• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Γ΄ Εθνική: Ρετιρέ για έναν-Δυο ιστορίες διδύμων και μια “διαβολική” επίθεση-Τα πάντα για τη 2η αγωνιστική

Γ΄ Εθνική: Ρετιρέ για έναν-Δυο ιστορίες διδύμων και μια “διαβολική” επίθεση-Τα πάντα για τη 2η αγωνιστική

Εάν κάποιος προφήτευε ότι μετά το πέρας των δυο πρώτων αγωνιστικών ο Αίας θα βρισκόταν μόνος πρώτος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί υπεραισιόδοξος. Εκείνο το οποίο θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος, θα ήταν ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δύσκολες έδρες, άρα και πιθανό να είχαμε απώλειες των ισχυρών. Μέχρι τώρα, οι δυο πρώτες αγωνιστικές, εκτός από πολλά γκολ, μας έχουν επιφυλάξει και δυο ιστορίες διδύμων, με εκ διαμέτρου αντίθετη ως τώρα τύχη.

 

Του Σοφοκλή Φραγογιαννόπουλου

Λίγο αυτό, λίγο και το γεγονός ότι το καλεντάρι ευνόησε αυτές τις απώλειες, με την Παναχαϊκή να αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Καναλάκι και τον Τηλυκράτη να βγάζει πρόγραμμα «φωτιά» με Διαγόρα και Ναυπακτιακό, θα μπορούσε μια ομάδα που κάποιος δεν την περίμενε να μείνει μόνη στην κορυφή. Και αυτή η ομάδα ήταν ο Αίας,  ο οποίος κεφαλαιοποίησε το διπλό στη Ζάκυνθο απέναντι στον Εθνικό Σκουλικάδου, με μια σπουδαία νίκη σε βάρος του Διαγόρα, ένα αποτέλεσμα το οποίο κανείς δεν θα περίμενε στα τέλη Αυγούστου, όταν και οι δυο ομάδες έπαιξαν σε φιλικό στη Γαστούνη.

Η μεγάλη αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, το οποίο ξεκίνημα έγινε ένα μήνα μετά την προκαθορισμένη του ημερομηνία, κάποιους ωφέλησε και κάποιους όχι. Ο Αίας, αποδείχθηκε ωφελημένος. Γιατί σε αυτό τον μήνα, έκανε φιλικά και μεταγραφές. Από τη μια τα φιλικά, τα οποία βοήθησαν να μονταριστεί η ενδεκάδα, μια ενδεκάδα χωρίς πολλές επιλογές, άρα και χωρίς διλήμματα. Και βέβαια, μέσα από τα φιλικά να αναδειχθεί η ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας, σε τρεις θέσεις. Με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις μεταγραφές ουσίας. Μια κάτω από τα γκολπόστ, όπου η εμπειρία του Λαδά χθες απέβη καθοριστική, μια κίνηση στη μεσαία γραμμή, με την απόκτηση του Τιερί Ντελγκάδο, αλλά και μια ακόμα κίνηση στην επίθεση, όπου αποκτήθηκε ένας ακραίος επιθετικός, όπως ο Ζοάο Κλαούντιο, ο οποίος χθες έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη εμφάνιση. Και κάπως έτσι ο Αίας, πέτυχε τη σπουδαία αυτή νίκη, η οποία του προσφέρει ηρεμία να κυνηγήσει στη συνέχεια ανάλογα αποτελέσματα τα οποία έχει ανάγκη.

 

Το μεγάλο φαβορί επέστρεψε

Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, είναι η Παναχαϊκή. Μετά την ηχηρή ήττα της στην πρεμιέρα στο Καναλάκι, επέστρεψε με εμφαντικό τρόπο και με μια κυριαρχική εμφάνιση, απέναντι στον Παμβουπρασιακό. Οι Ρσονέρι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα της Ηλείας, η οποία στο 25΄βρέθηκε να χάνει με 3-0.

 

Ο Νταλακούρας φρέναρε τον Τηλυκράτη

Ο Τηλυκράτης ήταν η ομάδα που πέτυχε τη μια από τις δυο μεγάλες νίκες της πρεμιέρας. Επικράτησε μέσα στα Βραχνέικα του Διαγόρα. Τη νίκη αυτή δεν μπόρεσε να την κεφαλαιοποιήσει, καθώς ο Ναυπακτιακός του Γιάννη Νταλακούρα, συνήλθε γρήγορα από το vertigo της πρεμιέρας και το 3-3 με το Διαβολίτσι, αγγίζοντας ακόμα και τη νίκη μέσα στην έδρα της πρώην ομάδας του. Την άλλη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας, σημείωσε ο Αχέρων, επικρατώντας με 3-1 της Παναχαϊκής. Στο Αίγιο όμως που πήγε, τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην ομάδα του Φάνη Γκέκα, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Παναιγιάλειος, μια ομάδα η οποία πέρασε από μύρια κύματα το καλοκαίρι, ξεκινάει με θετικό πρόσημο και τον Γιώργο Γκάμαρη, να τρίβει τα χέρια του με τους δυο έγχρωμους Δανούς, δίδυμους αδελφούς, τον Αλεξ και Σεμπάστιαν Αφούσι, δυο παίκτες οι οποίοι μαζί με τα άλλα νέα αποκτήματα, έχουν κόντρα στα προγνωστικά συγκεντρώσει μέχρι τώρα τέσσερις βαθμούς.

 

Δύσκολο φεγγάρι για Ζήκο και Διαγόρα

Ξεκίνησε σαν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Αν όχι για να κατακτήσει τον τίτλο, αναμφίβολα για να βρεθεί μέσα στην πρώτη πεντάδα, εκεί που βρίσκεται κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία. Ο Διαγόρας του Ανδρέα Ζήκου, ξεκίνησε με ένα 0χ2, κάτι που ίσως λίγοι περίμεναν. Στα Βραχνέικα, τα έχουν και με την ατυχία, ίσως και την αστοχία, καθώς σε δυο παιχνίδια, έπεσαν πάνω σε δυο ικανότατους πορτέρο. Τον Μπλατσιώτη του Τηλυκράτη και τον Λαδά του Αίαντα. Και αντί να έχουν έξι βαθμούς, δεν έχουν κανέναν. Στο δεύτερο δε γκολ που δέχεται χθες ο Διαγόρας, χρειάστηκε να συνωμοτήσει και το σύμπαν, καθώς σε γύρισμα του Σταθάτου, οι δίδυμοι αδελφοί Μικέ, ο Λευτέρης και ο Μάριος, χρειάστηκε να πιάσουν μια απίστευτη καραμπόλα, για να κατορθώσουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα τους. Την ίδια στιγμή που οι δίδυμοι Αφούσι στον Παναιγιάλειο έχουν ξεκινήσει αήττητοι, οι δίδυμοι Μικέ στα Βραχνέικα, τα έχουν με την ατυχία τους.

 

“Διαβολική” επίθεση σε δυο αγωνιστικές για πολυβόλα 

Τέλος, αφού αφήσουμε τις ιστορίες των δίδυμων αδελφών, να κλείσουμε το σημερινό αφιέρωμα, αφού σταθούμε στα πολλά γκολ που έχουν σημειωθεί ως τώρα. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πολλά γκολ, με θέαμα που αποζημιώνει τους θεατές. Τη χθεσινή αγωνιστική, είχαμε 18 τέρματα, δηλαδή μέσο όρο 3 γκολ ανά αγώνα. Μια αγωνιστική, στην οποία ισοφαρίσαμε το ρεκόρ της πρώτης, στην οποία σημειώθηκαν επίσης 18 τέρματα. Σε αυτό συνέβαλλε και το φοβερό Διαβολίτσι του Μάρκου Στεφανίδη, το οποίο έχει σκοράρει σε δυο ματς, εννέα φορές. Το Διαβολίτσι, έχει ούτε λίγο ούτε πολύ, σκοράρει το 25% των συνολικών τερμάτων ως τώρα σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση, με διαφορά +4 από τον δεύτερο, τον Αίαντα, ο οποίος βρίσκεται στα πέντε γκολ.

 

2η αγωνιστικη 

 

 

  • Παναγρινιακός-Εθνικός Σκ. 1-0 
  • Αίας-Διαγόρας 2-0
  • Τηλυκράτης-Ναυπακτιακός 1-1
  • Παναιγιάλειος-Αχέρων 1-1 
  • Διαβολίτσι-Αμβρακικός 6-1 
  • Παναχαϊκή-ΠΑΟΒ 3-1 

Βαθμολογια

 

 

  • Αίας 6 (5-1)
  • Διαβολίτσι 4 (9-4)
  • Αχέρων 4 (4-2)
  • Παναιγιάλειος 4 (3-2)
  • Τηλυκράτης 4 (2-1)
  • Παναγρινιακός 3 (1-0)
  • Παναχαϊκή 3 (4-4)
  • Ναυπακτιακός 2 (4-4)
  • ΠΑΟΒ 1 (1-3)
  • Αμβρακικός 1 (1-6)
  • Αναγέννηση Άρτας 0 (1-2)
  • Εθνικός Σκ. 0 (1-4)
  • Διαγόρας 0 (0-3)

Επομενη 3/10 

 

 

  • Παμβουπρασιακός-Παναιγιάλειος
  • Ναυπακτιακός-Αίας Γαστούνης
  • Εθνικός Σκ.-Διαγόρας Βρ.
  • Παναχαϊκή – Διαβολίτσι
  • Αναγέννηση Άρτας-Παναγρινιακός
  • Αμβρακικός – Τηλυκράτης

Ρεπό: Αχέρων Καναλακίου

ΣΚΟΡΕΡ

 

 

  • 3: Ηλιόπουλος (Διαβολίτσι)
  • 2: Καράκλαϊτς (Παναχαϊκή)

 

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

 

Αίας-Διαγόρας 2-0

40΄Ντελγκάδο, 57’ Λ. Μικές (Α)

Αίας: Λαδάς, Στανής (60′ Μπουρδέκας), Κατελούζος, Βατσής, Ρίλντι, Τσακοπιάκος, Ντελγκάδο, Σταθάτος (73′ Ζοάο Κλαούντιο), Καράμπελας (85′ Ρούνης), Δούλος, Βράπι.

Διαγόρας: Μικές, Σταυρόπουλος, Καπετανάκης, Καλλιτσουνάκης, Γεωργαντόπουλος, Σιδέρης (22′ λ.τ. Λ. Μικές-65′ Δημόπουλος), Αποστολόπουλος (42′ Καϊμακάς), Ν. Βλασσόπουλος, Αλεξανδρής, Σκεπετάρης (65′ Σκούρτας), Θ. Βλασσόπουλος (43′ Τσεκούρας).

 

Διαβολίτσι-Αμβρακικός 6-1

5΄, 50΄Ηλιόπουλος, 48΄Στραβάκος, 64΄Πάγια, 81΄Πιτσιλής, 87΄Βλάχος-7΄Σπανός

Διαβολίτσι: Μαρσέλο, Χοσέφ, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Πιτσιλής, Στραβάκος (70′ Βλάχος), Δημητρίου (46′ Βέλλης), Γουερέ (79′ Σουλαντίκας), Ηλιόπουλος, Πάγια (79′ Κρεμμύδας).

Αμβρακικός: Κουτρουμπάς, Ζαγγελίδης, Σκύφτας, Τσώκος, Κακιώνης (67′ Κάτζιος), Καραλής, Μπουλάτομπιτς, Κωνσταντινίδης (65′ Τσίνα), Σπανός (83′ Τραμπούκης), Γκουκούλης, Ιωαννίδης (83′ Κατσίμπας).

 

Παναχαϊκή-ΠΑΟΒ 3-1

3΄, 25΄Καράκλαϊτς, 5 Μπουρλάκης-87΄Λαθύρης

Παναχαϊκή: Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Σελινιωτάκης, Σμίλτος, Τεγούσης (61′ Κωνσταντακόπουλος), Λιποράτσε, Μπουρλάκης (61′ Στεργίδης), Χαντί (71′ Γούλας), Καρακλάιτς (71′ Λούσκος), Κυβελίδης (72′ Κατσής), Κόκας.

Παμβουπρασιακός: Τσεκούρας, Νικολακόπουλος, Βασιλόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Λαθύρης, Φερεκίδης (70′ Θωμάς), Πυρρής (70′ Δ.Β. Πλαστουργός) , Δ.Χ. Πλαστουργός (61′ Τσιρίκος), Μπίσσα (61′ Θεοδωρόπουλος).

 

Παναγρινιακός-Εθνικός Σκ. 1-0

5΄Μήλιος

Παναγρινιακός: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Γκόλιας, Παναγιωτόπουλος Π., Σωτηρόπουλος, Καντάνης, Τσοπανάς (53΄λ.τρ. Φραγκούλης), Κούσης (89΄Παναγιωτόπουλος Κ) Τσάκνης, Μήλιος, Βασιλογιάννης (76΄ Ντούλιας).

Εθνικός Σκ.: Χαξιλάρι, Τσουκαλάς, Λέζι, Λιβέρης, Μούστα, Μπλάντζιος, Αγαλιώτης (46΄Πλέσσας), Τραγουδας (87΄Προκόπης),  Δαβακος, Καρδαρης (80΄Λίντσης), Μαρούδας (67΄Κακολύρης).

 

Τηλυκράτης-Ναυπακτιακός 1-1

57΄Σιμόνι-7΄Μαχαίρας (π)

Τηλυκράτης: Μπλατσιώτης, Μπιμπισίδης, Παναγιωτόπουλος, Πανταζής, Ντόσης, Τσιότρας, Τόσκα, Ταΐρης (46′ Kολοβός), Νικλητσιώτης (90+΄Πετσίτης), Γκέτσι (85′ Αζούδης), Σιμόνι.

Ναυπακτιακός: Σίμος, Μπατσής, Χριστόπουλος, Γιαννόπουλος, Ναουμίδης, Μαχαίρας, Γιαννιώτης (46′ Ρουμπάτος ), Παλαιοπάνος (71′ Αργυρόπουλος ), Καψάσκης (80΄ Καλαμποκάς), Σούκιας (31΄Mensah),  Νιφορόπουλος.

 

Παναιγιάλειος-Αχέρων 1-1

61΄Βλαχόπουλος-53΄Κωσταμενας

Παναιγιάλειος: Ιωαννίδης, Κουρτελέσης, Ραπτόπουλος (58 ́ Ψωμάρας), Σεμπ. Αφούσι (79 ́ λ.τ.Κρεμίτσας), Κλεό, Άλεξ. Αφούσι, Χατζηαντωνίου, Μακρίδης, Βλαχόπουλος, Λιάτος (87 ́ Ροδόπουλος), Βαρουξάκης (87 ́ Πλατυκώστας).

Αχέρων: Βλάχος, Καπίας, Φράγκος, Νταντίδης, Ζδράβος, Βασιλειάδης, Παπανίκου (66 ́ Κωνσταντίνου), Κυριάκης (75 ́ Εμβραιζόγλου), Πότσης (75 ́ Καραμποΐκης), Κωσταμένας (66 ́ Βέρμπης), Νικολάου (66 ́ Γεωργίου).

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Γ΄ Εθνική: Ρετιρέ για έναν-Δυο ιστορίες διδύμων και μια “διαβολική” επίθεση-Τα πάντα για τη 2η αγωνιστική

Γ΄ Εθνική: Ρετιρέ για έναν-Δυο ιστορίες διδύμων και μια “διαβολική” επίθεση-Τα πάντα για τη 2η αγωνιστική

Εάν κάποιος προφήτευε ότι μετά το πέρας των δυο πρώτων αγωνιστικών ο Αίας θα βρισκόταν μόνος πρώτος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί υπεραισιόδοξος. Εκείνο το οποίο θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος, θα ήταν ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δύσκολες έδρες, άρα και πιθανό να είχαμε απώλειες των ισχυρών. Μέχρι τώρα, οι δυο πρώτες αγωνιστικές, εκτός από πολλά γκολ, μας έχουν επιφυλάξει και δυο ιστορίες διδύμων, με εκ διαμέτρου αντίθετη ως τώρα τύχη.

 

Του Σοφοκλή Φραγογιαννόπουλου

Λίγο αυτό, λίγο και το γεγονός ότι το καλεντάρι ευνόησε αυτές τις απώλειες, με την Παναχαϊκή να αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Καναλάκι και τον Τηλυκράτη να βγάζει πρόγραμμα «φωτιά» με Διαγόρα και Ναυπακτιακό, θα μπορούσε μια ομάδα που κάποιος δεν την περίμενε να μείνει μόνη στην κορυφή. Και αυτή η ομάδα ήταν ο Αίας,  ο οποίος κεφαλαιοποίησε το διπλό στη Ζάκυνθο απέναντι στον Εθνικό Σκουλικάδου, με μια σπουδαία νίκη σε βάρος του Διαγόρα, ένα αποτέλεσμα το οποίο κανείς δεν θα περίμενε στα τέλη Αυγούστου, όταν και οι δυο ομάδες έπαιξαν σε φιλικό στη Γαστούνη.

Η μεγάλη αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, το οποίο ξεκίνημα έγινε ένα μήνα μετά την προκαθορισμένη του ημερομηνία, κάποιους ωφέλησε και κάποιους όχι. Ο Αίας, αποδείχθηκε ωφελημένος. Γιατί σε αυτό τον μήνα, έκανε φιλικά και μεταγραφές. Από τη μια τα φιλικά, τα οποία βοήθησαν να μονταριστεί η ενδεκάδα, μια ενδεκάδα χωρίς πολλές επιλογές, άρα και χωρίς διλήμματα. Και βέβαια, μέσα από τα φιλικά να αναδειχθεί η ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας, σε τρεις θέσεις. Με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις μεταγραφές ουσίας. Μια κάτω από τα γκολπόστ, όπου η εμπειρία του Λαδά χθες απέβη καθοριστική, μια κίνηση στη μεσαία γραμμή, με την απόκτηση του Τιερί Ντελγκάδο, αλλά και μια ακόμα κίνηση στην επίθεση, όπου αποκτήθηκε ένας ακραίος επιθετικός, όπως ο Ζοάο Κλαούντιο, ο οποίος χθες έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη εμφάνιση. Και κάπως έτσι ο Αίας, πέτυχε τη σπουδαία αυτή νίκη, η οποία του προσφέρει ηρεμία να κυνηγήσει στη συνέχεια ανάλογα αποτελέσματα τα οποία έχει ανάγκη.

 

Το μεγάλο φαβορί επέστρεψε

Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, είναι η Παναχαϊκή. Μετά την ηχηρή ήττα της στην πρεμιέρα στο Καναλάκι, επέστρεψε με εμφαντικό τρόπο και με μια κυριαρχική εμφάνιση, απέναντι στον Παμβουπρασιακό. Οι Ρσονέρι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα της Ηλείας, η οποία στο 25΄βρέθηκε να χάνει με 3-0.

 

Ο Νταλακούρας φρέναρε τον Τηλυκράτη

Ο Τηλυκράτης ήταν η ομάδα που πέτυχε τη μια από τις δυο μεγάλες νίκες της πρεμιέρας. Επικράτησε μέσα στα Βραχνέικα του Διαγόρα. Τη νίκη αυτή δεν μπόρεσε να την κεφαλαιοποιήσει, καθώς ο Ναυπακτιακός του Γιάννη Νταλακούρα, συνήλθε γρήγορα από το vertigo της πρεμιέρας και το 3-3 με το Διαβολίτσι, αγγίζοντας ακόμα και τη νίκη μέσα στην έδρα της πρώην ομάδας του. Την άλλη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας, σημείωσε ο Αχέρων, επικρατώντας με 3-1 της Παναχαϊκής. Στο Αίγιο όμως που πήγε, τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην ομάδα του Φάνη Γκέκα, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Παναιγιάλειος, μια ομάδα η οποία πέρασε από μύρια κύματα το καλοκαίρι, ξεκινάει με θετικό πρόσημο και τον Γιώργο Γκάμαρη, να τρίβει τα χέρια του με τους δυο έγχρωμους Δανούς, δίδυμους αδελφούς, τον Αλεξ και Σεμπάστιαν Αφούσι, δυο παίκτες οι οποίοι μαζί με τα άλλα νέα αποκτήματα, έχουν κόντρα στα προγνωστικά συγκεντρώσει μέχρι τώρα τέσσερις βαθμούς.

 

Δύσκολο φεγγάρι για Ζήκο και Διαγόρα

Ξεκίνησε σαν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Αν όχι για να κατακτήσει τον τίτλο, αναμφίβολα για να βρεθεί μέσα στην πρώτη πεντάδα, εκεί που βρίσκεται κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία. Ο Διαγόρας του Ανδρέα Ζήκου, ξεκίνησε με ένα 0χ2, κάτι που ίσως λίγοι περίμεναν. Στα Βραχνέικα, τα έχουν και με την ατυχία, ίσως και την αστοχία, καθώς σε δυο παιχνίδια, έπεσαν πάνω σε δυο ικανότατους πορτέρο. Τον Μπλατσιώτη του Τηλυκράτη και τον Λαδά του Αίαντα. Και αντί να έχουν έξι βαθμούς, δεν έχουν κανέναν. Στο δεύτερο δε γκολ που δέχεται χθες ο Διαγόρας, χρειάστηκε να συνωμοτήσει και το σύμπαν, καθώς σε γύρισμα του Σταθάτου, οι δίδυμοι αδελφοί Μικέ, ο Λευτέρης και ο Μάριος, χρειάστηκε να πιάσουν μια απίστευτη καραμπόλα, για να κατορθώσουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα τους. Την ίδια στιγμή που οι δίδυμοι Αφούσι στον Παναιγιάλειο έχουν ξεκινήσει αήττητοι, οι δίδυμοι Μικέ στα Βραχνέικα, τα έχουν με την ατυχία τους.

 

“Διαβολική” επίθεση σε δυο αγωνιστικές για πολυβόλα 

Τέλος, αφού αφήσουμε τις ιστορίες των δίδυμων αδελφών, να κλείσουμε το σημερινό αφιέρωμα, αφού σταθούμε στα πολλά γκολ που έχουν σημειωθεί ως τώρα. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με πολλά γκολ, με θέαμα που αποζημιώνει τους θεατές. Τη χθεσινή αγωνιστική, είχαμε 18 τέρματα, δηλαδή μέσο όρο 3 γκολ ανά αγώνα. Μια αγωνιστική, στην οποία ισοφαρίσαμε το ρεκόρ της πρώτης, στην οποία σημειώθηκαν επίσης 18 τέρματα. Σε αυτό συνέβαλλε και το φοβερό Διαβολίτσι του Μάρκου Στεφανίδη, το οποίο έχει σκοράρει σε δυο ματς, εννέα φορές. Το Διαβολίτσι, έχει ούτε λίγο ούτε πολύ, σκοράρει το 25% των συνολικών τερμάτων ως τώρα σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση, με διαφορά +4 από τον δεύτερο, τον Αίαντα, ο οποίος βρίσκεται στα πέντε γκολ.

 

2η αγωνιστικη 

 

 

  • Παναγρινιακός-Εθνικός Σκ. 1-0 
  • Αίας-Διαγόρας 2-0
  • Τηλυκράτης-Ναυπακτιακός 1-1
  • Παναιγιάλειος-Αχέρων 1-1 
  • Διαβολίτσι-Αμβρακικός 6-1 
  • Παναχαϊκή-ΠΑΟΒ 3-1 

Βαθμολογια

 

 

  • Αίας 6 (5-1)
  • Διαβολίτσι 4 (9-4)
  • Αχέρων 4 (4-2)
  • Παναιγιάλειος 4 (3-2)
  • Τηλυκράτης 4 (2-1)
  • Παναγρινιακός 3 (1-0)
  • Παναχαϊκή 3 (4-4)
  • Ναυπακτιακός 2 (4-4)
  • ΠΑΟΒ 1 (1-3)
  • Αμβρακικός 1 (1-6)
  • Αναγέννηση Άρτας 0 (1-2)
  • Εθνικός Σκ. 0 (1-4)
  • Διαγόρας 0 (0-3)

Επομενη 3/10 

 

 

  • Παμβουπρασιακός-Παναιγιάλειος
  • Ναυπακτιακός-Αίας Γαστούνης
  • Εθνικός Σκ.-Διαγόρας Βρ.
  • Παναχαϊκή – Διαβολίτσι
  • Αναγέννηση Άρτας-Παναγρινιακός
  • Αμβρακικός – Τηλυκράτης

Ρεπό: Αχέρων Καναλακίου

ΣΚΟΡΕΡ

 

 

  • 3: Ηλιόπουλος (Διαβολίτσι)
  • 2: Καράκλαϊτς (Παναχαϊκή)

 

ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 

 

Αίας-Διαγόρας 2-0

40΄Ντελγκάδο, 57’ Λ. Μικές (Α)

Αίας: Λαδάς, Στανής (60′ Μπουρδέκας), Κατελούζος, Βατσής, Ρίλντι, Τσακοπιάκος, Ντελγκάδο, Σταθάτος (73′ Ζοάο Κλαούντιο), Καράμπελας (85′ Ρούνης), Δούλος, Βράπι.

Διαγόρας: Μικές, Σταυρόπουλος, Καπετανάκης, Καλλιτσουνάκης, Γεωργαντόπουλος, Σιδέρης (22′ λ.τ. Λ. Μικές-65′ Δημόπουλος), Αποστολόπουλος (42′ Καϊμακάς), Ν. Βλασσόπουλος, Αλεξανδρής, Σκεπετάρης (65′ Σκούρτας), Θ. Βλασσόπουλος (43′ Τσεκούρας).

 

Διαβολίτσι-Αμβρακικός 6-1

5΄, 50΄Ηλιόπουλος, 48΄Στραβάκος, 64΄Πάγια, 81΄Πιτσιλής, 87΄Βλάχος-7΄Σπανός

Διαβολίτσι: Μαρσέλο, Χοσέφ, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Πιτσιλής, Στραβάκος (70′ Βλάχος), Δημητρίου (46′ Βέλλης), Γουερέ (79′ Σουλαντίκας), Ηλιόπουλος, Πάγια (79′ Κρεμμύδας).

Αμβρακικός: Κουτρουμπάς, Ζαγγελίδης, Σκύφτας, Τσώκος, Κακιώνης (67′ Κάτζιος), Καραλής, Μπουλάτομπιτς, Κωνσταντινίδης (65′ Τσίνα), Σπανός (83′ Τραμπούκης), Γκουκούλης, Ιωαννίδης (83′ Κατσίμπας).

 

Παναχαϊκή-ΠΑΟΒ 3-1

3΄, 25΄Καράκλαϊτς, 5 Μπουρλάκης-87΄Λαθύρης

Παναχαϊκή: Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Σελινιωτάκης, Σμίλτος, Τεγούσης (61′ Κωνσταντακόπουλος), Λιποράτσε, Μπουρλάκης (61′ Στεργίδης), Χαντί (71′ Γούλας), Καρακλάιτς (71′ Λούσκος), Κυβελίδης (72′ Κατσής), Κόκας.

Παμβουπρασιακός: Τσεκούρας, Νικολακόπουλος, Βασιλόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Λαθύρης, Φερεκίδης (70′ Θωμάς), Πυρρής (70′ Δ.Β. Πλαστουργός) , Δ.Χ. Πλαστουργός (61′ Τσιρίκος), Μπίσσα (61′ Θεοδωρόπουλος).

 

Παναγρινιακός-Εθνικός Σκ. 1-0

5΄Μήλιος

Παναγρινιακός: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Γκόλιας, Παναγιωτόπουλος Π., Σωτηρόπουλος, Καντάνης, Τσοπανάς (53΄λ.τρ. Φραγκούλης), Κούσης (89΄Παναγιωτόπουλος Κ) Τσάκνης, Μήλιος, Βασιλογιάννης (76΄ Ντούλιας).

Εθνικός Σκ.: Χαξιλάρι, Τσουκαλάς, Λέζι, Λιβέρης, Μούστα, Μπλάντζιος, Αγαλιώτης (46΄Πλέσσας), Τραγουδας (87΄Προκόπης),  Δαβακος, Καρδαρης (80΄Λίντσης), Μαρούδας (67΄Κακολύρης).

 

Τηλυκράτης-Ναυπακτιακός 1-1

57΄Σιμόνι-7΄Μαχαίρας (π)

Τηλυκράτης: Μπλατσιώτης, Μπιμπισίδης, Παναγιωτόπουλος, Πανταζής, Ντόσης, Τσιότρας, Τόσκα, Ταΐρης (46′ Kολοβός), Νικλητσιώτης (90+΄Πετσίτης), Γκέτσι (85′ Αζούδης), Σιμόνι.

Ναυπακτιακός: Σίμος, Μπατσής, Χριστόπουλος, Γιαννόπουλος, Ναουμίδης, Μαχαίρας, Γιαννιώτης (46′ Ρουμπάτος ), Παλαιοπάνος (71′ Αργυρόπουλος ), Καψάσκης (80΄ Καλαμποκάς), Σούκιας (31΄Mensah),  Νιφορόπουλος.

 

Παναιγιάλειος-Αχέρων 1-1

61΄Βλαχόπουλος-53΄Κωσταμενας

Παναιγιάλειος: Ιωαννίδης, Κουρτελέσης, Ραπτόπουλος (58 ́ Ψωμάρας), Σεμπ. Αφούσι (79 ́ λ.τ.Κρεμίτσας), Κλεό, Άλεξ. Αφούσι, Χατζηαντωνίου, Μακρίδης, Βλαχόπουλος, Λιάτος (87 ́ Ροδόπουλος), Βαρουξάκης (87 ́ Πλατυκώστας).

Αχέρων: Βλάχος, Καπίας, Φράγκος, Νταντίδης, Ζδράβος, Βασιλειάδης, Παπανίκου (66 ́ Κωνσταντίνου), Κυριάκης (75 ́ Εμβραιζόγλου), Πότσης (75 ́ Καραμποΐκης), Κωσταμένας (66 ́ Βέρμπης), Νικολάου (66 ́ Γεωργίου).

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων