• OIKONOMIA
  • Επιδοτηση ηλεκτρικων συσκευων: Πώς θα πάρετε ψυγείο ή air condition μέσω TaxisNet

Επιδοτηση ηλεκτρικων συσκευων: Πώς θα πάρετε ψυγείο ή air condition μέσω TaxisNet

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Η επιλογή θα είναι ελεύθερη, αλλά η συσκευή που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αντικατάστασης των παλιών ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση για καινούριες.

Οι κατηγορίες συσκευών που επιδοτούνται είναι: Ψυγεία, Καταψύκτες, Κλιματιστικά.

Η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης» εφόσον ξεπεράσουν τις 200.000 οι αιτήσεις, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές.

Συγκεκριμένα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, η παλιά συσκευή θα πρέπει και να λειτουργεί.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται κατάταξη των ενδιαφερομένων που θα κάνουν αίτηση.

Ο στόχος του υπουργείου είναι 200.000 νοικοκυριά, αν όμως γίνουν 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.

Ανίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήστουν μέχρι και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούργιες.

Προϋπόθεση;

Η προς απόσυρση συσκευή η οποια θα παραδίδεται να λειτουργεί. Το ποσό της επιδότησης για τα 200.000 νοικοκυριά που θα επωφεληθούν θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα μεταφραστεί σε έκπτωση 30% με 50%.

Αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 200.000 τότε θα μπουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η διαδικασία να ξεκινήσει πριν το Πάσχα.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές περιλαμβάνονται στην επιδότηση

Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά
Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται

Ηλεκτρικές κουζίνες
Πλυντήρια ρούχων
Πλυντήρια πιάτων

Πώς γίνεται η αίτηση;

Η αίτηση θα γίνεται στην πλατφόρμα που θα ανοίξει με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε συγκεκριμένα σημειώσει: «Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.»

Ποιοι είναι οι «άτυχοι» και ποιο το ποσοστό της επιδότησης

Άτυχοι όσοι ήδη έχουν συσκευές νέας τεχνολογίας καθώς δεν θα δικαιούνται το voucher για την επιδότηση.

Η επιδότηση θα είναι από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ενώ κριτήριο θα είναι το ετήσιο εισόδημα και προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

Κάθε νοικοκυριό, από τα συνολικά 200.000 του προγράμματος, θα μπορεί να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές. Για παράδειγμα, τρία κλματιστικά ή ένα ψυγείο και 2 κλιματιστικά.

Με τις νέες συσκευές η μείωση στο ρεύμα θα είναι από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο. Έτσι σε μερικά χρόνια θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση της αξίας των συσκευών.

To όφελος για την χώρα θα είναι από τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από 15 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 ενεργοβόρες συσκευές.

• Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχει το κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να επιτύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερης χρήσης, το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.

• Από την εξοικονόμηση αυτή, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 εύρω τον χρόνο.

• Η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής που θα επιτύχει η χώρα μας, με την εφαρμογή του προγράμματος, εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 209.000 MWh τον χρόνο.

• Η Ελλάδα θα επιτύχει σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 126.000 τόνους ανά έτος.

• Το όφελος της ελληνικής οικονομίας από τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, λόγω της εγκατάστασης νέων συσκευών, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 15 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τι ισχύει με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στην Κύπρο

Ένα τέτοιο πρόγραμμα τρέχει στην Κύπρο από τον Δεκέμβριο. Στην Κύπρο απευθύνεται σε ευάλωτα νοικοκυριά. Ως εκ τούτου, οι πολίτες που εμπίπτουν στην ομάδα των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και επιθυμούν να αντικαταστήσουν ηλεκτρικές συσκευές που προνοούνται από το Σχέδιο, με καινούργιες ψηλής ενεργειακής απόδοσης, μπορούν να προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης προέγκρισης.

Η επιδότηση φτάνει στα 600 ευρώ αναλόγως συσκευής.

Επιλέξιμες συσκευές είναι τα ψυγεία/ψυγειοκαταψύκτες, τα πλυντήρια ρούχων και τα κλιματιστικά.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αντικαταστήσουν έως πέντε συσκευές και, συγκεκριμένα, έως τρία κλιματιστικά, ένα πλυντήριο και ένα ψυγείο.

Αναμένεται ότι το Σχέδιο, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20/12/2022 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού, θα καλύψει περίπου 5.000 αιτήσεις και θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του λογαριασμού ρεύματος των νοικοκυριών που θα επωφεληθούν.

Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση συσκευών με σύγχρονες, υψηλής ενεργειακής κλάσης, συντείνουν σε εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να ξεπεράσει το 50%.

Το Σχέδιο εμπίπτει στη σειρά αντισταθμιστικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για αναχαίτιση της αύξησης της τιμής του ρεύματος, μεταξύ των οποίων η μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού στο 5% για έξι μήνες για τα ευάλωτα νοικοκυριά, η μείωση του ΦΠΑ στο 9% στο ρεύμα για τρεις μήνες για όλα τα υπόλοιπα νοικοκυριά και η μείωση κατά 10% στα τιμολόγια ηλεκτρισμού όλων των καταναλωτών για τις διμηνίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την Υπουργό Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου «και αυτό το μέτρο ενισχύει την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Η αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με νέες υψηλότερης ενεργειακής κλάσης», εξήγησε, «μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και τη χρήση ΑΠΕ, είναι σημαντικά εργαλεία τόσο για τη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού όσο και για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία».

Συνοπτικά, στους ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνονται:

Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, λήπτες δημοσίου βοηθήματος από Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, λήπτες επιδόματος βοηθήματος βαριάς αναπηρίας, λήπτες επιδόματος φροντίδας σε παραπληγικά άτομά και τετραπληγικά άτομά, λήπτες χορηγίας σε τυφλούς, συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα που λαμβάνουν επίδομα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους και δεν συνοικούν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας του, και πολύτεκνη ή πενταμελής οικογένεια που λαμβάνει επίδομα τέκνου για τρία εξαρτώμενα παιδιά και πάνω και έχει ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι €51.258.

Το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται κλιμακωτά κατά €5.126, για κάθε πρόσθετο παιδί πέραν των τεσσάρων.

 newsme.gr

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • OIKONOMIA
  • Επιδοτηση ηλεκτρικων συσκευων: Πώς θα πάρετε ψυγείο ή air condition μέσω TaxisNet

Επιδοτηση ηλεκτρικων συσκευων: Πώς θα πάρετε ψυγείο ή air condition μέσω TaxisNet

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Η επιλογή θα είναι ελεύθερη, αλλά η συσκευή που θα επιλέξετε θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αντικατάστασης των παλιών ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση για καινούριες.

Οι κατηγορίες συσκευών που επιδοτούνται είναι: Ψυγεία, Καταψύκτες, Κλιματιστικά.

Η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση.

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης» εφόσον ξεπεράσουν τις 200.000 οι αιτήσεις, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές.

Συγκεκριμένα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, η παλιά συσκευή θα πρέπει και να λειτουργεί.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται κατάταξη των ενδιαφερομένων που θα κάνουν αίτηση.

Ο στόχος του υπουργείου είναι 200.000 νοικοκυριά, αν όμως γίνουν 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.

Ανίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αντικαταστήστουν μέχρι και τρεις παλιές συσκευές τους με καινούργιες.

Προϋπόθεση;

Η προς απόσυρση συσκευή η οποια θα παραδίδεται να λειτουργεί. Το ποσό της επιδότησης για τα 200.000 νοικοκυριά που θα επωφεληθούν θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα μεταφραστεί σε έκπτωση 30% με 50%.

Αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 200.000 τότε θα μπουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η διαδικασία να ξεκινήσει πριν το Πάσχα.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές περιλαμβάνονται στην επιδότηση

Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά
Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται

Ηλεκτρικές κουζίνες
Πλυντήρια ρούχων
Πλυντήρια πιάτων

Πώς γίνεται η αίτηση;

Η αίτηση θα γίνεται στην πλατφόρμα που θα ανοίξει με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε συγκεκριμένα σημειώσει: «Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.»

Ποιοι είναι οι «άτυχοι» και ποιο το ποσοστό της επιδότησης

Άτυχοι όσοι ήδη έχουν συσκευές νέας τεχνολογίας καθώς δεν θα δικαιούνται το voucher για την επιδότηση.

Η επιδότηση θα είναι από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ενώ κριτήριο θα είναι το ετήσιο εισόδημα και προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

Κάθε νοικοκυριό, από τα συνολικά 200.000 του προγράμματος, θα μπορεί να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές. Για παράδειγμα, τρία κλματιστικά ή ένα ψυγείο και 2 κλιματιστικά.

Με τις νέες συσκευές η μείωση στο ρεύμα θα είναι από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο. Έτσι σε μερικά χρόνια θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση της αξίας των συσκευών.

To όφελος για την χώρα θα είναι από τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από 15 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 ενεργοβόρες συσκευές.

• Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχει το κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να επιτύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερης χρήσης, το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.

• Από την εξοικονόμηση αυτή, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 εύρω τον χρόνο.

• Η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής που θα επιτύχει η χώρα μας, με την εφαρμογή του προγράμματος, εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 209.000 MWh τον χρόνο.

• Η Ελλάδα θα επιτύχει σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 126.000 τόνους ανά έτος.

• Το όφελος της ελληνικής οικονομίας από τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, λόγω της εγκατάστασης νέων συσκευών, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 15 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τι ισχύει με την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στην Κύπρο

Ένα τέτοιο πρόγραμμα τρέχει στην Κύπρο από τον Δεκέμβριο. Στην Κύπρο απευθύνεται σε ευάλωτα νοικοκυριά. Ως εκ τούτου, οι πολίτες που εμπίπτουν στην ομάδα των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και επιθυμούν να αντικαταστήσουν ηλεκτρικές συσκευές που προνοούνται από το Σχέδιο, με καινούργιες ψηλής ενεργειακής απόδοσης, μπορούν να προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης προέγκρισης.

Η επιδότηση φτάνει στα 600 ευρώ αναλόγως συσκευής.

Επιλέξιμες συσκευές είναι τα ψυγεία/ψυγειοκαταψύκτες, τα πλυντήρια ρούχων και τα κλιματιστικά.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αντικαταστήσουν έως πέντε συσκευές και, συγκεκριμένα, έως τρία κλιματιστικά, ένα πλυντήριο και ένα ψυγείο.

Αναμένεται ότι το Σχέδιο, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20/12/2022 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού, θα καλύψει περίπου 5.000 αιτήσεις και θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του λογαριασμού ρεύματος των νοικοκυριών που θα επωφεληθούν.

Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση συσκευών με σύγχρονες, υψηλής ενεργειακής κλάσης, συντείνουν σε εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να ξεπεράσει το 50%.

Το Σχέδιο εμπίπτει στη σειρά αντισταθμιστικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για αναχαίτιση της αύξησης της τιμής του ρεύματος, μεταξύ των οποίων η μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού στο 5% για έξι μήνες για τα ευάλωτα νοικοκυριά, η μείωση του ΦΠΑ στο 9% στο ρεύμα για τρεις μήνες για όλα τα υπόλοιπα νοικοκυριά και η μείωση κατά 10% στα τιμολόγια ηλεκτρισμού όλων των καταναλωτών για τις διμηνίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την Υπουργό Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου «και αυτό το μέτρο ενισχύει την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Η αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με νέες υψηλότερης ενεργειακής κλάσης», εξήγησε, «μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και τη χρήση ΑΠΕ, είναι σημαντικά εργαλεία τόσο για τη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού όσο και για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία».

Συνοπτικά, στους ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνονται:

Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, λήπτες δημοσίου βοηθήματος από Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, λήπτες επιδόματος βοηθήματος βαριάς αναπηρίας, λήπτες επιδόματος φροντίδας σε παραπληγικά άτομά και τετραπληγικά άτομά, λήπτες χορηγίας σε τυφλούς, συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα που λαμβάνουν επίδομα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους και δεν συνοικούν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας του, και πολύτεκνη ή πενταμελής οικογένεια που λαμβάνει επίδομα τέκνου για τρία εξαρτώμενα παιδιά και πάνω και έχει ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι €51.258.

Το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται κλιμακωτά κατά €5.126, για κάθε πρόσθετο παιδί πέραν των τεσσάρων.

 newsme.gr

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων