Επίσκεψη Παυλόπουλου στην Ηλεία με μηνύματα προς την Τουρκία!

spot_img

Προτεινόμενα

«Τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς την Τουρκία, στις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της «Μάχης του Βαρθολομιού».

Και συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Τούτο έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» προσθέτοντας «Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποχρεώσεις της, ιδίως μάλιστα όταν παραβιάζει ωμά το Διεθνές Δίκαιο στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όταν δεν διστάζει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και υπό όρους κοινού εκβιασμού απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφρονώντας κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει εν προκειμένω».

«Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την βούληση και την δύναμη να υπερασπισθούμε την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα απέναντι σε αυτή την ιταμή συμπεριφορά της Τουρκίας, αφήνοντάς την να πληρώνει το βαρύ τίμημα της διεθνούς απαξίωσής της».

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι «η εμβληματική Επέτειος της Μάχης του Βαρθολομιού, μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου 1825, μας διδάσκει μεταξύ άλλων ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Έθνος μας και τον Λαό μας τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι, ενώ η διχόνοια μας στοίχισε τραγωδίες, ακόμη δε και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

«Γι’ αυτό και ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια θα τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε υπό όρους αρραγούς ενότητας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ιστορίας για το δικό μας Χρέος ως προς την υπεράσπιση της Πατρίδας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

 

Στα Λεχαινά

 

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πεδινή Ηλεία ξεκίνησε με σύντομη επίσκεψη στο δημαρχείο των Λεχαινών, ενώ στη συνέχεια, μετέβη με τα πόδια στην αίθουσα του «Σινέ Άστρον», όπου σε επίσημη τελετή ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αναφέρθηκε στον δήμο, στην ιστορία του και στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, ζητώντας στο τέλος από τον «νέο δημότη» του δήμου να σταθεί πλάι στα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου, με πρώτο και κύριο τον αυτοκινητόδρομο!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στην ιστορία του τόπου τονίζοντας ότι το σημαντικότερο, είναι τα διδάγματα που παίρνει κανείς όταν του γίνεται η ύψιστη τιμή του επίτιμου δημότη.

 

Στο Βαρθολομιό

 

Η επόμενη στάση της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου ήταν ο Ιερός Ναός της Παναγίας, στο Βαρθολομιό, όπου τελέστηκε η Δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου των 194 χρόνων από τη «Μάχη του Βαρθολομιού». Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα ενώ παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση και την παρέλαση στρατιωτικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας. Μαζί με την Φιλαρμονική του Βαρθολομιού τις εκδηλώσεις πλαισίωσε και η Φιλαρμονική του Πεζικού από την Τρίπολη.

 

Στη Γαστούνη

 

Το δημαρχείο Πηνειού επισκέφτηκε ο κ. Παυλόπουλος φτάνοντας στη Γαστούνη, για να καταθέσει στεφάνι λίγη ώρα αργότερα στο μνημείο του πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Σισίνη. «Ήταν ένα χρέος που είχα προς τον Γεώργιο Σισίνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της τελετής.

Ακολούθησε η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμου Δημότη Πηνειού σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, όπου στη συνέχεια παρουσιάστηκε εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γεώργιο Σισίνη.

Η περιοδεία του κ. Παυλόπουλου στην Ηλεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στον Βυζαντινό ναό της Παναγίας της Καθολικής!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα