Εργαστήρι Συναισθηματικής Νοημοσύνηςστο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

spot_img

Προτεινόμενα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε σε εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους το εργαστήριο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, που πραγματοποιήθηκε για 2η φορά, χθες 18 Μαρτίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου. Οι κ. Γαλιανίδη Άννα και Χρονοπούλου Κυριακή, σύμβουλοι του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ύστερα από συνεννόηση με την Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Πύργου, κ. Γκοτσοπούλου Γεωργία, επέλεξαν να παρουσιάσουν στους εκπαιδευόμενους του σχολείου εισήγηση με θέμα την «συναισθηματική νοημοσύνη» και την ανάγκη ενίσχυσης της στη ζωή μας.

Εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου επιλέγουν φωτογραφίες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Εργαστήρι Συναισθηματικής Νοημοσύνης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Η εισήγηση επικεντρώθηκε στην έννοια της «ενσυναίσθησης», που είναι ιδιαίτερα υψηλή στους συναισθηματικά νοήμονες ανθρώπους.  Ευχάριστη  αίσθηση προκάλεσε στους εκπαιδευόμενους η ενασχόληση με ένα ολιγόλεπτο τεστ, στο οποίο αποτυπώνονταν σε βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 100 ο βαθμός της συναισθηματικής νοημοσύνης τους.

Ο Διονύσης, εκπαιδευόμενος του Σ.Δ.Ε. Πύργου, παρουσιάζει την εργασία της ομάδας του, για τη φωτογραφία που είχαν επιλέξει.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι πάντοτε ένα σχολείο με «ανοιχτή αγκαλιά» στην ενημέρωση, στην επιμόρφωση, στη συνεργασία με κάθε φορέα παιδείας και πολιτισμού, με απώτερο σκοπό την πνευματική και ψυχική ενίσχυση των εκπαιδευόμενων. Αναμένονται, λοιπόν, κι άλλες δράσεις και ανάλογες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα