• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ: Από λάθη βρέθηκε ως αδελφοκτόνος για μήνες στη φυλακή – Οι αστοχίες και οι παραλείψεις στην υπόθεση Αναγνωστόπουλου

ΕΡΕΥΝΑ: Από λάθη βρέθηκε ως αδελφοκτόνος για μήνες στη φυλακή – Οι αστοχίες και οι παραλείψεις στην υπόθεση Αναγνωστόπουλου

Όπως αναφέρει το pelop.gr: Κατηγορήθηκε ως αδελφοκτόνος, για το «έγκλημα» με θύμα τον 69χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα Ηλείας  και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Ξεσπώντας σε λυγμούς άκουσε την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών ο 72χρονος που κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 69χρονου αδελφού του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι τους, στην Εφύρα Ηλείας, τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Νιώθω δικαίωση και λύτρωση γιατί ήμουν αθώος» δηλώνει αποκλειστικά στην «Πελοπόννησο», μέσω του συνηγόρου του ο ηλικιωμένος οικογενειάρχης.

«Στις 11/03/2024 μετά από μια μνημειώδη αγόρευση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κ. Ιωάννη Παΐσιου, όπου με λογικά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα αποδόμησε στο σύνολό του το κατηγορητήριο, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον εντολέα μου, καταλήγοντας ότι ο θάνατος του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αλλά σε αυτοτραυματισμό του, ένεκα των χρόνιων σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε» δήλωσε στην «Π», ο δικηγόρος Αμαλιάδας, Διονύσης Ζησιμόπουλος.

Για «εσφαλμένη προσέγγιση των πραγματικών περιστατικών προανακριτικά» κάνει λόγο ο κ. Ζησιμόπουλος, η οποία «οδήγησε αρχικά τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές να θεωρήσουν τον θάνατο του Χ. Αναγνωστόπουλου εγκληματική ενέργεια με συνέπεια την άδικη προσωρινή κράτηση του αδελφού του και εντολέα μου».

Ο φερόμενος ως αδελφοκτόνος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Αμαλιάδας, τον Ιούλιο 2023 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε για 7 μήνες, για ένα «έγκλημα» που ποτέ δεν διαπράχθηκε.

Ο 72χρονος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον αδελφό του και ενημέρωσε τις Αρχές. Παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις πως ο 69χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επί σειρά ετών – τουλάχιστον 30 έτη -είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, με πιστοποιητικά αναπηρίας από το ΚΕΠΑ και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, εντούτοις δεν ελήφθησαν υπόψη από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες όπως αποκαλύπτει ο κ. Ζησιμόπουλος, δεν αναζήτησαν ποτέ τον ιατρικό φάκελο του άνδρα, καθώς είχαν επικεντρώσει εξαρχής τις έρευνες αποκλειστικά στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας.

Οι δικηγόροι του Διονύσης Ζησιμόπουλος και Θεόδωρος Αντωνόπουλος υπέβαλαν στις εισαγγελικές Αρχές ιατρική γνωμοδότηση του χειρουργού ορθοπαιδικού Κωνσταντίνου Τραγουστή ότι θάνατος του 69χρονου ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού, με την οποία συνηγόρησε και ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Κωνσταντίνος Ανδρέου.

Η «αποκαλυπτική» πραγματογνωμοσύνη

 

Στην πολυσέλιδη ιατρική γνωμοδότηση που παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα η «Π», που συνέταξε ο διορισθείς τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 72χρονου, ο χειρουργός ορθοπαιδικός Πατρών, Κωνσταντίνος Τραγουστής, αναφέρεται μεταξύ άλλων «ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση αυτοτραυματισμού», επισημαίνοντας πως η «παντελής απουσία χαρακτηριστικών τραυμάτων αμύνης-πάλης, πόσω μάλλον όταν ο αποθανών παρουσίαζε τόσο χαοτική διαφορά όγκου και μάζας σώματος με τον υποτιθέμενο δράστη και η απουσία βλαβών στα υπόλοιπα μέρη του ανθρωπίνου σώματος, η αποκλειστική χαμηλή ενέργεια των χτυπημάτων, η απουσία έστω και μίας σοβαρής βλάβης, ούσες όλες απλές και επιφανειακές, αποκλείουν την ανθρωποκτονία. Επισημαίνεται δε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο αυτοτραυματισμός και αυτό γιατί ο 69χρονος «βρισκόταν σε φάση αποδιοργάνωσης, σύγχυσης, αποπροσανατολισμού, μάλλον ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό του, προσκρούοντας και σύροντας το κεφάλι του σε διάφορες επιφάνειες, (τοίχο, έπιπλα, κ.λπ.) καταφέροντας συνεχώς ίδιας έντασης και βαρύτητας τραύματα κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής». Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για σημεία αυτοτραυματισμού πολύ λιγότερο επώδυνα που επιλέγονται από ασθενή που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ.

«Η δικαιοσύνη αποκατέστησε την αδικία»

O Διονύσης Ζησιμόπουλος, δικηγόρος Αμαλιάδας, μιλώντας στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», δήλωσε:

«Η δικαιοσύνη αποκατέστησε μια αδικία στο πρόσωπο του εντολέα μου και του επέτρεψε μετά από σχεδόν 18 μήνες, να θρηνήσει τον πολυαγαπημένο αδερφό του που επί 23 συναπτά έτη είχε υπό την προστασία του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον συνάδελφό μου κ. Θεόδωρο Αντωνόπουλο, δικηγόρο Πύργου όπου απ’ την αρχή της υπόθεσης, με κοπιώδη εργασία, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε και να αναδείξουμε τα στοιχεία εκείνα που οδηγούσαν στον αποκλεισμό της εγκληματικής ενέργειας.

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον συνάδελφό μου κ.Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δικηγόρο Αθηνών για την άψογη συνεργασία που είχαμε συμβάλλοντας με τη σειρά του στην ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που οδήγησαν στην ομόφωνη αθώωση του εντολέα μου.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά έναν εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο τον κ. Κωνσταντίνο Τραγουστή, χειρουργό ορθοπαιδικό, τον οποίο όρισε τεχνικό σύμβουλο ο εντολέας μου από την αρχή της υποθέσεως, όπου με μια άρτια και επιστημονικά εμπεριστατωμένη ιατρική πραγματογνωμοσύνη απέκλεισε εξ αρχής την εγκληματική ενέργεια, συμβάλλοντας και βοηθώντας καταλυτικά με τις γνώσεις του τη Δικαιοσύνη να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση.

Ευχαριστώ και συγχαίρω επίσης τους έτερους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας κ. Σωκράτη Τσαντίρη και κ. Κωνσταντίνο Ανδρέου, ιατροδικαστές, οι οποίοι με τις ένορκες καταθέσεις τους κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία διαφώτισαν και βοήθησαν το δικαστήριο να αποδώσει δικαιοσύνη».

Η «συγγνώμη» προέδρου και εισαγγελέα

Αίσθηση προκάλεσε μετά την ανακοίνωση της ομόφωνης απαλλακτικής απόφασης για τον 72χρονο, η «συγγνώμη» του προέδρου του Δικαστηρίου Ευάγγελου Κωστακιώτη και του εισαγγελέα Ιωάννη Παΐσιου. Ο μεν πρώτος, απευθυνόμενος προς τον άνδρα, ανέφερε πως δεν έπρεπε να βρεθεί στη φυλακή και πως η υπόθεση δεν έπρεπε να φθάσει στο ακροατήριο, με τον εισαγγελέα να προσθέτει πως πλέον «λυτρώνεστε και μπορείτε πλέον να πάτε ήσυχος στο σπίτι σας να κλάψετε τον αδελφό σας, που για 18 μήνες δεν σας το είχαν επιτρέψει οι συνθήκες».

Η ψευδής κατάθεση ψυχιάτρου

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο ψυχίατρος που παρακολουθούσε τον 69χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, άγνωστο γιατί, ανέφερε πως τον είχε εξετάσει μια φορά κατά τον Σεπτέμβριο του 2022, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρός. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε ο ανακριτής Αμαλιάδος μετά την προφυλάκιση του 72χρονου αδελφού του, τα έγγραφα της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε το «θύμα» την τελευταία 25ετια τα συνέτασσε ο εν λόγω ιατρός! Ο άνθρωπος αυτός κλήθηκε για καταθέσει από τον ανακριτή, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ενώπιόν του, ενώ δεν εμφανίστηκε ούτε και κατά την πρόσφατη ακροαματική διαδικασία, με τον πρόεδρο της έδρας να διερωτάται «γιατί ένας ψυχίατρος να λέει τόσα ψέματα στην Αστυνομία;».

Η ασαφής ιατροδικαστική

Επί 10μηνο η Αστυνομία, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζησιμόπουλος, τελούσε εν αναμονή ολοκλήρωσης της ιατροδικαστικής έκθεσης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τον θάνατο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Η απάντηση ήρθε στις 19 Ιουνίου 2023, ωστόσο σε αυτή δεν υπήρχε σαφής «απάντηση» στο βασικό ερώτημα για το εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Στο περιεχόμενο της έκθεσης σύμφωνα με τον κ. Ζησιμόπουλο, γίνεται αναφορά στην ύπαρξη των τραυμάτων στο κεφάλι του 69χρονου και πως ο θάνατος του επήλθε συνεπεία όχι των τραυμάτων που χαρακτηρίζονται ως «επιπόλαια» και «σωματικές βλάβες», αλλά σε δεύτερο χρόνο λόγω αιμορραγίας. Ο ιατροδικαστής καλείται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιδας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για ανθρωποκτονία ή αυτοτραυματισμό και σε έγγραφη κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει πως «από το σύνολο των ευρημάτων και των ενδείξεων, ο θάνατος Αναγνωστόπουλου κατατείνει στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Η μοιραία νύχτα

Ο 72χρονος επί 23χρονια είχε υπό την αποκλειστική προστασία και φροντίδα τον 69χρονο αδελφό του. Ζούσαν μαζί και είχε αρνηθεί πολλάκις τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική παρά τις παραινέσεις του συγγενικού και φιλικού του περιβάλλοντος. Το βράδυ του τραγικού συμβάντος όπως προκύπτει από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό, βρισκόταν με φίλους σε κατάστημα εστίασης και πριν φύγει παρήγγειλε φαγητό για να πάει στον 69χρονο. Κατά την είσοδο στο σπίτι, αντίκρισε αιμόφυρτο τον αδελφό του και σε κατάσταση σοκ κάλεσε σε βοήθεια τον γιο του και τις Αρχές. «Τον τοποθέτησαν πως διέπραξε ανθρωποκτονία για διάστημα 3 λεπτών, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα και χωρίς να έχει βρεθεί ούτε μια κηλίδα αίματος στα ρούχα που φορούσε. Του κατέφερε τραύματα, αλλά δεν ‘’πιτσιλίστηκε’’, ενώ ακόμα και οι τοίχοι ήταν γεμάτοι αίματα» δηλώνει με δηκτικό τρόπο, ο κ. Ζησιμόπουλος.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δικαστικός χάρτης: Ψηφίστηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Όπως αναφέρει η ertnews.gr: Με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα να διαβεβαιώνει ότι έχει ληφθεί κάθε μέριμνα ώστε να μην δημιουργηθεί καμία …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Ο ΟΣΕ για την επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐα – Πύργος

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, ο ΟΣΕ αναφέρει σε σχέση με τη επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο τα …

  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΡΕΥΝΑ: Από λάθη βρέθηκε ως αδελφοκτόνος για μήνες στη φυλακή – Οι αστοχίες και οι παραλείψεις στην υπόθεση Αναγνωστόπουλου

ΕΡΕΥΝΑ: Από λάθη βρέθηκε ως αδελφοκτόνος για μήνες στη φυλακή – Οι αστοχίες και οι παραλείψεις στην υπόθεση Αναγνωστόπουλου

Όπως αναφέρει το pelop.gr: Κατηγορήθηκε ως αδελφοκτόνος, για το «έγκλημα» με θύμα τον 69χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα Ηλείας  και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Ξεσπώντας σε λυγμούς άκουσε την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών ο 72χρονος που κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του 69χρονου αδελφού του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι τους, στην Εφύρα Ηλείας, τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Νιώθω δικαίωση και λύτρωση γιατί ήμουν αθώος» δηλώνει αποκλειστικά στην «Πελοπόννησο», μέσω του συνηγόρου του ο ηλικιωμένος οικογενειάρχης.

«Στις 11/03/2024 μετά από μια μνημειώδη αγόρευση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κ. Ιωάννη Παΐσιου, όπου με λογικά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα αποδόμησε στο σύνολό του το κατηγορητήριο, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον εντολέα μου, καταλήγοντας ότι ο θάνατος του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, αλλά σε αυτοτραυματισμό του, ένεκα των χρόνιων σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε» δήλωσε στην «Π», ο δικηγόρος Αμαλιάδας, Διονύσης Ζησιμόπουλος.

Για «εσφαλμένη προσέγγιση των πραγματικών περιστατικών προανακριτικά» κάνει λόγο ο κ. Ζησιμόπουλος, η οποία «οδήγησε αρχικά τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές να θεωρήσουν τον θάνατο του Χ. Αναγνωστόπουλου εγκληματική ενέργεια με συνέπεια την άδικη προσωρινή κράτηση του αδελφού του και εντολέα μου».

Ο φερόμενος ως αδελφοκτόνος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Αμαλιάδας, τον Ιούλιο 2023 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε για 7 μήνες, για ένα «έγκλημα» που ποτέ δεν διαπράχθηκε.

Ο 72χρονος ήταν εκείνος που βρήκε νεκρό τον αδελφό του και ενημέρωσε τις Αρχές. Παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις πως ο 69χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επί σειρά ετών – τουλάχιστον 30 έτη -είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, με πιστοποιητικά αναπηρίας από το ΚΕΠΑ και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, εντούτοις δεν ελήφθησαν υπόψη από τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες όπως αποκαλύπτει ο κ. Ζησιμόπουλος, δεν αναζήτησαν ποτέ τον ιατρικό φάκελο του άνδρα, καθώς είχαν επικεντρώσει εξαρχής τις έρευνες αποκλειστικά στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας.

Οι δικηγόροι του Διονύσης Ζησιμόπουλος και Θεόδωρος Αντωνόπουλος υπέβαλαν στις εισαγγελικές Αρχές ιατρική γνωμοδότηση του χειρουργού ορθοπαιδικού Κωνσταντίνου Τραγουστή ότι θάνατος του 69χρονου ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού, με την οποία συνηγόρησε και ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Νίκαιας, Κωνσταντίνος Ανδρέου.

Η «αποκαλυπτική» πραγματογνωμοσύνη

 

Στην πολυσέλιδη ιατρική γνωμοδότηση που παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα η «Π», που συνέταξε ο διορισθείς τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 72χρονου, ο χειρουργός ορθοπαιδικός Πατρών, Κωνσταντίνος Τραγουστής, αναφέρεται μεταξύ άλλων «ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση αυτοτραυματισμού», επισημαίνοντας πως η «παντελής απουσία χαρακτηριστικών τραυμάτων αμύνης-πάλης, πόσω μάλλον όταν ο αποθανών παρουσίαζε τόσο χαοτική διαφορά όγκου και μάζας σώματος με τον υποτιθέμενο δράστη και η απουσία βλαβών στα υπόλοιπα μέρη του ανθρωπίνου σώματος, η αποκλειστική χαμηλή ενέργεια των χτυπημάτων, η απουσία έστω και μίας σοβαρής βλάβης, ούσες όλες απλές και επιφανειακές, αποκλείουν την ανθρωποκτονία. Επισημαίνεται δε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο αυτοτραυματισμός και αυτό γιατί ο 69χρονος «βρισκόταν σε φάση αποδιοργάνωσης, σύγχυσης, αποπροσανατολισμού, μάλλον ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό του, προσκρούοντας και σύροντας το κεφάλι του σε διάφορες επιφάνειες, (τοίχο, έπιπλα, κ.λπ.) καταφέροντας συνεχώς ίδιας έντασης και βαρύτητας τραύματα κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής». Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για σημεία αυτοτραυματισμού πολύ λιγότερο επώδυνα που επιλέγονται από ασθενή που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ.

«Η δικαιοσύνη αποκατέστησε την αδικία»

O Διονύσης Ζησιμόπουλος, δικηγόρος Αμαλιάδας, μιλώντας στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», δήλωσε:

«Η δικαιοσύνη αποκατέστησε μια αδικία στο πρόσωπο του εντολέα μου και του επέτρεψε μετά από σχεδόν 18 μήνες, να θρηνήσει τον πολυαγαπημένο αδερφό του που επί 23 συναπτά έτη είχε υπό την προστασία του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον συνάδελφό μου κ. Θεόδωρο Αντωνόπουλο, δικηγόρο Πύργου όπου απ’ την αρχή της υπόθεσης, με κοπιώδη εργασία, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε και να αναδείξουμε τα στοιχεία εκείνα που οδηγούσαν στον αποκλεισμό της εγκληματικής ενέργειας.

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον συνάδελφό μου κ.Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δικηγόρο Αθηνών για την άψογη συνεργασία που είχαμε συμβάλλοντας με τη σειρά του στην ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που οδήγησαν στην ομόφωνη αθώωση του εντολέα μου.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά έναν εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο τον κ. Κωνσταντίνο Τραγουστή, χειρουργό ορθοπαιδικό, τον οποίο όρισε τεχνικό σύμβουλο ο εντολέας μου από την αρχή της υποθέσεως, όπου με μια άρτια και επιστημονικά εμπεριστατωμένη ιατρική πραγματογνωμοσύνη απέκλεισε εξ αρχής την εγκληματική ενέργεια, συμβάλλοντας και βοηθώντας καταλυτικά με τις γνώσεις του τη Δικαιοσύνη να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση.

Ευχαριστώ και συγχαίρω επίσης τους έτερους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας κ. Σωκράτη Τσαντίρη και κ. Κωνσταντίνο Ανδρέου, ιατροδικαστές, οι οποίοι με τις ένορκες καταθέσεις τους κατά την επ’ ακροατηρίω διαδικασία διαφώτισαν και βοήθησαν το δικαστήριο να αποδώσει δικαιοσύνη».

Η «συγγνώμη» προέδρου και εισαγγελέα

Αίσθηση προκάλεσε μετά την ανακοίνωση της ομόφωνης απαλλακτικής απόφασης για τον 72χρονο, η «συγγνώμη» του προέδρου του Δικαστηρίου Ευάγγελου Κωστακιώτη και του εισαγγελέα Ιωάννη Παΐσιου. Ο μεν πρώτος, απευθυνόμενος προς τον άνδρα, ανέφερε πως δεν έπρεπε να βρεθεί στη φυλακή και πως η υπόθεση δεν έπρεπε να φθάσει στο ακροατήριο, με τον εισαγγελέα να προσθέτει πως πλέον «λυτρώνεστε και μπορείτε πλέον να πάτε ήσυχος στο σπίτι σας να κλάψετε τον αδελφό σας, που για 18 μήνες δεν σας το είχαν επιτρέψει οι συνθήκες».

Η ψευδής κατάθεση ψυχιάτρου

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο ψυχίατρος που παρακολουθούσε τον 69χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, άγνωστο γιατί, ανέφερε πως τον είχε εξετάσει μια φορά κατά τον Σεπτέμβριο του 2022, λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρός. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε ο ανακριτής Αμαλιάδος μετά την προφυλάκιση του 72χρονου αδελφού του, τα έγγραφα της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε το «θύμα» την τελευταία 25ετια τα συνέτασσε ο εν λόγω ιατρός! Ο άνθρωπος αυτός κλήθηκε για καταθέσει από τον ανακριτή, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ενώπιόν του, ενώ δεν εμφανίστηκε ούτε και κατά την πρόσφατη ακροαματική διαδικασία, με τον πρόεδρο της έδρας να διερωτάται «γιατί ένας ψυχίατρος να λέει τόσα ψέματα στην Αστυνομία;».

Η ασαφής ιατροδικαστική

Επί 10μηνο η Αστυνομία, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζησιμόπουλος, τελούσε εν αναμονή ολοκλήρωσης της ιατροδικαστικής έκθεσης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τον θάνατο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Η απάντηση ήρθε στις 19 Ιουνίου 2023, ωστόσο σε αυτή δεν υπήρχε σαφής «απάντηση» στο βασικό ερώτημα για το εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Στο περιεχόμενο της έκθεσης σύμφωνα με τον κ. Ζησιμόπουλο, γίνεται αναφορά στην ύπαρξη των τραυμάτων στο κεφάλι του 69χρονου και πως ο θάνατος του επήλθε συνεπεία όχι των τραυμάτων που χαρακτηρίζονται ως «επιπόλαια» και «σωματικές βλάβες», αλλά σε δεύτερο χρόνο λόγω αιμορραγίας. Ο ιατροδικαστής καλείται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιδας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για ανθρωποκτονία ή αυτοτραυματισμό και σε έγγραφη κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει πως «από το σύνολο των ευρημάτων και των ενδείξεων, ο θάνατος Αναγνωστόπουλου κατατείνει στην εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Η μοιραία νύχτα

Ο 72χρονος επί 23χρονια είχε υπό την αποκλειστική προστασία και φροντίδα τον 69χρονο αδελφό του. Ζούσαν μαζί και είχε αρνηθεί πολλάκις τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική παρά τις παραινέσεις του συγγενικού και φιλικού του περιβάλλοντος. Το βράδυ του τραγικού συμβάντος όπως προκύπτει από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό, βρισκόταν με φίλους σε κατάστημα εστίασης και πριν φύγει παρήγγειλε φαγητό για να πάει στον 69χρονο. Κατά την είσοδο στο σπίτι, αντίκρισε αιμόφυρτο τον αδελφό του και σε κατάσταση σοκ κάλεσε σε βοήθεια τον γιο του και τις Αρχές. «Τον τοποθέτησαν πως διέπραξε ανθρωποκτονία για διάστημα 3 λεπτών, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα και χωρίς να έχει βρεθεί ούτε μια κηλίδα αίματος στα ρούχα που φορούσε. Του κατέφερε τραύματα, αλλά δεν ‘’πιτσιλίστηκε’’, ενώ ακόμα και οι τοίχοι ήταν γεμάτοι αίματα» δηλώνει με δηκτικό τρόπο, ο κ. Ζησιμόπουλος.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Δικαστικός χάρτης: Ψηφίστηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Όπως αναφέρει η ertnews.gr: Με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα να διαβεβαιώνει ότι έχει ληφθεί κάθε μέριμνα ώστε να μην δημιουργηθεί καμία …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων