• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Α1 κατηγορία: Δώσαμε τον λόγο στους προπονητές-Η άποψη των έξι «πρωτοπόρων» για τη διαμορφωθείσα κατάσταση

Α1 κατηγορία: Δώσαμε τον λόγο στους προπονητές-Η άποψη των έξι «πρωτοπόρων» για τη διαμορφωθείσα κατάσταση

Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τους προβληματισμούς και τις αγωνίες στο πιο νευραλγικό κομμάτι μιας ομάδας, το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι προπονητές, είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα τα θετικά και τα αρνητικά μιας ενδεχόμενης παράτασης της αγωνιστικής περιόδου, είναι αυτοί οι οποίοι βιώνουν την κατάσταση στα ενδότερα των ομάδων. Το ilia.news, μίλησε με τους προπονητές των έξι πρωτοπόρων ομάδων της Α1 κατηγορίας, αυτών οι οποίες δυνητικά έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς πιθανή είσοδός τους στα Πλέι Οφ, τις υποχρεώνει να δώσουν έξι ακόμα παιχνίδια, πλέον των τεσσάρων που υπολείπονται για το φινάλε της κανονικής περιόδου, δηλαδή δέκα συνολικά.

 

Κοινή συνισταμένη των όσων ανέφεραν, είναι ότι το πρώτιστο που αυτή τη στιγμή ενδιαφέρει, είναι η υγεία όλων και των οικογενειών τους, η αντιμετώπιση εκ μέρους της κοινωνίας αυτού του απειλητικού ιού. Παράλληλα, στα αμιγώς ποδοσφαιρικά, έκαναν λόγο για απρόβλεπτες ομάδες που θα κάνουν την εμφάνισή τους στη συνέχεια, καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα διακοπής, αυτές θα έχουν χάσει το ρυθμό και τη φόρμα τους.

Ας δούμε τι είπε ο καθένας αναλυτικά:

 

Θοδωρής Ανδριόπουλος (Αίας Γαστούνης)

«Σίγουρα αυτό που βιώνουμε αναγκαστικά στέλνει το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα. Και είναι λογικό. Το πρώτο πράγμα που μετράει είναι η υγεία. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα πάρθηκαν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα και ο κόσμος τα ακολούθησε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η κατάσταση να βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Εύχομαι το συντομότερο να βγει από αυτή την περιπέτεια η κοινωνία, να έχουμε την υγεία μας. Αυτό προέχει. Από εκεί και πέρα, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, θα κάνουμε αυτό που είναι δέον για να είμαστε σαν ομάδα όσο μπορούσε έτοιμοι, όποτε ξαναρχίσει το Πρωτάθλημα, να είμαστε μέσα στους στόχους μας και να τους κατακτήσουμε. Αυτό έχουμε από την αρχή σαν στόχο και αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Εξυπακούεται ότι για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, πρέπει να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Προσπαθούμε με κάποια τρικ, να διατηρήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε καλή φυσική κατάσταση, μέσα από κάποιες ατομικές προπονήσεις. Όπως μπορεί ο καθένας, να ακολουθεί ένα πρόγραμμα ώστε να συντηρηθεί. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το ατομικό. Το ομαδικό, η ομαδική φόρμα, είναι πράγματα τα οποία θα μπουν από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Και τέλος είναι και το ψυχολογικό. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια χαλάρωση και μια ανησυχία. Ο καθένας προσωπικά, καλείται να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της υγείας του και της οικογένειάς του. Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν και θα πάμε, όταν έρθει η ώρα. Σίγουρα δεν θα έχουμε τη φόρμα των προηγούμενων αγωνιστικών, αλλά θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε. Σε αυτό συνηγορεί ότι βρισκόμαστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπου η προπόνηση έχει ελαττωμένη ένταση και περισσότερο γίνεται προσπάθεια συντήρησης. Δεν θα  πάμε σε ένα πρόγραμμα θερινής προετοιμασίας, γιατί θα κληθούμε άμεσα να αγωνιστούμε».

 

Γιώργος Λαγός (Δόξα Ν.Μανολάδας)

«Θα εξαρτηθεί σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες όταν έρθουν. Επομένως όταν έρθουν, θα πρέπει να μπουν σε προετοιμασία. Όλο αυτό εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών. Επίσης θα υπάρξει πρόβλημα με τις κάρτες. Δηλαδή πρόβλημα με τη διαχείριση του ρόστερ. Όμως θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό σκέλος. Δεν γίνεται με ενάμιση μήνα απραξίας να επανέλθουν οι παίκτες σε κατάσταση αγωνιστική. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υποψιν μας ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες, έχουμε παίκτες οι οποίοι τέλη Μαΐου πιάνουν δουλειά. Δεν μιλάω για το οικονομικό και πώς θα το διαχειριστεί η κάθε διοίκηση, καθώς αυτό είναι θέμα που αφορά τους διοικούντες. Να σας πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει αν θα πάρει η Δόξα το Πρωτάθλημα, αλλά πώς θα διατηρήσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας. Η Δόξα μέχρι τώρα, έχει πετύχει τους στόχους της, τηρουμένων των αναλογιών. Η συνέχιση του Πρωταθλήματος, είναι ένα τεράστιο θέμα που η κάθε ομάδα θα πρέπει να το συζητήσει με τους παίκτες της και τις διοικήσεις της. Συνεπώς δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα τότε και όταν και εφόσον επαναρχίσουν τα Πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι οι ΕΠΣ θα έπρεπε να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση για τις ομάδες της δύναμής τους».

 

Ντέγιαν Μιλοσέσκι (Ξενοφών)

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα περιμένουμε και θα ξεκινήσουμε όποτε μας πουν. Η διακοπή αυτή, αν μιλήσουμε εντελώς ποδοσφαιρικά, μας βοηθάει στον Ξενοφώντα. Θα επιστρέψουν και παίκτες, θα φρεσκαριστεί και η ομάδα. Είναι ό,τι καλύτερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Και η διακοπή είναι μεγάλη, δεν είναι μικρή. Έχω δώσει κάποια προγράμματα στα παιδιά. Όποιος είναι επαγγελματίας, θα μπορεί να παίξει όταν αρχίσουν πάλι τα ματς. Όποιος δεν είναι, θα έχει δυσκολίες. Βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες θα είναι ντεφορμέ. Θα παίξει πολύ ρόλο αυτή τη στιγμή η ποιότητα που διαθέτει η κάθε ομάδα. Όποια ομάδα έχει δουλέψει και έχει πάει μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Η δική μου ομάδα σε αυτό θα είναι καλή. Το πρόβλημα θα επηρεάσει τις ομάδες που ήταν σε φόρμα. Εμείς περάσαμε την περιπέτεια και με το Κύπελλο και την ελλιπή προετοιμασία του Αυγούστου, οπότε είμαστε μια ομάδα η οποία δείχνει ότι μπορεί να μπει πιο δυνατά από όλους. Αυτό το πιστεύω και στέκομαι σε αυτό. Δεν συζητάμε ότι το προβάδισμα έχει ο Αίας επειδή έχει τους πιο πολλούς βαθμούς, αλλά καμία ομάδα δεν θα είναι 100% έτοιμη. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά. Διότι προέχει η υγεία. Για την ώρα πρέπει να μένουμε σπίτι. Αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα, όχι μόνο για ποδόσφαιρο δεν θα μπορούμε να μιλάμε, αλλά για απολύτως τίποτα».

 

Αλέξης Γαλάνης (Νίκη Τραγανού)

«Το μείζον είναι η υγεία των ανθρώπων και η αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους της κοινωνίας. Το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Από εκεί και πέρα, είναι πρακτικά δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για το πώς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις ομάδες. Κυριότερο είναι το ψυχολογικό. Πιθανόν κάποιες ομάδες να έχουν αθλητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Έπειτα μιλάμε για ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Είναι βέβαιο ότι οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν και οικονομικά προβλήματα, ιδιαίτερα εκείνες που θα πρέπει να καλύψουν υποχρεώσεις απέναντι σε παίκτες. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι μπαίνει και η αγωνιστική κατάσταση. Όποτε επαναρχίσει το Πρωτάθλημα, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε άλλες ομάδες από εκείνες που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς η κάθε μια θα αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Και βέβαια, δεν γνωρίζουμε πότε θα επαναρχίσει ακριβώς, πώς θα είναι τα πράγματα, αν θα εμφανιστεί κάποια έξαρση και θα ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα. Όλα αυτά καθιστούν υποθετικό κάθε σχεδιασμό που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή».

 

Ερνέστο Λυμπέρης (Ολυμπιακός Σ.)

«Λογικά θα πάμε σε παράταση. Ωστόσο αν το δούμε επιστημονικά, είναι δύσκολο μετά από δυο μήνες αποχής να γίνουν ματς. Θα υπάρχει ρίσκο τραυματισμών. Επιστημονικά δεν είναι αποδεκτό και προπονητικά δεν γίνεται. Θα με ρωτήσετε εύλογα τι πρέπει να γίνει. Σας απαντώ ότι δεν είμαι αρμόδιος. Οι ειδικοί πάντως λένε ότι οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι οι πιο κρίσιμοι και θα τους θυμόμαστε για πάντα. Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία. Έχω καταγωγή από εκεί, έχω συγγενείς εκεί. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να τελειώσει το Πρωτάθλημα. Η άποψή μου είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τελειώσει. Εάν εν τέλει ωστόσο πουν ότι πρέπει να γίνει και να τελειώσει το Πρωτάθλημα, τότε όλα είναι ανοιχτά. Φαινομενικά θα μπορούσε να γίνει, αλλά δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει με ασφάλεια. Δεν έχω σκεφτεί καθόλου το Πρωτάθλημα, αλλά αν με ρωτάτε, θα σας πω άμεσα ένα παράδειγμα που έρχεται στο μυαλό μου, είναι ο Δημήτρης Μπράβος, του Ολυμπιακού Σαβαλίων, ο οποίος φεύγει για δουλειά τη θερινή σεζόν. Καταλαβαίνεται ότι αντίστοιχα τέτοιες απώλειες θα υπάρχουν σε ομάδες».

 

Κώστας Μπακάλης (Αλφειός)

“Ζήτησα από τους παίκτες μου να κάνουν ατομική προπόνηση. Είμαι υποχρεωμένος να τους παίρνω καθημερινά τηλέφωνο να τους υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να γυμνάζονται μόνοι τους. Περιμένουμε σε ένα μήνα να υπάρξει κορύφωση στην Ελλάδα. Άρα και δύσκολο να παίξουμε μετά το Πάσχα και απροπόνητοι. Είναι ένα ποδοσφαιρικό κραχ. Και για ομάδες που είχαν μάθει να προπονούνται ομαδικά, θα είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει, αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Μπορεί όμως να έχουμε τραυματισμούς. Ή και άλλα προβλήματα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει οι ομάδες να μπουν έτσι απροπόνητες, αλλά να δοθεί μια παράταση. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα είναι πάρα πολύ δυνατές. Εμείς είμαστε σε μια αναμονή. Είναι ένας ιός ανεξερεύνητος και δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Εύχομαι το πρώτο πράγμα που έχει αυτή τη στιγμή σημασία. Να πάνε όλα καλά, να υπάρχει υγεία και η κοινωνία να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Α1 κατηγορία: Δώσαμε τον λόγο στους προπονητές-Η άποψη των έξι «πρωτοπόρων» για τη διαμορφωθείσα κατάσταση

Α1 κατηγορία: Δώσαμε τον λόγο στους προπονητές-Η άποψη των έξι «πρωτοπόρων» για τη διαμορφωθείσα κατάσταση

Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τους προβληματισμούς και τις αγωνίες στο πιο νευραλγικό κομμάτι μιας ομάδας, το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι προπονητές, είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα τα θετικά και τα αρνητικά μιας ενδεχόμενης παράτασης της αγωνιστικής περιόδου, είναι αυτοί οι οποίοι βιώνουν την κατάσταση στα ενδότερα των ομάδων. Το ilia.news, μίλησε με τους προπονητές των έξι πρωτοπόρων ομάδων της Α1 κατηγορίας, αυτών οι οποίες δυνητικά έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς πιθανή είσοδός τους στα Πλέι Οφ, τις υποχρεώνει να δώσουν έξι ακόμα παιχνίδια, πλέον των τεσσάρων που υπολείπονται για το φινάλε της κανονικής περιόδου, δηλαδή δέκα συνολικά.

 

Κοινή συνισταμένη των όσων ανέφεραν, είναι ότι το πρώτιστο που αυτή τη στιγμή ενδιαφέρει, είναι η υγεία όλων και των οικογενειών τους, η αντιμετώπιση εκ μέρους της κοινωνίας αυτού του απειλητικού ιού. Παράλληλα, στα αμιγώς ποδοσφαιρικά, έκαναν λόγο για απρόβλεπτες ομάδες που θα κάνουν την εμφάνισή τους στη συνέχεια, καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα διακοπής, αυτές θα έχουν χάσει το ρυθμό και τη φόρμα τους.

Ας δούμε τι είπε ο καθένας αναλυτικά:

 

Θοδωρής Ανδριόπουλος (Αίας Γαστούνης)

«Σίγουρα αυτό που βιώνουμε αναγκαστικά στέλνει το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα. Και είναι λογικό. Το πρώτο πράγμα που μετράει είναι η υγεία. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα πάρθηκαν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα και ο κόσμος τα ακολούθησε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η κατάσταση να βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Εύχομαι το συντομότερο να βγει από αυτή την περιπέτεια η κοινωνία, να έχουμε την υγεία μας. Αυτό προέχει. Από εκεί και πέρα, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, θα κάνουμε αυτό που είναι δέον για να είμαστε σαν ομάδα όσο μπορούσε έτοιμοι, όποτε ξαναρχίσει το Πρωτάθλημα, να είμαστε μέσα στους στόχους μας και να τους κατακτήσουμε. Αυτό έχουμε από την αρχή σαν στόχο και αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Εξυπακούεται ότι για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, πρέπει να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Προσπαθούμε με κάποια τρικ, να διατηρήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε καλή φυσική κατάσταση, μέσα από κάποιες ατομικές προπονήσεις. Όπως μπορεί ο καθένας, να ακολουθεί ένα πρόγραμμα ώστε να συντηρηθεί. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το ατομικό. Το ομαδικό, η ομαδική φόρμα, είναι πράγματα τα οποία θα μπουν από τη στιγμή που θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Και τέλος είναι και το ψυχολογικό. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια χαλάρωση και μια ανησυχία. Ο καθένας προσωπικά, καλείται να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της υγείας του και της οικογένειάς του. Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν και θα πάμε, όταν έρθει η ώρα. Σίγουρα δεν θα έχουμε τη φόρμα των προηγούμενων αγωνιστικών, αλλά θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε. Σε αυτό συνηγορεί ότι βρισκόμαστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπου η προπόνηση έχει ελαττωμένη ένταση και περισσότερο γίνεται προσπάθεια συντήρησης. Δεν θα  πάμε σε ένα πρόγραμμα θερινής προετοιμασίας, γιατί θα κληθούμε άμεσα να αγωνιστούμε».

 

Γιώργος Λαγός (Δόξα Ν.Μανολάδας)

«Θα εξαρτηθεί σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες όταν έρθουν. Επομένως όταν έρθουν, θα πρέπει να μπουν σε προετοιμασία. Όλο αυτό εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών. Επίσης θα υπάρξει πρόβλημα με τις κάρτες. Δηλαδή πρόβλημα με τη διαχείριση του ρόστερ. Όμως θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό σκέλος. Δεν γίνεται με ενάμιση μήνα απραξίας να επανέλθουν οι παίκτες σε κατάσταση αγωνιστική. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υποψιν μας ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες, έχουμε παίκτες οι οποίοι τέλη Μαΐου πιάνουν δουλειά. Δεν μιλάω για το οικονομικό και πώς θα το διαχειριστεί η κάθε διοίκηση, καθώς αυτό είναι θέμα που αφορά τους διοικούντες. Να σας πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει αν θα πάρει η Δόξα το Πρωτάθλημα, αλλά πώς θα διατηρήσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας. Η Δόξα μέχρι τώρα, έχει πετύχει τους στόχους της, τηρουμένων των αναλογιών. Η συνέχιση του Πρωταθλήματος, είναι ένα τεράστιο θέμα που η κάθε ομάδα θα πρέπει να το συζητήσει με τους παίκτες της και τις διοικήσεις της. Συνεπώς δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα τότε και όταν και εφόσον επαναρχίσουν τα Πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι οι ΕΠΣ θα έπρεπε να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση για τις ομάδες της δύναμής τους».

 

Ντέγιαν Μιλοσέσκι (Ξενοφών)

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα περιμένουμε και θα ξεκινήσουμε όποτε μας πουν. Η διακοπή αυτή, αν μιλήσουμε εντελώς ποδοσφαιρικά, μας βοηθάει στον Ξενοφώντα. Θα επιστρέψουν και παίκτες, θα φρεσκαριστεί και η ομάδα. Είναι ό,τι καλύτερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Και η διακοπή είναι μεγάλη, δεν είναι μικρή. Έχω δώσει κάποια προγράμματα στα παιδιά. Όποιος είναι επαγγελματίας, θα μπορεί να παίξει όταν αρχίσουν πάλι τα ματς. Όποιος δεν είναι, θα έχει δυσκολίες. Βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες θα είναι ντεφορμέ. Θα παίξει πολύ ρόλο αυτή τη στιγμή η ποιότητα που διαθέτει η κάθε ομάδα. Όποια ομάδα έχει δουλέψει και έχει πάει μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Η δική μου ομάδα σε αυτό θα είναι καλή. Το πρόβλημα θα επηρεάσει τις ομάδες που ήταν σε φόρμα. Εμείς περάσαμε την περιπέτεια και με το Κύπελλο και την ελλιπή προετοιμασία του Αυγούστου, οπότε είμαστε μια ομάδα η οποία δείχνει ότι μπορεί να μπει πιο δυνατά από όλους. Αυτό το πιστεύω και στέκομαι σε αυτό. Δεν συζητάμε ότι το προβάδισμα έχει ο Αίας επειδή έχει τους πιο πολλούς βαθμούς, αλλά καμία ομάδα δεν θα είναι 100% έτοιμη. Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά. Διότι προέχει η υγεία. Για την ώρα πρέπει να μένουμε σπίτι. Αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα, όχι μόνο για ποδόσφαιρο δεν θα μπορούμε να μιλάμε, αλλά για απολύτως τίποτα».

 

Αλέξης Γαλάνης (Νίκη Τραγανού)

«Το μείζον είναι η υγεία των ανθρώπων και η αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους της κοινωνίας. Το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Από εκεί και πέρα, είναι πρακτικά δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για το πώς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις ομάδες. Κυριότερο είναι το ψυχολογικό. Πιθανόν κάποιες ομάδες να έχουν αθλητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Έπειτα μιλάμε για ένα μεγάλο διάστημα αποχής. Είναι βέβαιο ότι οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν και οικονομικά προβλήματα, ιδιαίτερα εκείνες που θα πρέπει να καλύψουν υποχρεώσεις απέναντι σε παίκτες. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι μπαίνει και η αγωνιστική κατάσταση. Όποτε επαναρχίσει το Πρωτάθλημα, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε άλλες ομάδες από εκείνες που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς η κάθε μια θα αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Και βέβαια, δεν γνωρίζουμε πότε θα επαναρχίσει ακριβώς, πώς θα είναι τα πράγματα, αν θα εμφανιστεί κάποια έξαρση και θα ληφθούν νέα έκτακτα μέτρα. Όλα αυτά καθιστούν υποθετικό κάθε σχεδιασμό που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή».

 

Ερνέστο Λυμπέρης (Ολυμπιακός Σ.)

«Λογικά θα πάμε σε παράταση. Ωστόσο αν το δούμε επιστημονικά, είναι δύσκολο μετά από δυο μήνες αποχής να γίνουν ματς. Θα υπάρχει ρίσκο τραυματισμών. Επιστημονικά δεν είναι αποδεκτό και προπονητικά δεν γίνεται. Θα με ρωτήσετε εύλογα τι πρέπει να γίνει. Σας απαντώ ότι δεν είμαι αρμόδιος. Οι ειδικοί πάντως λένε ότι οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι οι πιο κρίσιμοι και θα τους θυμόμαστε για πάντα. Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία. Έχω καταγωγή από εκεί, έχω συγγενείς εκεί. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να τελειώσει το Πρωτάθλημα. Η άποψή μου είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τελειώσει. Εάν εν τέλει ωστόσο πουν ότι πρέπει να γίνει και να τελειώσει το Πρωτάθλημα, τότε όλα είναι ανοιχτά. Φαινομενικά θα μπορούσε να γίνει, αλλά δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει με ασφάλεια. Δεν έχω σκεφτεί καθόλου το Πρωτάθλημα, αλλά αν με ρωτάτε, θα σας πω άμεσα ένα παράδειγμα που έρχεται στο μυαλό μου, είναι ο Δημήτρης Μπράβος, του Ολυμπιακού Σαβαλίων, ο οποίος φεύγει για δουλειά τη θερινή σεζόν. Καταλαβαίνεται ότι αντίστοιχα τέτοιες απώλειες θα υπάρχουν σε ομάδες».

 

Κώστας Μπακάλης (Αλφειός)

“Ζήτησα από τους παίκτες μου να κάνουν ατομική προπόνηση. Είμαι υποχρεωμένος να τους παίρνω καθημερινά τηλέφωνο να τους υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να γυμνάζονται μόνοι τους. Περιμένουμε σε ένα μήνα να υπάρξει κορύφωση στην Ελλάδα. Άρα και δύσκολο να παίξουμε μετά το Πάσχα και απροπόνητοι. Είναι ένα ποδοσφαιρικό κραχ. Και για ομάδες που είχαν μάθει να προπονούνται ομαδικά, θα είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει, αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Μπορεί όμως να έχουμε τραυματισμούς. Ή και άλλα προβλήματα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει οι ομάδες να μπουν έτσι απροπόνητες, αλλά να δοθεί μια παράταση. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα είναι πάρα πολύ δυνατές. Εμείς είμαστε σε μια αναμονή. Είναι ένας ιός ανεξερεύνητος και δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Εύχομαι το πρώτο πράγμα που έχει αυτή τη στιγμή σημασία. Να πάνε όλα καλά, να υπάρχει υγεία και η κοινωνία να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων