• ΑΜΑΛΙΑΔΑ
 • Εναρκτήρια προβολή: Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος

Εναρκτήρια προβολή: Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος

Ταυτόχρονα σε επτά πόλεις της Πελοποννήσου και την Δυτικής Ελλάδας

Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν – μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φοράει στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Αυτό είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ο παππούς γνωρίζει την Αφρική όπως την παλάμη του χεριού του, κι έτσι ξεκινούν με το αεροπλάνο του, παίρνοντας και τον Όσβαλντ: έναν φοβερό ρινόκερο που έχει βαρεθεί να τον κάνουν ό,τι θέλουν οι μεγάλοι. Ο Όσβαλντ, όμως, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους φίλους μας. Στην ταινία παρακολουθούμε μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός.

Η εναρκτήρια προβολή του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 7 πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας αύριο Κυριακή 2/12/2018, στις 11 π.μ. Πρόκειται για τη νέα ταινία του αγαπημένου φίλου του Φεστιβάλ Γιαννίκ Χάστρουπ με τίτλο “Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος”. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

 • Πύργος: Θέατρο Απόλλων
 • Αμαλιάδα: Cine Cinema
 • Αγρίνιο: Δημοτικός Κινηματογράφος Άνεσις
 • Αίγιο: Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων
 • Καλαμάτα: Αμφιθέατρο Νικόλαος Πολίτης – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 • Κόρινθος: Πολυχώρος Πολιτισμού “Μαρία Δημητριάδη”
 • Μεσολόγγι: Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
 • Η εναρκτήρια εκδήλωση στην ΑμαλιάδαΤο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στον Δήμο Ήλιδας

   

  Έκθεση  “Η πόλη σε κίνηση” στον Πολυχώρο Πολιτισμού

   

  Εγκαινιάζεται  σήμερα  Κυριακή, παράλληλα με την εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου  Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Αμαλιάδα, η έκθεση  “Η πόλη σε κίνηση” στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας . Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζοντας την δημιουργική αναζήτησή του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ορίζοντας Γεγονότων», προχώρησε σε μια συνέργια με πρόθεση την προσφορά στον τόπο, αυτή τη φορά βλέποντας τον δημόσιο χώρο σαν μια άλλου τύπου κινηματογραφική αφήγηση. Μέσα από την εικαστική ματιά καλλιτεχνών της Ηλείας και όχι μόνο, απηύθυνε κάλεσμα δημιουργίας με στόχο να πλαισιώσουν και να εμψυχώσουν με δημόσια καλλιτεχνικά έργα την πόλη της Αμαλιάδας.

   

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στο Cine Cinema και ώρα 20:00, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα καλωσορίσει τους έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος θα αναφερθεί στην πορεία του θεσμού από το 1997 έως σήμερα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

   

  Επίσης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις ταινίες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των ταινιών ντοκιμαντέρ (Kids and Docs) του Φεστιβάλ Ολυμπίας και θα παρουσιαστούν η Διεθνής Κριτική Επιτροπή και η Κριτική Επιτροπή των Παιδιών.

  Αφιέρωμα: Εργασία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια

  Ταινίες που φωτίζουν τις επιπτώσεις της ανεργίας κυρίως στη νέα γενιά

  Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός του Φεστιβάλ Ολυμπίας φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Εργασία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».  Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

  Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

  Με την τεχνολογική επανάσταση, καταργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από τις νέες που δημιουργούνται. Η εργασία εναλλάσσεται με την ανεργία. Οι νέοι άνθρωποι, πολλοί απ’ αυτούς με πολλά προσόντα, βιώνουν την ανεργία, ζουν τις συνέπειές της που κάποτε είναι τραγικές, αναζητούν τους βαθύτερους λόγους ύπαρξης αυτών των προβλημάτων, προσδοκούν βελτίωση ή ριζική αλλαγή αυτής της κατάστασης.

  Το αφιέρωμα «Εργασία και Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια», που φιλοξενείται στην πόλη της Αμαλιάδας από 3-14 Δεκεμβρίου , φωτίζει από πολλές πλευρές τα παραπάνω ζητήματα. Κάνει ορατές τις αόρατες ζωές των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο που οδηγούνται στα άκρα, βαδίζοντας μόνοι σε δρόμους που κατακλύζονται από τουρίστες. Το αφιέρωμα, περιλαμβάνει δεκαπέντε ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (πέντε μεγάλου μήκους, και δέκα μικρού μήκους), από τις οποίες οι πέντε θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  Σχεδιασμός αφιερώματος: Δημήτρης Σπύρου, Αθανασία Σφακιανάκη

  Οι ταινίες του αφιερώματος / Tribute films

  • Ταζέκα, Jean-Philippe Gaud, Γαλλία-Μαρόκο, μυθοπλασία, 95’, 2018
  • Περιμένοντας τη Βαρκελώνη, Juho-Pekka Tanskanen, Φινλανδία, ντοκιμαντέρ, 85’, 2018
  • Εντός έδρας, Alisa Kovalenko, Ουκρανία-Γαλλία-Πολωνία, ντοκιμαντέρ, 86’, 2018
  • Αρμονία, Lidia Sheinin, Ρωσία, ντοκιμαντέρ, 62’, 2017
  • Η καρδιά του χασάπη, Marijn Frank, Ολλανδία , ντοκιμαντέρ, 15’, 2017
  • Μπλάνκα/ Blanka, Kohki Hasei, Ιταλία-Ιαπωνία-Φιλιππίνες, μυθοπλασία, 75’, 2015
  • Καγιάγιο-Tα υποζύγια, Mari Bakke Riise, Νορβηγία, ντοκιμαντέρ, 2016, 32΄
  • 37 μέρες / 37 days, Nikoleta Leousi, Ελλάδα, μυθοπλασία, 23’, 2018
  • Mίνι ντοκιμαντέρ της New Diaspora, Νίκος Σταμπουλόπουλος, Ελλάδα, ντοκιμαντέρ, 2013-2018, 46′

  OlympiaCreative IdeasPitching Lab

  Για ανάπτυξη ιδέας για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους «για παιδιά και νέους»

   

   

  Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 4 Δεκεμβρίου στον Πύργο το 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Σκηνοθέτες και σεναριογράφοι παρουσιάζουν τις ιδέες τους για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για παιδιά και νέους. Παράλληλα, εφτά επαγγελματίες κινηματογραφιστές, Έλληνες και ξένοι, τους εκπαιδεύουν στις ιδιαιτερότητες του «κινηματογράφου για παιδιά και νέους», επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη του σεναρίου.

   

  Με το  Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στοχεύει στην εκπαίδευση των κινηματογραφιστών –και κυρίως των νέων – ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταινιών που πραγματεύονται πτυχές της  παιδικής ή  νεανικής ηλικίας και απευθύνονται πρωτίστως σ’ αυτές τις ηλικίες, στην  σταθερή παροχή τεχνογνωσίας και στήριξη σε όλα τα στάδια δημιουργίας της ταινίας, από την ανάπτυξη μιας ιδέας, ως  την εμπορική και εναλλακτική διανομή της, στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για συνεργασίες με ΕΡΤ, ΕΚΚ, ΕΚΟΜΕ και άλλους φορείς,  για στήριξη της παραγωγής  και της διανομής ταινιών για παιδιά και νέους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, όχι μόνο την ιδέα που θα βραβευθεί αλλά και τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες ιδέες που θα παρουσιαστούν στο “Creative Ideas”.

   

  Βραβεία θα δοθούν  στις δύο καλύτερες ιδέες, από τις 12 που προκρίθηκαν. Βραβείο ΕΡΤ AE:  Χρηματοδότηση 3.000 ευρώ, για την ενθάρρυνση των περαιτέρω βημάτων για την πραγματοποίηση της ταινίας. Το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) και τον υποτιτλισμό της ταινίας.
  Η εταιρεία SteFilm προσφέρει δωρεάν Post production (Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering).
  Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: Χρηματοδότηση 3.000 ευρώ για την ενθάρρυνση των περαιτέρω βημάτων για την πραγματοποίηση της ταινίας. Το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) και τον υποτιτλισμό της ταινίας. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει δωρεάν Post production (Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering).

  Στο 1ο “Creative” Ideas” Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους υποβλήθηκαν 30 προτάσεις εμπρόθεσμα και μία εκπρόθεσμα. Οι εκπαιδευτές Δημήτρης Σπύρου, Αγάθη Δαρλάση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη και Λίνα Γιαννοπούλου αξιολόγησαν τις προτάσεις με κριτήρια την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας, την εγγύτητα της ιδέας στο ζητούμενο παιδικό κοινό, την ρεαλιστικότητα της πρότασης ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης, την σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας καθώς και το αν ο υποβάλλων την πρόταση είναι επαγγελματίας κινηματογραφιστής

  Η αξιολόγηση κατέληξε στην επιλογή 12 ιδεών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Pitching Lab και θα διεκδικήσουν τα δύο βραβεία.

  Οι δώδεκα επιλεγείσες προτάσεις είναι οι παρακάτω, σε αλφαβητική σειρά:

  • Αγγελόπουλος Γιώργος, “Καρό κοράκι”
  • Αθανασίου Έρικα, “Η καταραμένη βρύση”
  • Αναστασοπούλου Γιούλη, “Ψυχή στην Κούλουρη”
  • Βαρδαρινός Γρηγόρης, “Ο φανταστικός πατέρας μου”
  • Κατράκης Κώστας, “Το παρεάκι των Χριστουγέννων”
  • Κωστόπουλος Αλέξανδρος, “Br(e)aking Point”
  • Μουτσιάκας Δημήτρης, “Μπάικ”
  • Νταγιαντάς Νίκος, “Το στυλ της Ενυδρίδας”
  • Πουρσανίδης Νίκος, “Η μαγεμένη καρυδιά”
  • Ρασσιά Ελένη, “Παράσταση”
  • Φραγκούλης Κωνσταντίνος, “Labrador”
  • Χριστοφόρου Γιάννης, “Underground”

   

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

  Φέλιξ Βαγκιντερχόιζεν, Βέλγιο, Διανομέας Παιδικών Ταινιών, Παραγωγός Εκπαιδευτικών Κινηματογραφικών Προγραμμάτων, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

  Σανέτ Ναγιέ, Ολλανδία, Σύμβουλος, παραγωγός, πρώην διευθύντρια του Φεστιβάλ Cinekid του Άμστερνταμ, επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

  Αντρέι Ρόμαν Γιάζεβιτς, Πολωνία, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Πολωνών Σκηνοθετών

  Λίνα Γιαννοπούλου, Παραγωγός Ταινιών, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Olympia IFF.

  Αγάθη Δαρλάση, Σύμβουλος Storytelling, consultant, Σκηνοθέτιδα, Σεναριογράφος.

  Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σκηνοθέτιδα, Θεατρολόγος, Θεατροπαιδαγωγός

  Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Olympia IFF

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς στον υφ.Προστασίας του Πολίτη Α.Νικολακόπουλο (βίντεο)

Όπως αναφέρει το pronews.gr: Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες. …

Όταν ο Κόροιβος κατάφερνε να χάσει το άχαστο παιχνίδι και να υποβιβαστεί!

Ήταν 13 Μαΐου του 2018. Ο Κόροιβος, είχε σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή του στη Basket League για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. …

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Στα όρια της πτώχευσης χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με τα επισημά στοιχεία της ΑΑΔΕ, υπάρχει πλήρη αντίθεση με το αφήγημα της κυβέρνησης για ότι  έχει να κάνει …

Οι Αυτοδιοικητικοί της Ηλείας που ορίστηκαν στην Επιτροπές Πολιτικής της ΚΕΔΕ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα ο ορισμός μελών στις Επιτροπές Πολιτικής της ΚΕΔΕ. Ανάμεσα στα μέλη που ορίστηκαν υπάρχουν και αρκετοί αυτοδιοικητικοί …

Σοκ στην Ηλεία από το θάνατο του Νίκου Τσιμπίδη

Άφησε την τελευταία του πνοή  από ανακοπή καρδιάς ο Νίκος Τσιμπίδης! Την τελευταία πνοή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 51χρονου …

 • ΑΜΑΛΙΑΔΑ
 • Εναρκτήρια προβολή: Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος

Εναρκτήρια προβολή: Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος

Ταυτόχρονα σε επτά πόλεις της Πελοποννήσου και την Δυτικής Ελλάδας

Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν – μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φοράει στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Αυτό είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ο παππούς γνωρίζει την Αφρική όπως την παλάμη του χεριού του, κι έτσι ξεκινούν με το αεροπλάνο του, παίρνοντας και τον Όσβαλντ: έναν φοβερό ρινόκερο που έχει βαρεθεί να τον κάνουν ό,τι θέλουν οι μεγάλοι. Ο Όσβαλντ, όμως, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους φίλους μας. Στην ταινία παρακολουθούμε μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός.

Η εναρκτήρια προβολή του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 7 πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας αύριο Κυριακή 2/12/2018, στις 11 π.μ. Πρόκειται για τη νέα ταινία του αγαπημένου φίλου του Φεστιβάλ Γιαννίκ Χάστρουπ με τίτλο “Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος”. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

 • Πύργος: Θέατρο Απόλλων
 • Αμαλιάδα: Cine Cinema
 • Αγρίνιο: Δημοτικός Κινηματογράφος Άνεσις
 • Αίγιο: Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων
 • Καλαμάτα: Αμφιθέατρο Νικόλαος Πολίτης – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 • Κόρινθος: Πολυχώρος Πολιτισμού “Μαρία Δημητριάδη”
 • Μεσολόγγι: Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
 • Η εναρκτήρια εκδήλωση στην ΑμαλιάδαΤο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στον Δήμο Ήλιδας

   

  Έκθεση  “Η πόλη σε κίνηση” στον Πολυχώρο Πολιτισμού

   

  Εγκαινιάζεται  σήμερα  Κυριακή, παράλληλα με την εναρκτήρια εκδήλωση του 21ου  Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Αμαλιάδα, η έκθεση  “Η πόλη σε κίνηση” στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας . Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζοντας την δημιουργική αναζήτησή του με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ορίζοντας Γεγονότων», προχώρησε σε μια συνέργια με πρόθεση την προσφορά στον τόπο, αυτή τη φορά βλέποντας τον δημόσιο χώρο σαν μια άλλου τύπου κινηματογραφική αφήγηση. Μέσα από την εικαστική ματιά καλλιτεχνών της Ηλείας και όχι μόνο, απηύθυνε κάλεσμα δημιουργίας με στόχο να πλαισιώσουν και να εμψυχώσουν με δημόσια καλλιτεχνικά έργα την πόλη της Αμαλιάδας.

   

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στο Cine Cinema και ώρα 20:00, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα καλωσορίσει τους έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος θα αναφερθεί στην πορεία του θεσμού από το 1997 έως σήμερα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

   

  Επίσης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις ταινίες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των ταινιών ντοκιμαντέρ (Kids and Docs) του Φεστιβάλ Ολυμπίας και θα παρουσιαστούν η Διεθνής Κριτική Επιτροπή και η Κριτική Επιτροπή των Παιδιών.

  Αφιέρωμα: Εργασία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια

  Ταινίες που φωτίζουν τις επιπτώσεις της ανεργίας κυρίως στη νέα γενιά

  Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός του Φεστιβάλ Ολυμπίας φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Εργασία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».  Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

  Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

  Με την τεχνολογική επανάσταση, καταργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από τις νέες που δημιουργούνται. Η εργασία εναλλάσσεται με την ανεργία. Οι νέοι άνθρωποι, πολλοί απ’ αυτούς με πολλά προσόντα, βιώνουν την ανεργία, ζουν τις συνέπειές της που κάποτε είναι τραγικές, αναζητούν τους βαθύτερους λόγους ύπαρξης αυτών των προβλημάτων, προσδοκούν βελτίωση ή ριζική αλλαγή αυτής της κατάστασης.

  Το αφιέρωμα «Εργασία και Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια», που φιλοξενείται στην πόλη της Αμαλιάδας από 3-14 Δεκεμβρίου , φωτίζει από πολλές πλευρές τα παραπάνω ζητήματα. Κάνει ορατές τις αόρατες ζωές των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο που οδηγούνται στα άκρα, βαδίζοντας μόνοι σε δρόμους που κατακλύζονται από τουρίστες. Το αφιέρωμα, περιλαμβάνει δεκαπέντε ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (πέντε μεγάλου μήκους, και δέκα μικρού μήκους), από τις οποίες οι πέντε θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  Σχεδιασμός αφιερώματος: Δημήτρης Σπύρου, Αθανασία Σφακιανάκη

  Οι ταινίες του αφιερώματος / Tribute films

  • Ταζέκα, Jean-Philippe Gaud, Γαλλία-Μαρόκο, μυθοπλασία, 95’, 2018
  • Περιμένοντας τη Βαρκελώνη, Juho-Pekka Tanskanen, Φινλανδία, ντοκιμαντέρ, 85’, 2018
  • Εντός έδρας, Alisa Kovalenko, Ουκρανία-Γαλλία-Πολωνία, ντοκιμαντέρ, 86’, 2018
  • Αρμονία, Lidia Sheinin, Ρωσία, ντοκιμαντέρ, 62’, 2017
  • Η καρδιά του χασάπη, Marijn Frank, Ολλανδία , ντοκιμαντέρ, 15’, 2017
  • Μπλάνκα/ Blanka, Kohki Hasei, Ιταλία-Ιαπωνία-Φιλιππίνες, μυθοπλασία, 75’, 2015
  • Καγιάγιο-Tα υποζύγια, Mari Bakke Riise, Νορβηγία, ντοκιμαντέρ, 2016, 32΄
  • 37 μέρες / 37 days, Nikoleta Leousi, Ελλάδα, μυθοπλασία, 23’, 2018
  • Mίνι ντοκιμαντέρ της New Diaspora, Νίκος Σταμπουλόπουλος, Ελλάδα, ντοκιμαντέρ, 2013-2018, 46′

  OlympiaCreative IdeasPitching Lab

  Για ανάπτυξη ιδέας για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους «για παιδιά και νέους»

   

   

  Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 4 Δεκεμβρίου στον Πύργο το 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Σκηνοθέτες και σεναριογράφοι παρουσιάζουν τις ιδέες τους για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για παιδιά και νέους. Παράλληλα, εφτά επαγγελματίες κινηματογραφιστές, Έλληνες και ξένοι, τους εκπαιδεύουν στις ιδιαιτερότητες του «κινηματογράφου για παιδιά και νέους», επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη του σεναρίου.

   

  Με το  Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στοχεύει στην εκπαίδευση των κινηματογραφιστών –και κυρίως των νέων – ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταινιών που πραγματεύονται πτυχές της  παιδικής ή  νεανικής ηλικίας και απευθύνονται πρωτίστως σ’ αυτές τις ηλικίες, στην  σταθερή παροχή τεχνογνωσίας και στήριξη σε όλα τα στάδια δημιουργίας της ταινίας, από την ανάπτυξη μιας ιδέας, ως  την εμπορική και εναλλακτική διανομή της, στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για συνεργασίες με ΕΡΤ, ΕΚΚ, ΕΚΟΜΕ και άλλους φορείς,  για στήριξη της παραγωγής  και της διανομής ταινιών για παιδιά και νέους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, όχι μόνο την ιδέα που θα βραβευθεί αλλά και τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες ιδέες που θα παρουσιαστούν στο “Creative Ideas”.

   

  Βραβεία θα δοθούν  στις δύο καλύτερες ιδέες, από τις 12 που προκρίθηκαν. Βραβείο ΕΡΤ AE:  Χρηματοδότηση 3.000 ευρώ, για την ενθάρρυνση των περαιτέρω βημάτων για την πραγματοποίηση της ταινίας. Το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) και τον υποτιτλισμό της ταινίας.
  Η εταιρεία SteFilm προσφέρει δωρεάν Post production (Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering).
  Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: Χρηματοδότηση 3.000 ευρώ για την ενθάρρυνση των περαιτέρω βημάτων για την πραγματοποίηση της ταινίας. Το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) και τον υποτιτλισμό της ταινίας. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει δωρεάν Post production (Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering).

  Στο 1ο “Creative” Ideas” Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους υποβλήθηκαν 30 προτάσεις εμπρόθεσμα και μία εκπρόθεσμα. Οι εκπαιδευτές Δημήτρης Σπύρου, Αγάθη Δαρλάση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη και Λίνα Γιαννοπούλου αξιολόγησαν τις προτάσεις με κριτήρια την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας, την εγγύτητα της ιδέας στο ζητούμενο παιδικό κοινό, την ρεαλιστικότητα της πρότασης ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης, την σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας καθώς και το αν ο υποβάλλων την πρόταση είναι επαγγελματίας κινηματογραφιστής

  Η αξιολόγηση κατέληξε στην επιλογή 12 ιδεών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Pitching Lab και θα διεκδικήσουν τα δύο βραβεία.

  Οι δώδεκα επιλεγείσες προτάσεις είναι οι παρακάτω, σε αλφαβητική σειρά:

  • Αγγελόπουλος Γιώργος, “Καρό κοράκι”
  • Αθανασίου Έρικα, “Η καταραμένη βρύση”
  • Αναστασοπούλου Γιούλη, “Ψυχή στην Κούλουρη”
  • Βαρδαρινός Γρηγόρης, “Ο φανταστικός πατέρας μου”
  • Κατράκης Κώστας, “Το παρεάκι των Χριστουγέννων”
  • Κωστόπουλος Αλέξανδρος, “Br(e)aking Point”
  • Μουτσιάκας Δημήτρης, “Μπάικ”
  • Νταγιαντάς Νίκος, “Το στυλ της Ενυδρίδας”
  • Πουρσανίδης Νίκος, “Η μαγεμένη καρυδιά”
  • Ρασσιά Ελένη, “Παράσταση”
  • Φραγκούλης Κωνσταντίνος, “Labrador”
  • Χριστοφόρου Γιάννης, “Underground”

   

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

  Φέλιξ Βαγκιντερχόιζεν, Βέλγιο, Διανομέας Παιδικών Ταινιών, Παραγωγός Εκπαιδευτικών Κινηματογραφικών Προγραμμάτων, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

  Σανέτ Ναγιέ, Ολλανδία, Σύμβουλος, παραγωγός, πρώην διευθύντρια του Φεστιβάλ Cinekid του Άμστερνταμ, επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

  Αντρέι Ρόμαν Γιάζεβιτς, Πολωνία, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Πολωνών Σκηνοθετών

  Λίνα Γιαννοπούλου, Παραγωγός Ταινιών, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Olympia IFF.

  Αγάθη Δαρλάση, Σύμβουλος Storytelling, consultant, Σκηνοθέτιδα, Σεναριογράφος.

  Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σκηνοθέτιδα, Θεατρολόγος, Θεατροπαιδαγωγός

  Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Olympia IFF

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς στον υφ.Προστασίας του Πολίτη Α.Νικολακόπουλο (βίντεο)

Όπως αναφέρει το pronews.gr: Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες. …

Στα όρια της πτώχευσης χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με τα επισημά στοιχεία της ΑΑΔΕ, υπάρχει πλήρη αντίθεση με το αφήγημα της κυβέρνησης για ότι  έχει να κάνει …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων