Βαρέλι χωρίς πάτο

ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ

Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία για όλον τον κόσμο! Ήθελα το πρώτο άρθρο του έτους να είναι αισιόδοξο και να μην έχει γκρίνια, αλλά δυστυχώς τα τεκταινόμενα δεν με αφήνουν ν’ αγιάσω…

Διαβάζω και παρακολουθώ τις ανεξέλεγκτες εξελίξεις στον τόπο μας, εξελίξεις που μας βυθίζουν όλο και βαθύτερα στον πάτο του βαρελιού. Δήθεν επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά (τα οποία κανείς από τους όμορους γείτονές μας, δεν τα ήθελε) και τα οποία ουσιαστικά θα “μαυρίσουν” τον τόπο μας, συνεχιζόμενη αδράνεια στο κλείσιμο του νοσοκομείου (αυτού που είχε γίνει σημαία προεκλογικά, ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσει και στο οποίο έφεραν και μηχανήματα για να μας πείσουν περί τούτου), ‘’πρωτοπορία’’ στην υποδοχή των σκουπιδιών της μισής Ελλάδας (αφού πλέον θα δεχόμαστε σκουπίδια και εκ της Ζακύνθου) σε ένα κορεσμένο σκουπιδότοπο στην υπέροχη άλλοτε Τριανταφυλλιά μας (το μπαλκόνι της Αμαλιάδας όπως οι ίδιοι αποκαλούσαν), χάρισμα στους ιδιώτες το Δημοτικό κάμπινγκ στην Κουρούτα, αφού πρώτα κοροϊδέψαμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες με τους γνωστούς θεατρινίστικους λεονταρισμούς, αδράνεια για τις σχολές που ομοίως δεν θα αφήναμε να κλείσουν και που φέραμε πριν λίγο χρονικό διάστημα τον Υφυπουργό να δει τις εκπληκτικές μας εγκαταστάσεις (άγνωστο ή μήπως γνωστό ; – το τι θα γίνει και με αυτές και το γιατί, τώρα που η σχολή έχει ήδη κλείσει, ήρθε ο Υφυπουργός για επίβλεψη, μήπως τώρα θα το κάνουμε ΙΕΚ;), δήθεν πράσινη ανάπτυξη, αλλά ουσιαστικά βήματα πίσω στην ηλεκτροκίνηση όταν υποτίθεται έχουμε δήθεν πράσινο πάρκο (βιοκλιματικό) – ναι υποτίθεται ότι έχουμε και είναι αυτό μέσα στο οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη μας (που είναι χρόνια χωρίς προσωπικό και φυτοζωεί χάρη σε εθελοντές), χωρίς να υπάρχει σε αυτό το πάρκο ούτε ένα ‘’πράσινο δέντρο’’.

Πράγματα, εν μέσω άπειρων άλλων, που κάνουν την πόλη να βυθίζεται σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο κι εκεί που νομίζεις ότι άγγιξες επιτέλους τον πάτο και θα αρχίσει η άνοδος, διαπιστώνεις ότι αυτός δεν υπάρχει και τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα γι΄ αυτήν την πόλη …

Μας διαφημίζουν, ένα δήθεν ΤΕΡΑΣΤΙΟ κατόρθωμα και αναπτυξιακό έργο, που θα έχουμε να λέμε στους επισκέπτες μας και που δεν είναι άλλο, από το μαύρο χρώμα του τόπου μας. Ναι, μιλώ κυριολεκτικά.

Μιλώ για τα φωτοβολταϊκά, τα οποία προσπαθούν, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την περιφέρεια, να κατασκευάσει, μαυρίζοντας δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικών (από την Αυγή έως τα σύνορα με την Αχαΐα) και στις παραλίμνιες περιοχές και που πρακτικά είναι η ταφόπλακα του μισού Δήμου μας.

Αντί να αξιοποιήσουμε δηλαδή το Φράγμα και να κάνουμε έργα πνοής, που θα προσελκύσουν κόσμο, θέλουμε να σβήσουμε την Πηνεία από τον χάρτη, να καταστρέψουμε το μέλλον και των παιδιών των παιδιών μας, να καταδικάσουμε τους κτηνοτρόφους μας, αφού δε θα έχουν που να βόσκουν τα κοπάδια τους.

Δεν αναρωτιόμαστε γιατί, όλοι οι όμοροι Δήμοι, αρνήθηκαν σθεναρά, την τοποθέτησή τους;

Αυτοί, δεν ήθελαν “την ανάπτυξη” που τους προσφέρουν; Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και αντί να τον εξυψώσουμε με τη σωστή και τη δέουσα ανάπτυξη, ανάλογη του τόπου μας, θέλουμε να τον μαυρίσουμε δια παντός; Γιατί, αν μπουν τα φωτοβολταϊκά αυτά, ας ξεχάσουμε την όποια ανάπτυξη μπορούμε να φανταστούμε.

Ας ξεχάσουμε την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης, ας ξεχάσουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους, ας ξεχάσουν οι αγρότες τις καλλιέργειές τους, οι κυνηγοί τα θηράματά τους, γιατί δε θα μείνει τίποτε άλλο, παρά μαύρο για όσο βλέπει το μάτι μας, μαύρο που κάτω από αυτό δε θα φυτρώνει τίποτε και πάνω από αυτό δεν θα πετάει τίποτε.

Αυτή την ανάπτυξη θα έχουμε να λέμε ότι προσφέρουμε και έτσι, έχουμε βέβαιη την τελευταία θέση κατάταξης σε όλη την Ελλάδα και στο τσεπάκι μας το ότι τα παιδιά μας, αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε και δουλεύουμε, θα φύγουν και θα ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, τόσο μαύρη, όσο το μαύρο που θα χαρακτηρίζει τον τόπο μας.

Και μετά τι άλλο θα μένει; Να μπουν ανεμογεννήτριες στην Κουρούτα, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε το δικαίωμα στα μπάνια του λαού; Ευτυχώς που το Κατάκολο και οι Θίνες, είναι κοντά!

Μας μιλούν για πράσινη ανάπτυξη, αυτοί που δεν ξέρουν ούτε τι είναι τα πράσινα δέντρα. Αυτά, που πάρα πολλές περιοχές έχουν και προσφέρουν εδώ και καιρό στους δημότες τους. Αυτοί που αγνοούν την ηλεκτροκίνηση και που θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει θέσεις φόρτισης, ήδη από το Μάρτιο του 2021 και που έως και σήμερα δεν έχουν κάνει το παραμικρό και είναι άγνωστο πότε θα κάνουν κάτι ή αν έχουν προβλέψει να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Ξέρετε, ο κόσμος, θέλει τα απλά πράγματα, αυτά που θα διευκολύνουν τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του και όχι πυρηνικά εργοστάσια. Απλά, καθημερινά πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα.

Τόσα απλά, όσο η μουσική που ακούγαμε (έστω και επαναλαμβανόμενη και κατόπιν παραπόνων) για λίγες ημέρες τα Χριστούγεννα, από τα μεγάφωνα, στο κέντρο της πόλης.

Βλέπω ένα σκουπιδότοπο, ο οποίος αρχικά είχε 10 χρόνια ζωής και ο οποίος σήμερα, έχει ήδη κορεστεί, να δέχεται σκουπίδια από παντού, όταν δε μπορούμε καλά- καλά, να δεχτούμε τα δικά μας. Και διαβάζω πριν λίγες ημέρες στις τοπικές εφημερίδες ότι εξελισσόμαστε, αφού έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη και αφορά την επέκταση του ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά.

Και μάλιστα, ο τίτλος ανέφερε ότι θα υπάρξει σύντομα πρόβλημα αν δεν γίνει παρέμβαση. Πρόβλημα, γιατί δεχτήκαμε σκουπίδια της μισής Ελλάδας, εσχάτως και της Ζακύνθου, και όχι γιατί δε μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά μας όπως παλιά! Πρόβλημα, γιατί η μελέτη, είχε υπολογίσει τον όγκο των σκουπιδιών της περιοχής μας και όχι όλης της Ελλάδας!

Και πάλι, μας φέρνουν προ τετελεσμένου γεγονότος, αφού σε λίγο ο σκουπιδότοπος δε θα μπορεί να δεχτεί τα απόβλητά μας, από λάθος χειρισμούς και από αποδοχές σκουπιδιών, και μάλιστα χωρίς χρεώσεις και χωρίς ανταποδοτικά τέλη υπέρ του Δήμου μας! Και όταν θα μας ρωτούν, τι έχει να προσφέρει στον επισκέπτη ο τόπος μας, θα λέμε, έχουμε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο και μια λίμνη μαύρη από τα φωτοβολταϊκά!

Αυτή θέλουμε να είναι η εξέλιξή μας, αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε;

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει!

Και θυμάμαι τον εκπληκτικό Κωνσταντάρα που είχε το θάρρος να πει “μαύρο στο Μαυρογιαλούρο”, γιατί αυτός φορούσε παντελόνια και είχε και λίγη τσίπα επάνω του. Δυστυχώς, όλα αυτά έχουν χαθεί σήμερα, στο βωμό του χρήματος, του κέρδους, της δήθεν ανάπτυξης (όπως λένε οι σύγχρονοι Γκρούεζες στους πολίτες που τους θεωρούν πρόβατα), αλλά ουσιαστικά του απόλυτου κέρδους (που κρύβεται πίσω από τις λέξεις και πίσω από όσα δε μας λένε) χωρίς ΚΑΜΙΑ ωφέλεια για τους Δημότες που ορκίστηκαν να υπηρετούν.

Και ξαναρωτώ. Αυτό θέλουμε να είναι το μέλλον μας; Να είμαστε ο απόπατος όλης της χώρας και να χαρακτηριζόμαστε από το μαύρο χρώμα του τόπου μας; Την απραξία κύριοι, μπορούμε να την ανεχτούμε, το να ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών μας όμως, ΟΥΔΟΛΩΣ πρόκειται να το ανεχτούμε. Ο χρόνος σας τελειώνει. Δε θα σας αφήσουμε να ξεπουλήσετε τα πάντα έως τότε και κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσετε για όλα αυτά. Και πιστέψτε με, θα κληθείτε προς τούτο, έναντι όλων των πολιτών και εμπρός από την κάλπη.

Κλεονίκης Δημ. Γκουβίτσα
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

Βαρέλι χωρίς πάτο

ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ

Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία για όλον τον κόσμο! Ήθελα το πρώτο άρθρο του έτους να είναι αισιόδοξο και να μην έχει γκρίνια, αλλά δυστυχώς τα τεκταινόμενα δεν με αφήνουν ν’ αγιάσω…

Διαβάζω και παρακολουθώ τις ανεξέλεγκτες εξελίξεις στον τόπο μας, εξελίξεις που μας βυθίζουν όλο και βαθύτερα στον πάτο του βαρελιού. Δήθεν επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά (τα οποία κανείς από τους όμορους γείτονές μας, δεν τα ήθελε) και τα οποία ουσιαστικά θα “μαυρίσουν” τον τόπο μας, συνεχιζόμενη αδράνεια στο κλείσιμο του νοσοκομείου (αυτού που είχε γίνει σημαία προεκλογικά, ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσει και στο οποίο έφεραν και μηχανήματα για να μας πείσουν περί τούτου), ‘’πρωτοπορία’’ στην υποδοχή των σκουπιδιών της μισής Ελλάδας (αφού πλέον θα δεχόμαστε σκουπίδια και εκ της Ζακύνθου) σε ένα κορεσμένο σκουπιδότοπο στην υπέροχη άλλοτε Τριανταφυλλιά μας (το μπαλκόνι της Αμαλιάδας όπως οι ίδιοι αποκαλούσαν), χάρισμα στους ιδιώτες το Δημοτικό κάμπινγκ στην Κουρούτα, αφού πρώτα κοροϊδέψαμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες με τους γνωστούς θεατρινίστικους λεονταρισμούς, αδράνεια για τις σχολές που ομοίως δεν θα αφήναμε να κλείσουν και που φέραμε πριν λίγο χρονικό διάστημα τον Υφυπουργό να δει τις εκπληκτικές μας εγκαταστάσεις (άγνωστο ή μήπως γνωστό ; – το τι θα γίνει και με αυτές και το γιατί, τώρα που η σχολή έχει ήδη κλείσει, ήρθε ο Υφυπουργός για επίβλεψη, μήπως τώρα θα το κάνουμε ΙΕΚ;), δήθεν πράσινη ανάπτυξη, αλλά ουσιαστικά βήματα πίσω στην ηλεκτροκίνηση όταν υποτίθεται έχουμε δήθεν πράσινο πάρκο (βιοκλιματικό) – ναι υποτίθεται ότι έχουμε και είναι αυτό μέσα στο οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη μας (που είναι χρόνια χωρίς προσωπικό και φυτοζωεί χάρη σε εθελοντές), χωρίς να υπάρχει σε αυτό το πάρκο ούτε ένα ‘’πράσινο δέντρο’’.

Πράγματα, εν μέσω άπειρων άλλων, που κάνουν την πόλη να βυθίζεται σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο κι εκεί που νομίζεις ότι άγγιξες επιτέλους τον πάτο και θα αρχίσει η άνοδος, διαπιστώνεις ότι αυτός δεν υπάρχει και τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα γι΄ αυτήν την πόλη …

Μας διαφημίζουν, ένα δήθεν ΤΕΡΑΣΤΙΟ κατόρθωμα και αναπτυξιακό έργο, που θα έχουμε να λέμε στους επισκέπτες μας και που δεν είναι άλλο, από το μαύρο χρώμα του τόπου μας. Ναι, μιλώ κυριολεκτικά.

Μιλώ για τα φωτοβολταϊκά, τα οποία προσπαθούν, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την περιφέρεια, να κατασκευάσει, μαυρίζοντας δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικών (από την Αυγή έως τα σύνορα με την Αχαΐα) και στις παραλίμνιες περιοχές και που πρακτικά είναι η ταφόπλακα του μισού Δήμου μας.

Αντί να αξιοποιήσουμε δηλαδή το Φράγμα και να κάνουμε έργα πνοής, που θα προσελκύσουν κόσμο, θέλουμε να σβήσουμε την Πηνεία από τον χάρτη, να καταστρέψουμε το μέλλον και των παιδιών των παιδιών μας, να καταδικάσουμε τους κτηνοτρόφους μας, αφού δε θα έχουν που να βόσκουν τα κοπάδια τους.

Δεν αναρωτιόμαστε γιατί, όλοι οι όμοροι Δήμοι, αρνήθηκαν σθεναρά, την τοποθέτησή τους;

Αυτοί, δεν ήθελαν “την ανάπτυξη” που τους προσφέρουν; Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και αντί να τον εξυψώσουμε με τη σωστή και τη δέουσα ανάπτυξη, ανάλογη του τόπου μας, θέλουμε να τον μαυρίσουμε δια παντός; Γιατί, αν μπουν τα φωτοβολταϊκά αυτά, ας ξεχάσουμε την όποια ανάπτυξη μπορούμε να φανταστούμε.

Ας ξεχάσουμε την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης, ας ξεχάσουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους, ας ξεχάσουν οι αγρότες τις καλλιέργειές τους, οι κυνηγοί τα θηράματά τους, γιατί δε θα μείνει τίποτε άλλο, παρά μαύρο για όσο βλέπει το μάτι μας, μαύρο που κάτω από αυτό δε θα φυτρώνει τίποτε και πάνω από αυτό δεν θα πετάει τίποτε.

Αυτή την ανάπτυξη θα έχουμε να λέμε ότι προσφέρουμε και έτσι, έχουμε βέβαιη την τελευταία θέση κατάταξης σε όλη την Ελλάδα και στο τσεπάκι μας το ότι τα παιδιά μας, αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε και δουλεύουμε, θα φύγουν και θα ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, τόσο μαύρη, όσο το μαύρο που θα χαρακτηρίζει τον τόπο μας.

Και μετά τι άλλο θα μένει; Να μπουν ανεμογεννήτριες στην Κουρούτα, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε το δικαίωμα στα μπάνια του λαού; Ευτυχώς που το Κατάκολο και οι Θίνες, είναι κοντά!

Μας μιλούν για πράσινη ανάπτυξη, αυτοί που δεν ξέρουν ούτε τι είναι τα πράσινα δέντρα. Αυτά, που πάρα πολλές περιοχές έχουν και προσφέρουν εδώ και καιρό στους δημότες τους. Αυτοί που αγνοούν την ηλεκτροκίνηση και που θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει θέσεις φόρτισης, ήδη από το Μάρτιο του 2021 και που έως και σήμερα δεν έχουν κάνει το παραμικρό και είναι άγνωστο πότε θα κάνουν κάτι ή αν έχουν προβλέψει να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Ξέρετε, ο κόσμος, θέλει τα απλά πράγματα, αυτά που θα διευκολύνουν τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του και όχι πυρηνικά εργοστάσια. Απλά, καθημερινά πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα.

Τόσα απλά, όσο η μουσική που ακούγαμε (έστω και επαναλαμβανόμενη και κατόπιν παραπόνων) για λίγες ημέρες τα Χριστούγεννα, από τα μεγάφωνα, στο κέντρο της πόλης.

Βλέπω ένα σκουπιδότοπο, ο οποίος αρχικά είχε 10 χρόνια ζωής και ο οποίος σήμερα, έχει ήδη κορεστεί, να δέχεται σκουπίδια από παντού, όταν δε μπορούμε καλά- καλά, να δεχτούμε τα δικά μας. Και διαβάζω πριν λίγες ημέρες στις τοπικές εφημερίδες ότι εξελισσόμαστε, αφού έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη και αφορά την επέκταση του ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά.

Και μάλιστα, ο τίτλος ανέφερε ότι θα υπάρξει σύντομα πρόβλημα αν δεν γίνει παρέμβαση. Πρόβλημα, γιατί δεχτήκαμε σκουπίδια της μισής Ελλάδας, εσχάτως και της Ζακύνθου, και όχι γιατί δε μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά μας όπως παλιά! Πρόβλημα, γιατί η μελέτη, είχε υπολογίσει τον όγκο των σκουπιδιών της περιοχής μας και όχι όλης της Ελλάδας!

Και πάλι, μας φέρνουν προ τετελεσμένου γεγονότος, αφού σε λίγο ο σκουπιδότοπος δε θα μπορεί να δεχτεί τα απόβλητά μας, από λάθος χειρισμούς και από αποδοχές σκουπιδιών, και μάλιστα χωρίς χρεώσεις και χωρίς ανταποδοτικά τέλη υπέρ του Δήμου μας! Και όταν θα μας ρωτούν, τι έχει να προσφέρει στον επισκέπτη ο τόπος μας, θα λέμε, έχουμε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο και μια λίμνη μαύρη από τα φωτοβολταϊκά!

Αυτή θέλουμε να είναι η εξέλιξή μας, αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε;

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει!

Και θυμάμαι τον εκπληκτικό Κωνσταντάρα που είχε το θάρρος να πει “μαύρο στο Μαυρογιαλούρο”, γιατί αυτός φορούσε παντελόνια και είχε και λίγη τσίπα επάνω του. Δυστυχώς, όλα αυτά έχουν χαθεί σήμερα, στο βωμό του χρήματος, του κέρδους, της δήθεν ανάπτυξης (όπως λένε οι σύγχρονοι Γκρούεζες στους πολίτες που τους θεωρούν πρόβατα), αλλά ουσιαστικά του απόλυτου κέρδους (που κρύβεται πίσω από τις λέξεις και πίσω από όσα δε μας λένε) χωρίς ΚΑΜΙΑ ωφέλεια για τους Δημότες που ορκίστηκαν να υπηρετούν.

Και ξαναρωτώ. Αυτό θέλουμε να είναι το μέλλον μας; Να είμαστε ο απόπατος όλης της χώρας και να χαρακτηριζόμαστε από το μαύρο χρώμα του τόπου μας; Την απραξία κύριοι, μπορούμε να την ανεχτούμε, το να ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών μας όμως, ΟΥΔΟΛΩΣ πρόκειται να το ανεχτούμε. Ο χρόνος σας τελειώνει. Δε θα σας αφήσουμε να ξεπουλήσετε τα πάντα έως τότε και κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσετε για όλα αυτά. Και πιστέψτε με, θα κληθείτε προς τούτο, έναντι όλων των πολιτών και εμπρός από την κάλπη.

Κλεονίκης Δημ. Γκουβίτσα
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων