη σεζόν, λόγω πανδημίας, οπότε και οι ομάδες δεν είχαν εισιτήρια. Ο Αίας είχε και αυξημένες υποχρεώσεις. Συνεπώς η πρότασή μου είναι αυτή. Να υπάρξει μια καλή και πάντα νόμιμη επιχορήγηση. Σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, ο Δήμος να ακολουθήσει μια δυναμική πολιτική για τα σωματεία του.

Παναγούλιας: Όταν λέτε 1,5%, εννοείτε το μάξιμουμ που δικαιούται να δώσει ο Δήμος. Με άλλα λόγια, αν θέλει το δίνει.

Γεωργόπουλος: Θεωρώ ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, αυτό πρέπει να συμβεί.

Παναγούλιας: Υπάρχουν όμως κ. Γεωργόπουλε και άλλα σωματεία. Και όχι μόνο αθλητικά. Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.

Γεωργόπουλος: Ήμουν νομίζω σαφής. Δεν απέκλεισα κανέναν. Μιλάμε για ένα ποσό 60.000 ευρώ. Ο Αίας δικαιούται αναλογικά το πιο μεγάλο μερίδιο. Είναι οι υποχρεώσεις του αυτές και η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται. Ο Δήμος Πηνειού μπορεί να ακολουθήσει μια αναλογική και δίκαιη μοιρασιά. Δεν έχουμε και πολλούς συλλόγους.

Παναγούλιας: Είναι μια μαξιμαλιστική πολιτική αυτή. Δεν μπορεί ένα σωματείο να στηρίζεται μόνο στον Δήμο. Πρέπει να αντλήσει πόρους από τα μέλη του. Χρειάζεται οργάνωση, άτομα να τρέξουν. Διότι εάν επαναπαυτεί σε χρηματοδότηση από τον Δήμο, θα φαγωθούν γρήγορα τα λεφτά. Χρειάζεται όπως είπα οργάνωση.

Θεοδόσης: Ναι Γιώργο, οργάνωση! Μόνο που δεν μπορούμε άλλο εμείς, κάθε χρόνο οι ίδιοι. Δεν αντέχουμε, δεν έχουμε άλλα λεφτά. Πώς να το πούμε. Η ομάδα θέλει λεφτά.

Γεωργόπουλος: Εγώ κατέθεσα την άποψή μου. Τρία χρόνια πριν, η Νίκη Τραγανού, όταν ήταν στη Γ΄ Εθνική, έλαβε από τον Δήμο 10.000 ευρώ. Ο Αίας είχε πάρει 6.000 ευρώ, γιατί έπαιζε σε μικρότερη κατηγορία.

Καραμιχάλης: Γίνετε αναλυτικός κ. Γεωργόπουλε

Γεωργόπουλος: Όπως σας είπα, τα θυμάμαι καλά, γιατί βρισκόμουν κοντά στη Νίκη Τραγανού

Παναγούλιας: Εγώ βλέπω 5.000 ευρώ στη Νίκη Τραγανού, όχι 10.000

Γεωργόπουλος: Είναι όντως 10.000. Τα γνωρίζω

Παναγούλιας: Δεν θέλω να σχολιάσω τη λειτουργία της δημοτικής Αρχής τότε. Ήταν μια άλλη δημοτική Αρχή. Εδώ ήρθαμε για τον Αίαντα. Μακάρι, αν ήταν στο χέρι μου, να τα έπαιρνε όλα ο Αίας και να μην έπαιρνε κανένας άλλος τίποτα. Όμως δεν μπορεί αυτό να γίνει.

Θεοδόσης: Εγώ από την πλευρά μου θα πω το παράπονό μου. Και ας μην παρεξηγηθεί ο φίλος ο Γιώργος (σ.σ. Παναγούλιας). Ήθελα να είναι εδώ ο κ. Δήμαρχος. Απλά για να ακούσει. Μόνο αυτό…

Παναγούλιας: Ο Δήμαρχος τρέχει, έχει δουλειές, δεν προλαβαίνει…

Θεοδόσης: Τρεις συνελεύσεις κάναμε, δεν ήρθε ούτε σε μια. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να είναι μια φορά εδώ, να μας ακούσει

Παναγούλιας: Εγώ δεν σου κάνω;

Θεοδόσης: Σου είπα Γιώργο. Εσύ μου κάνεις. Είσαι από τους λίγους που έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη. Το γνωρίζω γιατί έχουμε κάνει μαζί στον Αίαντα. Όμως ήθελα εδώ τον Δήμαρχο.

 

Θεοδόσης: “Η πιο κρίσμη Γ.Σ. της ιστορίας του Αίαντα” 

Ο Θανάσης Θεοδόσης, χαρακτήρισε τη Γενική Συνέλευση αυτή, ως την πιο κρίσιμη της ιστορίας του Αίαντα: “Στη Γαστούνη δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο εκτός από τον Αίαντα. Ο Αίας είναι μια διαφήμιση για την πόλη. Η Γ΄ Εθνική είναι πολυτέλεια για τη Γαστούνη. Δεν είναι τοπικό. Είναι στην ουσία επαγγελματική κατηγορία. Με μεγάλα έξοδα και μεγάλες μετακινήσεις. Και με παίκτες που δεν έρχονται με λίγα λεφτά. Έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες, ότι ο Δήμαρχος ο κ. Μαρίνος δεν βοηθάει, γιατί ο Θεοδόσης θέλει να γίνει Δήμαρχος. Φυσικά δεν το παίρνω στα σοβαρά αυτό που ακούγεται. Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο στη Γαστούνη”.

Με αφορμή την ατάκα αυτή, ο Γιώργος Παναγούλιας, Αντιδήμαρχος Πηνειού, παρενέβη: “Προς Θεού, είναι αστείο και μόνο να λέγεται αυτό”, για να του απαντήσει ο Θεοδόσης: “Δεν είπα ούτε κι εγώ Γιώργο ότι ο Δήμαρχος σκέφεται με αυτό τον τρόπο. Το ξαναλέω. Αυτό άκουσα εκεί έξω. Εννοείται ότι δεν το υιοθετώ”

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σπύρος Μπίρμπας, ο οποίος είπε: “Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα. Ή πάμε τοπικό, ή συνεχίζουμε. Είναι αμαρτία από τον Θεό, με τόσο αγώνα, δυο χρόνια, να πάει ο Αίας στο τοπικό. Δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο κανένας. Ενώ αντίθετα στη Γ΄ Εθνική, ο κόσμος θα είναι μαζί μας. Γι΄αυτό προτείνω να εισέλθουν στο Δ.Σ. τα προσωπα που ήταν πέρσι και να ακολουθήσουν ει δυνατόν και άλλα”.

Ακολούθησε ονομαστική πρόσκληση στα μέλη, να εισέλθουν στο νέο Δ.Σ. και όπως προείπαμε, η πλειοψηφία σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, αυτή τη φορά ήταν θετική. Μάλιστα, κάποιοι αστειευόμενοι με τον Διονύση Γεωργόπουλο, του πρότειναν να μπει και αυτός στη διοίκηση: “Διοινύση, θα μπεις, ή εσύ είσαι με τη Νίκη Τραγανού;”, του είπαν, για να τους απαντήσει, ότι δεν μπορεί να μπει, ωστόσο η πεποίθησή του είναι ότι πρέπει να στηριχθεί ο Αίας, ενώ και αυτός απο την πλευρά του, θα τον στηρίξει.

Εξερχόμενος ο Πρόεδρος Γιώργος Μπίρμπας, έκανε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να περιμένουμε, να βγει το Δ.Σ. το Σαββατοκύριακο.

Πλέον, οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς ο Αίας μπαίνει σε ένα πολύ κρίσιμο πενθήμερο διεργασιών. Πολύ σημαντική είδηση, είναι η κοινή απόφαση, να δηλωθεί η ομάδα τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας (επαγγελματικό), θεσμός στον οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία της.

 

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Την μετάβαση στην Αθήνα αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι των Δικαστηρίων Αμαλιάδας

Την μετάβαση στην Αθήνα και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης αποφάσισαν την Τέταρτη το πρωί  13/3/2024 οι δικαστικοί υπάλληλοι …

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κοιμητήριο της Γαστούνης 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, εξαιτίας της κακοκαιρίας  που επικρατούσε το βραδύ της …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Αίας: Γόνιμος διάλογος, ενωτικό “κλίμα”-Βγαίνει “λευκός καπνός” το Σαββατοκύριακο

Αίας: Γόνιμος διάλογος, ενωτικό “κλίμα”-Βγαίνει “λευκός καπνός” το Σαββατοκύριακο

Σε κλίμα ενωτικό, με διάθεση να προσφέρουν όλοι οικονομικά, αλλά και ηθικά, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Αίαντα. Θα έλεγε κανείς ότι σε σχέση με την προγούμενη βδομάδα, έγινε ένα βήμα εμπρός. Τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και διαφωνίες, δεν υπήρξε διαφορετικός τρόπος προσέγγισης σε μια σειρά από θέματα. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, τα 21 μέλη που ήταν παρόντα, έφυγαν με κοινή πεποίθηση ότι ο Αίας πρέπει να προχωρήσει.

Όπως επίσης, πέρα από τα μέλη του Δ.Σ., και ένα σημαντικό μέρος και από τους χρηματοδότες ήταν εκεί, με μπροστάρη τον Σπύρο Μπίρμπα, ο οποίος απηύθυνε γενικό κάλεσμα, να παραμείνουν όλοι και να ενσωματωθούν και νέα πρόσωπα. Θετικός να συνεχίσει, εμφανίστηκε αυτή τη φορά και ο Γιώργος Μπιζάνης. Ο Σπύρος Μπίρμπας, άκουσε με χαρά μια πρωτοβουλία των Κώστα Καραμιχάλη και Νίκου Κοντούλη, να μαζέψουν 20-25 άτομα, τα οποία με τη μικρή συνεισφορά ο καθένας, θα καλύπτουν τα μηνιαία έξοδα της διαιτησίας. Μάλιστα ο Καραμιχάλης, αποκάλυψε ότι έχει βρει ένα πρόσωπο από την Αθήνα, το οποίο θα βάλει ένα σημαντικό ποσό για το ξεκίνημα, με την προϋπόθεση να βρίσκονται μέσα στο Δ.Σ. οι Μπίρμπας και Θεοδόσης.

Ο Γιώργος Μπίρμπας, Πρόεδρος του Δ.Σ., εξέφρασε την πρόθεση να απεμπλακεί από τα καθήκοντα του Προέδρου και να ανοίξει τον δρόμο σε κάποιον άλλο, εφόσον βρεθεί λύση, ενώ από το απερχόμενο Δ.Σ., την πρόθεση να παραιτηθεί εξέφρασε ο Ταμίας Τάσος Αράπογλου, παρότι έγιναν προσπάθειες να τον μεταπείσουν. Από τους χρηματοδότες δε, ο Θανάσης Θεοδόσης δέχθηκε την πρόταση να εισέλθει φέτος στο Δ.Σ., (πέρσι δεν μετείχε και στη θέση του βρισκόταν η κόρη του Κωνσταντίνα Θεοδόση, Αντιπρόεδρος), ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί άλλο, κουράστηκε, τόσο οικονομικά, όσο και βιολογικά, να πληρώνει και όπως χαρακτηριστικά είπε: “Ένα μήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο να παλεύω να πείσω τους παίκτες να κλείσουν. Υπάρχουν κι άλλοι να κάνουν αυτή τη δουλειά”.

 

Μια πρόταση του Διονύση Γεωργόπουλου και ο διάλογος που έγινε

Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, ο Διονύσης Γεωργόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πηνειού, έκανε μια πρόταση η οποία προκάλεσε έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο.

Ας δούμε συνοπτικά ένα απόσπασμα:

Καραμιχάλης: Αξιότιμε κ. Γεωργόπουλε, είχατε πει κάποια πράγματα, έχουμε μιλήσει και κατ΄ιδίαν, καλό θα ήταν να τα επαναλάβετε, να τα ακούσουν και τα υπόλοιπα μέλη

Γεωργόπουλος: Σύμφωνα με τον Νόμο, ο Δήμος, δικαιούται να επιχορηγήσει τα σωματεία, με το 1.5% . Αυτό το ποσό για φέτος, είναι γύρω στις 60.000 ευρώ. Από αυτά, θα ήταν σωστό και δίκαιο, ο Αίας, λόγω του ότι αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία, να λάβει και το πιο μεγάλο μερίδιο. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θα πάρουν και τα υπόλοιπα σωματεία. Θα μπορούσε δηλαδή, έως τον Γενάρη, ο Αίας να λάβει 20.000 ευρώ και με το νέο έτος, να λάβει και ένα επιπλέον ποσό. Μιλάμε για μια ιδιαίτερη σεζόν, λόγω πανδημίας, οπότε και οι ομάδες δεν είχαν εισιτήρια. Ο Αίας είχε και αυξημένες υποχρεώσεις. Συνεπώς η πρότασή μου είναι αυτή. Να υπάρξει μια καλή και πάντα νόμιμη επιχορήγηση. Σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, ο Δήμος να ακολουθήσει μια δυναμική πολιτική για τα σωματεία του.

Παναγούλιας: Όταν λέτε 1,5%, εννοείτε το μάξιμουμ που δικαιούται να δώσει ο Δήμος. Με άλλα λόγια, αν θέλει το δίνει.

Γεωργόπουλος: Θεωρώ ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, αυτό πρέπει να συμβεί.

Παναγούλιας: Υπάρχουν όμως κ. Γεωργόπουλε και άλλα σωματεία. Και όχι μόνο αθλητικά. Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.

Γεωργόπουλος: Ήμουν νομίζω σαφής. Δεν απέκλεισα κανέναν. Μιλάμε για ένα ποσό 60.000 ευρώ. Ο Αίας δικαιούται αναλογικά το πιο μεγάλο μερίδιο. Είναι οι υποχρεώσεις του αυτές και η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται. Ο Δήμος Πηνειού μπορεί να ακολουθήσει μια αναλογική και δίκαιη μοιρασιά. Δεν έχουμε και πολλούς συλλόγους.

Παναγούλιας: Είναι μια μαξιμαλιστική πολιτική αυτή. Δεν μπορεί ένα σωματείο να στηρίζεται μόνο στον Δήμο. Πρέπει να αντλήσει πόρους από τα μέλη του. Χρειάζεται οργάνωση, άτομα να τρέξουν. Διότι εάν επαναπαυτεί σε χρηματοδότηση από τον Δήμο, θα φαγωθούν γρήγορα τα λεφτά. Χρειάζεται όπως είπα οργάνωση.

Θεοδόσης: Ναι Γιώργο, οργάνωση! Μόνο που δεν μπορούμε άλλο εμείς, κάθε χρόνο οι ίδιοι. Δεν αντέχουμε, δεν έχουμε άλλα λεφτά. Πώς να το πούμε. Η ομάδα θέλει λεφτά.

Γεωργόπουλος: Εγώ κατέθεσα την άποψή μου. Τρία χρόνια πριν, η Νίκη Τραγανού, όταν ήταν στη Γ΄ Εθνική, έλαβε από τον Δήμο 10.000 ευρώ. Ο Αίας είχε πάρει 6.000 ευρώ, γιατί έπαιζε σε μικρότερη κατηγορία.

Καραμιχάλης: Γίνετε αναλυτικός κ. Γεωργόπουλε

Γεωργόπουλος: Όπως σας είπα, τα θυμάμαι καλά, γιατί βρισκόμουν κοντά στη Νίκη Τραγανού

Παναγούλιας: Εγώ βλέπω 5.000 ευρώ στη Νίκη Τραγανού, όχι 10.000

Γεωργόπουλος: Είναι όντως 10.000. Τα γνωρίζω

Παναγούλιας: Δεν θέλω να σχολιάσω τη λειτουργία της δημοτικής Αρχής τότε. Ήταν μια άλλη δημοτική Αρχή. Εδώ ήρθαμε για τον Αίαντα. Μακάρι, αν ήταν στο χέρι μου, να τα έπαιρνε όλα ο Αίας και να μην έπαιρνε κανένας άλλος τίποτα. Όμως δεν μπορεί αυτό να γίνει.

Θεοδόσης: Εγώ από την πλευρά μου θα πω το παράπονό μου. Και ας μην παρεξηγηθεί ο φίλος ο Γιώργος (σ.σ. Παναγούλιας). Ήθελα να είναι εδώ ο κ. Δήμαρχος. Απλά για να ακούσει. Μόνο αυτό…

Παναγούλιας: Ο Δήμαρχος τρέχει, έχει δουλειές, δεν προλαβαίνει…

Θεοδόσης: Τρεις συνελεύσεις κάναμε, δεν ήρθε ούτε σε μια. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να είναι μια φορά εδώ, να μας ακούσει

Παναγούλιας: Εγώ δεν σου κάνω;

Θεοδόσης: Σου είπα Γιώργο. Εσύ μου κάνεις. Είσαι από τους λίγους που έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη. Το γνωρίζω γιατί έχουμε κάνει μαζί στον Αίαντα. Όμως ήθελα εδώ τον Δήμαρχο.

 

Θεοδόσης: “Η πιο κρίσμη Γ.Σ. της ιστορίας του Αίαντα” 

Ο Θανάσης Θεοδόσης, χαρακτήρισε τη Γενική Συνέλευση αυτή, ως την πιο κρίσιμη της ιστορίας του Αίαντα: “Στη Γαστούνη δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο εκτός από τον Αίαντα. Ο Αίας είναι μια διαφήμιση για την πόλη. Η Γ΄ Εθνική είναι πολυτέλεια για τη Γαστούνη. Δεν είναι τοπικό. Είναι στην ουσία επαγγελματική κατηγορία. Με μεγάλα έξοδα και μεγάλες μετακινήσεις. Και με παίκτες που δεν έρχονται με λίγα λεφτά. Έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες, ότι ο Δήμαρχος ο κ. Μαρίνος δεν βοηθάει, γιατί ο Θεοδόσης θέλει να γίνει Δήμαρχος. Φυσικά δεν το παίρνω στα σοβαρά αυτό που ακούγεται. Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε με αυτό τον τρόπο στη Γαστούνη”.

Με αφορμή την ατάκα αυτή, ο Γιώργος Παναγούλιας, Αντιδήμαρχος Πηνειού, παρενέβη: “Προς Θεού, είναι αστείο και μόνο να λέγεται αυτό”, για να του απαντήσει ο Θεοδόσης: “Δεν είπα ούτε κι εγώ Γιώργο ότι ο Δήμαρχος σκέφεται με αυτό τον τρόπο. Το ξαναλέω. Αυτό άκουσα εκεί έξω. Εννοείται ότι δεν το υιοθετώ”

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σπύρος Μπίρμπας, ο οποίος είπε: “Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα. Ή πάμε τοπικό, ή συνεχίζουμε. Είναι αμαρτία από τον Θεό, με τόσο αγώνα, δυο χρόνια, να πάει ο Αίας στο τοπικό. Δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο κανένας. Ενώ αντίθετα στη Γ΄ Εθνική, ο κόσμος θα είναι μαζί μας. Γι΄αυτό προτείνω να εισέλθουν στο Δ.Σ. τα προσωπα που ήταν πέρσι και να ακολουθήσουν ει δυνατόν και άλλα”.

Ακολούθησε ονομαστική πρόσκληση στα μέλη, να εισέλθουν στο νέο Δ.Σ. και όπως προείπαμε, η πλειοψηφία σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, αυτή τη φορά ήταν θετική. Μάλιστα, κάποιοι αστειευόμενοι με τον Διονύση Γεωργόπουλο, του πρότειναν να μπει και αυτός στη διοίκηση: “Διοινύση, θα μπεις, ή εσύ είσαι με τη Νίκη Τραγανού;”, του είπαν, για να τους απαντήσει, ότι δεν μπορεί να μπει, ωστόσο η πεποίθησή του είναι ότι πρέπει να στηριχθεί ο Αίας, ενώ και αυτός απο την πλευρά του, θα τον στηρίξει.

Εξερχόμενος ο Πρόεδρος Γιώργος Μπίρμπας, έκανε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να περιμένουμε, να βγει το Δ.Σ. το Σαββατοκύριακο.

Πλέον, οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν έως το τέλος της εβδομάδας, καθώς ο Αίας μπαίνει σε ένα πολύ κρίσιμο πενθήμερο διεργασιών. Πολύ σημαντική είδηση, είναι η κοινή απόφαση, να δηλωθεί η ομάδα τόσο στο Πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας (επαγγελματικό), θεσμός στον οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία της.

 

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων