• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Γιώργος Μπάδας: «Ένας λόγος που έκατσα σπίτι μου ήταν αυτό που έβλεπα να έρχεται»

Γιώργος Μπάδας: «Ένας λόγος που έκατσα σπίτι μου ήταν αυτό που έβλεπα να έρχεται»

Μια συνέντευξη εν μέσω διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με τον Γιώργο Μπάδα, έχει πάντα το δικό της ενδιαφέρον και θα συζητηθεί. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα πρόσωπο το οποίο συνέδεσε την παρουσία του με την αναμόρφωση του πολύπαθου Ολυμπιακού Ζαχάρως, μιας ομάδας η οποία από την αφάνεια βρέθηκε στο προσκήνιο, φτάνοντας πέρσι να ανακηρυχθεί σε δεύτερη καλύτερη ηλειακή ομάδα.

 

Μπορεί να πει κανείς ότι δεν πέτυχε τον στόχο της παραμονής, αλλά αν σκεφτούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις ξεκίνησε, αντιλαμβάνεται και πόσο δύσκολο έργο είχε. Όπως πάλι μπορεί να πει κανείς, ότι ευνοήθηκε και από τις συγκυρίες, όπως η άρνηση του Ξενοφώντα και του Ενιπέα να παίξουν στη Γ΄ Εθνική. Από την άλλη πλευρά όμως, η τύχη πάντα πηγαίνει και με τους τολμηρούς. Μια τύχη, η οποία εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό πέρσι τον Μάρτιο, καθώς αν είχε αναβληθεί το τελευταίο παιχνίδι προ διακοπής, όπως αναβλήθηκαν δηλαδή τα ματς σε Ηλεία και Αχαΐα, τότε ο Ολυμπιακός θα παρέμενε για μια ακόμα χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Και αυτό καθώς απέμεναν τέσσερα ματς και η διαφορά ανάμεσα στο όγδοο Διαβολίτσι και τον Ολυμπιακό ήταν μικρότερη των 12 βαθμών, συνεπώς η ομάδα από τη Ζαχάρω δεν θα είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Αυτό βέβαια λίγη σημασία θα είχε, καθώς ο Γιώργος Μπάδας είχε πάρει τις αποφάσεις του:

«Ακόμα και αν η ΕΠΟ έλεγε ότι ο Ολυμπιακός Ζαχάρως παραμένει στη Γ΄ Εθνική, πράγμα το οποίο θα ήταν μια τεράστια και ιστορική επιτυχία για τον σύλλογο της πόλης μας, εγώ στο τέλος του Απρίλη θα παρέδιδα τις σφραγίδες και θα αποχωρούσα», λέει σήμερα. Αυτό δηλαδή που είχε αφήσει να εννοηθεί και τότε. Πολύ απλά επειδή πίστευε ότι δεν θα μπορούσε άλλη μια χρονιά να βγει πέρα ένα τέτοιο σχέδιο: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά η Γ΄ Εθνική, είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Βοήθεια καμία. Τα έξοδα είναι δυσανάλογα των εσόδων. Και δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν τσάμπα. Ακόμα και τμήματα υποδομής να έχει μια ομάδα και να βγάζει παίκτες, είναι τόσες οι ώρες και οι μέρες που απασχολούνται οι παίκτες, σχεδόν σαν μια επαγγελματική ομάδα. Κανένας δεν παίζει δωρεάν. Ίσως μόνο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, όμως και εκεί, μια ομάδα εθνικής κατηγορίας με στόχους, δεν μπορεί παρά να χρειάζεται χρήματα για να αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές».

 

«Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δεν πεθαίνει, μόνο ξεκουράζεται»

 

Σχετικά πρόσφατα, έγραψε μια ατάκα πολύ σημειολογική θέλοντας να εξηγήσει την αποχώρηση του Ολυμπιακού Ζαχάρως από τα πρωταθλήματα. «Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δεν πεθαίνει. Μόνο ξεκουράζεται…», είχε γράψει σε ανάρτησή του. Και εξηγεί τώρα εκείνη την ανάρτηση:

«Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δεν είναι ο Μπάδας. Η ιστορία του, αυτό που πρεσβεύει, είναι πολύ μεγάλο. Και πάλι στο παρελθόν είχε διαλυθεί. Και αναγεννήθηκε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Δεν θα σβήσει ο Ολυμπιακός Ζαχάρως. Δεν ξέρω αν εγώ θα είμαι πάλι εκεί, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα, πάνω από πρόσωπα. Ποτέ εξάλλου δεν είπα ότι ο Ολυμπιακός Ζαχάρως ήμουν μόνο εγώ. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι με στήριξαν. Και αυτοί έκαναν πραγματικές θυσίες για τον Ολυμπιακό. Όπως βέβαια και ο κόσμος, ο οποίος μας στήριξε. Δεν ξέρω αν δεν είχαμε τη στήριξη του κόσμου, αν θα τα βγάζαμε πέρα. Αναρωτιέμαι πώς θα βγουν πέρα οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, χωρίς εισιτήρια φέτος. Απάντηση στο ερώτημα δεν μπορώ να δώσω…».

 

«Στη Ζαχάρω μας πήρε ξώφαλτσα η πανδημία»

Βεβαίως ο Ολυμπιακός δεν επλήγη από την πανδημία. Απέμεναν τρεις αγωνιστικές. Τα περισσότερα ματς τα είχε δώσει, συνεπώς αυτό που απέμενε ήταν καθαρά τυπική διαδικασία. Δεν επλήγη από τη διακοπή ο Ολυμπιακός Ζαχάρως:

«Όχι, δεν επλήγη η ομάδα από την πρόωρη διακοπή. Το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος το είχαμε καλύψει, η ομάδα πρακτικά είχε υποβιβαστεί. Ούτε ένας μήνας δεν είχε μείνει. Ουσιαστικά δεν μας έπληξε η διακοπή…».

 

«Έβλεπα αυτό που έρχεται και κάθισα σπίτι μου»

Η απόφασή του να μην ασχοληθεί ξανά με τον Ολυμπιακό, ήταν σχεδόν ειλημμένη. Βέβαια και άλλη μια φορά είχε πει ότι φεύγει και τελικά παρέμεινε. Ίσως ετούτη τη φορά, σε αυτή την απόφασή του, να έπαιξε ρόλο και ο κορωνοϊός:

«Όχι ίσως. Σίγουρα! Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που είπα μέσα μου, Γιώργο κάτσε φρόνιμα. Έβλεπα ότι έρχεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους παράγοντες και για τους ποδοσφαιριστές. Για τους παράγοντες, επειδή δεν θα είχαν από πού να φυλαχτούν. Όλοι οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας αντιμετώπιζαν προβλήματα. Αυτό δεν μπορούσα να το παραβλέψω. Η επιχείρησή μου δεν είναι κλειστή, αλλά βλέπω την πτώση στην πελατεία. Όταν ένα αυτοκίνητο δεν μετακινείται, δεν θα χρειαστεί να αλλάξει και λάστιχα. Είναι τόσο απλό. Επίσης άκουγα και τους γύρω μου. Από παντού έπαιρνα τα μηνύματα…».

 

«ΜΕγαλύτερη ηθική ικανοποίηση η σχέση μου με τους παίκτες»

Οι επιπτώσεις που θα είχε ο ίδιος σε προσωπικό, επαγγελματικό και ψυχολογικό επίπεδο θα ήταν μεγάλες. Και εξηγεί παρακάτω το γιατί. Εξάλλου πάντα ήταν με το μέρος των ποδοσφαιριστών. Και αυτό αποδεικνύεται από τις άριστες σχέσεις που έχει ακόμα και με τους παίκτες:

«Αν συνεχίζαμε, με αυτές τις διακοπές στα πρωταθλήματα, με τα lockdown στην αγορά, με την απαγόρευση εισόδου θεατών, θα είχαμε πρόβλημα. Θα έχανα την ηρεμία μου. Θα έπρεπε κάθε μέρα να έχω το άγχος πώς θα πληρωθούν οι παίκτες. Πώς θα βγουν τα έξοδα. Θα γινόμουν ανακόλουθος. Αυτό θα είχε επίπτωση και στην εικόνα μου. Οι σχέσεις που έχω ακόμα και σήμερα με τους παίκτες, είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση που εισέπραξα από το ποδόσφαιρο. Να έρχονται παίκτες το καλοκαίρι και να μου λένε ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα πουθενά και περιμένουν τον Μπάδα. Και δεν κρύβω ότι ακόμα και σήμερα, μου λένε ότι αν το αποφασίσω, πολλοί από αυτούς, θα γίνουν ξανά παίκτες του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Τους είπα το καλοκαίρι να μην περιμένουν άλλο τον Μπάδα γιατί αυτός δεν θα ασχοληθεί. Έρχεται τσουνάμι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού. Θα επιβληθεί ξανά lockdown και θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Οι παίκτες εκτίμησαν αυτή την ειλικρινή στάση μου…».

 

Ένα ερώτημα που θέτει ο Γιώργος Μπάδας

Εάν για κάτι δεν μπορεί κανείς να ψέξει τον Γιώργο Μπάδα, είναι ότι δεν έχει διορατικότητα, ότι δεν γνωρίζει αν μη τι άλλο να χειρίζεται καταστάσεις στο ποδόσφαιρο. Προσόν για έναν παράγοντα στον χώρο. Ο ίδιος θεωρεί πολύ δύσκολο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα μπορέσει να γίνει, αλλά και κάποια εκτίμηση για το τι πρέπει να γίνει:

«Όπως και να το δούμε το πράγμα, μπαίνουμε σε μια δύσκολη φάση. Τα πρωταθλήματα έχουν μείνει πολύ πίσω και η ολοκλήρωσή τους θα είναι δύσκολη. Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες, μπαίνει και ο αγωνιστικός παράγοντας.  Εκείνο το οποίο δεν εύχομαι, γιατί θα είναι κακό για τους παράγοντες που έχουν κάνει θυσίες, θα είναι να ακυρωθεί η σεζόν. Εύχομαι το συντομότερο να ξαναβρεί το ποδόσφαιρο τον δρόμο του. Βεβαίως σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν, έχω την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός Ζαχάρως θα πρέπει να παραμείνει του χρόνου στην Α1. Δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον ΚΑΠ, όμως από τη στιγμή που ακυρώνεται η σεζόν, ακυρώνονται τα πάντα. Δηλώσεις συμμετοχής, τα πάντα. Συνεπώς αρχίζουμε από εκεί που βρισκόμασταν μετά την επικύρωση των βαθμολογιών της περσινής σεζόν. Δεν ξέρω ποια άποψη έχετε για το θέμα. Ένα ερώτημα θέτω. Άποψή μου είναι ότι και εμείς και ο Κόροιβος Κατσαρού, πρέπει να παίξουμε του χρόνου στην Α1 κατηγορία σε μια τέτοια περίπτωση. Επαναλαμβάνω βέβαια, ότι δεν εύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θα είναι σωστό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μην με ρωτάτε τι μπορεί να γίνει ή τί πρέπει. Θα σας πω μόνο αυτό που εκτιμώ εγώ ότι θα γίνει. Θα είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα από εκεί που σταμάτησαν με συνεχόμενα παιχνίδια. Κυριακή και Τετάρτη και όσο πάει. Βεβαίως θα είναι επώδυνο. Όποια απόφαση και να παρθεί από την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ θα είναι επώδυνη. Με πρώτιστο το οικονομικό. Οι ομάδες αρχής γενομένης από τη Γ΄ Εθνική και εν συνεχεία τα τοπικά, θα έχουν πρόβλημα. Ελπίζω να διαψευστώ. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούω…».

 

«Είχα πρόταση να με συστήσουν σε μεγάλο παράγοντα»

Η ΕΠΣ Ηλείας, είναι ένα άλλο «κεφάλαιο» για το οποίο δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Γιώργο Μπάδα. Οι πληροφορίες τον φέρουν να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί. Ακόμα και τα ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής σε μια ανεξάρτητη κίνηση την οποία θα δημιουργήσει ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει σαν σενάριο. Σχολιάζοντας τα παρακάτω, κάνει και μια αποκάλυψη:

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Φέτος στερήθηκα την ευκαιρία να είμαι ενεργός παράγοντας, αλλά κέρδισα κάτι άλλο. Να κάνω τις βόλτες μου, να δω πέντε ματς σε Γ΄ Εθνική και τοπικά. Παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξω κάποιους φίλους μου παράγοντες, μέσα από κάποιες χορηγίες. Το βέβαιο είναι ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο και μου αρέσει να προσφέρω σε αυτό, εκείνο που μπορώ βέβαια. Δεν είμαι βέβαιος αν θα συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της ΕΠΣΗ. Δεν σας κρύβω ότι με όλα αυτά που ακούστηκαν, βρέθηκε άνθρωπος του ποδοσφαίρου, φίλος μου, να μου προτείνει να μου κλείσει μια συνάντηση με μεγάλο παράγοντα της Σούπερ Λιγκ 1, από το λεγόμενο BIG 4. Μια γνωριμία μόνο και… βλέπουμε! Δεν έχω πάει, ούτε έχω κάνει καμία κίνηση. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να το σκεφτώ. Και να αποφασίσω αν τελικά μπορώ να είμαι χρήσιμος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με αυτό τον γνώμονα και μόνο θα κινηθώ. Εάν κρίνω ότι μπορώ σε κάτι να είμαι χρήσιμος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε θα κάνω και την οποιαδήποτε κίνηση. Αν κρίνω διαφορετικά, τότε θα καθίσω και πάλι στο σπίτι μου…».

 

«Την καλύτερη χειμερινή μεταγραφή την έκανε ο Θεός»

Ο Γιώργος Μπάδας, στα 48 του χρόνια σήμερα, πριν από ενάμιση χρόνο, θρήνησε την απώλεια του πατέρα του. Μια πάρα πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο, αφού όπως έλεγε πάντα, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από πατέρας του. Ήταν το στήριγμά του σε πολλά πράγματα. Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την απώλεια του τεράστιου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον δικό του συναισθηματικό, αλλά και «παραγοντικό» τρόπο:

«Μια τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα ήταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έκανε εκατομμύρια κόσμου να αγαπήσουν τη μπάλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι την καλύτερη χειμερινή μεταγραφή την έκανε αυτή τη φορά ο Θεός. Πήρε κοντά του τον Ντιέγκο Μαραντόνα…».

 

«Εύχομαι το ποδόσφαιρο να ξαναβρεί τον δρόμο του»

Κλείνοντας ο Γιώργος Μπάδας αυτή τη συνέντευξη, θέλησε να ευχηθεί το συντομότερο η κοινωνία να βγει από αυτή την περιπέτεια που έχει εισέλθει, να επιστρέψει η σιγουριά και το χαμόγελο. Και πλάι σε αυτά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ξαναβρεί τον δρόμο του:

«Εύχομαι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα να ξεπεραστεί και να μπορέσουμε να βγούμε δυνατοί. Παράλληλα, να μπορέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ξαναβρεί τον δρόμο του. Διότι είναι μια παρηγοριά για τον κόσμο, ένα μέσο ψυχαγωγίας. Είναι αυτό που κάνει τις Κυριακές μας πιο όμορφες…».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Γιώργος Μπάδας: «Ένας λόγος που έκατσα σπίτι μου ήταν αυτό που έβλεπα να έρχεται»

Γιώργος Μπάδας: «Ένας λόγος που έκατσα σπίτι μου ήταν αυτό που έβλεπα να έρχεται»

Μια συνέντευξη εν μέσω διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με τον Γιώργο Μπάδα, έχει πάντα το δικό της ενδιαφέρον και θα συζητηθεί. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα πρόσωπο το οποίο συνέδεσε την παρουσία του με την αναμόρφωση του πολύπαθου Ολυμπιακού Ζαχάρως, μιας ομάδας η οποία από την αφάνεια βρέθηκε στο προσκήνιο, φτάνοντας πέρσι να ανακηρυχθεί σε δεύτερη καλύτερη ηλειακή ομάδα.

 

Μπορεί να πει κανείς ότι δεν πέτυχε τον στόχο της παραμονής, αλλά αν σκεφτούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις ξεκίνησε, αντιλαμβάνεται και πόσο δύσκολο έργο είχε. Όπως πάλι μπορεί να πει κανείς, ότι ευνοήθηκε και από τις συγκυρίες, όπως η άρνηση του Ξενοφώντα και του Ενιπέα να παίξουν στη Γ΄ Εθνική. Από την άλλη πλευρά όμως, η τύχη πάντα πηγαίνει και με τους τολμηρούς. Μια τύχη, η οποία εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό πέρσι τον Μάρτιο, καθώς αν είχε αναβληθεί το τελευταίο παιχνίδι προ διακοπής, όπως αναβλήθηκαν δηλαδή τα ματς σε Ηλεία και Αχαΐα, τότε ο Ολυμπιακός θα παρέμενε για μια ακόμα χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Και αυτό καθώς απέμεναν τέσσερα ματς και η διαφορά ανάμεσα στο όγδοο Διαβολίτσι και τον Ολυμπιακό ήταν μικρότερη των 12 βαθμών, συνεπώς η ομάδα από τη Ζαχάρω δεν θα είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Αυτό βέβαια λίγη σημασία θα είχε, καθώς ο Γιώργος Μπάδας είχε πάρει τις αποφάσεις του:

«Ακόμα και αν η ΕΠΟ έλεγε ότι ο Ολυμπιακός Ζαχάρως παραμένει στη Γ΄ Εθνική, πράγμα το οποίο θα ήταν μια τεράστια και ιστορική επιτυχία για τον σύλλογο της πόλης μας, εγώ στο τέλος του Απρίλη θα παρέδιδα τις σφραγίδες και θα αποχωρούσα», λέει σήμερα. Αυτό δηλαδή που είχε αφήσει να εννοηθεί και τότε. Πολύ απλά επειδή πίστευε ότι δεν θα μπορούσε άλλη μια χρονιά να βγει πέρα ένα τέτοιο σχέδιο: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ειδικά η Γ΄ Εθνική, είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Βοήθεια καμία. Τα έξοδα είναι δυσανάλογα των εσόδων. Και δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν τσάμπα. Ακόμα και τμήματα υποδομής να έχει μια ομάδα και να βγάζει παίκτες, είναι τόσες οι ώρες και οι μέρες που απασχολούνται οι παίκτες, σχεδόν σαν μια επαγγελματική ομάδα. Κανένας δεν παίζει δωρεάν. Ίσως μόνο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, όμως και εκεί, μια ομάδα εθνικής κατηγορίας με στόχους, δεν μπορεί παρά να χρειάζεται χρήματα για να αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές».

 

«Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δεν πεθαίνει, μόνο ξεκουράζεται»

 

Σχετικά πρόσφατα, έγραψε μια ατάκα πολύ σημειολογική θέλοντας να εξηγήσει την αποχώρηση του Ολυμπιακού Ζαχάρως από τα πρωταθλήματα. «Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δεν πεθαίνει. Μόνο ξεκουράζεται…», είχε γράψει σε ανάρτησή του. Και εξηγεί τώρα εκείνη την ανάρτηση:

«Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως δεν είναι ο Μπάδας. Η ιστορία του, αυτό που πρεσβεύει, είναι πολύ μεγάλο. Και πάλι στο παρελθόν είχε διαλυθεί. Και αναγεννήθηκε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Δεν θα σβήσει ο Ολυμπιακός Ζαχάρως. Δεν ξέρω αν εγώ θα είμαι πάλι εκεί, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα, πάνω από πρόσωπα. Ποτέ εξάλλου δεν είπα ότι ο Ολυμπιακός Ζαχάρως ήμουν μόνο εγώ. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι με στήριξαν. Και αυτοί έκαναν πραγματικές θυσίες για τον Ολυμπιακό. Όπως βέβαια και ο κόσμος, ο οποίος μας στήριξε. Δεν ξέρω αν δεν είχαμε τη στήριξη του κόσμου, αν θα τα βγάζαμε πέρα. Αναρωτιέμαι πώς θα βγουν πέρα οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, χωρίς εισιτήρια φέτος. Απάντηση στο ερώτημα δεν μπορώ να δώσω…».

 

«Στη Ζαχάρω μας πήρε ξώφαλτσα η πανδημία»

Βεβαίως ο Ολυμπιακός δεν επλήγη από την πανδημία. Απέμεναν τρεις αγωνιστικές. Τα περισσότερα ματς τα είχε δώσει, συνεπώς αυτό που απέμενε ήταν καθαρά τυπική διαδικασία. Δεν επλήγη από τη διακοπή ο Ολυμπιακός Ζαχάρως:

«Όχι, δεν επλήγη η ομάδα από την πρόωρη διακοπή. Το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος το είχαμε καλύψει, η ομάδα πρακτικά είχε υποβιβαστεί. Ούτε ένας μήνας δεν είχε μείνει. Ουσιαστικά δεν μας έπληξε η διακοπή…».

 

«Έβλεπα αυτό που έρχεται και κάθισα σπίτι μου»

Η απόφασή του να μην ασχοληθεί ξανά με τον Ολυμπιακό, ήταν σχεδόν ειλημμένη. Βέβαια και άλλη μια φορά είχε πει ότι φεύγει και τελικά παρέμεινε. Ίσως ετούτη τη φορά, σε αυτή την απόφασή του, να έπαιξε ρόλο και ο κορωνοϊός:

«Όχι ίσως. Σίγουρα! Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που είπα μέσα μου, Γιώργο κάτσε φρόνιμα. Έβλεπα ότι έρχεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους παράγοντες και για τους ποδοσφαιριστές. Για τους παράγοντες, επειδή δεν θα είχαν από πού να φυλαχτούν. Όλοι οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας αντιμετώπιζαν προβλήματα. Αυτό δεν μπορούσα να το παραβλέψω. Η επιχείρησή μου δεν είναι κλειστή, αλλά βλέπω την πτώση στην πελατεία. Όταν ένα αυτοκίνητο δεν μετακινείται, δεν θα χρειαστεί να αλλάξει και λάστιχα. Είναι τόσο απλό. Επίσης άκουγα και τους γύρω μου. Από παντού έπαιρνα τα μηνύματα…».

 

«ΜΕγαλύτερη ηθική ικανοποίηση η σχέση μου με τους παίκτες»

Οι επιπτώσεις που θα είχε ο ίδιος σε προσωπικό, επαγγελματικό και ψυχολογικό επίπεδο θα ήταν μεγάλες. Και εξηγεί παρακάτω το γιατί. Εξάλλου πάντα ήταν με το μέρος των ποδοσφαιριστών. Και αυτό αποδεικνύεται από τις άριστες σχέσεις που έχει ακόμα και με τους παίκτες:

«Αν συνεχίζαμε, με αυτές τις διακοπές στα πρωταθλήματα, με τα lockdown στην αγορά, με την απαγόρευση εισόδου θεατών, θα είχαμε πρόβλημα. Θα έχανα την ηρεμία μου. Θα έπρεπε κάθε μέρα να έχω το άγχος πώς θα πληρωθούν οι παίκτες. Πώς θα βγουν τα έξοδα. Θα γινόμουν ανακόλουθος. Αυτό θα είχε επίπτωση και στην εικόνα μου. Οι σχέσεις που έχω ακόμα και σήμερα με τους παίκτες, είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση που εισέπραξα από το ποδόσφαιρο. Να έρχονται παίκτες το καλοκαίρι και να μου λένε ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα πουθενά και περιμένουν τον Μπάδα. Και δεν κρύβω ότι ακόμα και σήμερα, μου λένε ότι αν το αποφασίσω, πολλοί από αυτούς, θα γίνουν ξανά παίκτες του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Τους είπα το καλοκαίρι να μην περιμένουν άλλο τον Μπάδα γιατί αυτός δεν θα ασχοληθεί. Έρχεται τσουνάμι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού. Θα επιβληθεί ξανά lockdown και θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Οι παίκτες εκτίμησαν αυτή την ειλικρινή στάση μου…».

 

Ένα ερώτημα που θέτει ο Γιώργος Μπάδας

Εάν για κάτι δεν μπορεί κανείς να ψέξει τον Γιώργο Μπάδα, είναι ότι δεν έχει διορατικότητα, ότι δεν γνωρίζει αν μη τι άλλο να χειρίζεται καταστάσεις στο ποδόσφαιρο. Προσόν για έναν παράγοντα στον χώρο. Ο ίδιος θεωρεί πολύ δύσκολο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα μπορέσει να γίνει, αλλά και κάποια εκτίμηση για το τι πρέπει να γίνει:

«Όπως και να το δούμε το πράγμα, μπαίνουμε σε μια δύσκολη φάση. Τα πρωταθλήματα έχουν μείνει πολύ πίσω και η ολοκλήρωσή τους θα είναι δύσκολη. Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες, μπαίνει και ο αγωνιστικός παράγοντας.  Εκείνο το οποίο δεν εύχομαι, γιατί θα είναι κακό για τους παράγοντες που έχουν κάνει θυσίες, θα είναι να ακυρωθεί η σεζόν. Εύχομαι το συντομότερο να ξαναβρεί το ποδόσφαιρο τον δρόμο του. Βεβαίως σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν, έχω την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός Ζαχάρως θα πρέπει να παραμείνει του χρόνου στην Α1. Δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον ΚΑΠ, όμως από τη στιγμή που ακυρώνεται η σεζόν, ακυρώνονται τα πάντα. Δηλώσεις συμμετοχής, τα πάντα. Συνεπώς αρχίζουμε από εκεί που βρισκόμασταν μετά την επικύρωση των βαθμολογιών της περσινής σεζόν. Δεν ξέρω ποια άποψη έχετε για το θέμα. Ένα ερώτημα θέτω. Άποψή μου είναι ότι και εμείς και ο Κόροιβος Κατσαρού, πρέπει να παίξουμε του χρόνου στην Α1 κατηγορία σε μια τέτοια περίπτωση. Επαναλαμβάνω βέβαια, ότι δεν εύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θα είναι σωστό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μην με ρωτάτε τι μπορεί να γίνει ή τί πρέπει. Θα σας πω μόνο αυτό που εκτιμώ εγώ ότι θα γίνει. Θα είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα από εκεί που σταμάτησαν με συνεχόμενα παιχνίδια. Κυριακή και Τετάρτη και όσο πάει. Βεβαίως θα είναι επώδυνο. Όποια απόφαση και να παρθεί από την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ θα είναι επώδυνη. Με πρώτιστο το οικονομικό. Οι ομάδες αρχής γενομένης από τη Γ΄ Εθνική και εν συνεχεία τα τοπικά, θα έχουν πρόβλημα. Ελπίζω να διαψευστώ. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούω…».

 

«Είχα πρόταση να με συστήσουν σε μεγάλο παράγοντα»

Η ΕΠΣ Ηλείας, είναι ένα άλλο «κεφάλαιο» για το οποίο δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Γιώργο Μπάδα. Οι πληροφορίες τον φέρουν να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί. Ακόμα και τα ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής σε μια ανεξάρτητη κίνηση την οποία θα δημιουργήσει ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει σαν σενάριο. Σχολιάζοντας τα παρακάτω, κάνει και μια αποκάλυψη:

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Φέτος στερήθηκα την ευκαιρία να είμαι ενεργός παράγοντας, αλλά κέρδισα κάτι άλλο. Να κάνω τις βόλτες μου, να δω πέντε ματς σε Γ΄ Εθνική και τοπικά. Παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξω κάποιους φίλους μου παράγοντες, μέσα από κάποιες χορηγίες. Το βέβαιο είναι ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο και μου αρέσει να προσφέρω σε αυτό, εκείνο που μπορώ βέβαια. Δεν είμαι βέβαιος αν θα συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της ΕΠΣΗ. Δεν σας κρύβω ότι με όλα αυτά που ακούστηκαν, βρέθηκε άνθρωπος του ποδοσφαίρου, φίλος μου, να μου προτείνει να μου κλείσει μια συνάντηση με μεγάλο παράγοντα της Σούπερ Λιγκ 1, από το λεγόμενο BIG 4. Μια γνωριμία μόνο και… βλέπουμε! Δεν έχω πάει, ούτε έχω κάνει καμία κίνηση. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να το σκεφτώ. Και να αποφασίσω αν τελικά μπορώ να είμαι χρήσιμος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με αυτό τον γνώμονα και μόνο θα κινηθώ. Εάν κρίνω ότι μπορώ σε κάτι να είμαι χρήσιμος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε θα κάνω και την οποιαδήποτε κίνηση. Αν κρίνω διαφορετικά, τότε θα καθίσω και πάλι στο σπίτι μου…».

 

«Την καλύτερη χειμερινή μεταγραφή την έκανε ο Θεός»

Ο Γιώργος Μπάδας, στα 48 του χρόνια σήμερα, πριν από ενάμιση χρόνο, θρήνησε την απώλεια του πατέρα του. Μια πάρα πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο, αφού όπως έλεγε πάντα, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από πατέρας του. Ήταν το στήριγμά του σε πολλά πράγματα. Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την απώλεια του τεράστιου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον δικό του συναισθηματικό, αλλά και «παραγοντικό» τρόπο:

«Μια τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα ήταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έκανε εκατομμύρια κόσμου να αγαπήσουν τη μπάλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι την καλύτερη χειμερινή μεταγραφή την έκανε αυτή τη φορά ο Θεός. Πήρε κοντά του τον Ντιέγκο Μαραντόνα…».

 

«Εύχομαι το ποδόσφαιρο να ξαναβρεί τον δρόμο του»

Κλείνοντας ο Γιώργος Μπάδας αυτή τη συνέντευξη, θέλησε να ευχηθεί το συντομότερο η κοινωνία να βγει από αυτή την περιπέτεια που έχει εισέλθει, να επιστρέψει η σιγουριά και το χαμόγελο. Και πλάι σε αυτά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ξαναβρεί τον δρόμο του:

«Εύχομαι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα να ξεπεραστεί και να μπορέσουμε να βγούμε δυνατοί. Παράλληλα, να μπορέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ξαναβρεί τον δρόμο του. Διότι είναι μια παρηγοριά για τον κόσμο, ένα μέσο ψυχαγωγίας. Είναι αυτό που κάνει τις Κυριακές μας πιο όμορφες…».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων