• ΗΛΕΙΑ
  • Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον κ.Κωνσταντόπουλο για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον κ.Κωνσταντόπουλο για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος του Ιωάννου Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Τηλ. Επικοινωνίας: 6978-069091    Email: kwnstadopoulos@hotmail.com

 

Προς τον Πρωθυπουργό  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  Μέγαρο Μαξίμου

Θ Ε Μ Α :        Η κατάσταση Υγείας στο Ν. Ηλείας και το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με το παρόν υπόμνημά μου, επιθυμώ να σας καταστήσω ενήμερο για την κατάσταση στον τομέα Υγείας που επικρατεί στο Νομό Ηλείας και την εξαιρετική σοβαρότητα καθημερινής επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί με το θέμα λειτουργίας του Γ.Ν. Αμαλιάδος, αλλά και της ανεπαρκούς λειτουργίας του Γ.Ν. Πύργου.

Γνωρίζοντας την εξαιρετική ευαισθησία σας στον τομέα Υγείας, που αποτελεί και το ύψιστο αγαθό της ζωής, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο επί εικοσιπενταετίας και πλέον που έχω την τύχη να σας γνωρίζω και προσωπικά, θεωρώ δεδομένη την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στην απρόσκοπτη λειτουργία του Γ.Ν. Αμαλιάδας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Πύργου.

Σας γνωρίζω ότι από το 2004, η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδότησε με το ποσό των 4.500.000 Ευρώ περίπου την κατασκευή νέας πτέρυγας εκσυγχρονισμού το Γ.Ν. Αμαλιάδος, με αρμόδιο φορέα υλοποίησης του έργου το Δήμο Αμαλιάδας, νυν Δήμο Ήλιδας.

Έως και σήμερα, δυστυχώς, η νέα πτέρυγα δεν παραδόθηκε στους πολίτες προς χρήση, ενώ ουδέποτε το Υπουργείο Υγείας δεν προέβη σε έλεγχο για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Προσωπικά, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα Υγείας, αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας, το 2017 προέβην σε ενέργειες προς την Δικαιοσύνη, για διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Νομός Ηλείας έχει υποστεί, αρχικώς το 2007 και το 2008, δύο καταστροφικές καταστάσεις, με τον σεισμό και την πυρκαγιά, με τρομερές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ενώ ο κόσμος στήριξε και οικονομικά, με το γνωστό Ταμείο Μολυβιάτη και τη συγκέντρωση 225 εκατ. Ευρώ περίπου, πέραν και της οικονομικής στήριξης της Πολιτείας και της Ε.Ε., την «ανοικοδόμηση» του Νομού, δυστυχώς, είτε με ευθύνη της Πολιτείας, είτε ακόμη λόγω της αδράνειας, αλλά και λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας φορέων και πολιτικών προσώπων του Νομού Ηλείας, ο Νομός σήμερα βρίσκεται εγκαταλελειμμένος σε υποδομές, με κύριο πρόβλημα οδυνηρών συνεπειών για δεκάδες ανθρώπινες ζωές τον οδικό άξονα της Πατρών-Πύργου, τον πρωτογενή τομέα σε ρυθμούς ανάπτυξης αρνητικούς, τον τουρισμό με ναυαρχίδα την Αρχαία Ολυμπία ανύπαρκτο και την Αρχαία Ήλιδα άγνωστη, το Κατάκολο της κρουαζιέρας σε μαρασμό, κλπ.

Ο Νομός Ηλείας, με πληθυσμό 160.000 περίπου, είναι νομός κατά βάση αγροτικός, με ατυχήματα και έκτακτα θέματα υγείας, αλλά και τουριστικός, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται στο διπλάσιο και πλέον, λόγω κυρίως των απανταχού Ηλείων που επισκέπτονται τον τόπο και τους συγγενείς τους. Η απαίτηση ορθής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκο-μείου Πύργου και του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, διατηρώντας αρραγή τον δημόσιο χαρακτήρα τους και τα δύο Νοσοκομεία της Ηλείας, με επαρκή επάνδρωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, είναι το ύψιστο ζητούμενο που επί χρόνια και σήμερα συνεχίζει να διακυβεύεται.

Η πραγματική εικόνα που επικρατεί σήμερα, έχει ως εξής:

Α.-       Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας έως και σήμερα, από το 2007 που έπρεπε να έχει παραδοθεί στους πολίτες η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδος, αρέσκεται σε δηλώσεις και αντιδράσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ φέρει την πλήρη ευθύνη για τον έλεγχο και την παράδοση του έργου της νέας πτέρυγας και με το Υπουργείο Υγείας που χρηματοδότησε το έργο να μην έχει δείξει ουσιαστι-κό ενδιαφέρον για έλεγχο και παράδοση λειτουργίας της νέας πτέρυγας.

Β.-       Υπάρχει τα τελευταία χρόνια επικίνδυνη λειτουργία του Γ. Ν. Αμαλιά-δος, καθώς δεν υφίσταται επαρκής επάνδρωση από ιατρικό προσωπικό και ουδείς γνωρίζει ποιες ειδικότητες λειτουργούν και ποιες μέρες.

Γ.-        Το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στο Γ. Ν. Αμαλιάδος, όταν έχει έλλειψη το Γ. Ν. Πύργου, με εσωτερικές εντολές επανδρώνει το Γ. Ν. Πύργου και ξαφνικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδος βρίσκεται σε υπολειτουργία. Έχω βιώσει σε προσωπικό επίπεδο με τη μητέρα μου συμβάν, όπου δεν γνώριζα πού να μετακινηθώ και σε ποιο νοσοκομείο να μεταβώ. Στο Γενικό Νοσοκο-μείο Αμαλιάδος ή να μεταβώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου; Και τελικά, προσπαθώ να γίνω γιατρός για να κρίνω αν προλαβαίνω να μεταβώ απευθείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, στην Πάτρα, που απέχει 80 χλμ., προκειμένου να μη ρισκάρω χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Και αυτή την κατάσταση βιώνει κάθε πολίτης της Ηλείας καθημερινά, σε οποιοδήποτε συμβάν υγείας.

Η ύπαρξη και λειτουργία του Γ. Ν. Αμαλιάδος στηρίζεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και το ζήλο που επιδεικνύει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του. Ένα Νοσοκομείο αναγκαίο, αλλά εγκαταλελειμμένο να υπολειτουργεί. Το ίδιο και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γ. Ν. Πύργου, που με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό προσπαθεί καθημερινά να αντέξει τα εισερχόμενα συμβάντα. Απαιτείται ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε και σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω επαγγελματική αρμοδιό-τητα και γνώσεις ιατρικές. Επίσης, στέκομαι με σεβασμό και δεν παρεμβαίνω στο έργο και τις ενέργειες των Βουλευτών του Νομού μας και δεν έχω τέτοιο σκοπό. Πέραν τούτου όμως, ως πολίτης πρωτίστως, αλλά όπως γνωρίζετε και ως ενεργός πολίτης, όταν βλέπω, παρακολουθώ και ενημερώνομαι για δηλώσεις, φωτογραφίες, υποσχέσεις μακροχρόνιες, πολιτικού περιεχομένου, που δεν έχουν σχέση με την τελική πραγματικότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει την Υγεία της ανθρώπινης ύπαρξης, θα ήμουν αδιάφορος εάν δεν παρενέβαινα να σας ενημερώσω προσωπικά και επίσημα, να σας καλέσω και να παρακαλέσω θερμά, με την ιδιότητά σας ως Πρωθυπουργού της χώρας, αλλά και του ανθρώπου που γνωρίζω προσωπικά ότι έχει ευαισθησία στον τομέα Υγείας, να παρέμβετε δραστικά και αποφασιστικά, ώστε:

 

Α.-       Να τεθεί άμεσα σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Γ. Ν. Αμαλιάδος μετά από 16 χρόνια εμπαιγμού, προς χρήση στους πολίτες, καθώς ήδη και πάλι προ διμήνου περίπου, ο Περιφερειάρχης μας κ. Φαρμάκης παρενέβη χρηματοδοτώντας με το ποσό των 250.000 Ευρώ περίπου το Δήμο Ήλιδας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος και να τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Γ. Ν. Αμαλιάδας, αλλά έως και σήμερα υπάρχει και πάλι αδράνεια.

Β.-       Γνωρίζοντας ότι οι πολίτες της Ηλείας δεν ανήκουν σε εύπορη περιοχή της χώρας, να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η φημολογία και οι επιδιώξεις περί ΣΔΙΤ του Γ. Ν. Αμαλιάδος.

Το Γ. Ν. Αμαλιάδος διαθέτει σε λειτουργία τις εξής κλινικές: Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Καρδιολογική, Οδοντιατρική, Ακτινολογικό, Παιδιατρική. Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

Παθολογική Κλινική

Έχει τρεις γιατρούς, που η οργανική τους θέση είναι στην Αμαλιάδα. Όμως, οι δύο γυναίκες παθολόγοι εκ των τριών, έχουν μετακινηθεί στο Γ. Ν. Πύργου και στο Γ. Ν. Αμαλιάδος υπάρχει μόνο ένας παθολόγος. Απαιτούνται τουλάχι-στον τρεις παθολόγοι, αποκλειστικά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Χειρουργική

Υπηρετούν τρεις γιατροί στο Γ. Ν. Αμαλιάδος, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον πέντε.

Ορθοπεδική

Υπηρετούν τρεις γιατροί, όταν απαιτούνται το ελάχιστο πέντε.

Καρδιολογική

Υπηρετεί ως καρδιολόγος ο Δήμαρχος Ήλιδας. Δεν υπάρχει άλλος καρδιολόγος και απαιτούνται το ελάχιστο δύο, σε πλήρη υπηρεσία. Σήμερα υπάρχει η προσφορά ενός καρδιολόγου, που ήδη είναι συνταξιούχος όμως.

Οδοντιατρική

Υπηρετεί ένας γιατρός.

Ακτινολογικό

Υπηρετούν δυο ακτινολόγοι αλλά  απαιτούνται άλλοι δύο το ελάχιστο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, που ήδη λειτουργεί.

Παιδιατρική

Έχει μία παιδίατρο και απαιτούνται το ελάχιστο δύο ιατροί παιδίατροι.

ΩΡΛ

Δεν υπηρετεί κανένας που να καλύπτει οργανική θέση, ενώ απαιτούνται το ελάχιστο δύο.

Αναισθησιολόγοι

Υπηρετεί ένας, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον ακόμη δύο αναισθησιολόγοι.

Ο Οργανισμός είναι 100 κλινών, έχει 45 προβλεπόμενες θέσεις ιατρών και καλύπτονται 16 θέσεις. Επάνδρωση κάτω του 50%.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Προσωπικά θεωρώ ότι η Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό του Θεού στον άνθρω-πο και πιστεύω ότι ο κάθε πολίτης σε ένα οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος, δικαιούται να νιώθει ότι του παρέχονται επαρκώς οι Υπηρεσίες Υγείας.

Θεωρώ αδιανόητο το 2020 οι Υπηρεσίες Υγείας προς τον πολίτη να περνάνε μέσα από πολιτικές παρεμβάσεις ψηφοθηρίας και δημοσίων σχέσεων, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και αγωνία του πολίτη για ένα αγαθό που η Πολιτεία έχει υποχρέωση και απαιτείται να προσφέρει στον πολίτη απρόσκοπτα.

Πιστεύω και θεωρώ δεδομένο, γνωρίζοντας την προσωπικότητά σας, αλλά και την ευαισθησία σας στον τομέα Υγείας, ότι θα προβείτε σε κάθε ενέργεια, δίνοντας τέλος σε παλινωδίες και εμπαιγμούς του παρελθόντος στο Γ. Ν. Αμαλιάδος και σε Υπηρεσίες Υγείας δύο ταχυτήτων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον κ.Κωνσταντόπουλο για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον κ.Κωνσταντόπουλο για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος του Ιωάννου Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Τηλ. Επικοινωνίας: 6978-069091    Email: kwnstadopoulos@hotmail.com

 

Προς τον Πρωθυπουργό  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  Μέγαρο Μαξίμου

Θ Ε Μ Α :        Η κατάσταση Υγείας στο Ν. Ηλείας και το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με το παρόν υπόμνημά μου, επιθυμώ να σας καταστήσω ενήμερο για την κατάσταση στον τομέα Υγείας που επικρατεί στο Νομό Ηλείας και την εξαιρετική σοβαρότητα καθημερινής επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί με το θέμα λειτουργίας του Γ.Ν. Αμαλιάδος, αλλά και της ανεπαρκούς λειτουργίας του Γ.Ν. Πύργου.

Γνωρίζοντας την εξαιρετική ευαισθησία σας στον τομέα Υγείας, που αποτελεί και το ύψιστο αγαθό της ζωής, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο επί εικοσιπενταετίας και πλέον που έχω την τύχη να σας γνωρίζω και προσωπικά, θεωρώ δεδομένη την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στην απρόσκοπτη λειτουργία του Γ.Ν. Αμαλιάδας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Πύργου.

Σας γνωρίζω ότι από το 2004, η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδότησε με το ποσό των 4.500.000 Ευρώ περίπου την κατασκευή νέας πτέρυγας εκσυγχρονισμού το Γ.Ν. Αμαλιάδος, με αρμόδιο φορέα υλοποίησης του έργου το Δήμο Αμαλιάδας, νυν Δήμο Ήλιδας.

Έως και σήμερα, δυστυχώς, η νέα πτέρυγα δεν παραδόθηκε στους πολίτες προς χρήση, ενώ ουδέποτε το Υπουργείο Υγείας δεν προέβη σε έλεγχο για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Προσωπικά, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα Υγείας, αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας, το 2017 προέβην σε ενέργειες προς την Δικαιοσύνη, για διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Νομός Ηλείας έχει υποστεί, αρχικώς το 2007 και το 2008, δύο καταστροφικές καταστάσεις, με τον σεισμό και την πυρκαγιά, με τρομερές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ενώ ο κόσμος στήριξε και οικονομικά, με το γνωστό Ταμείο Μολυβιάτη και τη συγκέντρωση 225 εκατ. Ευρώ περίπου, πέραν και της οικονομικής στήριξης της Πολιτείας και της Ε.Ε., την «ανοικοδόμηση» του Νομού, δυστυχώς, είτε με ευθύνη της Πολιτείας, είτε ακόμη λόγω της αδράνειας, αλλά και λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας φορέων και πολιτικών προσώπων του Νομού Ηλείας, ο Νομός σήμερα βρίσκεται εγκαταλελειμμένος σε υποδομές, με κύριο πρόβλημα οδυνηρών συνεπειών για δεκάδες ανθρώπινες ζωές τον οδικό άξονα της Πατρών-Πύργου, τον πρωτογενή τομέα σε ρυθμούς ανάπτυξης αρνητικούς, τον τουρισμό με ναυαρχίδα την Αρχαία Ολυμπία ανύπαρκτο και την Αρχαία Ήλιδα άγνωστη, το Κατάκολο της κρουαζιέρας σε μαρασμό, κλπ.

Ο Νομός Ηλείας, με πληθυσμό 160.000 περίπου, είναι νομός κατά βάση αγροτικός, με ατυχήματα και έκτακτα θέματα υγείας, αλλά και τουριστικός, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνεται στο διπλάσιο και πλέον, λόγω κυρίως των απανταχού Ηλείων που επισκέπτονται τον τόπο και τους συγγενείς τους. Η απαίτηση ορθής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκο-μείου Πύργου και του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, διατηρώντας αρραγή τον δημόσιο χαρακτήρα τους και τα δύο Νοσοκομεία της Ηλείας, με επαρκή επάνδρωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, είναι το ύψιστο ζητούμενο που επί χρόνια και σήμερα συνεχίζει να διακυβεύεται.

Η πραγματική εικόνα που επικρατεί σήμερα, έχει ως εξής:

Α.-       Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή του Δήμου Ήλιδας έως και σήμερα, από το 2007 που έπρεπε να έχει παραδοθεί στους πολίτες η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδος, αρέσκεται σε δηλώσεις και αντιδράσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ φέρει την πλήρη ευθύνη για τον έλεγχο και την παράδοση του έργου της νέας πτέρυγας και με το Υπουργείο Υγείας που χρηματοδότησε το έργο να μην έχει δείξει ουσιαστι-κό ενδιαφέρον για έλεγχο και παράδοση λειτουργίας της νέας πτέρυγας.

Β.-       Υπάρχει τα τελευταία χρόνια επικίνδυνη λειτουργία του Γ. Ν. Αμαλιά-δος, καθώς δεν υφίσταται επαρκής επάνδρωση από ιατρικό προσωπικό και ουδείς γνωρίζει ποιες ειδικότητες λειτουργούν και ποιες μέρες.

Γ.-        Το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στο Γ. Ν. Αμαλιάδος, όταν έχει έλλειψη το Γ. Ν. Πύργου, με εσωτερικές εντολές επανδρώνει το Γ. Ν. Πύργου και ξαφνικά το Νοσοκομείο Αμαλιάδος βρίσκεται σε υπολειτουργία. Έχω βιώσει σε προσωπικό επίπεδο με τη μητέρα μου συμβάν, όπου δεν γνώριζα πού να μετακινηθώ και σε ποιο νοσοκομείο να μεταβώ. Στο Γενικό Νοσοκο-μείο Αμαλιάδος ή να μεταβώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου; Και τελικά, προσπαθώ να γίνω γιατρός για να κρίνω αν προλαβαίνω να μεταβώ απευθείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, στην Πάτρα, που απέχει 80 χλμ., προκειμένου να μη ρισκάρω χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Και αυτή την κατάσταση βιώνει κάθε πολίτης της Ηλείας καθημερινά, σε οποιοδήποτε συμβάν υγείας.

Η ύπαρξη και λειτουργία του Γ. Ν. Αμαλιάδος στηρίζεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και το ζήλο που επιδεικνύει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του. Ένα Νοσοκομείο αναγκαίο, αλλά εγκαταλελειμμένο να υπολειτουργεί. Το ίδιο και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γ. Ν. Πύργου, που με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό προσπαθεί καθημερινά να αντέξει τα εισερχόμενα συμβάντα. Απαιτείται ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε και σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχω επαγγελματική αρμοδιό-τητα και γνώσεις ιατρικές. Επίσης, στέκομαι με σεβασμό και δεν παρεμβαίνω στο έργο και τις ενέργειες των Βουλευτών του Νομού μας και δεν έχω τέτοιο σκοπό. Πέραν τούτου όμως, ως πολίτης πρωτίστως, αλλά όπως γνωρίζετε και ως ενεργός πολίτης, όταν βλέπω, παρακολουθώ και ενημερώνομαι για δηλώσεις, φωτογραφίες, υποσχέσεις μακροχρόνιες, πολιτικού περιεχομένου, που δεν έχουν σχέση με την τελική πραγματικότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει την Υγεία της ανθρώπινης ύπαρξης, θα ήμουν αδιάφορος εάν δεν παρενέβαινα να σας ενημερώσω προσωπικά και επίσημα, να σας καλέσω και να παρακαλέσω θερμά, με την ιδιότητά σας ως Πρωθυπουργού της χώρας, αλλά και του ανθρώπου που γνωρίζω προσωπικά ότι έχει ευαισθησία στον τομέα Υγείας, να παρέμβετε δραστικά και αποφασιστικά, ώστε:

 

Α.-       Να τεθεί άμεσα σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Γ. Ν. Αμαλιάδος μετά από 16 χρόνια εμπαιγμού, προς χρήση στους πολίτες, καθώς ήδη και πάλι προ διμήνου περίπου, ο Περιφερειάρχης μας κ. Φαρμάκης παρενέβη χρηματοδοτώντας με το ποσό των 250.000 Ευρώ περίπου το Δήμο Ήλιδας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος και να τεθεί σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Γ. Ν. Αμαλιάδας, αλλά έως και σήμερα υπάρχει και πάλι αδράνεια.

Β.-       Γνωρίζοντας ότι οι πολίτες της Ηλείας δεν ανήκουν σε εύπορη περιοχή της χώρας, να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η φημολογία και οι επιδιώξεις περί ΣΔΙΤ του Γ. Ν. Αμαλιάδος.

Το Γ. Ν. Αμαλιάδος διαθέτει σε λειτουργία τις εξής κλινικές: Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική, Καρδιολογική, Οδοντιατρική, Ακτινολογικό, Παιδιατρική. Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

Παθολογική Κλινική

Έχει τρεις γιατρούς, που η οργανική τους θέση είναι στην Αμαλιάδα. Όμως, οι δύο γυναίκες παθολόγοι εκ των τριών, έχουν μετακινηθεί στο Γ. Ν. Πύργου και στο Γ. Ν. Αμαλιάδος υπάρχει μόνο ένας παθολόγος. Απαιτούνται τουλάχι-στον τρεις παθολόγοι, αποκλειστικά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Χειρουργική

Υπηρετούν τρεις γιατροί στο Γ. Ν. Αμαλιάδος, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον πέντε.

Ορθοπεδική

Υπηρετούν τρεις γιατροί, όταν απαιτούνται το ελάχιστο πέντε.

Καρδιολογική

Υπηρετεί ως καρδιολόγος ο Δήμαρχος Ήλιδας. Δεν υπάρχει άλλος καρδιολόγος και απαιτούνται το ελάχιστο δύο, σε πλήρη υπηρεσία. Σήμερα υπάρχει η προσφορά ενός καρδιολόγου, που ήδη είναι συνταξιούχος όμως.

Οδοντιατρική

Υπηρετεί ένας γιατρός.

Ακτινολογικό

Υπηρετούν δυο ακτινολόγοι αλλά  απαιτούνται άλλοι δύο το ελάχιστο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, που ήδη λειτουργεί.

Παιδιατρική

Έχει μία παιδίατρο και απαιτούνται το ελάχιστο δύο ιατροί παιδίατροι.

ΩΡΛ

Δεν υπηρετεί κανένας που να καλύπτει οργανική θέση, ενώ απαιτούνται το ελάχιστο δύο.

Αναισθησιολόγοι

Υπηρετεί ένας, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον ακόμη δύο αναισθησιολόγοι.

Ο Οργανισμός είναι 100 κλινών, έχει 45 προβλεπόμενες θέσεις ιατρών και καλύπτονται 16 θέσεις. Επάνδρωση κάτω του 50%.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Προσωπικά θεωρώ ότι η Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό του Θεού στον άνθρω-πο και πιστεύω ότι ο κάθε πολίτης σε ένα οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος, δικαιούται να νιώθει ότι του παρέχονται επαρκώς οι Υπηρεσίες Υγείας.

Θεωρώ αδιανόητο το 2020 οι Υπηρεσίες Υγείας προς τον πολίτη να περνάνε μέσα από πολιτικές παρεμβάσεις ψηφοθηρίας και δημοσίων σχέσεων, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και αγωνία του πολίτη για ένα αγαθό που η Πολιτεία έχει υποχρέωση και απαιτείται να προσφέρει στον πολίτη απρόσκοπτα.

Πιστεύω και θεωρώ δεδομένο, γνωρίζοντας την προσωπικότητά σας, αλλά και την ευαισθησία σας στον τομέα Υγείας, ότι θα προβείτε σε κάθε ενέργεια, δίνοντας τέλος σε παλινωδίες και εμπαιγμούς του παρελθόντος στο Γ. Ν. Αμαλιάδος και σε Υπηρεσίες Υγείας δύο ταχυτήτων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων