• ΗΛΕΙΑ
  • Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η παράταξη του Χρ. Χριστοδουλόπουλου (βίντεο)

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η παράταξη του Χρ. Χριστοδουλόπουλου (βίντεο)

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μετά τις τοποθετήσεις του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη στην λαϊκή συνέλευση το βράδυ της Πέμπτης, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Βίντεο: Η τοποθέτηση του Χρ. Χριστοδολόπουλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν θα προχωρήσουμε ως παράταξη ούτε σε εισήγηση, αλλά ούτε και σε ερωτήσεις επί του προϋπολογισμού, αφού -δυστυχώς- προηγήθηκε στην χθεσινοβραδινή δημοτική λαϊκή συνέλευση, το σόου “οχετός” του Δημάρχου Ήλιδας.

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω, διότι έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τους θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που τόσα χρόνια υπηρετώ, όπως και τους εκπροσώπους τους.

Πλην, όμως, το τελευταίο 24ωρο δεχτήκαμε ως παράταξη κι εγώ προσωπικά, έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας, με ανυπόστατα ψεύδη από τον Γιάννη Λυμπέρη, στην τραγική δημοτική λαϊκή συνέλευση των μόλις 45 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων και των προέδρων του, στην οποία -σημειωτέον- ουδέποτε προσκληθήκαμε.

Ως σύγχρονος “Ιανός”, από τη μία ζητάτε την συμμετοχή όλων των δημοτών στα του Δήμου, κι από την άλλη απειλείτε με πρωτοφανή τρόπο για τοπικοαυτοδιοικητικό ότι, σε καιρό πολέμου θα μας εκτελούσατε.

Θα εκτελούσατε δηλαδή το 43% των συνδημοτών μας που πριν από 6 μήνες μας στήριξαν ως δημοτική παράταξη.

Μία τοποθέτηση μνημείο αντιφατικότητας και διχασμού της κοινωνίας.

Για τα περί προδοσίας, προδοτών και δημοτικής αρχής “εφιάλτη που έφερε τους Πέρσες” τα οποία ανερυθρίαστα εκστομίσατε, σας τα επιστρέφω.

Άλλος είναι αυτός που άνοιξε την “Κερκόπορτα” για να μετατραπεί σε χαβούζα η Τριανταφυλλιά, τάζοντας στους Ζακυνθινούς ότι θα τους πάρει τα σκουπίδια, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ζακύνθου στη συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου στις 9 Δεκεμβρίου και ουδέποτε διαψεύσατε.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι περήφανος για την πενταετία μας στον Δήμο Ήλιδας.

Είμαι περήφανος διότι εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο, όταν τον παραλάβαμε σχεδόν χρεοκοπημένο.

Είμαι περήφανος γιατί σεβάστηκα τους δημοκρατικούς θεσμούς και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας.

Είμαι περήφανος για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα που έφερα στον Δήμο και εκτελείς εσύ σήμερα.

Δεν περιμένω ευχαριστώ, αλλά λάσπη στον ανεμιστήρα για το 43% των δημοτών που μας στήριξαν ως παράταξη, πάει πολύ.

Κι αν εσύ έχεις μάθει να μιλάς με όρους μαφίας με ξεκοιλιάσματα και εκτελέσεις, σου υπενθυμίζω ότι και στα αλήστου μνήμης έκτακτα στρατοδικεία έβγαζαν μια τυπική απόφαση πριν τις εκτελέσεις.

Σου υπενθυμίζω ότι, το γραφείο του εισαγγελέα παραμένει στην οδό Καλαβρύτων.

Εγώ και η παράταξή μου δεν φοβόμαστε.

Περιμένω, όμως, να δω ποιός θα περάσει πρώτος το κατώφλι!

Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα που μας καταλογίσατε στην παραληρηματική χθεσινή σας ομιλία, θα σας τα απαντήσω ένα προς ένα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ:

 

Σχετικά με το νοσοκομείο Αμαλιάδας, το 2012 μπήκε “ταφόπλακα” από εσάς όταν δίχως καμία αντίδραση τότε, χάσατε το αυτοδιοίκητο και έγινε ενιαία η διοίκηση με τον Πύργο και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού.

Τότε κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου και ουσιαστικά σας πήραν το νοσοκομείο.

Όσον αφορά στη νέα πτέρυγα, από το 2004 έως το 2014 δεν μπορέσατε να το τελειώσετε και εμείς αναγκαστήκαμε να δρομολογήσουμε την Επιτροπή Παρακολούθησης που ουδέποτε είχατε συστήσει.

Η Επιτροπή ήταν αυτή που κατέληξε μέσω πορίσματός της, στη λύση που προκρίνεται σήμερα και την παρουσιάζετε με τυμπανοκρουσίες ως δική σας, λέγοντας ψευδώς ότι σας έδωσαν κατόπιν ενεργειών σας το “πράσινο φως” για την παραλαβή.

Ένα έργο που αν γινόταν όπως έπρεπε, θα είχε στοιχίσει τα μισά και θα είχε τελειώσει στο αρχικό του χρονοδιάγραμμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ:

 

Σχετικά με το θέμα του διυλιστηρίου, πρέπει να ντρέπεστε και μόνο που το αναφέρετε δημοσίως.

Πρόκειται για ένα έργο 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Εσείς είστε που προκρίνατε την υδροληψία από τον πυθμένα του φράγματος και δημιουργήθηκε το θέμα της ακαταλληλότητας του νερου.

Κι όταν εμείς φροντίσαμε να βρούμε τη χρηματοδότηση για συμπληρωματικά έργα, προκειμένου να υπερπηδήσουμε το σοβαρό αυτό εμπόδιο, είστε και πάλι εσείς που συνομιλούσατε με το Υπουργείο, λέγοντάς τους να μην δώσουν τα χρήματα γιατί η μελέτη δεν ήταν σωστή.

Για την ενημέρωσή σας, πρόκειται για μελέτη που έχει την έγκριση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την οποία -σήμερα- αφού εξασφαλίσαμε τα χρήματα, έρχεται η σημερινή δημοτική αρχή να δημοπρατήσει.

Παράλληλα, όμως, απαξιώνετε εσείς ο ίδιος το μεγάλο αυτό έργο, λέγοντας σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι, θα λειτουργεί τους μήνες που δεν θα υδροδοτούμαστε από το Κακοτάρι, δηλαδή τέσσερις μήνες το χρόνο!

Είναι πολλά  τα 25 εκατομμύρια ευρώ για μόλις τέσσερις μήνες ετησίως και από πάνω να πρέπει να συνεχίζουμε ως Δήμος να πληρώνουμε τα εκατομμύρια ευρώ της “χρυσής” μελέτης, που προκύπτουν από αξιώσεις του μελετητή.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ:

 

Σχετικά με τα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη, τα οποία ουδέποτε ήταν 4,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά 3 εκ. ευρώ, έχουν δημοπρατηθεί στο σύνολό τους και οι εργολαβίες εκτελέστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στη δική μας θητεία.

Να μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς δεν φέραμε κανέναν εργολάβο, ούτε μελετητή εκατομμυρίων ευρώ για τα δικά μας έργα!

Όσον αφορά στις εργολαβίες με τα χαλίκια για τους αγροτικούς δρόμους, εμείς ζητάμε επίμονα να μας πείτε που πήγαν τα χιλιάδες κυβικά χαλικιών που ουδέποτε έπεσαν και να μας απαντήσετε τι σχέση έχει ο ίδιος εργολάβος με τα ασφαλτικά χιλιάδων ευρώ, που χωρίς μελέτη, χωρίς ανάθεση και εντελώς παράνομα έπεσαν σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου μας.

Μήπως αυτό το γεγονός είναι τυχαίο;

Αν δεν θέλετε να απαντήσετε στην κοινωνία, θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις για το εν λόγω ζήτημα στον εισαγγελέα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ:

 

Σχετικά  με το πανεπιστημιακό τμήμα Γεωπονίας, εμείς παραλάβαμε προβληματικό ΤΕΙ και σας παραδώσαμε Πανεπιστήμιο.

Εάν δεν είστε ικανός να το διατηρήσετε και να το αναπτύξετε, μην ψάχνετε αλλού για άλλοθι.

Όσον αφορά το κονδύλι των 7 εκ. ευρώ που αναφέρετε παραπλανώντας σε κάθε σας ευκαιρία τους συνομιλητές σας, ήταν μπλοκαρισμένα στους προϋπολογισμούς του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, χωρίς καμία μελέτη, αφού μόνο στα λόγια είχατε δώσει εντολή μελέτης στο γραφείο του κυρίου Χιόνη, δίχως να έχετε κανένα δικαίωμα να το πράξετε αυτό, λογω του ότι το έργο δεν ήταν δικό σας.

Εμείς δρομολογήσαμε και γι’ αυτό λύση από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας και το ΤΕΙ, αφού τροποποιήσαμε τον προϋπολογισμό του έργου για να περιλαμβάνει και τη μελέτη.

Το έργο θα είχε δημοπρατηθεί αν δεν υπήρχαν αυτές οι ραγδαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που έφερε ο Νόμος Γαβρόγλου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ:

 

Σχετικά με την αποχέτευση, γνωρίζει η κοινωνία ότι υπήρχαν από την τότε δημοτική αρχή Λυμπέρη προϋπολογισμοί “μαϊμού”.

Δεν έφτανε ο προϋπολογισμός που είχατε βάλει, ούτε για το μισό έργο.

Εμείς βρήκαμε νέα χρηματοδότηση και το έργο τελείωσε, όπως φέραμε και επιπλέον κονδύλια για να δημοπρατηθεί η αποχέτευση στα δημοτικά διαμερίσματα Σαβαλίων και Αμπελοκάμπου.

Για να μην υπεισέλθω στο θέμα των συνδέσεων, αφού εκεί δεν είχατε κάνει απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά στα 5 εκ. ευρώ της εργολαβίας “Παράκτια Προστασία”, εσείς είστε που “ξεχάσατε” να στείλετε το έργο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΕΠΕΡΑΑ δεν έδωσε την απαραίτητη έγκριση για δημοπράτηση.

Επί των ημερών σαν έγιναν όλα αυτά και χάθηκε το έργο.

Για όλους αυτούς τους λόγους και περιμένοντας μία ειλικρινή μεταμέλεια, αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και δεν συμμετέχουμε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:

 

Χριστοδουλόπουλος Χρήστος

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

 

Αθανασόπουλος Ιωάννης

Αμπού Χάντμπα Μισέλ

Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος

Ανδρουτσόπουλος Ανδρέας

Γκουβίτσα Σταυρούλα

Ευσταθόπουλος Ηλίας

Μαρτζάκλη Θεώνη

Μαυρίκος Παναγιώτης

Ντάνασης Χαράλαμπος

Παπαγιαννόπουλος Γεράσιμος

Τσαούσης Διονύσιος

Τσεριώνης Κωνσταντίνος»

Λυμπέρης: «Σας θέλω όλους μαζί μου για να παλέψουμε για τα δύσκολα»

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

Μεροκάματο από τον δήμο Πύργου… σε ασφαλιστική στη Θεσσαλονίκη;

Σε ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει… στη Θεσσαλονίκη θα ασφαλίσει τον στόλο των οχημάτων του ο δήμος Πύργου. “Μεροκάματο” δηλαδή που …

Ροή ειδήσεων
Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Popular posts:

  • ΗΛΕΙΑ
  • Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η παράταξη του Χρ. Χριστοδουλόπουλου (βίντεο)

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η παράταξη του Χρ. Χριστοδουλόπουλου (βίντεο)

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μετά τις τοποθετήσεις του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη στην λαϊκή συνέλευση το βράδυ της Πέμπτης, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Βίντεο: Η τοποθέτηση του Χρ. Χριστοδολόπουλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν θα προχωρήσουμε ως παράταξη ούτε σε εισήγηση, αλλά ούτε και σε ερωτήσεις επί του προϋπολογισμού, αφού -δυστυχώς- προηγήθηκε στην χθεσινοβραδινή δημοτική λαϊκή συνέλευση, το σόου “οχετός” του Δημάρχου Ήλιδας.

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω, διότι έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τους θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης που τόσα χρόνια υπηρετώ, όπως και τους εκπροσώπους τους.

Πλην, όμως, το τελευταίο 24ωρο δεχτήκαμε ως παράταξη κι εγώ προσωπικά, έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας, με ανυπόστατα ψεύδη από τον Γιάννη Λυμπέρη, στην τραγική δημοτική λαϊκή συνέλευση των μόλις 45 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των συμβούλων και των προέδρων του, στην οποία -σημειωτέον- ουδέποτε προσκληθήκαμε.

Ως σύγχρονος “Ιανός”, από τη μία ζητάτε την συμμετοχή όλων των δημοτών στα του Δήμου, κι από την άλλη απειλείτε με πρωτοφανή τρόπο για τοπικοαυτοδιοικητικό ότι, σε καιρό πολέμου θα μας εκτελούσατε.

Θα εκτελούσατε δηλαδή το 43% των συνδημοτών μας που πριν από 6 μήνες μας στήριξαν ως δημοτική παράταξη.

Μία τοποθέτηση μνημείο αντιφατικότητας και διχασμού της κοινωνίας.

Για τα περί προδοσίας, προδοτών και δημοτικής αρχής “εφιάλτη που έφερε τους Πέρσες” τα οποία ανερυθρίαστα εκστομίσατε, σας τα επιστρέφω.

Άλλος είναι αυτός που άνοιξε την “Κερκόπορτα” για να μετατραπεί σε χαβούζα η Τριανταφυλλιά, τάζοντας στους Ζακυνθινούς ότι θα τους πάρει τα σκουπίδια, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ζακύνθου στη συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου στις 9 Δεκεμβρίου και ουδέποτε διαψεύσατε.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαι περήφανος για την πενταετία μας στον Δήμο Ήλιδας.

Είμαι περήφανος διότι εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο, όταν τον παραλάβαμε σχεδόν χρεοκοπημένο.

Είμαι περήφανος γιατί σεβάστηκα τους δημοκρατικούς θεσμούς και την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας.

Είμαι περήφανος για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα που έφερα στον Δήμο και εκτελείς εσύ σήμερα.

Δεν περιμένω ευχαριστώ, αλλά λάσπη στον ανεμιστήρα για το 43% των δημοτών που μας στήριξαν ως παράταξη, πάει πολύ.

Κι αν εσύ έχεις μάθει να μιλάς με όρους μαφίας με ξεκοιλιάσματα και εκτελέσεις, σου υπενθυμίζω ότι και στα αλήστου μνήμης έκτακτα στρατοδικεία έβγαζαν μια τυπική απόφαση πριν τις εκτελέσεις.

Σου υπενθυμίζω ότι, το γραφείο του εισαγγελέα παραμένει στην οδό Καλαβρύτων.

Εγώ και η παράταξή μου δεν φοβόμαστε.

Περιμένω, όμως, να δω ποιός θα περάσει πρώτος το κατώφλι!

Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα που μας καταλογίσατε στην παραληρηματική χθεσινή σας ομιλία, θα σας τα απαντήσω ένα προς ένα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ:

 

Σχετικά με το νοσοκομείο Αμαλιάδας, το 2012 μπήκε “ταφόπλακα” από εσάς όταν δίχως καμία αντίδραση τότε, χάσατε το αυτοδιοίκητο και έγινε ενιαία η διοίκηση με τον Πύργο και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού.

Τότε κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου και ουσιαστικά σας πήραν το νοσοκομείο.

Όσον αφορά στη νέα πτέρυγα, από το 2004 έως το 2014 δεν μπορέσατε να το τελειώσετε και εμείς αναγκαστήκαμε να δρομολογήσουμε την Επιτροπή Παρακολούθησης που ουδέποτε είχατε συστήσει.

Η Επιτροπή ήταν αυτή που κατέληξε μέσω πορίσματός της, στη λύση που προκρίνεται σήμερα και την παρουσιάζετε με τυμπανοκρουσίες ως δική σας, λέγοντας ψευδώς ότι σας έδωσαν κατόπιν ενεργειών σας το “πράσινο φως” για την παραλαβή.

Ένα έργο που αν γινόταν όπως έπρεπε, θα είχε στοιχίσει τα μισά και θα είχε τελειώσει στο αρχικό του χρονοδιάγραμμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ:

 

Σχετικά με το θέμα του διυλιστηρίου, πρέπει να ντρέπεστε και μόνο που το αναφέρετε δημοσίως.

Πρόκειται για ένα έργο 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Εσείς είστε που προκρίνατε την υδροληψία από τον πυθμένα του φράγματος και δημιουργήθηκε το θέμα της ακαταλληλότητας του νερου.

Κι όταν εμείς φροντίσαμε να βρούμε τη χρηματοδότηση για συμπληρωματικά έργα, προκειμένου να υπερπηδήσουμε το σοβαρό αυτό εμπόδιο, είστε και πάλι εσείς που συνομιλούσατε με το Υπουργείο, λέγοντάς τους να μην δώσουν τα χρήματα γιατί η μελέτη δεν ήταν σωστή.

Για την ενημέρωσή σας, πρόκειται για μελέτη που έχει την έγκριση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την οποία -σήμερα- αφού εξασφαλίσαμε τα χρήματα, έρχεται η σημερινή δημοτική αρχή να δημοπρατήσει.

Παράλληλα, όμως, απαξιώνετε εσείς ο ίδιος το μεγάλο αυτό έργο, λέγοντας σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι, θα λειτουργεί τους μήνες που δεν θα υδροδοτούμαστε από το Κακοτάρι, δηλαδή τέσσερις μήνες το χρόνο!

Είναι πολλά  τα 25 εκατομμύρια ευρώ για μόλις τέσσερις μήνες ετησίως και από πάνω να πρέπει να συνεχίζουμε ως Δήμος να πληρώνουμε τα εκατομμύρια ευρώ της “χρυσής” μελέτης, που προκύπτουν από αξιώσεις του μελετητή.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ:

 

Σχετικά με τα έργα του Ταμείου Μολυβιάτη, τα οποία ουδέποτε ήταν 4,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά 3 εκ. ευρώ, έχουν δημοπρατηθεί στο σύνολό τους και οι εργολαβίες εκτελέστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στη δική μας θητεία.

Να μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς δεν φέραμε κανέναν εργολάβο, ούτε μελετητή εκατομμυρίων ευρώ για τα δικά μας έργα!

Όσον αφορά στις εργολαβίες με τα χαλίκια για τους αγροτικούς δρόμους, εμείς ζητάμε επίμονα να μας πείτε που πήγαν τα χιλιάδες κυβικά χαλικιών που ουδέποτε έπεσαν και να μας απαντήσετε τι σχέση έχει ο ίδιος εργολάβος με τα ασφαλτικά χιλιάδων ευρώ, που χωρίς μελέτη, χωρίς ανάθεση και εντελώς παράνομα έπεσαν σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου μας.

Μήπως αυτό το γεγονός είναι τυχαίο;

Αν δεν θέλετε να απαντήσετε στην κοινωνία, θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις για το εν λόγω ζήτημα στον εισαγγελέα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ:

 

Σχετικά  με το πανεπιστημιακό τμήμα Γεωπονίας, εμείς παραλάβαμε προβληματικό ΤΕΙ και σας παραδώσαμε Πανεπιστήμιο.

Εάν δεν είστε ικανός να το διατηρήσετε και να το αναπτύξετε, μην ψάχνετε αλλού για άλλοθι.

Όσον αφορά το κονδύλι των 7 εκ. ευρώ που αναφέρετε παραπλανώντας σε κάθε σας ευκαιρία τους συνομιλητές σας, ήταν μπλοκαρισμένα στους προϋπολογισμούς του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, χωρίς καμία μελέτη, αφού μόνο στα λόγια είχατε δώσει εντολή μελέτης στο γραφείο του κυρίου Χιόνη, δίχως να έχετε κανένα δικαίωμα να το πράξετε αυτό, λογω του ότι το έργο δεν ήταν δικό σας.

Εμείς δρομολογήσαμε και γι’ αυτό λύση από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας και το ΤΕΙ, αφού τροποποιήσαμε τον προϋπολογισμό του έργου για να περιλαμβάνει και τη μελέτη.

Το έργο θα είχε δημοπρατηθεί αν δεν υπήρχαν αυτές οι ραγδαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που έφερε ο Νόμος Γαβρόγλου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ:

 

Σχετικά με την αποχέτευση, γνωρίζει η κοινωνία ότι υπήρχαν από την τότε δημοτική αρχή Λυμπέρη προϋπολογισμοί “μαϊμού”.

Δεν έφτανε ο προϋπολογισμός που είχατε βάλει, ούτε για το μισό έργο.

Εμείς βρήκαμε νέα χρηματοδότηση και το έργο τελείωσε, όπως φέραμε και επιπλέον κονδύλια για να δημοπρατηθεί η αποχέτευση στα δημοτικά διαμερίσματα Σαβαλίων και Αμπελοκάμπου.

Για να μην υπεισέλθω στο θέμα των συνδέσεων, αφού εκεί δεν είχατε κάνει απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά στα 5 εκ. ευρώ της εργολαβίας “Παράκτια Προστασία”, εσείς είστε που “ξεχάσατε” να στείλετε το έργο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΕΠΕΡΑΑ δεν έδωσε την απαραίτητη έγκριση για δημοπράτηση.

Επί των ημερών σαν έγιναν όλα αυτά και χάθηκε το έργο.

Για όλους αυτούς τους λόγους και περιμένοντας μία ειλικρινή μεταμέλεια, αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και δεν συμμετέχουμε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:

 

Χριστοδουλόπουλος Χρήστος

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

 

Αθανασόπουλος Ιωάννης

Αμπού Χάντμπα Μισέλ

Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος

Ανδρουτσόπουλος Ανδρέας

Γκουβίτσα Σταυρούλα

Ευσταθόπουλος Ηλίας

Μαρτζάκλη Θεώνη

Μαυρίκος Παναγιώτης

Ντάνασης Χαράλαμπος

Παπαγιαννόπουλος Γεράσιμος

Τσαούσης Διονύσιος

Τσεριώνης Κωνσταντίνος»

Λυμπέρης: «Σας θέλω όλους μαζί μου για να παλέψουμε για τα δύσκολα»

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων