• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Αστέρας: Είδηση-“βόμβα”-Εξετάζει αλλαγή της ονομασίας του με διαγραφή του “Πανόπουλου”

Αστέρας: Είδηση-“βόμβα”-Εξετάζει αλλαγή της ονομασίας του με διαγραφή του “Πανόπουλου”

Μια σειρά από θέματα στην θέση τους επιχειρεί να βάλει η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Αστέρα. Μια από αυτές τις ενέργειες που έχει άμεσα δρομολογήσει, είναι οι αλλαγές στο Καταστατικό, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με τον Νόμο. Διαφορετικά, δεν θα μπορέσει να μπει στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Το προσεχές διάστημα, αφού ετοιμαστούν οι αλλαγές, θα διεξαχθεί μια καταστατική Γενική Συνέλευση, στην οποία τα μέλη θα εγκρίνουν τις αλλαγές στο Καταστατικό. Ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές, η διοίκηση επεξεργάζεται και μία, η οποία μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, είναι ωστόσο πολύ σημαντική για τον κόσμο του Αστέρα. Και είναι να φύγει η λέξη “Πανόπουλου” από την επίσημη ονομασία της ομάδας.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Πρόκειται για μια παλιά ιστορία αυτή με το “Πανόπουλου”. Κοντεύει να περάσει μια δεκαετία. Κανείς ακόμα από τον φίλαθλο κόσμο του Αστέρα, δεν έχει πειστεί επαρκώς ή αντιληφθεί πλήρως, τον λόγο για τον οποίο η ομάδα το 2012 προχώρησε στην πιο “ανούσια” αλλαγή ΑΦΜ όλων των εποχών. Το πρόσχημα τότε ήταν ότι η ομάδα θα κέρδιζε μια κατηγορία. Και από την Α΄τοπική, θα πήγαινε στη νέα Γ΄ Εθνική. Ωστόσο στην πορεία, προέκυψαν μια σειρά από ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, γιατί να αλλάξει η ονομασία και να παρακαμφθεί μια ιστορία 75 χρόνων τότε, 84 σήμερα, για μια πρόσκαιρη άνοδο, από τη στιγμή που ο Αστέρας και η Αμαλιάδα δεν ήταν έτοιμοι και μετά από ένα χρόνο, ο σύλλογος θα επέστρεφε εκεί που ήταν, δηλαδή στα τοπικά.

 

Η ιστορία με τον ΠΦΟ Πανόπουλου

Είναι καλοκαίρι του 2012. Ο ΠΦΟ Πανόπουλου κατακτάει τον τίτλο της Δ΄ Εθνική και ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική. Είναι ένας τίτλος χωρίς αντίκρισμα, καθώς η ΕΠΟ εκείνης της εποχής, με μια σκανδαλώδη τροποποίηση εν μέσω της σεζόν, καταργεί τη Δ΄ Εθνική και κάνει τη Football League ερασιτεχνική. Ο Γιώργος Πανόπουλος έχει δαπανήσει πάμπολλα λεφτά για να μπει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ του κλείνει τον δρόμο. Τον προβιβάζει σε μια εραστεχνική κατηγορία, όπως προβιβάζει και τη Δόξα Νέας Μανολάδας, η οποία εκείνη τη σεζόν, “πρωτάρα” τη Δ΄Εθνική, κινδύνευσε να υποβιβαστεί. Στο τοπικό της Ηλείας, ο Παμβουπρασιακός, με επικεφαλής στη διοίκησή του, έναν νέο και φέρελπι παράγοντα, τον Γιάννη Λέντζα, ανατρέπει το πλεονέκτημα που είχε ο Αστέρας στα μπαράζ και του παίρνει τον τίτλο και την άνοδο. Ένας κύκλος δέκα χρόνων στα οποία ο ΠΑΟΒ δεν θα ξαναγύρισε στα τοπικά μόλις έχει ξεκινήσει. Όσο για τον Αστέρα, άλλη μια χρονιά εσωστρέφειας, άλλη μια χρονιά στα τοπικά. Ή μάλλον, έτσι έδειχνε. Γιατί στην πορεία, θα του προκύψει μια ευκαιρία να ανέβει και αυτός στη Γ΄ Εθνική. Η ευκαιρία αυτή θα είναι ο ΠΦΟ Πανόπουλου, τον οποίο και ο ιδιοκτήτης του, παραχωρεί.

Χάθηκε ενα ολόκληρο καλοκαίρι

Η υπόθεση βέβαια, μόνο εύκολη και απλή δεν αποδείχθηκε. Είναι η σεζόν στην οποία ο Πανηλειακός έχει αποτύχει για δεύτερη σεζόν να ανέβει στη Super League 2, με τον κόσμο να έχει στραφεί εναντίον του Κώστα Ντάβαρη, ενώ τα χρέη του ΤΑΠ Πανηλειακός, από την τριετία της παρουσίας του στη Football League 2, υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ. Τότε, μια επιτροπή σωτηρίας, συστήνεται και ξεκινάει επαφές με τον Γιώργο Πανόπουλο, προκειμένου να γίνει απορρόφηση του Πανηλειακού από τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Με νέο ΑΦΜ, να απαλλαγεί η ομάδα από χρέη. Θα διεξαχθεί μια επεισοδιακή Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο Πύργου, παρυσία πολλών φιλάθλων. Έως και ο Φάνης Παπαδόπουλος, ο οποίος κατά καιρούς αυτοαποκαλούνταν “θεματοφύλακας” του Πανηλειακού, αυτή τη φορά θα καμφθεί. Και με πόνο ψυχής, όπως είπε, θα ανακοινώσει ότι η αλλαγή ΑΦΜ πρέπει να γίνει, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο Κώστας Ντάβαρης, θα κάνει μια επιχείρηση να αλλάξει τη γνώμη των παρευρισκόμενων. Θα τους πει ότι ο Πανηλειακός ενδέχεται να ανέβει Β΄ Εθνική, ως επιλαχών και ότι αν απορροφηθεί από τον ΠΦΟ Πανόπουλου, θα χάσει αυτό το δικαίωμα. Τότε θα γίνει μια απίθανη στιχομυθία με φίλαθλο, ο οποίος θα σηκωθεί και θα του πει: “Δεν θέλουμε να ανέβουμε”, για να του απαντήσει ο Ντάβαρης “θα ανέβεις θέλεις δεν θέλεις, γιατί το λέει ο ΚΑΠ”. Ο τότε Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, είπε να περιμένουν λίγο, να “παγώσουν” οι διαπραγματεύσεις με τον Πανόπουλο, καθώς θα ήταν κρίμα να χαθεί η ευκαιρία να ανέβει ο Πανηλειακός. Έτσι οι διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Πανόπουλο, μπήκαν στον “πάγο”.

Πώς χάθηκε ο χρόνος για τον Αστέρα  

Την ώρα που ο Πανηλειακός, θα έτρωγε έναν μήνα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανόδου του ή όχι από την ΕΠΟ, ο Πανόπουλος ανέμενε απάντηση. Όταν είδε και αποδείδε, ότι αφενός ο Πανηλειακός αργεί, αφετέρου τελικά η απάντησή του θα είναι αρνητική, επέστρεψε στις διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα. Και λέμε επέστρεψε στις διαπραγματεύσεις, γιατί από τον Αστέρα ξεκίνησε και στην πορεία άλλαξε γραμμή και πήγε στον Πανηλειακό. Ο ένας μήνας που φαγώθηκε αυτός, ήταν για τον Αστέρα “καταστροφικός”.

Δεν έγινε ποτέ συγχώνευση

Εκτός του ότι την ώρα που στον Πανηλειακό υπήρχαν έντονες τριβές, ζυμώσεις, αλλά και μια εμφανής δυναμική, στον Αστέρα δεν κουνιόταν… φύλλο! Οι φίλαθλοι της ομάδας, διάβαζαν από τις εφημερίδες ότι θα γίνει “συγχωνευση” με τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Μια συγχώνευση η οποία δεν έγινε στην παργματικότητα ποτέ. Ακριβώς έτσι. Συγχώνευση δεν έγινε ποτέ. Ο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας, ο ιστορικός σύλλογος, έμελλε να σβήσει για πάντα, με αίτηση μελών του στο Πρωτοδικείο, έτσι ωστε να μπορέσει να γίνει η χρήση του ονόματος από τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Επειδή ο χρόνος είχε περάσει, η συγχώνυεση πρακτικά ήταν αδυνατη. Μόνο αυτός ο τρόπος υπήρχε. Και βέβαια, ουδέποτε έγινε Γενική Συνέλευση στον ιστορικό Αστέρα. Ουδέποτε ερωτήθηκε κανένας. Ο ιστορικός Αστέρας, έσβησε μέσα στην απαξίωση, χωρίς μέλη, χωρίς καμία δυναμική. Και το όνομά του, θα πήγαινε “προίκα” στον ΠΦΟ Πανόπουλου και αυτό όχι αμέσως, αλλά μετά από ένα χρόνο. Γι’ αυτό τη σεζόν που ξεκίνησε, ο Αστέρας γραφόταν επίσημα “ΠΦΟ Πανόπουλου” και μόνο στα ηλειακά ΜΜΕ γραφόταν “Αστέρας”.

O “ΠΦΟ Πανόπουλου… Αμαλιάδας”

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η σεζόν 2012-13, με τον ΠΦΟ Πανόπουλου “Αμαλιάδας” πλέον, αφού άλλαξε έδρα, να παίζει στη Γ΄ Εθνική. Η προετποιμασία ξεκίνησε γύρω στις… 25 Αυγούστου! Μηδαμινός χρόνος για προετοιμασία. Όσο για το ρόστερ, ήταν ένα έμψυχο υλικό επιπέδου τοπικής κατηγορίας, το οποίο ριχνόταν σε ένα επίπεδο δυο κατηγοριών επάνω. Τα λεφτά (που δεν υπήρχαν), πήγαν για να πληρωθούν τα παράβολα για τα δελτία που είχε ο Αστέρας, να μεταγραφούν στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Η προβληματική σεζόν που μόλις ξεκινούσε, αποτυπωνόταν και στο γήπεδο, όταν και άλλαξαν τρεις προπονητές. Ούτε ο Νίκος Γκίνο θα μπορούσε να κάνει τίποτα, αλλά ούτε και οι Αλέξης Γαβριλόπουλος και Θοδωρής Ανδριόπουλος μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Η ομάδα, τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις χωρίς ουσιαστικά να μπορέσει ποτέ να πείσει ότι προλάβαινε να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι ενδεικτικό της ανετοιμότητας της ομάδας, στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στη Νέα Μανολάδα, όταν όχι απλά ο Αστέρας ηττήθηκε απο τη Δόξα, αλλά έχασε και τον Παναγιώτη Μπουτσικάκη με κάταγμα, σε μια σύγκρουση με τον Νίκο Δαβουρλή.

Η επιστροφή του Πανόπουλου στο τοπικό

Την επόμενη σεζόν, στο τοπικό πρωτάθλημα, ο Γιώργος Πανόπουλος θα επιστρέψει δυναμικά. Θα “προικοδοτήσει” τον Αστέρα με ένα ποσό που υπερέβαινε το 50% του ετήσιου μπάτζετ, ποσό που για τα σημερινά δεδομένα, θα αρκούσε μια μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό στη Γ΄Εθνική. Βέβαια επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου δεν κερδίζουν μόνα τους τα λεφτά, αλλά είναι και θέμα συγκυριών, θέμα “χημείας”, εκείνη τη σεζόν η “χημεία” δεν πέτυχε. Η ομάδα πήρε μεν τον τίτλο στο τοπικό της Ηλείας, αλλά στα μπαράζ δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός Γ΄ Εθνικής.

Η συζήτηση για την ονομασία και η τωρινή διοίκηση

Η τωρινή διοίκηση, υπό τον Βασίλη Χριστοδουλόπουλο, αλλά και μια σειρά από φιλάθλους του Αστέρα, οι οποίοι δεν είναι επιχειρηματίες, αλλά άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν μπροστά για να μην διαλυθεί η ομάδα, θα αντιμετωπίσει λίαν συντόμως την πρόκληση της ονομασίας. Και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί ξεκάθαρα το θέμα, ενώ θα ανατεθεί και σε δικηγόρο να ερευνήσει το πώς θα μπορέσει να απαλειφθεί η λέξη “Πανόπουλου” από την επίσημη ονομασία. Το θέμα μάλιστα, συζήτησε και ο Γιώργος Πανόπουλος σε “πηγαδάκι” πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι τελικά θα έπρεπε να απαλειφθεί από την ονομασία το “Πανόπουλου”. Και όταν καποιος δίπλα του, του είπε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει και το “Πανόπουλου” πρέπει να μείνει κανονικά, ο Πανόπουλος απάντησε αφοπλιστικά: “Παν. λέει ρε παιδιά, δεν λέει καν… Πανόπουλου”.

 

 

Το επίσημο σήμα του Αστέρα, με την ονομασία με την οποία αναγνωρίζεται σήμερα τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την ΕΠΟ. “Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου”.

 

Το εμπορικό σήμα της ομάδας, όπου αναγράφει στα λατινικά Asteras Amaliadas F.C., χωρίς τη λέξη Πανόπουλου.
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Αστέρας: Είδηση-“βόμβα”-Εξετάζει αλλαγή της ονομασίας του με διαγραφή του “Πανόπουλου”

Αστέρας: Είδηση-“βόμβα”-Εξετάζει αλλαγή της ονομασίας του με διαγραφή του “Πανόπουλου”

Μια σειρά από θέματα στην θέση τους επιχειρεί να βάλει η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Αστέρα. Μια από αυτές τις ενέργειες που έχει άμεσα δρομολογήσει, είναι οι αλλαγές στο Καταστατικό, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με τον Νόμο. Διαφορετικά, δεν θα μπορέσει να μπει στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Το προσεχές διάστημα, αφού ετοιμαστούν οι αλλαγές, θα διεξαχθεί μια καταστατική Γενική Συνέλευση, στην οποία τα μέλη θα εγκρίνουν τις αλλαγές στο Καταστατικό. Ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές, η διοίκηση επεξεργάζεται και μία, η οποία μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, είναι ωστόσο πολύ σημαντική για τον κόσμο του Αστέρα. Και είναι να φύγει η λέξη “Πανόπουλου” από την επίσημη ονομασία της ομάδας.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Πρόκειται για μια παλιά ιστορία αυτή με το “Πανόπουλου”. Κοντεύει να περάσει μια δεκαετία. Κανείς ακόμα από τον φίλαθλο κόσμο του Αστέρα, δεν έχει πειστεί επαρκώς ή αντιληφθεί πλήρως, τον λόγο για τον οποίο η ομάδα το 2012 προχώρησε στην πιο “ανούσια” αλλαγή ΑΦΜ όλων των εποχών. Το πρόσχημα τότε ήταν ότι η ομάδα θα κέρδιζε μια κατηγορία. Και από την Α΄τοπική, θα πήγαινε στη νέα Γ΄ Εθνική. Ωστόσο στην πορεία, προέκυψαν μια σειρά από ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, γιατί να αλλάξει η ονομασία και να παρακαμφθεί μια ιστορία 75 χρόνων τότε, 84 σήμερα, για μια πρόσκαιρη άνοδο, από τη στιγμή που ο Αστέρας και η Αμαλιάδα δεν ήταν έτοιμοι και μετά από ένα χρόνο, ο σύλλογος θα επέστρεφε εκεί που ήταν, δηλαδή στα τοπικά.

 

Η ιστορία με τον ΠΦΟ Πανόπουλου

Είναι καλοκαίρι του 2012. Ο ΠΦΟ Πανόπουλου κατακτάει τον τίτλο της Δ΄ Εθνική και ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική. Είναι ένας τίτλος χωρίς αντίκρισμα, καθώς η ΕΠΟ εκείνης της εποχής, με μια σκανδαλώδη τροποποίηση εν μέσω της σεζόν, καταργεί τη Δ΄ Εθνική και κάνει τη Football League ερασιτεχνική. Ο Γιώργος Πανόπουλος έχει δαπανήσει πάμπολλα λεφτά για να μπει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ του κλείνει τον δρόμο. Τον προβιβάζει σε μια εραστεχνική κατηγορία, όπως προβιβάζει και τη Δόξα Νέας Μανολάδας, η οποία εκείνη τη σεζόν, “πρωτάρα” τη Δ΄Εθνική, κινδύνευσε να υποβιβαστεί. Στο τοπικό της Ηλείας, ο Παμβουπρασιακός, με επικεφαλής στη διοίκησή του, έναν νέο και φέρελπι παράγοντα, τον Γιάννη Λέντζα, ανατρέπει το πλεονέκτημα που είχε ο Αστέρας στα μπαράζ και του παίρνει τον τίτλο και την άνοδο. Ένας κύκλος δέκα χρόνων στα οποία ο ΠΑΟΒ δεν θα ξαναγύρισε στα τοπικά μόλις έχει ξεκινήσει. Όσο για τον Αστέρα, άλλη μια χρονιά εσωστρέφειας, άλλη μια χρονιά στα τοπικά. Ή μάλλον, έτσι έδειχνε. Γιατί στην πορεία, θα του προκύψει μια ευκαιρία να ανέβει και αυτός στη Γ΄ Εθνική. Η ευκαιρία αυτή θα είναι ο ΠΦΟ Πανόπουλου, τον οποίο και ο ιδιοκτήτης του, παραχωρεί.

Χάθηκε ενα ολόκληρο καλοκαίρι

Η υπόθεση βέβαια, μόνο εύκολη και απλή δεν αποδείχθηκε. Είναι η σεζόν στην οποία ο Πανηλειακός έχει αποτύχει για δεύτερη σεζόν να ανέβει στη Super League 2, με τον κόσμο να έχει στραφεί εναντίον του Κώστα Ντάβαρη, ενώ τα χρέη του ΤΑΠ Πανηλειακός, από την τριετία της παρουσίας του στη Football League 2, υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ. Τότε, μια επιτροπή σωτηρίας, συστήνεται και ξεκινάει επαφές με τον Γιώργο Πανόπουλο, προκειμένου να γίνει απορρόφηση του Πανηλειακού από τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Με νέο ΑΦΜ, να απαλλαγεί η ομάδα από χρέη. Θα διεξαχθεί μια επεισοδιακή Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο Πύργου, παρυσία πολλών φιλάθλων. Έως και ο Φάνης Παπαδόπουλος, ο οποίος κατά καιρούς αυτοαποκαλούνταν “θεματοφύλακας” του Πανηλειακού, αυτή τη φορά θα καμφθεί. Και με πόνο ψυχής, όπως είπε, θα ανακοινώσει ότι η αλλαγή ΑΦΜ πρέπει να γίνει, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο Κώστας Ντάβαρης, θα κάνει μια επιχείρηση να αλλάξει τη γνώμη των παρευρισκόμενων. Θα τους πει ότι ο Πανηλειακός ενδέχεται να ανέβει Β΄ Εθνική, ως επιλαχών και ότι αν απορροφηθεί από τον ΠΦΟ Πανόπουλου, θα χάσει αυτό το δικαίωμα. Τότε θα γίνει μια απίθανη στιχομυθία με φίλαθλο, ο οποίος θα σηκωθεί και θα του πει: “Δεν θέλουμε να ανέβουμε”, για να του απαντήσει ο Ντάβαρης “θα ανέβεις θέλεις δεν θέλεις, γιατί το λέει ο ΚΑΠ”. Ο τότε Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, είπε να περιμένουν λίγο, να “παγώσουν” οι διαπραγματεύσεις με τον Πανόπουλο, καθώς θα ήταν κρίμα να χαθεί η ευκαιρία να ανέβει ο Πανηλειακός. Έτσι οι διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Πανόπουλο, μπήκαν στον “πάγο”.

Πώς χάθηκε ο χρόνος για τον Αστέρα  

Την ώρα που ο Πανηλειακός, θα έτρωγε έναν μήνα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανόδου του ή όχι από την ΕΠΟ, ο Πανόπουλος ανέμενε απάντηση. Όταν είδε και αποδείδε, ότι αφενός ο Πανηλειακός αργεί, αφετέρου τελικά η απάντησή του θα είναι αρνητική, επέστρεψε στις διαπραγματεύσεις με τον Αστέρα. Και λέμε επέστρεψε στις διαπραγματεύσεις, γιατί από τον Αστέρα ξεκίνησε και στην πορεία άλλαξε γραμμή και πήγε στον Πανηλειακό. Ο ένας μήνας που φαγώθηκε αυτός, ήταν για τον Αστέρα “καταστροφικός”.

Δεν έγινε ποτέ συγχώνευση

Εκτός του ότι την ώρα που στον Πανηλειακό υπήρχαν έντονες τριβές, ζυμώσεις, αλλά και μια εμφανής δυναμική, στον Αστέρα δεν κουνιόταν… φύλλο! Οι φίλαθλοι της ομάδας, διάβαζαν από τις εφημερίδες ότι θα γίνει “συγχωνευση” με τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Μια συγχώνευση η οποία δεν έγινε στην παργματικότητα ποτέ. Ακριβώς έτσι. Συγχώνευση δεν έγινε ποτέ. Ο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας, ο ιστορικός σύλλογος, έμελλε να σβήσει για πάντα, με αίτηση μελών του στο Πρωτοδικείο, έτσι ωστε να μπορέσει να γίνει η χρήση του ονόματος από τον ΠΦΟ Πανόπουλου. Επειδή ο χρόνος είχε περάσει, η συγχώνυεση πρακτικά ήταν αδυνατη. Μόνο αυτός ο τρόπος υπήρχε. Και βέβαια, ουδέποτε έγινε Γενική Συνέλευση στον ιστορικό Αστέρα. Ουδέποτε ερωτήθηκε κανένας. Ο ιστορικός Αστέρας, έσβησε μέσα στην απαξίωση, χωρίς μέλη, χωρίς καμία δυναμική. Και το όνομά του, θα πήγαινε “προίκα” στον ΠΦΟ Πανόπουλου και αυτό όχι αμέσως, αλλά μετά από ένα χρόνο. Γι’ αυτό τη σεζόν που ξεκίνησε, ο Αστέρας γραφόταν επίσημα “ΠΦΟ Πανόπουλου” και μόνο στα ηλειακά ΜΜΕ γραφόταν “Αστέρας”.

O “ΠΦΟ Πανόπουλου… Αμαλιάδας”

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η σεζόν 2012-13, με τον ΠΦΟ Πανόπουλου “Αμαλιάδας” πλέον, αφού άλλαξε έδρα, να παίζει στη Γ΄ Εθνική. Η προετποιμασία ξεκίνησε γύρω στις… 25 Αυγούστου! Μηδαμινός χρόνος για προετοιμασία. Όσο για το ρόστερ, ήταν ένα έμψυχο υλικό επιπέδου τοπικής κατηγορίας, το οποίο ριχνόταν σε ένα επίπεδο δυο κατηγοριών επάνω. Τα λεφτά (που δεν υπήρχαν), πήγαν για να πληρωθούν τα παράβολα για τα δελτία που είχε ο Αστέρας, να μεταγραφούν στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Η προβληματική σεζόν που μόλις ξεκινούσε, αποτυπωνόταν και στο γήπεδο, όταν και άλλαξαν τρεις προπονητές. Ούτε ο Νίκος Γκίνο θα μπορούσε να κάνει τίποτα, αλλά ούτε και οι Αλέξης Γαβριλόπουλος και Θοδωρής Ανδριόπουλος μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Η ομάδα, τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις χωρίς ουσιαστικά να μπορέσει ποτέ να πείσει ότι προλάβαινε να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι ενδεικτικό της ανετοιμότητας της ομάδας, στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στη Νέα Μανολάδα, όταν όχι απλά ο Αστέρας ηττήθηκε απο τη Δόξα, αλλά έχασε και τον Παναγιώτη Μπουτσικάκη με κάταγμα, σε μια σύγκρουση με τον Νίκο Δαβουρλή.

Η επιστροφή του Πανόπουλου στο τοπικό

Την επόμενη σεζόν, στο τοπικό πρωτάθλημα, ο Γιώργος Πανόπουλος θα επιστρέψει δυναμικά. Θα “προικοδοτήσει” τον Αστέρα με ένα ποσό που υπερέβαινε το 50% του ετήσιου μπάτζετ, ποσό που για τα σημερινά δεδομένα, θα αρκούσε μια μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό στη Γ΄Εθνική. Βέβαια επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου δεν κερδίζουν μόνα τους τα λεφτά, αλλά είναι και θέμα συγκυριών, θέμα “χημείας”, εκείνη τη σεζόν η “χημεία” δεν πέτυχε. Η ομάδα πήρε μεν τον τίτλο στο τοπικό της Ηλείας, αλλά στα μπαράζ δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός Γ΄ Εθνικής.

Η συζήτηση για την ονομασία και η τωρινή διοίκηση

Η τωρινή διοίκηση, υπό τον Βασίλη Χριστοδουλόπουλο, αλλά και μια σειρά από φιλάθλους του Αστέρα, οι οποίοι δεν είναι επιχειρηματίες, αλλά άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν μπροστά για να μην διαλυθεί η ομάδα, θα αντιμετωπίσει λίαν συντόμως την πρόκληση της ονομασίας. Και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί ξεκάθαρα το θέμα, ενώ θα ανατεθεί και σε δικηγόρο να ερευνήσει το πώς θα μπορέσει να απαλειφθεί η λέξη “Πανόπουλου” από την επίσημη ονομασία. Το θέμα μάλιστα, συζήτησε και ο Γιώργος Πανόπουλος σε “πηγαδάκι” πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι τελικά θα έπρεπε να απαλειφθεί από την ονομασία το “Πανόπουλου”. Και όταν καποιος δίπλα του, του είπε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει και το “Πανόπουλου” πρέπει να μείνει κανονικά, ο Πανόπουλος απάντησε αφοπλιστικά: “Παν. λέει ρε παιδιά, δεν λέει καν… Πανόπουλου”.

 

 

Το επίσημο σήμα του Αστέρα, με την ονομασία με την οποία αναγνωρίζεται σήμερα τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την ΕΠΟ. “Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου”.

 

Το εμπορικό σήμα της ομάδας, όπου αναγράφει στα λατινικά Asteras Amaliadas F.C., χωρίς τη λέξη Πανόπουλου.
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων