• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ : Έτσι οραματίζομαι και θέλω να είναι  η πόλη μου, η Αμαλιάδα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ : Έτσι οραματίζομαι και θέλω να είναι  η πόλη μου, η Αμαλιάδα!

ΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ… ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ…

Τι θα κάνω για να ζωντανέψει το κέντρο

Να αποκτήσουμε χρώμα και πράσινο παντού

Να έχουμε σε όλα τα σημεία καθαριότητα

Το Ίντερνετ δώρο στη Νέα Γενιά μας

Γιατί σκεπτόμαστε τη μετακίνηση του ΚΤΕΛ

Πως θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους

Γιατί θα προχωρήσω στη Δημοτική Αγορά

Τι θα κάνω με τον φωτισμό μας

Πως θα αξιοποιήσουμε τα Ιστορικά μας κτίρια

Μουσείο Τσιγγάνων στο Παπακαυκά

Γιατί πρέπει να βρεθεί νέα στέγη της Αστυνομίας

Αξιοποίηση πλατείας και Μητροπολιτικού Ναού

Αθλητισμός ελεύθερος και για όλους!

«Κανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένο… Ακόμη και τα όνειρα θέλουν δουλειά… Έχω τη δύναμη και τον ζήλο, διαθέτω τις γνώσεις το μεράκι και πολύ περισσότερο τη διάθεση  μαζί με τους συνεργάτες μου, ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά και ως Δήμαρχος Ήλιδας μετά τις εκλογές έχοντας πάντα την στήριξη των συμπολιτών μου να μετατρέψω  το όραμά μου σε πράξη για την πόλη μας την Αμαλιάδα και αυτό θα γίνει !!…».

Αυτό τονίζει με έμφαση και από καρδιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος  που αναφέρεται σήμερα αναλυτικά για την εικόνα που θα επιδιώξει ο ίδιος σε μια πόλη που θα μπορεί να «αναπνέει» καλύτερα, να κάνει την ζωή δημοτών και επισκεπτών πιο άνετη και ξεκούραστη και να μπορεί να βάζει στόχους και προϋποθέσεις διαρκούς εξέλιξης και πραγματικής ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει :

«Σίγουρα δεν πίστευα ποτέ ότι η Αμαλιάδα μας, μια πόλη ελεύθερη με ανοικτούς δρόμους, πάρκα, θάλασσα και πράσινο, να έχει σήμερα την εικόνα τσιμεντοποίησης, κυκλοφοριακού εμφράγματος, βρώμικα και σε εγκατάλειψη πάρκα, χωρίς το πράσινο και το έντονο χρώμα των λουλουδιών μας…

Αρχικά βλέποντας και μόνον το κέντρο της πόλης στην πλατεία Αγ. Αθανασίου μας προκαλούνται αισθήματα κούρασης και πικρίας. Επίσης το πάρκο του Ανεμόμυλου άλλοτε τουριστικό κέντρο παρουσιάζει κατάσταση που μας εξοργίζει… Η περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού «προσφέρεται»  στην πόλη μόνο για εναπόθεση σκουπιδιών. Ακόμη το πάρκο της Βιβλιοθήκης το δήθεν βιοκλιματικό πάρκο που δημιούργησαν οι κ. κ. Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος αποτελεί ντροπή της πόλης. Οι παιδικές χαρές από κοντά με την ίδια εικόνα ντροπής και εγκατάλειψης…

Όπου και αν περπατήσεις, όπου και αν κοιτάξει, βλέπεις μια πόλη σε απόγνωση, με σημάδια αδιαφορίας ανικανότητας έλλειψης ενδιαφέροντος και αγάπης και το κυριότερο λείπει πλέον η έμπνευση της δημιουργίας για τούτο τον τόπο… Μόνο και μόνο η ανυπαρξία πρασίνου και λουλουδιών που μας δίνουν καλαισθησία και οξυγόνο είναι το σήμα κατατεθέν που μας αφήνουν οι δημοτικοί άρχοντες…

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα!!

Πώς όμως οραματίζομαι ως πολίτης και ιδιαίτερα ως υποψήφιος δήμαρχος την πόλη μας την Αμαλιάδα;

 

«ΖΩΝΤΑΝΗ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ !

Απαιτώ και θέλω να γίνει μια πόλη πρασίνου με το χρώμα των λουλουδιών παντού, του νερού της ευταξίας και της καθαριότητας.

Απαιτώ και θέλω να είναι η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ  για τους κατοίκους της και ασφαλώς επισκέψιμη με τον επισκέπτη της να μπορεί με ευχαρίστηση να την περπατήσει  και να απολαύσει τη διαμονή του σε όλους τους χώρους της.

Θα προχωρήσω  στην ανάδειξη με την παρουσία σχεδιασμένων σημείων (ειδικά παρτέρια)  εκεί που σήμερα βλέπουμε σκουπίδια, αλλά και ανάδειξη ενός δέντρου που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Δήμο Ήλιδας την ΕΛΙΑ !

Σε όλα τα πάρκα της πόλης θα υπάρξει αναμφίβολα συνδυασμός του πράσινου και των φυτών – λουλουδιών με δημιουργία χώρων αναψυχής και σύγχρονων παιδικών χαρών για τα παιδιά μας.

Απαίτησή μου επίσης είναι να γίνει πράξη η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ με την παρουσία υπαλλήλων του Δήμου στον συγκεκριμένο τομέα που θα είναι βάσει προγράμματος «χρεωμένοι»  με χώρους ευθύνης και ελέγχου από τον Δήμο.

ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παράλληλα, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί με το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» την ανυπαρξία άνετων δρόμων για διέλευση εξετάζουμε τη μετακίνηση του ΚΤΕΛ σε οργανωμένη έκταση εκτός του βασικού οικιστικού ιστού της πόλης. Μελετάω ωστόσο ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου και εννοείται ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους επαγγελματίες των ΤΑΧΙ με νέο σταθμό στο ΚΤΕΛ αν μεταφερθεί και με παρέμβαση – βελτίωση στις σημερινές πιάτσες που δυσκολεύουν εκεί τη δουλειά τους, όπως και τον τρόπο που ο πολίτης θα μπορεί να εξυπηρετείται και να μεταφέρεται γρήγορα και δωρεάν εντός της πόλης για να κάνει τις δουλειές του.

Είναι εξοργιστικό ακόμη να βλέπω πάνω από το κεφάλι μου να κρέμονται σε κάθε σημείο σύρματα και λάμπες φωτισμού. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν από την πόλη μας. Ο φωτισμός να γίνει μόνο με στυλοβάτες φωτισμού.  Να δώσουμε τέλος με ένα απλό θέμα που έχει γίνει μείζον από τις Δημοτικές Αρχές εδώ και χρόνια…

Σε όλα τα σημεία ΕΙΣΟΔΟΥ της πόλης και γενικότερα του Δήμου Ήλιδας θα υπάρξουν σχεδιασμένα παρτέρια και ενημερωτικές πινακίδες με πολύ πράσινο και αξιοποίηση στοιχείων  ανάδειξης τοπικά κάθε περιοχής.

Η δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ  που θα είναι οργανωμένη αποτελεί και προσωπική μου επιδίωξη και θα το κάνω πράξη. Ήδη είναι σε εξέλιξη μελέτη για τον σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας της.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!

Δεν εννοείται σήμερα στην εποχή της τεχνολογίας ο Δήμος μας και η πόλη της Αμαλιάδας να στερείται του Internet και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ και να ανταποκρίνεται σε ισχύ και ταχύτητα λειτουργίας. Υποχρεούμαι ως αυριανός Δήμαρχος να το κάνω αυτό απέναντι στους πολίτες και περισσότερο για τη Νέα Γενιά μας!

Η απαίτηση για Δημοτικό ΓΚΑΡΑΖ  στο κέντρο της πόλης είναι επιβεβλημένη και έχω αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη κατασκευής του. Χωρίς λόγια και περιστροφές θα το υλοποιήσω ακόμα και αν χρειαστεί να έρθω αντιμέτωπος με οποιαδήποτε άρνηση και θα πάρω το κόστος μιας ενδεχόμενης αντιπαράθεσης.

Επιβεβλημένη είναι και η ύπαρξη ενός ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες ενώ η διοίκηση του Δήμου θα στεγάζεται στο ΙΔΙΟ κτίριο. Θεωρώ ότι οι πολίτες δεν μπορούν   να γίνουν «μπαλάκι» και να περιστρέφονται σε διάφορα κτίρια και από υπηρεσία σε υπηρεσία σε διαφορετικό σημείο μέσα στην πόλη και μάλιστα πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα…

Δεν είναι δυνατόν να αναζητάς έναν Αντιδήμαρχο ή τον Δήμαρχο και να μην ξέρεις καν που βρίσκεται. Σήμερα ισχύει : «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Στο Δημαρχείο ή στο Διοικητήριο;

Με την ευκαιρία θέλω εδώ να σημειώσω ότι δεν μπορουν να παραμένουν ανενεργά και άλλα κτίρια με ιστορικό ή Μουσειακό χαρακτήρα (Μουσείο Μπελογιάννη, Κτίριο Τατάνη κλπ.) Οφείλουμε να τα έχουμε ως πόλη και Δήμος σε διαρκή λειτουργία να γίνουν επισκέψιμα και να μην ανοίγουν μόνο σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ή εκδηλώσεις. Αξίζει να τα προβάλλουμε σε όλη την Οικουμένη και να πετύχουμε την σταθερή επισκεψιμότητά τους για να αναδεικνύουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ

Αθλητισμός με διαξιφισμούς, αποκλεισμούς και μπάρες με εμένα στο τιμόνι του Δήμου είναι ανεπίτρεπτο να υπάρξουν! Ότι υπάρχει σήμερα που εμποδίζει την πρόσβαση λέω ρητά ότι θα ξηλωθεί… από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Σε αυτό είμαιμ κάθετος και θα το πράξω με το Καλημέρα!

Δέσμευσή μου είναι όπως έχω τονίσει είναι να υπάρξει στήριξη οικονομική σε ετήσια βάση για όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους όπως και για τους Συλλόγους που εμφανίζουν δραστηριότητα και προάγουν τον πολιτισμό μας και τις παραδόσεις του Δήμου μας. Το πως θα γίνει αυτό θα το καταλάβουν όλοι όταν έρθει η στιγμή της υλοποίησης. Δεν ασχολούμαι ούτε με υποσχέσεις που δεν γίνονται ούτε με θεωρίες. Αυτό έχω τώρα να πω…

Όσον αφορά στην λειτουργία του ΝΠΔΔ «ΗΛΕΙΟΣ» θα απαιτηθεί σίγουρα πλήρως η εξυγίανση καθώς δεν ανέχομαι – και ως πολίτης κατ αρχήν – να ακούω για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μεταξύ αυτών και προς τη ΔΕΗ. Σπατάλες λοιπόν και κακή διαχείριση έρχονται όλα στο φως και ξεκινάμε από το μηδεν!

 

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΚΑΥΚΑ

 

Θεωρώ υποχρέωσή μου σε ένα τόπο ευλογημένο που ζούμε να δώσω την προσοχή μου και να επικεντρωθώ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου ως Δήμαρχος Ήλιδας να υλοποιήσω την υπόσχεση που έχω δώσει  στον αείμνηστο Κώστα Χηνά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γκογκί»  προχωρώντας στην κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ  στην συνοικία Παπακαυκά.

Ειλικρινώς ντρέπομαι να υπάρχουν γειτονιές με αυτούς τους συμπολίτες μας και να είναι ξεχασμένες από το Δήμο όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περιοχή Τσιχλέικα. Απαιτούνται λοιπόν αλλαγές και εδώ με την προσοχή μας και το ανάλογο ενδιαφέρον!

Προσβλητική θεωρώ και την εικόνα με το Δημοτικό Νεκροταφείο Φραγκαβίλας, χώρος ιερός που απαιτεί σεβασμό . Και όμως κανένας Δήμαρχος και καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Τόσο ως προς την εικόνα του Κοιμητηρίου όσο και ως προς την οικονομική διαχείριση. Θα ασχοληθώ έτσι και προσωπικά για την αναδιάταξη των παλαιών θέσεων, την διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου με πεζόδρομους και φυτεύσεις δέντρων και με κτιριακή υποδομή γραφείων υποδοχής και εξυπηρέτησης αλλά και με ψηφιακή λειτουργία που κρίνω απολύτως απαραίτητη για να μπει μια τάξη…

Ντρέπομαι γιατί πραγματικά σήμερα επικρατεί ένα χάος και το χειρότερο φαίνεται ακόμη και εδώ να επικρατεί οικονομική εκμετάλλευση για έχοντες και μη έχοντες. Χρειάζεται έτσι η εφαρμογή μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής από το Δήμο και κοστολόγηση παροχής υπηρεσιών και αυτό θα πράξω ως Δήμαρχος. Είναι αδιανόητο σήμερα να πληρώνονται 310 ευρώ για καινούργια ταφή και επιπλέον 150 ευρώ για το νεκροθάφτη (χρήματα που παίρνει αμέσως) ενώ ήδη ο Δήμος έχει λάβει από τα 310 ευρώ τα 70 ευρώ για την άδεια ανόρυξης. Παρ ΄όλα αυτά δίνονται από τον ενδιαφερόμενο κάτω από την συγκεκριμένη συγκυρία άλλα 150 ευρώ αφού τελικά την ανόρυξη καλείται να κάνει ο ίδιος! Ντροπή….. Προκύπτει ακόμη εδώ και το ερώτημα τα χρήματα αυτά που τελικά κινούνται και πως ανταποκρίνονται επ΄ ωφελεία της λειτουργίας του Νεκροταφείου;

Πέρα από αυτό η πόλη μας έχει άρρηκτα συνδεθεί και με την Ιερά Μονή Φραγκαβίλας. Όπως λοιπόν είχα αναλάβει προ 14ετίας  και έγινε ο Άγιος Αθανάσιος ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ της Αμαλιάδας και ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μητροπολιτικός Ναός της πόλης έτσι ως Δήμαρχος Ήλιδας θα αλλάξω ριζικά την ομώνυμη κεντρική πλατεία μας και θα αναδειχθεί η Εκκλησία μας ως Επιβλητικός Ναός όπως της αρμόζει ως Μητροπολιτικός Ναός.

Στοχεύω επίσης στην σύνδεση της Μονής Φραγκαβίλας  με τον ιστό της πόλης, μέσω κατασκευής δρόμου με πλήρη φωτισμό και πεζοδρόμηση αλλά και δενδροστοιχίες εκατέρωθεν με σκοπό να οδηγείται ο πολίτης και ο επισκέπτης μας στον ιερό χώρο της Μονής που θα αποτελέσει έτσι σημείο αναφοράς για την Αμαλιάδα μας!

 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έχω ήδη τοποθετηθεί και στηρίζω έμπρακτα  τις υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και εκτιμώ ότι είναι απαράδεκτο να βρίσκονται σε ένα τέτοιο κτίριο που είναι σήμερα. Η μετακίνησή τους είναι υποχρέωσή μου. Να βρουν στέγη σε αξιοπρεπές χώρο εντός της πόλης  για να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες μας.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνονται από την αρχή μέχρι το τέλος ΔΗΜΟΣΙΑ και μέσω τηλεόρασης και μέσω διαδικτύου ώστε κάθε δημότης να παρακολουθεί την ίδια ώρα να λαμβάνει γνώση να ενημερώνεται άμεσα για όλες τις αποφάσεις.

Να δίνετε εξάλλου η δυνατότητα παρέμβασης είτε σε συνάντησή του με το Δήμαρχο είτε εγγράφως εφόσον το επιθυμεί προς την Δημοτική Αρχή μετά από δημιουργία γραφείου Δημάρχου για την επικοινωνία των πολιτών.

ΑΚΟΥΜΕ… ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το όραμά μου για μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ  την Αμαλιάδα μας  δεν αποτελεί περιεχόμενο υποσχέσεων με λόγια… πολιτικής φανφάρας ούτε πρόκειται για δεσμεύσεις … ενός ακόμη υποψηφίου όπως κάποιοι θα σπεύσουν να πουν. Και σίγουρα δεν είναι δεσμεύσεις 100 ημερών που σας έλεγαν κάποιοι άλλοι για να εντυπωσιάσουν υφαρπάζοντας ψήφους χωρίς τελικά να κάνουν τίποτα ούτε στις 100 αλλά ούτε και στις επόμενες μέρες της Δημαρχίας τους….

Το πιστεύω από ψυχής και θα υλοποιήσω το πρόγραμμά μου για να κάνουμε καλύτερη και πιο εύκολη τη ζωή μας στην πόλη μας. Δεν πιστεύω σίγουρα σε έργα εκατομμυρίων που άλλοι σας …αραδιάζουν αλλά σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητά μας!

Και αδιαμφισβήτητα αυτό το όραμα θα βρίσκεται προς συζήτηση σε διαβούλευση ΜΑΖΙ ΣΑΣ με κρίση και σχολιασμό που θα έχουν τον χρόνο οι συμπολίτες μου να κάνουν μέχρι την ημέρα των Δημοτικών Εκλογών.

Να κρίνουν και να αποφασίσουν αν θέλουν να συστρατευθούν για την υλοποίηση των προαναφερόμενων επιδιώξεων που θα αποτελέσουν και μέρος του προγράμματός μας στη δημοτική μας παράταξη : «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» για την μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ στο Δήμο Ήλιδας!!

Στόχος μου άλλωστε είναι να ακούω κάθε συμπολίτη μου : Την παρατήρησή του, την αγανάκτηση και το θυμό του, την πρότασή του ακόμη και την άρνησή του για κάτι που δεν συμφωνεί μαζί μας Διάλογος ευπρέπεια και συνεννόηση πάνω από όλα…

Θα αφουγκράζομαι πάντα μέχρι τις εκλογές και μετά από αυτές τον παλμό των συμπατριωτών μου και τις αγωνίες της ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Επιβάλλεται για το καλό της πόλης μας για το ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ : Έτσι οραματίζομαι και θέλω να είναι  η πόλη μου, η Αμαλιάδα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ : Έτσι οραματίζομαι και θέλω να είναι  η πόλη μου, η Αμαλιάδα!

ΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ… ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ…

Τι θα κάνω για να ζωντανέψει το κέντρο

Να αποκτήσουμε χρώμα και πράσινο παντού

Να έχουμε σε όλα τα σημεία καθαριότητα

Το Ίντερνετ δώρο στη Νέα Γενιά μας

Γιατί σκεπτόμαστε τη μετακίνηση του ΚΤΕΛ

Πως θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους

Γιατί θα προχωρήσω στη Δημοτική Αγορά

Τι θα κάνω με τον φωτισμό μας

Πως θα αξιοποιήσουμε τα Ιστορικά μας κτίρια

Μουσείο Τσιγγάνων στο Παπακαυκά

Γιατί πρέπει να βρεθεί νέα στέγη της Αστυνομίας

Αξιοποίηση πλατείας και Μητροπολιτικού Ναού

Αθλητισμός ελεύθερος και για όλους!

«Κανείς και τίποτα δεν είναι δεδομένο… Ακόμη και τα όνειρα θέλουν δουλειά… Έχω τη δύναμη και τον ζήλο, διαθέτω τις γνώσεις το μεράκι και πολύ περισσότερο τη διάθεση  μαζί με τους συνεργάτες μου, ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά και ως Δήμαρχος Ήλιδας μετά τις εκλογές έχοντας πάντα την στήριξη των συμπολιτών μου να μετατρέψω  το όραμά μου σε πράξη για την πόλη μας την Αμαλιάδα και αυτό θα γίνει !!…».

Αυτό τονίζει με έμφαση και από καρδιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος  που αναφέρεται σήμερα αναλυτικά για την εικόνα που θα επιδιώξει ο ίδιος σε μια πόλη που θα μπορεί να «αναπνέει» καλύτερα, να κάνει την ζωή δημοτών και επισκεπτών πιο άνετη και ξεκούραστη και να μπορεί να βάζει στόχους και προϋποθέσεις διαρκούς εξέλιξης και πραγματικής ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος επισημαίνει :

«Σίγουρα δεν πίστευα ποτέ ότι η Αμαλιάδα μας, μια πόλη ελεύθερη με ανοικτούς δρόμους, πάρκα, θάλασσα και πράσινο, να έχει σήμερα την εικόνα τσιμεντοποίησης, κυκλοφοριακού εμφράγματος, βρώμικα και σε εγκατάλειψη πάρκα, χωρίς το πράσινο και το έντονο χρώμα των λουλουδιών μας…

Αρχικά βλέποντας και μόνον το κέντρο της πόλης στην πλατεία Αγ. Αθανασίου μας προκαλούνται αισθήματα κούρασης και πικρίας. Επίσης το πάρκο του Ανεμόμυλου άλλοτε τουριστικό κέντρο παρουσιάζει κατάσταση που μας εξοργίζει… Η περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού «προσφέρεται»  στην πόλη μόνο για εναπόθεση σκουπιδιών. Ακόμη το πάρκο της Βιβλιοθήκης το δήθεν βιοκλιματικό πάρκο που δημιούργησαν οι κ. κ. Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος αποτελεί ντροπή της πόλης. Οι παιδικές χαρές από κοντά με την ίδια εικόνα ντροπής και εγκατάλειψης…

Όπου και αν περπατήσεις, όπου και αν κοιτάξει, βλέπεις μια πόλη σε απόγνωση, με σημάδια αδιαφορίας ανικανότητας έλλειψης ενδιαφέροντος και αγάπης και το κυριότερο λείπει πλέον η έμπνευση της δημιουργίας για τούτο τον τόπο… Μόνο και μόνο η ανυπαρξία πρασίνου και λουλουδιών που μας δίνουν καλαισθησία και οξυγόνο είναι το σήμα κατατεθέν που μας αφήνουν οι δημοτικοί άρχοντες…

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα!!

Πώς όμως οραματίζομαι ως πολίτης και ιδιαίτερα ως υποψήφιος δήμαρχος την πόλη μας την Αμαλιάδα;

 

«ΖΩΝΤΑΝΗ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ !

Απαιτώ και θέλω να γίνει μια πόλη πρασίνου με το χρώμα των λουλουδιών παντού, του νερού της ευταξίας και της καθαριότητας.

Απαιτώ και θέλω να είναι η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ  για τους κατοίκους της και ασφαλώς επισκέψιμη με τον επισκέπτη της να μπορεί με ευχαρίστηση να την περπατήσει  και να απολαύσει τη διαμονή του σε όλους τους χώρους της.

Θα προχωρήσω  στην ανάδειξη με την παρουσία σχεδιασμένων σημείων (ειδικά παρτέρια)  εκεί που σήμερα βλέπουμε σκουπίδια, αλλά και ανάδειξη ενός δέντρου που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Δήμο Ήλιδας την ΕΛΙΑ !

Σε όλα τα πάρκα της πόλης θα υπάρξει αναμφίβολα συνδυασμός του πράσινου και των φυτών – λουλουδιών με δημιουργία χώρων αναψυχής και σύγχρονων παιδικών χαρών για τα παιδιά μας.

Απαίτησή μου επίσης είναι να γίνει πράξη η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ με την παρουσία υπαλλήλων του Δήμου στον συγκεκριμένο τομέα που θα είναι βάσει προγράμματος «χρεωμένοι»  με χώρους ευθύνης και ελέγχου από τον Δήμο.

ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παράλληλα, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί με το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» την ανυπαρξία άνετων δρόμων για διέλευση εξετάζουμε τη μετακίνηση του ΚΤΕΛ σε οργανωμένη έκταση εκτός του βασικού οικιστικού ιστού της πόλης. Μελετάω ωστόσο ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου και εννοείται ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους επαγγελματίες των ΤΑΧΙ με νέο σταθμό στο ΚΤΕΛ αν μεταφερθεί και με παρέμβαση – βελτίωση στις σημερινές πιάτσες που δυσκολεύουν εκεί τη δουλειά τους, όπως και τον τρόπο που ο πολίτης θα μπορεί να εξυπηρετείται και να μεταφέρεται γρήγορα και δωρεάν εντός της πόλης για να κάνει τις δουλειές του.

Είναι εξοργιστικό ακόμη να βλέπω πάνω από το κεφάλι μου να κρέμονται σε κάθε σημείο σύρματα και λάμπες φωτισμού. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν από την πόλη μας. Ο φωτισμός να γίνει μόνο με στυλοβάτες φωτισμού.  Να δώσουμε τέλος με ένα απλό θέμα που έχει γίνει μείζον από τις Δημοτικές Αρχές εδώ και χρόνια…

Σε όλα τα σημεία ΕΙΣΟΔΟΥ της πόλης και γενικότερα του Δήμου Ήλιδας θα υπάρξουν σχεδιασμένα παρτέρια και ενημερωτικές πινακίδες με πολύ πράσινο και αξιοποίηση στοιχείων  ανάδειξης τοπικά κάθε περιοχής.

Η δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ  που θα είναι οργανωμένη αποτελεί και προσωπική μου επιδίωξη και θα το κάνω πράξη. Ήδη είναι σε εξέλιξη μελέτη για τον σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας της.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!

Δεν εννοείται σήμερα στην εποχή της τεχνολογίας ο Δήμος μας και η πόλη της Αμαλιάδας να στερείται του Internet και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ και να ανταποκρίνεται σε ισχύ και ταχύτητα λειτουργίας. Υποχρεούμαι ως αυριανός Δήμαρχος να το κάνω αυτό απέναντι στους πολίτες και περισσότερο για τη Νέα Γενιά μας!

Η απαίτηση για Δημοτικό ΓΚΑΡΑΖ  στο κέντρο της πόλης είναι επιβεβλημένη και έχω αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη κατασκευής του. Χωρίς λόγια και περιστροφές θα το υλοποιήσω ακόμα και αν χρειαστεί να έρθω αντιμέτωπος με οποιαδήποτε άρνηση και θα πάρω το κόστος μιας ενδεχόμενης αντιπαράθεσης.

Επιβεβλημένη είναι και η ύπαρξη ενός ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ που θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες ενώ η διοίκηση του Δήμου θα στεγάζεται στο ΙΔΙΟ κτίριο. Θεωρώ ότι οι πολίτες δεν μπορούν   να γίνουν «μπαλάκι» και να περιστρέφονται σε διάφορα κτίρια και από υπηρεσία σε υπηρεσία σε διαφορετικό σημείο μέσα στην πόλη και μάλιστα πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα…

Δεν είναι δυνατόν να αναζητάς έναν Αντιδήμαρχο ή τον Δήμαρχο και να μην ξέρεις καν που βρίσκεται. Σήμερα ισχύει : «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Στο Δημαρχείο ή στο Διοικητήριο;

Με την ευκαιρία θέλω εδώ να σημειώσω ότι δεν μπορουν να παραμένουν ανενεργά και άλλα κτίρια με ιστορικό ή Μουσειακό χαρακτήρα (Μουσείο Μπελογιάννη, Κτίριο Τατάνη κλπ.) Οφείλουμε να τα έχουμε ως πόλη και Δήμος σε διαρκή λειτουργία να γίνουν επισκέψιμα και να μην ανοίγουν μόνο σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ή εκδηλώσεις. Αξίζει να τα προβάλλουμε σε όλη την Οικουμένη και να πετύχουμε την σταθερή επισκεψιμότητά τους για να αναδεικνύουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ

Αθλητισμός με διαξιφισμούς, αποκλεισμούς και μπάρες με εμένα στο τιμόνι του Δήμου είναι ανεπίτρεπτο να υπάρξουν! Ότι υπάρχει σήμερα που εμποδίζει την πρόσβαση λέω ρητά ότι θα ξηλωθεί… από το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Σε αυτό είμαιμ κάθετος και θα το πράξω με το Καλημέρα!

Δέσμευσή μου είναι όπως έχω τονίσει είναι να υπάρξει στήριξη οικονομική σε ετήσια βάση για όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους όπως και για τους Συλλόγους που εμφανίζουν δραστηριότητα και προάγουν τον πολιτισμό μας και τις παραδόσεις του Δήμου μας. Το πως θα γίνει αυτό θα το καταλάβουν όλοι όταν έρθει η στιγμή της υλοποίησης. Δεν ασχολούμαι ούτε με υποσχέσεις που δεν γίνονται ούτε με θεωρίες. Αυτό έχω τώρα να πω…

Όσον αφορά στην λειτουργία του ΝΠΔΔ «ΗΛΕΙΟΣ» θα απαιτηθεί σίγουρα πλήρως η εξυγίανση καθώς δεν ανέχομαι – και ως πολίτης κατ αρχήν – να ακούω για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μεταξύ αυτών και προς τη ΔΕΗ. Σπατάλες λοιπόν και κακή διαχείριση έρχονται όλα στο φως και ξεκινάμε από το μηδεν!

 

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΚΑΥΚΑ

 

Θεωρώ υποχρέωσή μου σε ένα τόπο ευλογημένο που ζούμε να δώσω την προσοχή μου και να επικεντρωθώ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου ως Δήμαρχος Ήλιδας να υλοποιήσω την υπόσχεση που έχω δώσει  στον αείμνηστο Κώστα Χηνά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γκογκί»  προχωρώντας στην κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ  στην συνοικία Παπακαυκά.

Ειλικρινώς ντρέπομαι να υπάρχουν γειτονιές με αυτούς τους συμπολίτες μας και να είναι ξεχασμένες από το Δήμο όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περιοχή Τσιχλέικα. Απαιτούνται λοιπόν αλλαγές και εδώ με την προσοχή μας και το ανάλογο ενδιαφέρον!

Προσβλητική θεωρώ και την εικόνα με το Δημοτικό Νεκροταφείο Φραγκαβίλας, χώρος ιερός που απαιτεί σεβασμό . Και όμως κανένας Δήμαρχος και καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Τόσο ως προς την εικόνα του Κοιμητηρίου όσο και ως προς την οικονομική διαχείριση. Θα ασχοληθώ έτσι και προσωπικά για την αναδιάταξη των παλαιών θέσεων, την διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου με πεζόδρομους και φυτεύσεις δέντρων και με κτιριακή υποδομή γραφείων υποδοχής και εξυπηρέτησης αλλά και με ψηφιακή λειτουργία που κρίνω απολύτως απαραίτητη για να μπει μια τάξη…

Ντρέπομαι γιατί πραγματικά σήμερα επικρατεί ένα χάος και το χειρότερο φαίνεται ακόμη και εδώ να επικρατεί οικονομική εκμετάλλευση για έχοντες και μη έχοντες. Χρειάζεται έτσι η εφαρμογή μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής από το Δήμο και κοστολόγηση παροχής υπηρεσιών και αυτό θα πράξω ως Δήμαρχος. Είναι αδιανόητο σήμερα να πληρώνονται 310 ευρώ για καινούργια ταφή και επιπλέον 150 ευρώ για το νεκροθάφτη (χρήματα που παίρνει αμέσως) ενώ ήδη ο Δήμος έχει λάβει από τα 310 ευρώ τα 70 ευρώ για την άδεια ανόρυξης. Παρ ΄όλα αυτά δίνονται από τον ενδιαφερόμενο κάτω από την συγκεκριμένη συγκυρία άλλα 150 ευρώ αφού τελικά την ανόρυξη καλείται να κάνει ο ίδιος! Ντροπή….. Προκύπτει ακόμη εδώ και το ερώτημα τα χρήματα αυτά που τελικά κινούνται και πως ανταποκρίνονται επ΄ ωφελεία της λειτουργίας του Νεκροταφείου;

Πέρα από αυτό η πόλη μας έχει άρρηκτα συνδεθεί και με την Ιερά Μονή Φραγκαβίλας. Όπως λοιπόν είχα αναλάβει προ 14ετίας  και έγινε ο Άγιος Αθανάσιος ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ της Αμαλιάδας και ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μητροπολιτικός Ναός της πόλης έτσι ως Δήμαρχος Ήλιδας θα αλλάξω ριζικά την ομώνυμη κεντρική πλατεία μας και θα αναδειχθεί η Εκκλησία μας ως Επιβλητικός Ναός όπως της αρμόζει ως Μητροπολιτικός Ναός.

Στοχεύω επίσης στην σύνδεση της Μονής Φραγκαβίλας  με τον ιστό της πόλης, μέσω κατασκευής δρόμου με πλήρη φωτισμό και πεζοδρόμηση αλλά και δενδροστοιχίες εκατέρωθεν με σκοπό να οδηγείται ο πολίτης και ο επισκέπτης μας στον ιερό χώρο της Μονής που θα αποτελέσει έτσι σημείο αναφοράς για την Αμαλιάδα μας!

 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έχω ήδη τοποθετηθεί και στηρίζω έμπρακτα  τις υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και εκτιμώ ότι είναι απαράδεκτο να βρίσκονται σε ένα τέτοιο κτίριο που είναι σήμερα. Η μετακίνησή τους είναι υποχρέωσή μου. Να βρουν στέγη σε αξιοπρεπές χώρο εντός της πόλης  για να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες μας.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνονται από την αρχή μέχρι το τέλος ΔΗΜΟΣΙΑ και μέσω τηλεόρασης και μέσω διαδικτύου ώστε κάθε δημότης να παρακολουθεί την ίδια ώρα να λαμβάνει γνώση να ενημερώνεται άμεσα για όλες τις αποφάσεις.

Να δίνετε εξάλλου η δυνατότητα παρέμβασης είτε σε συνάντησή του με το Δήμαρχο είτε εγγράφως εφόσον το επιθυμεί προς την Δημοτική Αρχή μετά από δημιουργία γραφείου Δημάρχου για την επικοινωνία των πολιτών.

ΑΚΟΥΜΕ… ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το όραμά μου για μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ  την Αμαλιάδα μας  δεν αποτελεί περιεχόμενο υποσχέσεων με λόγια… πολιτικής φανφάρας ούτε πρόκειται για δεσμεύσεις … ενός ακόμη υποψηφίου όπως κάποιοι θα σπεύσουν να πουν. Και σίγουρα δεν είναι δεσμεύσεις 100 ημερών που σας έλεγαν κάποιοι άλλοι για να εντυπωσιάσουν υφαρπάζοντας ψήφους χωρίς τελικά να κάνουν τίποτα ούτε στις 100 αλλά ούτε και στις επόμενες μέρες της Δημαρχίας τους….

Το πιστεύω από ψυχής και θα υλοποιήσω το πρόγραμμά μου για να κάνουμε καλύτερη και πιο εύκολη τη ζωή μας στην πόλη μας. Δεν πιστεύω σίγουρα σε έργα εκατομμυρίων που άλλοι σας …αραδιάζουν αλλά σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητά μας!

Και αδιαμφισβήτητα αυτό το όραμα θα βρίσκεται προς συζήτηση σε διαβούλευση ΜΑΖΙ ΣΑΣ με κρίση και σχολιασμό που θα έχουν τον χρόνο οι συμπολίτες μου να κάνουν μέχρι την ημέρα των Δημοτικών Εκλογών.

Να κρίνουν και να αποφασίσουν αν θέλουν να συστρατευθούν για την υλοποίηση των προαναφερόμενων επιδιώξεων που θα αποτελέσουν και μέρος του προγράμματός μας στη δημοτική μας παράταξη : «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» για την μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ στο Δήμο Ήλιδας!!

Στόχος μου άλλωστε είναι να ακούω κάθε συμπολίτη μου : Την παρατήρησή του, την αγανάκτηση και το θυμό του, την πρότασή του ακόμη και την άρνησή του για κάτι που δεν συμφωνεί μαζί μας Διάλογος ευπρέπεια και συνεννόηση πάνω από όλα…

Θα αφουγκράζομαι πάντα μέχρι τις εκλογές και μετά από αυτές τον παλμό των συμπατριωτών μου και τις αγωνίες της ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Επιβάλλεται για το καλό της πόλης μας για το ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων