• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ :«Βουλιάξατε» με την πρώτη βροχή στα ψέματά σας και μας «βυθίσατε» κυριολεκτικά στη λάσπη…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ :«Βουλιάξατε» με την πρώτη βροχή στα ψέματά σας και μας «βυθίσατε» κυριολεκτικά στη λάσπη…

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΕ

«Βουλιάξατε» με την πρώτη βροχή στα ψέματά σας και μας «βυθίσατε» κυριολεκτικά στη λάσπη…

Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΤΩΝ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ …

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Δήμο Ήλιδας και ειδικά στα χωριά και τα τοπικά διαμερίσματα ευρύτερα από τις πρώτες κιόλας βροχές που έδειξαν το απειλητικό πρόσωπο της κακοκαιρίας προκάλεσε  την έντονη αντίδραση του Υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου που αναφέρεται στους μικροπολιτικούς χειρισμούς και στην ανυπαρξία έργου της νυν αλλά καιν της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτηριστικά τονίζει :

«Η πρώτη δυνατή βροχή ήρθε και μαζί της ήρθε παράλληλα να αποκαλυφθεί η εγκατάλειψη και το … «ξεγύμνωμα» της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας για την προστασία των κατοίκων γενικότερα αλλά πρωτίστως στα Τοπικά μας Διαμερίσματα

Παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια, όπως και κάθε συμπολίτης μου, τον τρόπο επιδεικτικής αδιαφορίας της προαναφερόμενης Δημοτικής Αρχής (όπως φυσικά και της προηγούμενης) προκρινομένων αρμόδιων Αντιδημάρχων, καθώς δεν έχει επί της ουσίας, υλοποιηθεί, κανένα έργο προστασίας από τις πλημμύρες, όχι μόνο στις τοπικές κοινότητες, αλλά ούτε καν, εντός του ιστού της πόλης μας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί συμπατριώτες μας, δεν μπορούν να μεταβούν στα αγροκτήματά τους, αλλά και εκείνοι που διαμένουν μέσα σε αστικούς οικισμούς στην πόλη – ακόμη και σε κεντρικά σημεία – όπως π.χ. στην περιοχή που βρίσκεται η ΔΕΗ, να μην μπορούν να μπουν μέσα στα σπίτια τους αφού τα βουλωμένα φρεάτια και τα ανύπαρκτα έργα υποδομής δεν τους αφήνουν όταν πλημμυρίζουν…

 

Η «ΣΚΟΥΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ… ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Η πραγματικότητα είναι πάντα αδιάψευστος κριτής… ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ λοιπόν τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη να μας γνωστοποιήσει επιτέλους τι εννοούσε όταν ανακοίνωνε το … «πρόγραμμα σκούπα των 6,5 εκατομ. ευρώ» για επίλυση προβλημάτων κατολίσθησης και αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας;

 

ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο να δώσει εξηγήσεις, κοιτώντας τους συνδημότες του στην Πηνεία ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και με το κεφάλι ψηλά, για τον λόγο που ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ τα έργα των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, από το γνωστό «Ταμείο Μολυβιάτη».

 

Η προχειρότητα πλέον δεν έχει προηγούμενο…

 

«Βουλιάξατε» πολιτικά σε εξαγγελίες, υποσχέσεις και ψέματα χειρίστου είδους, για υφαρπαγή και μόνο ψήφων, και σήμερα μας αφήσατε – πέραν των άλλων – να βουλιάξουμε εμείς κυριολεκτικά στην λάσπη…

Οι έντονες βροχοπτώσεις, απέδειξαν με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο για όλους μας τον τρόπο που πορευθήκατε όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στο θέμα της προστάσιας την κατοίκων του Δήμου.

Προχειροτήτα… προχειρότητα και πάλι προχειρότητα…

Οι δρόμοι σε κάθε βροχή διαλύονται και βυθίζονται μέσα στη λάσπη και στα ρέματα από το νερό. Την ίδια ώρα οι ανήμποροι κάτοικοι σας …ικετεύουν για να κάνετε κάτι. Σας παρακαλούν δηλαδή για το αυτονόητο… Και ποιο είναι αυτό; Μα το καθήκον που έχετε για να του προφυλάξετε.

Λυμπέρης – Χριστοδουλόπουλος – Λυμπέρης με αντίστοιχες δημοτικές εξουσίες και τους ανάλογους με τις διαθέσεις σας Αντιδημάρχους, ακολουθώντας κατά γράμμα τη λογική του φόβου και της «ομηρίας» των πολιτών.

 

ΘΕΛΕΤΕ ΙΚΕΤΕΣ…ΚΑΝΕΤΕ «ΟΜΗΡΟΥΣ»

Ο στόχος σας συγκεκριμένος:  H «ομηρία» των κατοίκων να έρχονται να σας ικετεύουν και να σας ζητούν απεγνωσμένα, να τους στείλετε ένα μηχάνημα για να επισκευάσουν τον δρόμο που οδηγεί στα χωράφια τους! Ή ακόμα και να τους ρίξετε μια αμαξιά χαλίκι με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Πρόκειται σίγουρα για μια «αρρωστημένη» και επικίνδυνη κατάσταση που χωρίς ίχνος ντροπής, ευθύνης σεβασμού απέναντι τους πολίτες, διατηρείτε. Και όλο τούτο για να κρατάτε τις «καρέκλες» και την ηγεσία του Δήμου!

Δυστυχώς για εσάς, ακόμη και τα πιο όμορφα όνειρα έχουν ένα τέλος. Και η δική σας απερίγραπτη πολιτική περίοδος διοίκησης και… επαγγελματικής εξάρτησής σας από τον Δήμο Ήλιδας έχει τον επίλογό της.

Έως εδώ και μη παρέκει!!

 

Δεν μπορώ ως άνθρωπος και πολίτης αυτού του Δήμου αλλά και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, με ταπεινότητα και πραγματικά από ψυχής απευθυνόμενος σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου, να πιστεύω ότι, όλα όσα συμβαίνουν και βιώνουμε στο Δήμο μας, δεν με έχουν δυσαρεστήσει και στενοχωρήσει στο μέγιστο βαθμό. Και εμένα και τον καθένα μας ξεχωριστά, ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο έναντι αυτής της δύσκολης εικόνας…»

«ΟΜΗΡΟΣ» ΚΑΙ Η… ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!

Δεν θα ασχοληθώ επίσης και με την ….. και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ήλιδας όπως και με την αδιάφορη στάση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. «Όμηρος» και αυτός του νυν Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη.

Και τι άραγε να πει; Γνωρίζει πλέον ότι ο τελευταίος τον ξέρει τόσο καλά που η απάντηση θα είναι αποστομοτική σε ότι και αν αναφέρει…

Θέλω όμως να καλέσω τον κ. Λυμπέρη να μας πει συγκεκριμένες για το περιβόητο «πρόγραμμα σκούπα» των 6,5 εκατ. ευρώ. Πριν μερικούς μήνες κ. Δήμαρχε  σε συνέντευξή σας – ως συνήθως – ανακοινώσατε ότι άμεσα ξεκινά ένα πρόγραμμα – σκούπα ύψους 6,5 εκατ που θα έλυνε οριστικά τα προβλήματα στους αγροτικούς μας δρόμους και θα προσέφερε θωράκιση σε όλη την περιοχή από τις πλημμύρες.

«Ήμουνα νιος και γέρασα!…» κ. Λυμπέρη. Τελικά που είναι το πρόγραμμα; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Σταμάτησε ή αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι των περιβόητων εξαγγελιών σας, που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Πέρασαν ήδη πέντε μήνες από αυτή την εξαγγελία, έφθασαν οι βροχές και εμείς βιώνουμε τις λάσπες στους δρόμους, ρέματα και καταστροφές περιουσιών στα χωριά μας…

 

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ;

Σε μερικές ημέρες ξεκινά η περίοδος της ελαιοσυγκομιδής. Απαντήστε λοιπόν τώρα στους αγρότες με τι μέσο θα μεταβούν για να μαζέψουν τις ελιές τους. Και πλέον δεν συζητάμε για αυτοδιοικητική πολιτική, αλλά για την σκληρή πραγματικότητα για την οποία κ. Δήμαρχε και Κύριοι της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να νιώσετε και να δείξετε και λίγο φιλότιμο….

κ. Λυμπέρη όπως γνωρίζεις, αν γνωρίζεις, από το 2019 έχει εγκριθεί πίστωση ύψους 2,4 εκατ. ευρώ από το «Ταμείο Μολυβιάτη» για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Και όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει μπεί ούτε πέτρα στην Πηνεία….

Ας απαντήσει αλλά μόνο με ΑΛΗΘΕΙΕΣ ο Αντιδήμαρχος σου κ. Παπαδόπουλος γιατί το πρόγραμμα δεν υλοποιείται. Υπάρχει μήπως κάποιο πρόβλημα;; Μήπως έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες των έργων; Και ποιος το κρίνει αυτό;

Ή τελικώς μπροστά στη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας εσείς προτάσσετε την … πολιτική κουτοπονηριά σας που είδατε ότι αποδίδει αφού την εφαρμόζετε επί χρόνια στην Πηνεία ; Δεν ξεκινάτε τα έργα, περιμένετε να περάσει ο καιρός να έρθει το 2022, να προχωρήσετε τότε σε δημοπρατήσεις, και έτσι το 2023 να κάνετε δημοπρατήσεις και να γίνετε πάλι «βασιλικότερος του βασιλέως» υφαρπάζοντας την ψήφο των ανυποψίαστων συμπολιτών μας ….

«Μαύρη κούνια που σε κούναγε…» όπως λέει ο λαός κ. Παπαδόπουλε και κατ΄ επέκταση κ. Λυμπέρη με τέτοια νοοτροπία… Το να ασκείς εποικοδομητική κριτική στο πρόσωπό μου, είτε στο πρόσωπο του Υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας είναι αποδεκτό. Το να ασκείς όμως κουτσομπολιό προκειμένου να μειώσεις την προσωπικότητά μου, στον περίγυρό σου και στους φίλους σου αυτοεξευτελίζεσαι….

Καθένας γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες του καθενός. Προσωπικά με σεβασμό και ανάληψη ευθύνης στους συμπολίτες μας και όπως το Σύνταγμα ορίζει, έθεσα ήδη υποψηφιότητα στο Δήμο Ήλιδας. Έτσι, οι συμπατριώτες μας θα έχουν το χρόνο να με κρίνουν και να με αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου μας, στηρίζοντας την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ στον Δήμο Ήλιδας !

Και βεβαίως δεν είναι του δικού μου χαρακτήρα να χλευάζω ή να μειώνω την προσωπικότητα οποιουδήποτε  για να παραμείνω στον αφρό ως κοινός «φελός».

 

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΒΛΑΠΤΕ…

Ως Υποψήφιος Δήμαρχος περπατάω και θα περπατάω βήμα – βήμα το Δήμο Ήλιδας, και θα παρεμβαίνω με αντικειμενικότητα και πραγματικά γεγονότα. Εσείς που κατέχετε θεσμικούς ρόλους, είτε θα απαντάτε είτε θα δηλιάζετε και θα κρύβεσθε….

κ. Παπαδόπουλε η αυτοκριτική είναι βασική αρχή της υγιούς πολιτικής. Αυτοκριτική για την πορεία της Δημοτικής Αρχής, για την εγκατάλειψη της Πηνείας, αλλά και της πολιτικής ηθικής με την τοποθέτηση στον Δήμο συγγενικού  σας προσώπου ως Συμβούλου !

Συνήθως δεν φταίνε όσοι μας απογοητεύουν… Φταίμε εμείς που τους δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε σχέση με όσα μπορούν να αντέξουν ή να κάνουν….

ΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ !!

 

Διαβάζοντας ένα άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Φάκου, στην διαδικτυακή του σελίδα, στο οποίο επικρίνει την θέση μου, και το όραμα μου για τα χωριά μας αναφερόμενος ειδικότερα στον στόχο κατασκευής του συνόλου των αγροτικών δρόμων, και ερωτώντας με ίσως και ειρωνικό ύφος για το που θα βρεθούν τα λεφτά, για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα απαντήσω για το συγκεκριμένο θέμα συνοπτικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα κάνω εκτενή αναφορά.

Ωστόσο κ. Φάκο θέλω να σας πω ότι γεννήθηκα σε χωριό και έχω ζήσει γνωρίζοντας τί εστί χειμώνας στο χωριό κυρίως την ελαιοκομική περίοδο. Ως νέος Δήμαρχος ΄Ηλιδας το πρόγραμμα υλοποίησης τσιμεντόστρωσης αγροτικών οδών θα γίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιατί είναι κάτι που το πιστεύω, αποτελεί κυρίαρχη επιδίωξή μου, και δεν αποτελεί προεκλογική ¨φανφάρα» για να χαιδέψει αυτιά…

Και επειδή με ρωτάτε που θα βρω τα λεφτά, θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας πω να αναρωτηθείτε αν έχετε ασχοληθεί  τί γίνεται με το νταμάρι του Δήμου στην Δαφνιώτισσα. Ποιοι , πως και ποια είναι η κατάσταση με τα οικονομικά από την διαχείριση των χαλικιών για το Δήμο. Μην ξεχνάτε ότι από πέρυσι δεν υπάρχει Πρόεδρος ούτε Διευθύνων Σύμβουλος ακινήτων του Δήμου Ήλιδας πλαίσιο που αφορά και το νταμάρι της Δαφνιώτισσας.

Για τα παραπάνω και με πολιτικούς όρους θα πω απλά : «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε !!…»

Ο Δήμος Ήλιδας έχει συνέχεια και το μέλλον μας ανήκει!

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

Μεροκάματο από τον δήμο Πύργου… σε ασφαλιστική στη Θεσσαλονίκη;

Σε ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει… στη Θεσσαλονίκη θα ασφαλίσει τον στόλο των οχημάτων του ο δήμος Πύργου. “Μεροκάματο” δηλαδή που …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ :«Βουλιάξατε» με την πρώτη βροχή στα ψέματά σας και μας «βυθίσατε» κυριολεκτικά στη λάσπη…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ :«Βουλιάξατε» με την πρώτη βροχή στα ψέματά σας και μας «βυθίσατε» κυριολεκτικά στη λάσπη…

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΕ

«Βουλιάξατε» με την πρώτη βροχή στα ψέματά σας και μας «βυθίσατε» κυριολεκτικά στη λάσπη…

Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΤΩΝ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ …

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Δήμο Ήλιδας και ειδικά στα χωριά και τα τοπικά διαμερίσματα ευρύτερα από τις πρώτες κιόλας βροχές που έδειξαν το απειλητικό πρόσωπο της κακοκαιρίας προκάλεσε  την έντονη αντίδραση του Υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου που αναφέρεται στους μικροπολιτικούς χειρισμούς και στην ανυπαρξία έργου της νυν αλλά καιν της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτηριστικά τονίζει :

«Η πρώτη δυνατή βροχή ήρθε και μαζί της ήρθε παράλληλα να αποκαλυφθεί η εγκατάλειψη και το … «ξεγύμνωμα» της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας για την προστασία των κατοίκων γενικότερα αλλά πρωτίστως στα Τοπικά μας Διαμερίσματα

Παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια, όπως και κάθε συμπολίτης μου, τον τρόπο επιδεικτικής αδιαφορίας της προαναφερόμενης Δημοτικής Αρχής (όπως φυσικά και της προηγούμενης) προκρινομένων αρμόδιων Αντιδημάρχων, καθώς δεν έχει επί της ουσίας, υλοποιηθεί, κανένα έργο προστασίας από τις πλημμύρες, όχι μόνο στις τοπικές κοινότητες, αλλά ούτε καν, εντός του ιστού της πόλης μας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί συμπατριώτες μας, δεν μπορούν να μεταβούν στα αγροκτήματά τους, αλλά και εκείνοι που διαμένουν μέσα σε αστικούς οικισμούς στην πόλη – ακόμη και σε κεντρικά σημεία – όπως π.χ. στην περιοχή που βρίσκεται η ΔΕΗ, να μην μπορούν να μπουν μέσα στα σπίτια τους αφού τα βουλωμένα φρεάτια και τα ανύπαρκτα έργα υποδομής δεν τους αφήνουν όταν πλημμυρίζουν…

 

Η «ΣΚΟΥΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ… ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Η πραγματικότητα είναι πάντα αδιάψευστος κριτής… ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ λοιπόν τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη να μας γνωστοποιήσει επιτέλους τι εννοούσε όταν ανακοίνωνε το … «πρόγραμμα σκούπα των 6,5 εκατομ. ευρώ» για επίλυση προβλημάτων κατολίσθησης και αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας;

 

ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο να δώσει εξηγήσεις, κοιτώντας τους συνδημότες του στην Πηνεία ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και με το κεφάλι ψηλά, για τον λόγο που ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ τα έργα των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, από το γνωστό «Ταμείο Μολυβιάτη».

 

Η προχειρότητα πλέον δεν έχει προηγούμενο…

 

«Βουλιάξατε» πολιτικά σε εξαγγελίες, υποσχέσεις και ψέματα χειρίστου είδους, για υφαρπαγή και μόνο ψήφων, και σήμερα μας αφήσατε – πέραν των άλλων – να βουλιάξουμε εμείς κυριολεκτικά στην λάσπη…

Οι έντονες βροχοπτώσεις, απέδειξαν με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο για όλους μας τον τρόπο που πορευθήκατε όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στο θέμα της προστάσιας την κατοίκων του Δήμου.

Προχειροτήτα… προχειρότητα και πάλι προχειρότητα…

Οι δρόμοι σε κάθε βροχή διαλύονται και βυθίζονται μέσα στη λάσπη και στα ρέματα από το νερό. Την ίδια ώρα οι ανήμποροι κάτοικοι σας …ικετεύουν για να κάνετε κάτι. Σας παρακαλούν δηλαδή για το αυτονόητο… Και ποιο είναι αυτό; Μα το καθήκον που έχετε για να του προφυλάξετε.

Λυμπέρης – Χριστοδουλόπουλος – Λυμπέρης με αντίστοιχες δημοτικές εξουσίες και τους ανάλογους με τις διαθέσεις σας Αντιδημάρχους, ακολουθώντας κατά γράμμα τη λογική του φόβου και της «ομηρίας» των πολιτών.

 

ΘΕΛΕΤΕ ΙΚΕΤΕΣ…ΚΑΝΕΤΕ «ΟΜΗΡΟΥΣ»

Ο στόχος σας συγκεκριμένος:  H «ομηρία» των κατοίκων να έρχονται να σας ικετεύουν και να σας ζητούν απεγνωσμένα, να τους στείλετε ένα μηχάνημα για να επισκευάσουν τον δρόμο που οδηγεί στα χωράφια τους! Ή ακόμα και να τους ρίξετε μια αμαξιά χαλίκι με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Πρόκειται σίγουρα για μια «αρρωστημένη» και επικίνδυνη κατάσταση που χωρίς ίχνος ντροπής, ευθύνης σεβασμού απέναντι τους πολίτες, διατηρείτε. Και όλο τούτο για να κρατάτε τις «καρέκλες» και την ηγεσία του Δήμου!

Δυστυχώς για εσάς, ακόμη και τα πιο όμορφα όνειρα έχουν ένα τέλος. Και η δική σας απερίγραπτη πολιτική περίοδος διοίκησης και… επαγγελματικής εξάρτησής σας από τον Δήμο Ήλιδας έχει τον επίλογό της.

Έως εδώ και μη παρέκει!!

 

Δεν μπορώ ως άνθρωπος και πολίτης αυτού του Δήμου αλλά και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, με ταπεινότητα και πραγματικά από ψυχής απευθυνόμενος σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου, να πιστεύω ότι, όλα όσα συμβαίνουν και βιώνουμε στο Δήμο μας, δεν με έχουν δυσαρεστήσει και στενοχωρήσει στο μέγιστο βαθμό. Και εμένα και τον καθένα μας ξεχωριστά, ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο έναντι αυτής της δύσκολης εικόνας…»

«ΟΜΗΡΟΣ» ΚΑΙ Η… ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!

Δεν θα ασχοληθώ επίσης και με την ….. και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ήλιδας όπως και με την αδιάφορη στάση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. «Όμηρος» και αυτός του νυν Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη.

Και τι άραγε να πει; Γνωρίζει πλέον ότι ο τελευταίος τον ξέρει τόσο καλά που η απάντηση θα είναι αποστομοτική σε ότι και αν αναφέρει…

Θέλω όμως να καλέσω τον κ. Λυμπέρη να μας πει συγκεκριμένες για το περιβόητο «πρόγραμμα σκούπα» των 6,5 εκατ. ευρώ. Πριν μερικούς μήνες κ. Δήμαρχε  σε συνέντευξή σας – ως συνήθως – ανακοινώσατε ότι άμεσα ξεκινά ένα πρόγραμμα – σκούπα ύψους 6,5 εκατ που θα έλυνε οριστικά τα προβλήματα στους αγροτικούς μας δρόμους και θα προσέφερε θωράκιση σε όλη την περιοχή από τις πλημμύρες.

«Ήμουνα νιος και γέρασα!…» κ. Λυμπέρη. Τελικά που είναι το πρόγραμμα; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Σταμάτησε ή αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι των περιβόητων εξαγγελιών σας, που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Πέρασαν ήδη πέντε μήνες από αυτή την εξαγγελία, έφθασαν οι βροχές και εμείς βιώνουμε τις λάσπες στους δρόμους, ρέματα και καταστροφές περιουσιών στα χωριά μας…

 

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ;

Σε μερικές ημέρες ξεκινά η περίοδος της ελαιοσυγκομιδής. Απαντήστε λοιπόν τώρα στους αγρότες με τι μέσο θα μεταβούν για να μαζέψουν τις ελιές τους. Και πλέον δεν συζητάμε για αυτοδιοικητική πολιτική, αλλά για την σκληρή πραγματικότητα για την οποία κ. Δήμαρχε και Κύριοι της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να νιώσετε και να δείξετε και λίγο φιλότιμο….

κ. Λυμπέρη όπως γνωρίζεις, αν γνωρίζεις, από το 2019 έχει εγκριθεί πίστωση ύψους 2,4 εκατ. ευρώ από το «Ταμείο Μολυβιάτη» για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Και όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει μπεί ούτε πέτρα στην Πηνεία….

Ας απαντήσει αλλά μόνο με ΑΛΗΘΕΙΕΣ ο Αντιδήμαρχος σου κ. Παπαδόπουλος γιατί το πρόγραμμα δεν υλοποιείται. Υπάρχει μήπως κάποιο πρόβλημα;; Μήπως έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες των έργων; Και ποιος το κρίνει αυτό;

Ή τελικώς μπροστά στη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας εσείς προτάσσετε την … πολιτική κουτοπονηριά σας που είδατε ότι αποδίδει αφού την εφαρμόζετε επί χρόνια στην Πηνεία ; Δεν ξεκινάτε τα έργα, περιμένετε να περάσει ο καιρός να έρθει το 2022, να προχωρήσετε τότε σε δημοπρατήσεις, και έτσι το 2023 να κάνετε δημοπρατήσεις και να γίνετε πάλι «βασιλικότερος του βασιλέως» υφαρπάζοντας την ψήφο των ανυποψίαστων συμπολιτών μας ….

«Μαύρη κούνια που σε κούναγε…» όπως λέει ο λαός κ. Παπαδόπουλε και κατ΄ επέκταση κ. Λυμπέρη με τέτοια νοοτροπία… Το να ασκείς εποικοδομητική κριτική στο πρόσωπό μου, είτε στο πρόσωπο του Υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας είναι αποδεκτό. Το να ασκείς όμως κουτσομπολιό προκειμένου να μειώσεις την προσωπικότητά μου, στον περίγυρό σου και στους φίλους σου αυτοεξευτελίζεσαι….

Καθένας γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες του καθενός. Προσωπικά με σεβασμό και ανάληψη ευθύνης στους συμπολίτες μας και όπως το Σύνταγμα ορίζει, έθεσα ήδη υποψηφιότητα στο Δήμο Ήλιδας. Έτσι, οι συμπατριώτες μας θα έχουν το χρόνο να με κρίνουν και να με αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου μας, στηρίζοντας την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ στον Δήμο Ήλιδας !

Και βεβαίως δεν είναι του δικού μου χαρακτήρα να χλευάζω ή να μειώνω την προσωπικότητα οποιουδήποτε  για να παραμείνω στον αφρό ως κοινός «φελός».

 

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΒΛΑΠΤΕ…

Ως Υποψήφιος Δήμαρχος περπατάω και θα περπατάω βήμα – βήμα το Δήμο Ήλιδας, και θα παρεμβαίνω με αντικειμενικότητα και πραγματικά γεγονότα. Εσείς που κατέχετε θεσμικούς ρόλους, είτε θα απαντάτε είτε θα δηλιάζετε και θα κρύβεσθε….

κ. Παπαδόπουλε η αυτοκριτική είναι βασική αρχή της υγιούς πολιτικής. Αυτοκριτική για την πορεία της Δημοτικής Αρχής, για την εγκατάλειψη της Πηνείας, αλλά και της πολιτικής ηθικής με την τοποθέτηση στον Δήμο συγγενικού  σας προσώπου ως Συμβούλου !

Συνήθως δεν φταίνε όσοι μας απογοητεύουν… Φταίμε εμείς που τους δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε σχέση με όσα μπορούν να αντέξουν ή να κάνουν….

ΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ !!

 

Διαβάζοντας ένα άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Φάκου, στην διαδικτυακή του σελίδα, στο οποίο επικρίνει την θέση μου, και το όραμα μου για τα χωριά μας αναφερόμενος ειδικότερα στον στόχο κατασκευής του συνόλου των αγροτικών δρόμων, και ερωτώντας με ίσως και ειρωνικό ύφος για το που θα βρεθούν τα λεφτά, για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα απαντήσω για το συγκεκριμένο θέμα συνοπτικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα κάνω εκτενή αναφορά.

Ωστόσο κ. Φάκο θέλω να σας πω ότι γεννήθηκα σε χωριό και έχω ζήσει γνωρίζοντας τί εστί χειμώνας στο χωριό κυρίως την ελαιοκομική περίοδο. Ως νέος Δήμαρχος ΄Ηλιδας το πρόγραμμα υλοποίησης τσιμεντόστρωσης αγροτικών οδών θα γίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιατί είναι κάτι που το πιστεύω, αποτελεί κυρίαρχη επιδίωξή μου, και δεν αποτελεί προεκλογική ¨φανφάρα» για να χαιδέψει αυτιά…

Και επειδή με ρωτάτε που θα βρω τα λεφτά, θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας πω να αναρωτηθείτε αν έχετε ασχοληθεί  τί γίνεται με το νταμάρι του Δήμου στην Δαφνιώτισσα. Ποιοι , πως και ποια είναι η κατάσταση με τα οικονομικά από την διαχείριση των χαλικιών για το Δήμο. Μην ξεχνάτε ότι από πέρυσι δεν υπάρχει Πρόεδρος ούτε Διευθύνων Σύμβουλος ακινήτων του Δήμου Ήλιδας πλαίσιο που αφορά και το νταμάρι της Δαφνιώτισσας.

Για τα παραπάνω και με πολιτικούς όρους θα πω απλά : «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε !!…»

Ο Δήμος Ήλιδας έχει συνέχεια και το μέλλον μας ανήκει!

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων