ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Στο ΕΕΕΕΚ και στο 1ο Δημοτικό σχολείο ο δήμαρχος Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται».

Τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς έδωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συμμετέχοντας στους αγιασμούς του ΕΕΕΕΚ  και του 1ου Δημοτικού σχολείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς εκφράζοντας την αισιοδοξία του να κυλήσουν όλα ομαλά και ευχήθηκε σε όλους μια καλή, δημιουργική χρονιά και πάνω απ’ όλα με υγεία.

Στο ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Πύργου, ο αγιασμός τελέστηκε από τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Μπαχό, ενώ τον δήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένο, υποδέχτηκε η διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη. Ο κ. Αντωνακόπουλος στην ομιλία του τόνισε το θέμα της μεταστέγασης του ΕΕΕΕΚ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ότι δεν υπήρχε επέκταση του σχεδίου πόλεως, δεν υπήρχε χρήση γης στον οικιστικό ιστό της πόλης, για να χτιστεί μια τέτοια δομή.

«Είμαστε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ενταχθούν στον οικιστικό ιστό της πόλης αυτές οι δομές. Όμως μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να φροντίσουμε για συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης…

Ερχόμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι εδώ είμαστε πιο χρήσιμοι, πιο απαραίτητοι και εδώ μας χρειάζεται περισσότερο η κοινωνία. Γι’ αυτό οφείλουμε να δώσουμε με πράξεις αυτή μας τη συμπάθεια».

Νωρίτερα ο κ. Αντωνακόπουλος βρέθηκε κοντά στους μαθητές και του εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού σχολείου Πύργου, όπου αναφέρθηκε  στις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κυλήσει η φετινή χρονιά και απηύθυνε τις θερμές ευχές του για μια χρονιά γεμάτη  γνώση και εμπειρίες.

«Ο φετινός αγιασμός είναι ιδιαίτερος μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που συνεχίζουμε να ζούμε. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις μοναδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε πλέον ως ανθρωπότητα. Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα επιτραπεί πλήρως η ζωντανή εκπαίδευση που είναι η πραγματική εκπαίδευση και η οποία αποδίδει. Βέβαια υπάρχουν οι συνήθεις ελλείψεις και τα αργά αντανακλαστικά της ενιαίας πολιτείας. Όμως νομίζω ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν . Εμείς ως Δήμος είμαστε κοντά τους, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις υποδομές και ότι άλλο χρειαστεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα