• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Γ΄ Εθνική: Παρουσίαση των 13 μονομάχων του αμφίρροπου 9ου ομίλου

Γ΄ Εθνική: Παρουσίαση των 13 μονομάχων του αμφίρροπου 9ου ομίλου

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, κάνει αυτή την Κυριακή σέντρα. Ο 9ος όμιλος, στον οποίο μετέχουν οι ηλειακές ομάδες, είναι ένας όμιλος 13 ομάδων, ο οποίος δεν έχει το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι όμως και ένας όμιλος, από τον οποίο δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν οι πέντε ομάδες που θα υποβιβαστούν. Θα είναι ένα Πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω COVID19. Μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα όλων, θα είναι ότι ξεκινάει με τα παιχνίδια να διεξάγονται χωρίς θεατές στις εξέδρες. Το γεγονός αυτό, έχει επιφέρει μετρημένες κινήσεις στα μεταγραφικά των ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να ελέγξουν τα οικονομικά τους και να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα μέχρι το τέλος.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Το ilia.news, σας παρουσιάζει σήμερα τις 13 ομάδες, σε ένα μίνι αφιέρωμα. Δεν θα μπορείτε που δεν θα μπορείτε να πάτε στο γήπεδο να παρακολουθήστε τις ομάδες σας, να μην είσαστε τουλάχιστον και… αδιάβαστοι!

 

Πάμισος: «Με τα δικά μας παιδιά…»

Διατήρησε τον κορμό με τον οποίο κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα του κορωνοϊού.  «Με αυτούς ανεβήκαμε με αυτούς θα πάμε», είπαν στη Μεσσήνη. Σημαντικές κινήσεις που έγιναν, ήταν παίκτες οι οποίοι ήταν στην ομάδα και επέστρεψαν. Όπως φυσικά ο δεινός στράικερ Βαγγέλης Λαθύρης (έχει περάσει σε νεαρή ηλικία από τη Δόξα), ο οποίος αν και έκανε προετοιμασία με την Αχαϊκή, επέτρεψε μετά από δυο χρόνια στο «Νησί». Ο ακραίος μπακ Γιώργος Βέλλης, αποκτήθηκε και αυτός. Πιο έμπειροι παίκτες είναι οι Σαραντόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης (15 χρόνια στην ομάδα), Αριστομενόπουλος, ενώ στα νεότερα στελέχη ανήκουν οι Παπαδόπουλος, Μπορχάν, Παράπι και ο τερματοφύλακας Τόσκα Σάρι. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Γιώργος Καλόμαλος, χωρίς μεγάλη εμπειρία στη Γ΄ Εθνική, αλλά με καλή παρουσία στο τοπικό και με επιτυχίες, θεωρείται εξελίξιμος προπονητής. Το πλάνο του Πάμισου είναι να διαχειριστεί το δικό του έμψυχο υλικό, χωρίς μεγάλες και δαπανηρές μεταγραφές.

 

ΑΟ Διαβολιτσίου: Με τον περσινό τους κορμό οι “Νερατζούρι” 

Παίκτες εκτός Μεσσηνίας που ανήκαν στους «Νερατζούρι» της Μεσσηνίας πέρσι, τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ανήκουν στο παρελθόν. Βιγιαφάνιε, Γραμματικόπουλος, Πλατσουργός. Η ομάδα φέτος, έχει στόχο να κερδίσει το στοίχημα που έχει να κάνει με την προώθηση και ανάδειξη του ντόπιου στοιχείου, αλλά και με την απόκτηση κάποιων νεαρών. Για το σκοπό αυτό, επενδύει σε έναν κορυφαίο «μάστορα» του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, τον γνωστό μας Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος ανέλαβε πέρσι την ομάδα με στόχο να τη γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Σημαία της ομάδας θα είναι ο πολύπειρος αμυντικός Γιάννης Σεντεμέντες, με μακρά θητεία στην Καλαμάτα. Συνεχίζει στην ομάδα ο Έλβις Γκελγκέρια, ενώ ο Αλέξης Μαντζούνης πήρε μαζί του από τον Πανναυπλιακό, τον 20χρονο στράικερ Γιάννη Κοτσοβό. Ο 21χρονος Αλέξανδρος Τσεπελέ, από τον Ακράτητο, με 22 συμμετοχές και πέντε γκολ, θα ενισχύσει την επίθεση. Συνεχίζουν στο «Καπετάν Μιχάλης» οι Καλογερόπουλος, Γεωργιόπουλος, Πιτσιλής, Μπαλόπουλος, Αθανασόπουλος, Σταματελόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μουλιάτος, Τζανετέας. Έμειναν και αποτελούν τον έμπειρο βασικό κορμό, οι περισσότεροι παίκτες με θητεία στην Καλαμάτα. Περιμένει ο Αλέξης Μαντζούνης να μάθει ποιους παίκτες παραχωρεί η Καλαμάτα, έτσι ώστε να ενισχύσει από εκεί το ρόστερ του, το οποίο χρειάζεται περισσότερο βάθος.

 

Ναυπακτιακός Αστέρας: Έχει στόχο την άνοδο

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο και η εμπειρία έχει δείξει ότι όποια ομάδα το θέλει πολύ, στο τέλος καταφέρνει και το παίρνει. Μάλιστα, επέλεξε ο ίδιος να έρθει σε αυτό τον όμιλο, με την ΕΠΟ να μην του χαλάει το… χατίρι! Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, πυροδότησε «βόμβα» με την απόκτηση του Κώστα Τεγούση, παίκτη ο οποίος έχει 159 επαγγελματικές συμμετοχές και 5 γκολ στο παλμαρέ του, έχοντας αγωνιστεί σε ΑΟΧ Κισσαμικό, Εθνικό, Τρίκαλα (2017/2018), Αγροτικό Αστέρα, Καλλιθέα, Φωστήρα, Προοδευτική, Μανδραϊκό, Αιγάλεω, ενώ πέρσι ήταν βασικό στέλεχος στην άνοδο των Τρικάλων στη Σούπερ Λιγκ 2. Απέκτησε ακόμα τον Αντρέα Μεζίνι, μπόμπερ με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αποκτήθηκε ακόμα ο Στέλιος Νάκας, 26χρονος χαφ ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Super League με την φανέλα της Ξάνθης και του Άρη, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ηρακλή Ψαχνών, Νίκη Βόλου, ΑΟ Χανιά, Ρετσέλα (Ιταλία), Μέρσεμπουργκ (Γερμανία), Αλμυρό, Ρόδο και Νέστο Χρυσούπολης πέρσι. Ο Δημήτρης Τομπάζης θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, ένα πιστός στρατιώτης του Ναυπακτιακού, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές. Πλέον βέβαια είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει μαζί με την  διοίκηση του Ναυπακτιακού για την νέα αγωνιστική περίοδο. Στον Ναυπακτιακό Αστέρα πήγε φέτος το καλοκαίρι και ο δικός μας, Σάκης Πλαστουργός, δεν έμελλε όμως να μείνει για πολύ και αποχώρησε πολύ σύντομα.

 

Παμβουπρασιακός: Ικανός για το καλύτερο

Η κορυφαία ομάδα της Ηλείας τα τρία τελευταία χρόνια, αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες και πιο σταθερές της Γ΄ Εθνικής, πανελλαδικά. Δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, διατήρησε τον βασικό της κορμό. Αποχώρησαν οι Δημήτρης Αγουρίδης και Ραφαήλ Σιδέρης από τους έμπειρους, καθώς και ο Κώστας Κάρδαρης από τους νεαρούς. Αποχώρησαν επίσης οι γκολκίπερ Λαδάς και Σταθόπουλος, για να αποκτηθούν οι Χρήστος Βορύλλας και Μάκης Τσεκούρας.

Στην ομάδα επέστρεψε ο Περικλής Πολίτης, ενώ αποκτήθηκε ο Δημήτρης Μάρκου. Κορυφαία προσθήκη αναμφίβολα ο Δημήτρης Μικελάτος. Η ομάδα, επένδυσε σε έναν 17χρονο, τον επιθετικό από την Ανδραβίδα με θητεία σε Πανηλειακό και Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο. Στον πάγκο συνεχίζει ο πολύπειρος Μίκι Τσίρκοβιτς. Η σεζόν θα βρει τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, τους Ταύρους της Ηλείας, να αγωνίζονται με έδρα το γήπεδο της Νέας Μανολάδας.  Παρέμειναν οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” Θοδωρής Σαμπανέι, Νίκος Ντόμας, Δημήτρης Νικολόπουλος, Σωτήρης Νικολακόπουλος, Αντώνης Λιόσης. Μετά από πολλά χρόνια, δεν θα βρίσκεται στην ομάδα μια «σημαία» του Παμβουπρασιακού, ο Ανδρέας Γούρμος.

 

Αίας Γαστούνης: Ξανά σε εθνική κατηγορία μετά από 14 χρόνια

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια ο «Άγιαξ» της Ηλείας επιστρέφει στη Γ΄ Εθνική. Με μια ομάδα ανανεωμένη σε κάποιο βαθμό σε σχέση με πέρσι. Αποχώρησαν οι Αρβανίτης, Μπατζακόπουλος, Κουρλός, Γκίνης, Γεωργόπουλος, Χατζηαράπης, καθώς και πρώτος σκόρερ στο τοπικό, Νίκος Καράμπελας. Ο Αίας επένδυσε σε έναν 21χρονο επιθετικό, τον Ηλία Κουλούρη, αποκάλυψη πέρσι στο τοπικό με τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Αποκτήθηκαν οι έμπειροι αμυντικοί Νίκος Μπουζούρας, Λευτέρης Βατσής και Άγγελος Μπαρδούσης. Στη μεσαία γραμμή αποκτήθηκε ο Σπύρος Γκρίλλας. Ο Αίας απέκτησε δυο ανερχόμενους μικρούς, τον Γιώργο Βασιλικόπουλο και τον Κώστα Κάρδαρη, ενώ λίγο πριν την πρεμιέρα, αποκτήθηκε και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος. Παραμένει ο υπόλοιπος περσινός κορμός, οι Παπαχριστόπουλος, Χριστοφοράτος, Τσακοπιάκος, Δούλος, Σταθάτος, Βράπι, Μπουρούκης. Και βέβαια, κάτω από τα γκολπόστ, προστέθηκε ο πολύπειρος Ανδρέας Αντωνόπουλος, παρέα με τον Αντώνη Μανουσιάδη ο οποίος συνεχίζει από πέρσι. Στον πάγκο της ομάδας, ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, ο οποίος επιστρέφει σε πάγκο εθνικής κατηγορίας, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε Ατρόμητο Αχαΐας και Αστέρα Αμαλιάδας.

 

Παναιγιάλειος: Η… λεγεώνα των ντόπιων!

Το μεγάλο «όνομα» του ομίλου αναμφίβολα αποτελεί ο ιστορικός Παναιγιάλειος. Η πρώτη επαρχιακή ομάδα που αγωνίστηκε στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής, η ομάδα που δίδαξε εναλλακτικές μορφές οργάνωσης και λειτουργίας, όταν τη δεκαετία του ΄60, προκειμένου να γλιτώσει τα έξοδα, δεν έκανε προπονήσεις στο Αίγιο αλλά στην Αθήνα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανέναν ποδοσφαιριστή από το Αίγιο. Εκείνη η ομάδα έμεινε στην ιστορία ως η «λεγεώνα των ξένων». Τα χρόνια πέρασαν, «ξένοι» έπαψαν να θεωρούνται ακόμα και οι Έλληνες που απλά δεν ήταν από την ίδια πόλη, ούτε καν οι λεγόμενοι κοινοτικοί από χώρες της Ε.Ε., ωστόσο ο Παναιγιάλειος έχει μια ομάδα με αμιγώς ντόπιο στοιχείο. Ποδοσφαιριστές από την περιοχή, αλλά και την Αχαΐα γενικότερα, απαρτίζουν μια ομάδα η οποία θα έχει το προνόμιο ότι έμεινε σχεδόν όλη ίδια με πέρσι. Προστέθηκαν κάποιοι παίκτες, όπως ο έμπειρος και γνωστός στα μέρη μας, από τη θητεία του στη Δόξα Νέας Μανολάδας, ο Βασίλης Μαυρόπουλος, αλλά και ο μεσεοπιθετικός Κώστας Μαυραγάκης. Παρέμειναν στην ομάδα οι «σημαίες», όπως ο κεντρικός αμυντικός, Τάκης Παπαδόπουλος (έχει περάσει από Πανηλειακό και Δόξα Νέας Μανολάδας), ο Βασίλης Μπούνας (έχει περάσει και από τον Παμβουπρασιακό), αλλά και ο γκολκίπερ Χρήστος Αθανασόπουλος.  Συνεχίζει στην ομάδα ο επίσης έμπειρος στράικερ Βαγγέλης Γκάτσης. Στην τεχνική ηγεσία, συνεχίζει το δίδυμο Σπυρόπουλου-Λελούδα. Ο Παναιγιάλειος είναι μια ομάδα την οποία δεν μπορεί κανένας τόσο εύκολα να αγνοήσει. Εκτός από την εμπειρία που διαθέτει στο ρόστερ, φέρει και μια βαριά φανέλα.

 

Θύελλα Πατρών: «Κρυφοκοιτάζει» την κορυφή

Η Θύελλα Πατρών, είναι μια ομάδα από αυτές που θα λέγαμε ότι κρυφοκοιτάζει την πρώτη θέση, όσο κι αν στο Φώτης Αραβαντινός αποφεύγουν να λένε μεγάλα λόγια. Στην ομάδα παραμένει «ισόβιος» Πρόεδρος ο Τάκης Θανόπουλος, ιδιοκτήτης λατομικής εταιρείας, ο οποίος έχει υπηρετήσει τη Θύελλα ως παίκτης, ως γενικός αρχηγός και εν συνεχεία ως παράγοντας. Στη μακροχρόνια θητεία του, έχει πετύχει το ακατόρθωτο. Η Θύελλα, αν και ερασιτεχνική ομάδα, λειτουργεί σαν επαγγελματική ομάδα. Ομάδα με βαθιές ρίζες στην Πάτρα η Θύελλα, η οποία εκφράζει διαχρονικά το προσφυγικό στοιχείο, είναι ο ορισμός του νοικοκυρεμένου σωματείου. Διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο και αθλητικό κέντρο, το οποίο φέρει το όνομα ενός άλλου ιερού τέρατος της Θύελλας, του Φώτη Αραβαντινού. Στο αθλητικό κέντρο αυτό, στεγάζει τις πολυπληθείς ακαδημίες της. Μάλιστα, η Θύελλα φέτος πήρε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό χρημάτων από την ιταλική Σασουόλο για τη μεταγραφή του σαν τροφεία του Γιώργου Κυριακόπουλου. Ο Κυριακόπουλος, ξεπήδησε από την ακαδημία της Θύελλας, πριν πάει στον Αστέρα Τρίπολης σε ηλικία 14 ετών. Στην τεχνική ηγεσία της Θύελλας, συνεχίζει ο Σάκης Πεφάνης. Στον οργανισμό της ομάδας, εντάχθηκε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ένας προπονητικός θρύλος της Πάτρας, ο Χρήστος Γερολυμάτος. Ο Γερολυμάτος με τον Πεφάνη, έσπευσαν το καλοκαίρι και άρπαξαν από τον Παμβουπρασιακό τον Δημήτρη Αγουρίδη, ένα ταχύτατο αμυντικό, ο οποίος αναδείχθηκε από τις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ και καθιερώθηκε από τον Παναιγιάλειο και τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Από τη Θύελλα έφυγε η περσινή αποκάλυψη 20χρονος εξτρέμ Γιάννης Σκεπετάρης,  ο οποίος πήγε στην Παναχαϊκή. Παρέμεινε ωστόσο ο πολύπειρος Κώστας Κωνσταντινίδης. Έφυγε και ο ανερχόμενος Γιώργος Βασιλικόπουλος για τον Αίαντα Γαστούνης, αλλά τη θέση του θα καλύψει ο έμπειρος πρώην αμυντικός της Δόξας Νέας Μανολάδας, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο οποίος συνεχίζει από πέρσι. Για το δεξί άκρο, απέκτησε τον Ηλία Παναγόπουλο, με πολύ πετυχημένη σεζόν πέρσι στην Ένωση Ερμιονίδας, παίκτη ο οποίος βρέθηκε κοντά και στον Παμβουπρασιακό, αλλά οι Ταύροι κατέληξαν στην απόκτηση του δικού τους Περικλή Πολίτη. Έφυγε ο Κουνάβης, ωστόσο παρέμειναν οι Ντίνος και Κουνάβης. Η μεγαλύτερη απώλεια ωστόσο ήταν ο Θοδωρής Βλασσόπουλος, ο οποίος αποτελούσε για πολλά χρόνια παίκτη της Θύελλας. Στο κέντρο της άμυνας, αποκτήθηκε ένας 20χρονος Ηλείος ο Δημήτρης Τσίγκρηλας, από τον Πανηλειακό. Στη Θύελλα, είχαμε τέλος εποχής, με την αποχώρηση μετά από 18 χρόνια, του μεσοεπιθετικού Θοδωρή Βλασσόπουλου.

 

Ζάκυνθος: Ένα από τα φαβορί για τον τίτλο

Η Ζάκυνος αναμφίβολα είναι μια από τις ισχυρέ του ομίλου, μαζί με τον Παμβουπρασιακό και τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Ο τετραπέρατος Στέλιος Γούναρης ηγείται διοικητικά της ομάδας, την οποία όπως πάντα φροντίζει να ενισχύει από τη διεθνή αγορά. Μάλιστα, εσχάτως έχει στραφεί στην αγορά της Πορτογαλίας, καθώς ο κορυφαίος ίσως στόπερ του ομίλου πέρσι, ήταν δικός του, ο Μιγκέλ Κούνια. Έτσι λοιπόν συνέχισε πορτογαλικά, αποκτώντας τον αριστερό μπακ Κλαούντιο Ματέους, ο οποίος αντικαθιστά τον δυναμικό περσινό αριστερό μπακ Αλέξανδρο Μπεκατώρο.  Στην επίθεση, πήρε έναν νεαρό ζακυνθινό, τον Ματθαίο Καψάσκη, ο οποίος έπαιζε στον Λεβαδειακό. Στην επίθεση, απέκτησε τον πρώην στράικερ του Εδεσσαϊκού, Γιώργο Καρακούτη. Ωστόσο, ο παίκτης που στο Τζάντε περιμένουν να κάνει τη διαφορά, είναι ένα «δεκάρι» Βραζιλιάνος, ο Κάρλος Εντουάρντο, ο οποίος έπαιζε στη Β΄ Εθνική Πορτογαλίας και από τα φιλικά έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή περίπτωση παίκτη. Πρόκειται για ένα παίκτη που είναι γεννημένος στις 4/1/93 στην Βραζιλία, έχει πορτογαλικό διαβατήριο και έχει αγωνιστεί στην U 20 της Σάντος!  Από εκεί πήγε στην Μπράγκα στην U17 και U 20 όπου αγωνίστηκε έως το 2013. Τελευταία του ομάδα ήταν η Φιγκέιρα, Β΄ Εθνικής Πορτογαλίας. Στον πάγκο της ομάδας, συνεχίζει ο Στάθης Καραμαλίκης, ο οποίος πέρσι τα πήγε περίφημα και η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της σε αυτόν.

 

Τσιλιβή: Με ηγέτη τον κορυφαίο ζακυνθινό παίκτη

Το Τσιλιβή εξέπληξε πέρυσι με την πορεία του. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, τελικά κατέστη δυνατό να συγκροτηθεί η ομάδα, της οποίας την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Καμερουνέζος Πατρίκ Ν’ Γκεμά. Στο «Τσίλι», ένα τουριστικό θέρετρο της Ζακύνθου όπου το χρήμα ρέει άφθονο, ωστόσο φέτος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από κάθε άλλη χρονιά, αποκτήθηκαν κάποιοι αξιόλογοι παίκτες, όπως ο Βέλγος με γαλλικό διαβατήριο σέντερ φορ, Ιμάντ Ζμιμέρ. Παρέμεινε βέβαια ο κυνηγός Μάριος Μαρούδας, αλλά και οι αξιόπιστοι αμυντικοί Πάρης Ζανιάς και Γκέρσι Ελέζι. Βεβαίως έφυγαν οι εκπληκτικοί κυνηγοί που είχε πέρσι, Βερνάρδος και Υψηλός. Παραμένει ωστόσο η «σημαία» της ομάδας, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε η Ζάκυνθος τα τελευταία χρόνια, ο Στέλιος Λιβέρης.

 

Εθνικός Σκουλικάδου: Με συνταγή… βόρειας Ελλάδος

Οι παραδοσιακοί δεσμοί που έχει αναπτύξει το νησί της Ζακύνθου με τη βόρεια Ελλάδα, λόγω της συμμετοχής του ΑΠΣ Ζάκυνθος για χρόνια στον βόρειο όμιλο της Football League, είναι πανίσχυροι. Ένα πρόσωπο είναι ο προπονητής Δημήτρης Νόλης, άλλοτε δεινός σέντερ φορ του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος επέστρεψε στο νησί, αυτή τη φορά  ως τεχνικός του νεοφώτιστου Εθνικού Σκουλικάδου. Ο Νόλης στηρίζεται σε κάποιους παίκτες από τον περσινό κορμό και κάποιους από τη βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει ένας Πορτογάλος, ο Πέδρο Πίντο και ένας Αργεντινός στόπερ, ο Ντιέγκο Γκιατσέρο, με θητεία στη φημισμένη Λανούς, του οποίου όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο.

 

Αχαϊκή: Ένα «πολυεθνικό» συγκρότημα με Ηλείο τεχνικό

Η Αχαϊκή προσπάθησε να ενισχυθεί ενόψει της συμμετοχής της στην Α1 και έστω και την ύστατη ώρα, φαίνεται να το πέτυχε. Έτσι λοιπόν, απέκτησε για την επίθεση τον πολύπειρο Γιώργο Γραμματικόπουλο, γνωστό και από το πέρασμά του από τον Παμβουπρασιακό. Βεβαίως παρέμεινε και ο έμπειρος Πυρρής. Απέκτησε ακόμα τον μέσο Θοδωρή Κοτσόκολο, με πέρασμα στο παρελθόν από Πανηλειακό και Δόξα Νέας Μανολάδας. Πλάι του αποκτήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Για την άμυνα, αποκτήθηκε ο πρώην διεθνής με την Εθνική Κ19 της Αλβανίας, ογκόλιθος Μπρούνο Λίπι, ο οποίος πέρσι είχε εξαιρετική σεζόν με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, πριν φύγει για την Αλβανία. Αποκτήθηκε ακόμα ο αριστερός μπακ Ανδρέας Χούσα, παίκτης και αυτός του Παμβουπρασιακού παλαιότερα. Μπορεί να έφυγε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ωστόσο λύσεις φαίνεται ότι έχει για το δεξί άκρο της άμυνας. Στην άμυνα αποκτήθηκε ο 19χρονος Πορτογάλος Ντιόγκο Σάντος. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης συνεχίζει ο Σουρανής, ενώ στα δεξιά αποκτήθηκε για «σφεντόνα», ο 18χρονος Γάλλος Χατζί Τζαμπιρί. Τέλος, αποκτήθηκε και ακόμα ένας Πορτογάλος, ο Τιερί Κορέια. Στην τεχνική ηγεσία, για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, συνεχίζει ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, ο οποίος έχει «ριζώσει» στην Κάτω Αχαγιά, με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν τους διοικούντες των Καναρινιών.

 

Διαγόρας Βραχνεΐκων: Ξοδεύει με σύνεση, προωθεί νέους

Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, συνεχίζει με την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών. Έμφαση στο ντόπιο στοιχείο, προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών. Στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο επιτυχημένος Χρήστος Τσίκας, τον οποίο ο Πρόεδρος Χρήστος Λούβαρης, εμπιστεύθηκε και για την ερχόμενη σεζόν. Βασικό «όπλο» του Διαγόρα, είναι το γήπεδο ε τον συνθετικό χλοοτάπητα. Από τον Διαγόρα, αποχώρησε ο κεντρικός αμυντικός Ρίλντι, ο οποίος πήγε στην Αχαϊκή, ενώ έφυγε και ο εξαιρετικός πορτέρο Δρακόπουλος, ωστόσο αποκτήθηκε ο Κώστας Θανόπουλος, από την Πάτρα 2005. Παρέμεινε βέβαια η «σημαία» της ομάδας, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν και δυο Ηλείοι από τον Πανηλειακό, ο πρώην διεθνής με την εθνική Κ17 Ανδρέας Ρούνης, καθώς και ο νεαρός Γιώργος Λούσκος. Απώλεια για όσο λείψει θα είναι ο στρατευμένος στη Μυτιλήνη, φορ, Φώτης Γεωργαντόπουλος. Μεγάλη προσθήκη θα είναι ο επί 18 χρόνια μεσοεπιθετικός της Θύελλας, Θόδωρος Βλασσόπουλος. Ακόμα ο Διαγόρας απέκτησε τον έμπειρο στόπερ του Παμβουπρασιακού, Ραφαήλ Σιδέρη, αλλά και τον 20χρονο σέντερ φορ Δημήτρη Αλεξανδρή, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού και της  Μίντλεσμπρο, ενώ πέρσι έπαιζε στην ΑΕ Δηλεσίου, Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας.

 

Παλληξουριακός: Οι… Δον Κιχώτες της κατηγορίας!

Μια πόλη στην εσχατιά της Ελλάδας, μια μικρή πόλη όμως η οποία εδώ και αιώνες διατηρεί θέατρο,  σκηνή όπερας, φιλαρμονική ορχήστρα, αλλά και γενικότερα μια τεράστια πολιτιστική ανάπτυξη. Μια πόλη, έντονα επηρεασμένη από τους Βενετούς και τους Άγγλους, στο πιο δυτικό άκρο της πατρίδας μας, η οποία «τρέφεται» εδώ και δεκαετίες από την αέναη κόντρα της σε όλα τα επίπεδα με το γειτονικό Αργοστόλι, πρωτεύουσα της νήσου Κεφαλονιάς. Ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια, το Ληξούρι έχει πάρει τα «πρωτεία» από το Αργοστόλι. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του στη Γ΄ Εθνική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Βεβαίως το πρόβλημα του Παλληξουριακού, είναι ότι βρίσκεται απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα και ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο να πάνε. Επίσης, κάθε ταξίδι του για να αγωνιστεί ένα φιλικό ή επίσημο, εκτός έδρας, είναι μια μικρή… Οδύσσεια! Μέσα σε αυτά τα προβλήματα και τα τεράστια έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει, δεν «λύγισε». Και έτσι, το ρομαντικό Ληξούρι και το γήπεδο του Αγίου Αντωνίου, θα φιλοξενήσουν ξανά φέτος παιχνίδια εθνικών κατηγοριών. Ο Παλληξουριακός, αν και γνωρίζει ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του Πρωταθλήματος, δεν το βάζει κάτω. Θα το παλέψει και μάλιστα με το δικό του στιλ, τη δική του φιλοσοφία, αυτό που προσπαθεί να περάσει ο ανερχόμενος προπονητής Ηλίας Ζερβός. Ποδοσφαιριστές διαθέτει όλους γηγενείς, ένα κράμα έμπειρων και νεαρών, από τις πολύ οργανωμένες ακαδημίες που διαθέτει η ομάδα, αλλά και το νησί.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Γ΄ Εθνική: Παρουσίαση των 13 μονομάχων του αμφίρροπου 9ου ομίλου

Γ΄ Εθνική: Παρουσίαση των 13 μονομάχων του αμφίρροπου 9ου ομίλου

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, κάνει αυτή την Κυριακή σέντρα. Ο 9ος όμιλος, στον οποίο μετέχουν οι ηλειακές ομάδες, είναι ένας όμιλος 13 ομάδων, ο οποίος δεν έχει το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι όμως και ένας όμιλος, από τον οποίο δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν οι πέντε ομάδες που θα υποβιβαστούν. Θα είναι ένα Πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω COVID19. Μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα όλων, θα είναι ότι ξεκινάει με τα παιχνίδια να διεξάγονται χωρίς θεατές στις εξέδρες. Το γεγονός αυτό, έχει επιφέρει μετρημένες κινήσεις στα μεταγραφικά των ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να ελέγξουν τα οικονομικά τους και να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα μέχρι το τέλος.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Το ilia.news, σας παρουσιάζει σήμερα τις 13 ομάδες, σε ένα μίνι αφιέρωμα. Δεν θα μπορείτε που δεν θα μπορείτε να πάτε στο γήπεδο να παρακολουθήστε τις ομάδες σας, να μην είσαστε τουλάχιστον και… αδιάβαστοι!

 

Πάμισος: «Με τα δικά μας παιδιά…»

Διατήρησε τον κορμό με τον οποίο κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα του κορωνοϊού.  «Με αυτούς ανεβήκαμε με αυτούς θα πάμε», είπαν στη Μεσσήνη. Σημαντικές κινήσεις που έγιναν, ήταν παίκτες οι οποίοι ήταν στην ομάδα και επέστρεψαν. Όπως φυσικά ο δεινός στράικερ Βαγγέλης Λαθύρης (έχει περάσει σε νεαρή ηλικία από τη Δόξα), ο οποίος αν και έκανε προετοιμασία με την Αχαϊκή, επέτρεψε μετά από δυο χρόνια στο «Νησί». Ο ακραίος μπακ Γιώργος Βέλλης, αποκτήθηκε και αυτός. Πιο έμπειροι παίκτες είναι οι Σαραντόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης (15 χρόνια στην ομάδα), Αριστομενόπουλος, ενώ στα νεότερα στελέχη ανήκουν οι Παπαδόπουλος, Μπορχάν, Παράπι και ο τερματοφύλακας Τόσκα Σάρι. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Γιώργος Καλόμαλος, χωρίς μεγάλη εμπειρία στη Γ΄ Εθνική, αλλά με καλή παρουσία στο τοπικό και με επιτυχίες, θεωρείται εξελίξιμος προπονητής. Το πλάνο του Πάμισου είναι να διαχειριστεί το δικό του έμψυχο υλικό, χωρίς μεγάλες και δαπανηρές μεταγραφές.

 

ΑΟ Διαβολιτσίου: Με τον περσινό τους κορμό οι “Νερατζούρι” 

Παίκτες εκτός Μεσσηνίας που ανήκαν στους «Νερατζούρι» της Μεσσηνίας πέρσι, τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ανήκουν στο παρελθόν. Βιγιαφάνιε, Γραμματικόπουλος, Πλατσουργός. Η ομάδα φέτος, έχει στόχο να κερδίσει το στοίχημα που έχει να κάνει με την προώθηση και ανάδειξη του ντόπιου στοιχείου, αλλά και με την απόκτηση κάποιων νεαρών. Για το σκοπό αυτό, επενδύει σε έναν κορυφαίο «μάστορα» του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, τον γνωστό μας Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος ανέλαβε πέρσι την ομάδα με στόχο να τη γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Σημαία της ομάδας θα είναι ο πολύπειρος αμυντικός Γιάννης Σεντεμέντες, με μακρά θητεία στην Καλαμάτα. Συνεχίζει στην ομάδα ο Έλβις Γκελγκέρια, ενώ ο Αλέξης Μαντζούνης πήρε μαζί του από τον Πανναυπλιακό, τον 20χρονο στράικερ Γιάννη Κοτσοβό. Ο 21χρονος Αλέξανδρος Τσεπελέ, από τον Ακράτητο, με 22 συμμετοχές και πέντε γκολ, θα ενισχύσει την επίθεση. Συνεχίζουν στο «Καπετάν Μιχάλης» οι Καλογερόπουλος, Γεωργιόπουλος, Πιτσιλής, Μπαλόπουλος, Αθανασόπουλος, Σταματελόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μουλιάτος, Τζανετέας. Έμειναν και αποτελούν τον έμπειρο βασικό κορμό, οι περισσότεροι παίκτες με θητεία στην Καλαμάτα. Περιμένει ο Αλέξης Μαντζούνης να μάθει ποιους παίκτες παραχωρεί η Καλαμάτα, έτσι ώστε να ενισχύσει από εκεί το ρόστερ του, το οποίο χρειάζεται περισσότερο βάθος.

 

Ναυπακτιακός Αστέρας: Έχει στόχο την άνοδο

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο και η εμπειρία έχει δείξει ότι όποια ομάδα το θέλει πολύ, στο τέλος καταφέρνει και το παίρνει. Μάλιστα, επέλεξε ο ίδιος να έρθει σε αυτό τον όμιλο, με την ΕΠΟ να μην του χαλάει το… χατίρι! Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, πυροδότησε «βόμβα» με την απόκτηση του Κώστα Τεγούση, παίκτη ο οποίος έχει 159 επαγγελματικές συμμετοχές και 5 γκολ στο παλμαρέ του, έχοντας αγωνιστεί σε ΑΟΧ Κισσαμικό, Εθνικό, Τρίκαλα (2017/2018), Αγροτικό Αστέρα, Καλλιθέα, Φωστήρα, Προοδευτική, Μανδραϊκό, Αιγάλεω, ενώ πέρσι ήταν βασικό στέλεχος στην άνοδο των Τρικάλων στη Σούπερ Λιγκ 2. Απέκτησε ακόμα τον Αντρέα Μεζίνι, μπόμπερ με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αποκτήθηκε ακόμα ο Στέλιος Νάκας, 26χρονος χαφ ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Super League με την φανέλα της Ξάνθης και του Άρη, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ηρακλή Ψαχνών, Νίκη Βόλου, ΑΟ Χανιά, Ρετσέλα (Ιταλία), Μέρσεμπουργκ (Γερμανία), Αλμυρό, Ρόδο και Νέστο Χρυσούπολης πέρσι. Ο Δημήτρης Τομπάζης θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, ένα πιστός στρατιώτης του Ναυπακτιακού, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές. Πλέον βέβαια είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει μαζί με την  διοίκηση του Ναυπακτιακού για την νέα αγωνιστική περίοδο. Στον Ναυπακτιακό Αστέρα πήγε φέτος το καλοκαίρι και ο δικός μας, Σάκης Πλαστουργός, δεν έμελλε όμως να μείνει για πολύ και αποχώρησε πολύ σύντομα.

 

Παμβουπρασιακός: Ικανός για το καλύτερο

Η κορυφαία ομάδα της Ηλείας τα τρία τελευταία χρόνια, αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες και πιο σταθερές της Γ΄ Εθνικής, πανελλαδικά. Δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, διατήρησε τον βασικό της κορμό. Αποχώρησαν οι Δημήτρης Αγουρίδης και Ραφαήλ Σιδέρης από τους έμπειρους, καθώς και ο Κώστας Κάρδαρης από τους νεαρούς. Αποχώρησαν επίσης οι γκολκίπερ Λαδάς και Σταθόπουλος, για να αποκτηθούν οι Χρήστος Βορύλλας και Μάκης Τσεκούρας.

Στην ομάδα επέστρεψε ο Περικλής Πολίτης, ενώ αποκτήθηκε ο Δημήτρης Μάρκου. Κορυφαία προσθήκη αναμφίβολα ο Δημήτρης Μικελάτος. Η ομάδα, επένδυσε σε έναν 17χρονο, τον επιθετικό από την Ανδραβίδα με θητεία σε Πανηλειακό και Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Θεοδωρόπουλο. Στον πάγκο συνεχίζει ο πολύπειρος Μίκι Τσίρκοβιτς. Η σεζόν θα βρει τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, τους Ταύρους της Ηλείας, να αγωνίζονται με έδρα το γήπεδο της Νέας Μανολάδας.  Παρέμειναν οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” Θοδωρής Σαμπανέι, Νίκος Ντόμας, Δημήτρης Νικολόπουλος, Σωτήρης Νικολακόπουλος, Αντώνης Λιόσης. Μετά από πολλά χρόνια, δεν θα βρίσκεται στην ομάδα μια «σημαία» του Παμβουπρασιακού, ο Ανδρέας Γούρμος.

 

Αίας Γαστούνης: Ξανά σε εθνική κατηγορία μετά από 14 χρόνια

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια ο «Άγιαξ» της Ηλείας επιστρέφει στη Γ΄ Εθνική. Με μια ομάδα ανανεωμένη σε κάποιο βαθμό σε σχέση με πέρσι. Αποχώρησαν οι Αρβανίτης, Μπατζακόπουλος, Κουρλός, Γκίνης, Γεωργόπουλος, Χατζηαράπης, καθώς και πρώτος σκόρερ στο τοπικό, Νίκος Καράμπελας. Ο Αίας επένδυσε σε έναν 21χρονο επιθετικό, τον Ηλία Κουλούρη, αποκάλυψη πέρσι στο τοπικό με τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Αποκτήθηκαν οι έμπειροι αμυντικοί Νίκος Μπουζούρας, Λευτέρης Βατσής και Άγγελος Μπαρδούσης. Στη μεσαία γραμμή αποκτήθηκε ο Σπύρος Γκρίλλας. Ο Αίας απέκτησε δυο ανερχόμενους μικρούς, τον Γιώργο Βασιλικόπουλο και τον Κώστα Κάρδαρη, ενώ λίγο πριν την πρεμιέρα, αποκτήθηκε και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος. Παραμένει ο υπόλοιπος περσινός κορμός, οι Παπαχριστόπουλος, Χριστοφοράτος, Τσακοπιάκος, Δούλος, Σταθάτος, Βράπι, Μπουρούκης. Και βέβαια, κάτω από τα γκολπόστ, προστέθηκε ο πολύπειρος Ανδρέας Αντωνόπουλος, παρέα με τον Αντώνη Μανουσιάδη ο οποίος συνεχίζει από πέρσι. Στον πάγκο της ομάδας, ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, ο οποίος επιστρέφει σε πάγκο εθνικής κατηγορίας, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε Ατρόμητο Αχαΐας και Αστέρα Αμαλιάδας.

 

Παναιγιάλειος: Η… λεγεώνα των ντόπιων!

Το μεγάλο «όνομα» του ομίλου αναμφίβολα αποτελεί ο ιστορικός Παναιγιάλειος. Η πρώτη επαρχιακή ομάδα που αγωνίστηκε στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής, η ομάδα που δίδαξε εναλλακτικές μορφές οργάνωσης και λειτουργίας, όταν τη δεκαετία του ΄60, προκειμένου να γλιτώσει τα έξοδα, δεν έκανε προπονήσεις στο Αίγιο αλλά στην Αθήνα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανέναν ποδοσφαιριστή από το Αίγιο. Εκείνη η ομάδα έμεινε στην ιστορία ως η «λεγεώνα των ξένων». Τα χρόνια πέρασαν, «ξένοι» έπαψαν να θεωρούνται ακόμα και οι Έλληνες που απλά δεν ήταν από την ίδια πόλη, ούτε καν οι λεγόμενοι κοινοτικοί από χώρες της Ε.Ε., ωστόσο ο Παναιγιάλειος έχει μια ομάδα με αμιγώς ντόπιο στοιχείο. Ποδοσφαιριστές από την περιοχή, αλλά και την Αχαΐα γενικότερα, απαρτίζουν μια ομάδα η οποία θα έχει το προνόμιο ότι έμεινε σχεδόν όλη ίδια με πέρσι. Προστέθηκαν κάποιοι παίκτες, όπως ο έμπειρος και γνωστός στα μέρη μας, από τη θητεία του στη Δόξα Νέας Μανολάδας, ο Βασίλης Μαυρόπουλος, αλλά και ο μεσεοπιθετικός Κώστας Μαυραγάκης. Παρέμειναν στην ομάδα οι «σημαίες», όπως ο κεντρικός αμυντικός, Τάκης Παπαδόπουλος (έχει περάσει από Πανηλειακό και Δόξα Νέας Μανολάδας), ο Βασίλης Μπούνας (έχει περάσει και από τον Παμβουπρασιακό), αλλά και ο γκολκίπερ Χρήστος Αθανασόπουλος.  Συνεχίζει στην ομάδα ο επίσης έμπειρος στράικερ Βαγγέλης Γκάτσης. Στην τεχνική ηγεσία, συνεχίζει το δίδυμο Σπυρόπουλου-Λελούδα. Ο Παναιγιάλειος είναι μια ομάδα την οποία δεν μπορεί κανένας τόσο εύκολα να αγνοήσει. Εκτός από την εμπειρία που διαθέτει στο ρόστερ, φέρει και μια βαριά φανέλα.

 

Θύελλα Πατρών: «Κρυφοκοιτάζει» την κορυφή

Η Θύελλα Πατρών, είναι μια ομάδα από αυτές που θα λέγαμε ότι κρυφοκοιτάζει την πρώτη θέση, όσο κι αν στο Φώτης Αραβαντινός αποφεύγουν να λένε μεγάλα λόγια. Στην ομάδα παραμένει «ισόβιος» Πρόεδρος ο Τάκης Θανόπουλος, ιδιοκτήτης λατομικής εταιρείας, ο οποίος έχει υπηρετήσει τη Θύελλα ως παίκτης, ως γενικός αρχηγός και εν συνεχεία ως παράγοντας. Στη μακροχρόνια θητεία του, έχει πετύχει το ακατόρθωτο. Η Θύελλα, αν και ερασιτεχνική ομάδα, λειτουργεί σαν επαγγελματική ομάδα. Ομάδα με βαθιές ρίζες στην Πάτρα η Θύελλα, η οποία εκφράζει διαχρονικά το προσφυγικό στοιχείο, είναι ο ορισμός του νοικοκυρεμένου σωματείου. Διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο και αθλητικό κέντρο, το οποίο φέρει το όνομα ενός άλλου ιερού τέρατος της Θύελλας, του Φώτη Αραβαντινού. Στο αθλητικό κέντρο αυτό, στεγάζει τις πολυπληθείς ακαδημίες της. Μάλιστα, η Θύελλα φέτος πήρε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό χρημάτων από την ιταλική Σασουόλο για τη μεταγραφή του σαν τροφεία του Γιώργου Κυριακόπουλου. Ο Κυριακόπουλος, ξεπήδησε από την ακαδημία της Θύελλας, πριν πάει στον Αστέρα Τρίπολης σε ηλικία 14 ετών. Στην τεχνική ηγεσία της Θύελλας, συνεχίζει ο Σάκης Πεφάνης. Στον οργανισμό της ομάδας, εντάχθηκε από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ένας προπονητικός θρύλος της Πάτρας, ο Χρήστος Γερολυμάτος. Ο Γερολυμάτος με τον Πεφάνη, έσπευσαν το καλοκαίρι και άρπαξαν από τον Παμβουπρασιακό τον Δημήτρη Αγουρίδη, ένα ταχύτατο αμυντικό, ο οποίος αναδείχθηκε από τις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ και καθιερώθηκε από τον Παναιγιάλειο και τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Από τη Θύελλα έφυγε η περσινή αποκάλυψη 20χρονος εξτρέμ Γιάννης Σκεπετάρης,  ο οποίος πήγε στην Παναχαϊκή. Παρέμεινε ωστόσο ο πολύπειρος Κώστας Κωνσταντινίδης. Έφυγε και ο ανερχόμενος Γιώργος Βασιλικόπουλος για τον Αίαντα Γαστούνης, αλλά τη θέση του θα καλύψει ο έμπειρος πρώην αμυντικός της Δόξας Νέας Μανολάδας, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο οποίος συνεχίζει από πέρσι. Για το δεξί άκρο, απέκτησε τον Ηλία Παναγόπουλο, με πολύ πετυχημένη σεζόν πέρσι στην Ένωση Ερμιονίδας, παίκτη ο οποίος βρέθηκε κοντά και στον Παμβουπρασιακό, αλλά οι Ταύροι κατέληξαν στην απόκτηση του δικού τους Περικλή Πολίτη. Έφυγε ο Κουνάβης, ωστόσο παρέμειναν οι Ντίνος και Κουνάβης. Η μεγαλύτερη απώλεια ωστόσο ήταν ο Θοδωρής Βλασσόπουλος, ο οποίος αποτελούσε για πολλά χρόνια παίκτη της Θύελλας. Στο κέντρο της άμυνας, αποκτήθηκε ένας 20χρονος Ηλείος ο Δημήτρης Τσίγκρηλας, από τον Πανηλειακό. Στη Θύελλα, είχαμε τέλος εποχής, με την αποχώρηση μετά από 18 χρόνια, του μεσοεπιθετικού Θοδωρή Βλασσόπουλου.

 

Ζάκυνθος: Ένα από τα φαβορί για τον τίτλο

Η Ζάκυνος αναμφίβολα είναι μια από τις ισχυρέ του ομίλου, μαζί με τον Παμβουπρασιακό και τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Ο τετραπέρατος Στέλιος Γούναρης ηγείται διοικητικά της ομάδας, την οποία όπως πάντα φροντίζει να ενισχύει από τη διεθνή αγορά. Μάλιστα, εσχάτως έχει στραφεί στην αγορά της Πορτογαλίας, καθώς ο κορυφαίος ίσως στόπερ του ομίλου πέρσι, ήταν δικός του, ο Μιγκέλ Κούνια. Έτσι λοιπόν συνέχισε πορτογαλικά, αποκτώντας τον αριστερό μπακ Κλαούντιο Ματέους, ο οποίος αντικαθιστά τον δυναμικό περσινό αριστερό μπακ Αλέξανδρο Μπεκατώρο.  Στην επίθεση, πήρε έναν νεαρό ζακυνθινό, τον Ματθαίο Καψάσκη, ο οποίος έπαιζε στον Λεβαδειακό. Στην επίθεση, απέκτησε τον πρώην στράικερ του Εδεσσαϊκού, Γιώργο Καρακούτη. Ωστόσο, ο παίκτης που στο Τζάντε περιμένουν να κάνει τη διαφορά, είναι ένα «δεκάρι» Βραζιλιάνος, ο Κάρλος Εντουάρντο, ο οποίος έπαιζε στη Β΄ Εθνική Πορτογαλίας και από τα φιλικά έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή περίπτωση παίκτη. Πρόκειται για ένα παίκτη που είναι γεννημένος στις 4/1/93 στην Βραζιλία, έχει πορτογαλικό διαβατήριο και έχει αγωνιστεί στην U 20 της Σάντος!  Από εκεί πήγε στην Μπράγκα στην U17 και U 20 όπου αγωνίστηκε έως το 2013. Τελευταία του ομάδα ήταν η Φιγκέιρα, Β΄ Εθνικής Πορτογαλίας. Στον πάγκο της ομάδας, συνεχίζει ο Στάθης Καραμαλίκης, ο οποίος πέρσι τα πήγε περίφημα και η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της σε αυτόν.

 

Τσιλιβή: Με ηγέτη τον κορυφαίο ζακυνθινό παίκτη

Το Τσιλιβή εξέπληξε πέρυσι με την πορεία του. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, τελικά κατέστη δυνατό να συγκροτηθεί η ομάδα, της οποίας την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Καμερουνέζος Πατρίκ Ν’ Γκεμά. Στο «Τσίλι», ένα τουριστικό θέρετρο της Ζακύνθου όπου το χρήμα ρέει άφθονο, ωστόσο φέτος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από κάθε άλλη χρονιά, αποκτήθηκαν κάποιοι αξιόλογοι παίκτες, όπως ο Βέλγος με γαλλικό διαβατήριο σέντερ φορ, Ιμάντ Ζμιμέρ. Παρέμεινε βέβαια ο κυνηγός Μάριος Μαρούδας, αλλά και οι αξιόπιστοι αμυντικοί Πάρης Ζανιάς και Γκέρσι Ελέζι. Βεβαίως έφυγαν οι εκπληκτικοί κυνηγοί που είχε πέρσι, Βερνάρδος και Υψηλός. Παραμένει ωστόσο η «σημαία» της ομάδας, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε η Ζάκυνθος τα τελευταία χρόνια, ο Στέλιος Λιβέρης.

 

Εθνικός Σκουλικάδου: Με συνταγή… βόρειας Ελλάδος

Οι παραδοσιακοί δεσμοί που έχει αναπτύξει το νησί της Ζακύνθου με τη βόρεια Ελλάδα, λόγω της συμμετοχής του ΑΠΣ Ζάκυνθος για χρόνια στον βόρειο όμιλο της Football League, είναι πανίσχυροι. Ένα πρόσωπο είναι ο προπονητής Δημήτρης Νόλης, άλλοτε δεινός σέντερ φορ του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος επέστρεψε στο νησί, αυτή τη φορά  ως τεχνικός του νεοφώτιστου Εθνικού Σκουλικάδου. Ο Νόλης στηρίζεται σε κάποιους παίκτες από τον περσινό κορμό και κάποιους από τη βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει ένας Πορτογάλος, ο Πέδρο Πίντο και ένας Αργεντινός στόπερ, ο Ντιέγκο Γκιατσέρο, με θητεία στη φημισμένη Λανούς, του οποίου όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο.

 

Αχαϊκή: Ένα «πολυεθνικό» συγκρότημα με Ηλείο τεχνικό

Η Αχαϊκή προσπάθησε να ενισχυθεί ενόψει της συμμετοχής της στην Α1 και έστω και την ύστατη ώρα, φαίνεται να το πέτυχε. Έτσι λοιπόν, απέκτησε για την επίθεση τον πολύπειρο Γιώργο Γραμματικόπουλο, γνωστό και από το πέρασμά του από τον Παμβουπρασιακό. Βεβαίως παρέμεινε και ο έμπειρος Πυρρής. Απέκτησε ακόμα τον μέσο Θοδωρή Κοτσόκολο, με πέρασμα στο παρελθόν από Πανηλειακό και Δόξα Νέας Μανολάδας. Πλάι του αποκτήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Για την άμυνα, αποκτήθηκε ο πρώην διεθνής με την Εθνική Κ19 της Αλβανίας, ογκόλιθος Μπρούνο Λίπι, ο οποίος πέρσι είχε εξαιρετική σεζόν με τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, πριν φύγει για την Αλβανία. Αποκτήθηκε ακόμα ο αριστερός μπακ Ανδρέας Χούσα, παίκτης και αυτός του Παμβουπρασιακού παλαιότερα. Μπορεί να έφυγε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ωστόσο λύσεις φαίνεται ότι έχει για το δεξί άκρο της άμυνας. Στην άμυνα αποκτήθηκε ο 19χρονος Πορτογάλος Ντιόγκο Σάντος. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης συνεχίζει ο Σουρανής, ενώ στα δεξιά αποκτήθηκε για «σφεντόνα», ο 18χρονος Γάλλος Χατζί Τζαμπιρί. Τέλος, αποκτήθηκε και ακόμα ένας Πορτογάλος, ο Τιερί Κορέια. Στην τεχνική ηγεσία, για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, συνεχίζει ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, ο οποίος έχει «ριζώσει» στην Κάτω Αχαγιά, με τα αποτελέσματα να δικαιώνουν τους διοικούντες των Καναρινιών.

 

Διαγόρας Βραχνεΐκων: Ξοδεύει με σύνεση, προωθεί νέους

Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, συνεχίζει με την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων ετών. Έμφαση στο ντόπιο στοιχείο, προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών. Στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο επιτυχημένος Χρήστος Τσίκας, τον οποίο ο Πρόεδρος Χρήστος Λούβαρης, εμπιστεύθηκε και για την ερχόμενη σεζόν. Βασικό «όπλο» του Διαγόρα, είναι το γήπεδο ε τον συνθετικό χλοοτάπητα. Από τον Διαγόρα, αποχώρησε ο κεντρικός αμυντικός Ρίλντι, ο οποίος πήγε στην Αχαϊκή, ενώ έφυγε και ο εξαιρετικός πορτέρο Δρακόπουλος, ωστόσο αποκτήθηκε ο Κώστας Θανόπουλος, από την Πάτρα 2005. Παρέμεινε βέβαια η «σημαία» της ομάδας, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν και δυο Ηλείοι από τον Πανηλειακό, ο πρώην διεθνής με την εθνική Κ17 Ανδρέας Ρούνης, καθώς και ο νεαρός Γιώργος Λούσκος. Απώλεια για όσο λείψει θα είναι ο στρατευμένος στη Μυτιλήνη, φορ, Φώτης Γεωργαντόπουλος. Μεγάλη προσθήκη θα είναι ο επί 18 χρόνια μεσοεπιθετικός της Θύελλας, Θόδωρος Βλασσόπουλος. Ακόμα ο Διαγόρας απέκτησε τον έμπειρο στόπερ του Παμβουπρασιακού, Ραφαήλ Σιδέρη, αλλά και τον 20χρονο σέντερ φορ Δημήτρη Αλεξανδρή, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού και της  Μίντλεσμπρο, ενώ πέρσι έπαιζε στην ΑΕ Δηλεσίου, Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας.

 

Παλληξουριακός: Οι… Δον Κιχώτες της κατηγορίας!

Μια πόλη στην εσχατιά της Ελλάδας, μια μικρή πόλη όμως η οποία εδώ και αιώνες διατηρεί θέατρο,  σκηνή όπερας, φιλαρμονική ορχήστρα, αλλά και γενικότερα μια τεράστια πολιτιστική ανάπτυξη. Μια πόλη, έντονα επηρεασμένη από τους Βενετούς και τους Άγγλους, στο πιο δυτικό άκρο της πατρίδας μας, η οποία «τρέφεται» εδώ και δεκαετίες από την αέναη κόντρα της σε όλα τα επίπεδα με το γειτονικό Αργοστόλι, πρωτεύουσα της νήσου Κεφαλονιάς. Ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια, το Ληξούρι έχει πάρει τα «πρωτεία» από το Αργοστόλι. Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του στη Γ΄ Εθνική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Βεβαίως το πρόβλημα του Παλληξουριακού, είναι ότι βρίσκεται απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα και ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο να πάνε. Επίσης, κάθε ταξίδι του για να αγωνιστεί ένα φιλικό ή επίσημο, εκτός έδρας, είναι μια μικρή… Οδύσσεια! Μέσα σε αυτά τα προβλήματα και τα τεράστια έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει, δεν «λύγισε». Και έτσι, το ρομαντικό Ληξούρι και το γήπεδο του Αγίου Αντωνίου, θα φιλοξενήσουν ξανά φέτος παιχνίδια εθνικών κατηγοριών. Ο Παλληξουριακός, αν και γνωρίζει ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του Πρωταθλήματος, δεν το βάζει κάτω. Θα το παλέψει και μάλιστα με το δικό του στιλ, τη δική του φιλοσοφία, αυτό που προσπαθεί να περάσει ο ανερχόμενος προπονητής Ηλίας Ζερβός. Ποδοσφαιριστές διαθέτει όλους γηγενείς, ένα κράμα έμπειρων και νεαρών, από τις πολύ οργανωμένες ακαδημίες που διαθέτει η ομάδα, αλλά και το νησί.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων