Δ.Σ Πύργου: Στελέχη της Energean ενημέρωσαν για τους υδρογονάνθρακες στο κοίτασμα Κατακόλου

spot_img

Προτεινόμενα

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου χθες και στελέχη της Energean παρουσίασαν το project για τους υδρογονάνθρακες στο δυτικό Κατάκολο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του έργου.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean  κ. Δημήτρης Γόντικας ο οποίος παρουσίασε τη συνολικότερη δραστηριότητα της Energean, με ημερήσια παραγωγή περί τις 70 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και βεβαιωμένα αποθέματα περί τα 610 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, εκ των οποίων περίπου το 80% είναι σε φυσικό αέριο.

Έπειτα πήρε τον λόγο ο Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου ο οποίος παρουσίασε όλες τις τεχνικές πλευρές του έργου, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας. Για το κοίτασμα του Κατακόλου είπε «εφόσον δεν υπάρξουν γραφειοκρατικού τύπου καθυστερήσεις και η εταιρεία προχωρήσει στη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης, η πιλοτική γεώτρηση είναι δυνατό να ξεκινήσει σε έναν περίπου χρόνο», ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αναπτυξιακή προοπτική και τα οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία όπως  περίπου 70 άμεσες θέσεις εργασίας, δημιουργία νέων υποδομών και ενίσχυση υφισταμένων, προοπτική μελλοντικής αξιοποίησης του φυσικού αερίου από την τοπική κοινωνία κ.α.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον δήμαρχο Πύργου και τους επικεφαλείς των παρατάξεων και ερωτήσεις προς τα στελέχη της εταιρείας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα