• ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ
  • Απεδόθη στην κοινωνία «λευκός ως η περιστερά» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχ. Ολυμπίας

Απεδόθη στην κοινωνία «λευκός ως η περιστερά» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχ. Ολυμπίας

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ … «ΕΓΚΩΜΙΟΝ» !…

ή πως απεδόθη στην κοινωνία «λευκός ως η περιστερά» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχ.  Ολυμπίας στο 3μελές Δικαστήριο Πύργου….

 

Του Σωτήρη Σωτηρόπουλου-πολίτη

Χτες (του Αγ. Βαλεντίνου) εκδικαζόταν στον Πύργο μια υπόθεση με κατηγορούμενο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου μας κ. Γεωργακόπουλο για τα βουνά τα σκουπίδια το καλοκαίρι του έτους 2015 (πριν 4 χρόνια!), και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ήμουν εγώ, γιατί εκ καθήκοντος ως πρόεδρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ (με ρητή εντολή, αλλά και εξουσιοδότηση από τον «Κανονισμό Λειτουργίας» του), ως δημότης, ως ενεργός πολίτης και γιατρός, διαμαρτυρηθήκαμε στις καθύλην αρμόδιες Αρχές, με το κατωτέρω έγγραφο που παρακαλώ να διαβάσετε. Ο Εισαγγελέας Ηλείας, αυτεπαγγέλτως έστειλε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μόνο τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γεωργακόπουλο και όχι μαζί με το συνένοχό του και άμεσα υπεύθυνο Δήμαρχο κ. Κοτζά γιατί έτσι έκρινε…. Ας είναι.

Το σχετικό  απόσπασμα του εγγράφου μας:

«ΚΑΤΑ

Του Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Ευθυμίου Κοτζά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γεωργίου Γεωργακόπουλου για πρόκληση μεγίστου κινδύνου στην Υγεία των συνδημοτών μας, καθόσον η αποκομιδή των σκουπιδιών στην ιδιαίτερη πατρίδα μας Λαμπεία αλλά και σε όλο τον Δήμο έχει να γίνει εδώ και τρεις μήνες.

 

 Ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος με την ολιγωρία και εγκληματική αδιαφορία τους να απομακρύνουν τους τόνους των σκουπιδιών από την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τις άλλες Κοινότητες του Δήμου:

            α) Θέτουν σε άμεσο και διαρκή κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων (παιδιά, γέροντες, χρόνιους ασθενείς)

            β) Προκαλείται λόγω της μακροχρόνιας παραμονής των σκουπιδιών μόλυνση όλων υδροφόρων στρωμάτων της λίαν υδατοβριθούς περιοχής της Λαμπείας, όχι μόνο στα βεβαρυμμένα Υδραγωγεία πόσιμου νερού της Λαμπείας αλλά και λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς σε ρέματα που καταλήγουν στο ποταμό Ερύμανθο στο πόσιμο νερό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ολυμπίας-Ηλείας που υδρεύονται από αυτόν.  

            γ) Δημιουργείται αφόρητη κατάσταση από την δυσοσμία, την αντιαισθητική εμφάνιση όχι μόνον στους ατυχείς κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Λαμπείας αλλά και τους επισκέπτες (η Λαμπεία είναι τουριστικός προορισμός) και τους χιλιάδες διερχόμενους δια της Ε.Ο. 111 Πατρών-Τριπόλεως και της οδού Αρχ. Ολυμπίας-Καλαβρύτων, πλήττοντας και την τοπική Οικονομία»

Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΔΙΚΗ 14-2-2019

            Έγινε πράγματι μια εξαιρετική και πρωτότυπη Δίκη που τα είχε όλα και πρέπει να εγγραφεί εις τας δέλτους και τα χρονικά της δίκαιης απονομής Δικαιοσύνης. Απέδειξε η Ελληνική Δικαιοσύνη του Πύργου ότι είναι πράγματι και άτεγκτη και τυφλή.

Εντελώς συνοπτικά:

  1. Ξεκίνησε (περιέργως και χωρίς τα συνηθισμένα) με μια μακρόσυρτη  προ-αγόρευση ο συνήγορος του κατηγορούμενου μεγαλοδικηγόρος του Πύργου κ. Αντωνόπουλος που εκτός των άλλων επιχειρημάτων του υπέρ του πελάτη του, είπε με άνεση πολλά και διάφορα μέχρι την δική του οικογενειακή του ιστορία κλπ, κλπ. Και οι δικαστές της έδρας τον άκουσαν με θρησκευτική ευλάβεια… Και στο τέλος της προ-αγόρευσης είπε και το εξής αμίμητο «όλα όσα έχει καταγγείλει ο κ. Σωτηρόπουλος είναι αληθή» !!… (σ.σ. τότε άρχισαν «να με τρώνε τα φίδια» εμένα…)
  2. Εκλήθην εγώ στο βήμα και ορκίστηκα στο ιερόν Ευαγγέλιον να πω την αλήθεια και μόνη την αλήθεια….. Και άρχισα όπως είχα καθήκον και υποχρέωση προς τους συμπολίτες να απαριθμώ και να «βομβαρδίζω» (τρόπος του λέγειν) την έδρα όχι μόνο με τα δικά μου επιχειρήματα ως ενεργός πολίτης και γιατρός υπερασπιζόμενος την υγεία των συμπολιτών μου αλλά με έγγραφα και «φοβερά ντοκουμέντα» των ίδιων των Κρατικών υπηρεσιών και άφθονο φωτογραφικό υλικό που ήσαν οι αψευδείς μάρτυρες του  τι συνέβη τότε το 2015 αλλά και όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα… Και νάσου να προσκομίζω στην έδρα των δικαστών φωτογραφίες με τους τόνους των σκουπιδιών και κυρίως με τα καμένα σκουπίδια που τότε «ντουμάνιαζαν» την ατμόσφαιρα με καρκινογόνες  διοξίνες που εισέπνεαν οι ατυχείς Διβριώτες, με τα ψοφίμια μέσα στα ποτάμια κλπ… Και νάσου να τους παρουσιάζω πακέτο με τις εξετάσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών των ετών από το 2013 μέχρι το 2018  με την τριτοκοσμική κοπρανώδη μόλυνση του πόσιμου νερού λόγω επηρεασμού των υδροφόρων οριζόντων και από τα αλλοιωμένα σκουπίδια,  με επακολουθήσασες γαστρεντερίτιδες… Και νάσου (το σπουδαιότερο) να παρουσιάζω 4 επιτόπιες αυτοψίες των Κρατικών Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος με διαπιστώσεις πιο τραγικές από τις δικές μας για τα σκουπίδια παντού σε όλη τη Δίβρη και τα ρέματα…. Και νάσου να τους καταθέτω και  επίσημο έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου ο κατηγορούμενος κ. Γεωργακόπουλος παραπληροφορεί με ψεύδη αυτές τις Υπηρεσίες ότι δήθεν «έστελνε συνεχώς μισθωμένα μηχανήματα που καθάριζαν από τα σκουπίδια» (!!!)….. Όλα τα είπα με την άνεσή μου, χωρίς να με διακόπτουν (σ.σ. «τα φίδια» συνέχισαν να με τρώνε…)
  3. Και ενώ περίμενα να αρχίσουν (όπως συνηθίζεται σε τόσο σοβαρές υποθέσεις) να αρχίσουν οι δικαστές της έδρας (η Πρόεδρος, οι δυο δίπλα της και ο Εισαγγελέας) τις ερωτήσεις σε μένα υπήρξε «σιγή ασυρμάτου»!!… Καμιά ερώτηση από την κ. Πρόεδρο  και τους δυο άλλους δικαστές και μια πολύ χαλαρή ερώτηση από τον κ. Εισαγγελέα… Και η αποθέωση. Όταν ήρθε η ώρα  του συνηγόρου κ. Αντωνόπουλου (που με γνωρίζει και τον γνωρίζω από άλλες δικαστικές υποθέσεις, όπου σχεδόν με εξύβριζε με χίλια δυο έωλα δικολαβικά τερτίπια) περίμενα να με «ξετινάξει» στις ερωτήσεις, με αφήνει άναυδο όταν λέει: «Κυρία Πρόεδρε, δεν έχω να κάνω καμιά ερώτηση» !!!…. (σ.σ. τότε ήταν που τα  «φίδια» με κατασπάραξαν…)
  4. Περίμενα κι εγώ στη συνέχεια (όπως γίνεται) να παρουσιαστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης που υπήρχαν εκεί. Μεταξύ άλλων είδα τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Λαμπείας κ. Αρβανίτη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πύργου κ.ά. Αλλά δεν προτάθηκαν ούτε παρουσιάστηκαν γιατί προφανώς δεν χρειαζόντουσαν , καθότι ένας τέτοιος Αντιδήμαρχος σαν τον κ. Γεωργακόπουλο  ήταν τόσο καθαρός και αθώος που δεν είχε χρείαν άλλων μαρτύρων!!…
  5. Εκλήθη στο βήμα ο κατηγορούμενος κ. Γεωργακόπουλος. Μέσα σε δυο λεπτά είχε «καθαρίσει»…. Αφού ψέλλισε δυο  δικαιολογίες περί δήθεν «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, όλη η Ηλεία δεν είχε να πάει πουθενά τα σκουπίδια», χωρίς να υποστεί την βάσανο των ερωτήσεων από την έδρα, ξανακάθισε στη θέση σαν άρχοντας….
  6. Και ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας. Ο κ. Εισαγγελέας με άνεση ανέπτυξε ένα σύντομο  γενικό σκεπτικό και χωρίς πολλές περιστροφές έκανε την πρότασή του: «Αθώος ο κατηγορούμενος» !….
  7. Ο συνήγορος κ. Αντωνόπουλος στην κανονική αγόρευσή του με  την «αβάντα» πλέον της αθωωτικής πρότασης του Εισαγγελέα , άρχισε να λέει ότι είπε στην αρχική προ-αγόρευσή του… Και τι δεν είπε μεταξύ άλλων,  ότι «από την εποχή του Ομήρου υπήρχαν σκουπίδια και ο εκλήθη ο Ηρακλής να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία», ότι «ο πατέρας του αγωνίστηκε για τα σκουπίδια του Πύργου» και άλλα εντελώς άσχετα… Και στο τέλος επανέλαβε με στόμφο αυτό το αμίμητο που είπε στη αρχή: «ο γιατρός ο κ. Σωτηρόπουλος., έχει πολλές ευαισθησίες και οι καταγγελίες του είναι ακριβείς και δεν αμφισβητούμε ούτε κεραίαν από αυτά που λέει» !!!!… Εδώ, η υπόθεση έπιασε ταβάνι…..
  8. Τέλος, οι τρεις δικαστές συνεσκέφθηκαν επί της έδρας πίσω από τα χαρτιά τους για δευτερόλεπτα και η Πρόεδρος   είπε ανέτως την ετυμηγορία της μονολεκτικά: «Αθώος»………

Έτσι έληξε μια ακόμη σημαντική Δίκη όπου, οι Δικαστές του Πύργου απέδωσαν «λευκόν ως περιστεράν» τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γεωργακόπουλο, ώστε να συνεχίσει το θεάρεστον Δημοτικό λειτούργημά του τώρα υπό την σκέπη του νέου υποψήφιου Δημάρχου κ. Γεωργιόπουλου (αφού προ ημερών  «πήδηξε με ευκολία το παλούκι» και μετανάστευσε από τον σημερινό Δήμαρχο Κοτζά) και θα είναι δίπλα στον δικό μας κ. Αρβανίτη…. Προς δόξαν και τιμήν όλων  ημών των συνδημοτών της Αρχ. Ολυμπίας, δηλ του πρώτου τη τάξει Δήμου της χώρας.

Εκείνο όμως που θα μείνει στα χρονικά της Δικαιοσύνης του Πύργου είναι ότι αυτή είναι πράγματι «τυφλή» (όπως πρέπει να είναι). Δεν είδε τίποτα, άσε τη δική μου μαρτυρία που δεν μετράει σε τέτοιες δίκες, δεν είδε όμως (καθότι τυφλή και άτεγκτη) ούτε τα επίσημα Κρατικά έγγραφα με τις κοπρανώδεις μολύνσεις του πόσιμου νερού, ούτε τις αυτοψίες  των αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών, ούτε τις φωτογραφίες, ούτε τις καρκινογόνες διοξίνες, ούτε ακόμη τις ψευδείς παραπληροφορήσεις του κ. Αντιδημάρχου (σ.σ. για τις οποίες βεβαίως και πάλι είναι υπό δικαστική διερεύνηση, αυτεπαγγέλτως…).

Και σωστά έπραξαν κατά συνείδηση (και μάλιστα σε τόσο άψογη διαδικασία) οι Δικαστές του Πύργου που έκαναν μια πραγματικά δίκαιη Δίκη.

 

Και βεβαίως, με το απίθανο το πρωτοφανές που δεν έχει ξαναγίνει. Να έχει απόλυτο δίκιο ο καταγγέλλων (δηλ εγώ), να είναι σωστά αυτά που αναφέρει για τον κατηγορούμενο, αλλά ο τελευταίος να αθωώνεται πανηγυρικά!!!…..

Όμως όπως είπε και ο ταπεινός μυλωνάς της Γερμανίας στον Αυτοκράτορα «Υπάρχουν και Δικαστές στο Βερολίνο» … Και εμείς θα ψάξουμε να τους βρούμε.

 

Περιοχή συνημμένων

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ζημιές στον αγωγό ύδρευσης – πιθανή η διακοπή υδροδότησης

Εκτός υδροδότησης θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες το σύνολο της πόλης της Αμαλιάδας, λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο που …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

  • ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ
  • Απεδόθη στην κοινωνία «λευκός ως η περιστερά» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχ. Ολυμπίας

Απεδόθη στην κοινωνία «λευκός ως η περιστερά» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχ. Ολυμπίας

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ … «ΕΓΚΩΜΙΟΝ» !…

ή πως απεδόθη στην κοινωνία «λευκός ως η περιστερά» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχ.  Ολυμπίας στο 3μελές Δικαστήριο Πύργου….

 

Του Σωτήρη Σωτηρόπουλου-πολίτη

Χτες (του Αγ. Βαλεντίνου) εκδικαζόταν στον Πύργο μια υπόθεση με κατηγορούμενο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου μας κ. Γεωργακόπουλο για τα βουνά τα σκουπίδια το καλοκαίρι του έτους 2015 (πριν 4 χρόνια!), και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ήμουν εγώ, γιατί εκ καθήκοντος ως πρόεδρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ (με ρητή εντολή, αλλά και εξουσιοδότηση από τον «Κανονισμό Λειτουργίας» του), ως δημότης, ως ενεργός πολίτης και γιατρός, διαμαρτυρηθήκαμε στις καθύλην αρμόδιες Αρχές, με το κατωτέρω έγγραφο που παρακαλώ να διαβάσετε. Ο Εισαγγελέας Ηλείας, αυτεπαγγέλτως έστειλε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μόνο τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γεωργακόπουλο και όχι μαζί με το συνένοχό του και άμεσα υπεύθυνο Δήμαρχο κ. Κοτζά γιατί έτσι έκρινε…. Ας είναι.

Το σχετικό  απόσπασμα του εγγράφου μας:

«ΚΑΤΑ

Του Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Ευθυμίου Κοτζά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γεωργίου Γεωργακόπουλου για πρόκληση μεγίστου κινδύνου στην Υγεία των συνδημοτών μας, καθόσον η αποκομιδή των σκουπιδιών στην ιδιαίτερη πατρίδα μας Λαμπεία αλλά και σε όλο τον Δήμο έχει να γίνει εδώ και τρεις μήνες.

 

 Ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος με την ολιγωρία και εγκληματική αδιαφορία τους να απομακρύνουν τους τόνους των σκουπιδιών από την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τις άλλες Κοινότητες του Δήμου:

            α) Θέτουν σε άμεσο και διαρκή κίνδυνο την υγεία των συνδημοτών μας και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων (παιδιά, γέροντες, χρόνιους ασθενείς)

            β) Προκαλείται λόγω της μακροχρόνιας παραμονής των σκουπιδιών μόλυνση όλων υδροφόρων στρωμάτων της λίαν υδατοβριθούς περιοχής της Λαμπείας, όχι μόνο στα βεβαρυμμένα Υδραγωγεία πόσιμου νερού της Λαμπείας αλλά και λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς σε ρέματα που καταλήγουν στο ποταμό Ερύμανθο στο πόσιμο νερό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ολυμπίας-Ηλείας που υδρεύονται από αυτόν.  

            γ) Δημιουργείται αφόρητη κατάσταση από την δυσοσμία, την αντιαισθητική εμφάνιση όχι μόνον στους ατυχείς κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Λαμπείας αλλά και τους επισκέπτες (η Λαμπεία είναι τουριστικός προορισμός) και τους χιλιάδες διερχόμενους δια της Ε.Ο. 111 Πατρών-Τριπόλεως και της οδού Αρχ. Ολυμπίας-Καλαβρύτων, πλήττοντας και την τοπική Οικονομία»

Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΔΙΚΗ 14-2-2019

            Έγινε πράγματι μια εξαιρετική και πρωτότυπη Δίκη που τα είχε όλα και πρέπει να εγγραφεί εις τας δέλτους και τα χρονικά της δίκαιης απονομής Δικαιοσύνης. Απέδειξε η Ελληνική Δικαιοσύνη του Πύργου ότι είναι πράγματι και άτεγκτη και τυφλή.

Εντελώς συνοπτικά:

  1. Ξεκίνησε (περιέργως και χωρίς τα συνηθισμένα) με μια μακρόσυρτη  προ-αγόρευση ο συνήγορος του κατηγορούμενου μεγαλοδικηγόρος του Πύργου κ. Αντωνόπουλος που εκτός των άλλων επιχειρημάτων του υπέρ του πελάτη του, είπε με άνεση πολλά και διάφορα μέχρι την δική του οικογενειακή του ιστορία κλπ, κλπ. Και οι δικαστές της έδρας τον άκουσαν με θρησκευτική ευλάβεια… Και στο τέλος της προ-αγόρευσης είπε και το εξής αμίμητο «όλα όσα έχει καταγγείλει ο κ. Σωτηρόπουλος είναι αληθή» !!… (σ.σ. τότε άρχισαν «να με τρώνε τα φίδια» εμένα…)
  2. Εκλήθην εγώ στο βήμα και ορκίστηκα στο ιερόν Ευαγγέλιον να πω την αλήθεια και μόνη την αλήθεια….. Και άρχισα όπως είχα καθήκον και υποχρέωση προς τους συμπολίτες να απαριθμώ και να «βομβαρδίζω» (τρόπος του λέγειν) την έδρα όχι μόνο με τα δικά μου επιχειρήματα ως ενεργός πολίτης και γιατρός υπερασπιζόμενος την υγεία των συμπολιτών μου αλλά με έγγραφα και «φοβερά ντοκουμέντα» των ίδιων των Κρατικών υπηρεσιών και άφθονο φωτογραφικό υλικό που ήσαν οι αψευδείς μάρτυρες του  τι συνέβη τότε το 2015 αλλά και όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα… Και νάσου να προσκομίζω στην έδρα των δικαστών φωτογραφίες με τους τόνους των σκουπιδιών και κυρίως με τα καμένα σκουπίδια που τότε «ντουμάνιαζαν» την ατμόσφαιρα με καρκινογόνες  διοξίνες που εισέπνεαν οι ατυχείς Διβριώτες, με τα ψοφίμια μέσα στα ποτάμια κλπ… Και νάσου να τους παρουσιάζω πακέτο με τις εξετάσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών των ετών από το 2013 μέχρι το 2018  με την τριτοκοσμική κοπρανώδη μόλυνση του πόσιμου νερού λόγω επηρεασμού των υδροφόρων οριζόντων και από τα αλλοιωμένα σκουπίδια,  με επακολουθήσασες γαστρεντερίτιδες… Και νάσου (το σπουδαιότερο) να παρουσιάζω 4 επιτόπιες αυτοψίες των Κρατικών Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος με διαπιστώσεις πιο τραγικές από τις δικές μας για τα σκουπίδια παντού σε όλη τη Δίβρη και τα ρέματα…. Και νάσου να τους καταθέτω και  επίσημο έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου ο κατηγορούμενος κ. Γεωργακόπουλος παραπληροφορεί με ψεύδη αυτές τις Υπηρεσίες ότι δήθεν «έστελνε συνεχώς μισθωμένα μηχανήματα που καθάριζαν από τα σκουπίδια» (!!!)….. Όλα τα είπα με την άνεσή μου, χωρίς να με διακόπτουν (σ.σ. «τα φίδια» συνέχισαν να με τρώνε…)
  3. Και ενώ περίμενα να αρχίσουν (όπως συνηθίζεται σε τόσο σοβαρές υποθέσεις) να αρχίσουν οι δικαστές της έδρας (η Πρόεδρος, οι δυο δίπλα της και ο Εισαγγελέας) τις ερωτήσεις σε μένα υπήρξε «σιγή ασυρμάτου»!!… Καμιά ερώτηση από την κ. Πρόεδρο  και τους δυο άλλους δικαστές και μια πολύ χαλαρή ερώτηση από τον κ. Εισαγγελέα… Και η αποθέωση. Όταν ήρθε η ώρα  του συνηγόρου κ. Αντωνόπουλου (που με γνωρίζει και τον γνωρίζω από άλλες δικαστικές υποθέσεις, όπου σχεδόν με εξύβριζε με χίλια δυο έωλα δικολαβικά τερτίπια) περίμενα να με «ξετινάξει» στις ερωτήσεις, με αφήνει άναυδο όταν λέει: «Κυρία Πρόεδρε, δεν έχω να κάνω καμιά ερώτηση» !!!…. (σ.σ. τότε ήταν που τα  «φίδια» με κατασπάραξαν…)
  4. Περίμενα κι εγώ στη συνέχεια (όπως γίνεται) να παρουσιαστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης που υπήρχαν εκεί. Μεταξύ άλλων είδα τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Λαμπείας κ. Αρβανίτη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πύργου κ.ά. Αλλά δεν προτάθηκαν ούτε παρουσιάστηκαν γιατί προφανώς δεν χρειαζόντουσαν , καθότι ένας τέτοιος Αντιδήμαρχος σαν τον κ. Γεωργακόπουλο  ήταν τόσο καθαρός και αθώος που δεν είχε χρείαν άλλων μαρτύρων!!…
  5. Εκλήθη στο βήμα ο κατηγορούμενος κ. Γεωργακόπουλος. Μέσα σε δυο λεπτά είχε «καθαρίσει»…. Αφού ψέλλισε δυο  δικαιολογίες περί δήθεν «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, όλη η Ηλεία δεν είχε να πάει πουθενά τα σκουπίδια», χωρίς να υποστεί την βάσανο των ερωτήσεων από την έδρα, ξανακάθισε στη θέση σαν άρχοντας….
  6. Και ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας. Ο κ. Εισαγγελέας με άνεση ανέπτυξε ένα σύντομο  γενικό σκεπτικό και χωρίς πολλές περιστροφές έκανε την πρότασή του: «Αθώος ο κατηγορούμενος» !….
  7. Ο συνήγορος κ. Αντωνόπουλος στην κανονική αγόρευσή του με  την «αβάντα» πλέον της αθωωτικής πρότασης του Εισαγγελέα , άρχισε να λέει ότι είπε στην αρχική προ-αγόρευσή του… Και τι δεν είπε μεταξύ άλλων,  ότι «από την εποχή του Ομήρου υπήρχαν σκουπίδια και ο εκλήθη ο Ηρακλής να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία», ότι «ο πατέρας του αγωνίστηκε για τα σκουπίδια του Πύργου» και άλλα εντελώς άσχετα… Και στο τέλος επανέλαβε με στόμφο αυτό το αμίμητο που είπε στη αρχή: «ο γιατρός ο κ. Σωτηρόπουλος., έχει πολλές ευαισθησίες και οι καταγγελίες του είναι ακριβείς και δεν αμφισβητούμε ούτε κεραίαν από αυτά που λέει» !!!!… Εδώ, η υπόθεση έπιασε ταβάνι…..
  8. Τέλος, οι τρεις δικαστές συνεσκέφθηκαν επί της έδρας πίσω από τα χαρτιά τους για δευτερόλεπτα και η Πρόεδρος   είπε ανέτως την ετυμηγορία της μονολεκτικά: «Αθώος»………

Έτσι έληξε μια ακόμη σημαντική Δίκη όπου, οι Δικαστές του Πύργου απέδωσαν «λευκόν ως περιστεράν» τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γεωργακόπουλο, ώστε να συνεχίσει το θεάρεστον Δημοτικό λειτούργημά του τώρα υπό την σκέπη του νέου υποψήφιου Δημάρχου κ. Γεωργιόπουλου (αφού προ ημερών  «πήδηξε με ευκολία το παλούκι» και μετανάστευσε από τον σημερινό Δήμαρχο Κοτζά) και θα είναι δίπλα στον δικό μας κ. Αρβανίτη…. Προς δόξαν και τιμήν όλων  ημών των συνδημοτών της Αρχ. Ολυμπίας, δηλ του πρώτου τη τάξει Δήμου της χώρας.

Εκείνο όμως που θα μείνει στα χρονικά της Δικαιοσύνης του Πύργου είναι ότι αυτή είναι πράγματι «τυφλή» (όπως πρέπει να είναι). Δεν είδε τίποτα, άσε τη δική μου μαρτυρία που δεν μετράει σε τέτοιες δίκες, δεν είδε όμως (καθότι τυφλή και άτεγκτη) ούτε τα επίσημα Κρατικά έγγραφα με τις κοπρανώδεις μολύνσεις του πόσιμου νερού, ούτε τις αυτοψίες  των αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών, ούτε τις φωτογραφίες, ούτε τις καρκινογόνες διοξίνες, ούτε ακόμη τις ψευδείς παραπληροφορήσεις του κ. Αντιδημάρχου (σ.σ. για τις οποίες βεβαίως και πάλι είναι υπό δικαστική διερεύνηση, αυτεπαγγέλτως…).

Και σωστά έπραξαν κατά συνείδηση (και μάλιστα σε τόσο άψογη διαδικασία) οι Δικαστές του Πύργου που έκαναν μια πραγματικά δίκαιη Δίκη.

 

Και βεβαίως, με το απίθανο το πρωτοφανές που δεν έχει ξαναγίνει. Να έχει απόλυτο δίκιο ο καταγγέλλων (δηλ εγώ), να είναι σωστά αυτά που αναφέρει για τον κατηγορούμενο, αλλά ο τελευταίος να αθωώνεται πανηγυρικά!!!…..

Όμως όπως είπε και ο ταπεινός μυλωνάς της Γερμανίας στον Αυτοκράτορα «Υπάρχουν και Δικαστές στο Βερολίνο» … Και εμείς θα ψάξουμε να τους βρούμε.

 

Περιοχή συνημμένων

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Ζημιές στον αγωγό ύδρευσης – πιθανή η διακοπή υδροδότησης

Εκτός υδροδότησης θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες το σύνολο της πόλης της Αμαλιάδας, λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο που …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων