• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Ευρεία σύσκεψη με Απόστολο Κατσιφάρα για το Νοσοκομείο!

Ευρεία σύσκεψη με Απόστολο Κατσιφάρα για το Νοσοκομείο!

Την έμπρακτη στήριξή του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των φορέων στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση. Ο κ. Κατσιφάρας άκουσε προσεκτικά όσα τους μετέφεραν οι εμπλεκόμενοι φορείς ενώ μεταξύ άλλων, πρότεινε, εντός του δεκαημέρου, να ζητηθεί και να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ, κλιμακώνοντας, από εκεί και πέρα, σταδιακά τις διεκδικήσεις της Αμαλιάδας.

«Ως Περιφερειάρχης, έχω υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα συνέδρια, σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια ότι η Νοσοκομειακή περίθαλψη θα μπορούσε να έχει περάσει όπως προβλεπόταν στο νόμο του Καλλικράτη στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και όπως είναι σε όλες τις Περιφέρειες της Ευρώπης. Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε παρά ότι προβλεπόταν με το Νόμο του Καλλικράτη το 2010. Δεν τόλμησε ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα. Ξέρω ότι μπορούν να μην συμφωνούν πολλοί σε αυτή την πολιτική θέση, για μένα προσωπικά είναι μια θέση θα έλεγα πολιτικής ευθύνης και μια θέση που σε οδηγεί στο αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η Περιφέρεια δεν ήταν απών ήταν έμπρακτα παρών. Για να πάρει το Νοσοκομείο τη θέση που του αξίζει, εκτιμώ ότι θέλουμε ένα σύστημα λειτουργικά βιώσιμο το οποίο πρέπει να απαντά σε τρία πράγματα.  Ισότιμη κατανομή εφημεριών μεταξύ των δύο Νοσοκομείων. Διεκδίκηση στελέχωση κλινικών και επιστροφή πολλών ειδικοτήτων που έχουν πάρει αποσπάσεις».

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα, ζήτησε από τον κ. Κατσιφάρα τη συνδρομή του σε δύο θέματα, στην προώθηση των διαδικασιών για μια θέση αναισθησιολόγου και μια καρδιολόγου που αν και προκηρύχθηκαν η διαδικασία έχει βαλτώσει.

Κλείνοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε: «Το αίτημά μας είναι να λειτουργήσει ανεξάρτητα το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να αποσυνδεθεί από τη Διοίκηση του Πύργου. Γιατί δεν βγαίνουν  να πουν ευθαρσώς να το κλείσουν για να πάρουν την πολιτική ευθύνη; Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν είναι της Αμαλιάδας, είναι της βόρειας Ηλείας. Είναι το Νοσοκομείο που κράτησε όρθια την υγεία επί έξι μήνες όταν πλημμύρισε το Νοσοκομείο Πύργου».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης είπε: «Προφανώς κάποιοι δεν σας ενημερώνουν σωστά γιατί αν σαν ενημέρωναν, θα είχατε έρθει νωρίτερα. Το νοσοκομείο αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι ένα κτήριο το οποίο έχει κάποιες ανοιχτές πόρτες και κάποιους γιατρούς οι οποίοι περιφέρονται μέσα χωρίς να νοσηλεύουν ασθενείς. Αυτά γίνονται διότι ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας θέλει με κάθε τρόπο να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η ιστορία αυτή είναι 4 χρόνια. Συνωμοτεί με διαφόρους που θέλουν το πλαφόν, αλλά όχι να κάνουν την εφημερία στην Αμαλιάδα. Δεν θεωρούμε αξιόπιστο συνομιλητή μας τον κ. Διαμαντόπουλο. Αλλά ο κ. Διαμαντόπουλος δεν είναι αυτοφυής, κάποιοι τον στηρίζουν. Αυτοί που τον στηρίζουν έχουν δύο επιλογές, η να τον αποπέμψουν, ή να του δώσουν το δικαίωμα να παραιτηθεί, διαφορετικά εμείς, μια τρίτη επιλογή,  θα στραφούμε ως φορείς εναντίον αυτών που τον στηρίζουν, τους 3 βουλευτές, την 6η ΥΠΕ, αυτούς που τον υποστηρίζουν να κάνει τον Διοικητή για να κλείσει το Νοσοκομείο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, να παίρνει τους γιατρούς, να μην τους αφήνει να κάνει εφημερία, δεν είναι απλά πράγματα. Είναι προσβλητικός και προκλητικός γιατί δεν είναι διορισμένος, αλλά τοποθετημένος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου κ. Νίκος Σδούγας είπε: «Όλα αυτά τα περιγράψαμε και στον Υπουργό ο οποίος έδειξε να κατανοεί τα πράγματα και απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και στη Διοίκηση της6ης ΥΠΕ έδωσε σαφής οδηγίες και όλοι πιστέψαμε ότι τα προβλήματα θα δρομολογηθούν. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο όρθιο αλλά η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων είναι τουλάχιστον ανέντιμη».

«Δεν χρειάζεται η Αμαλιάδα να είναι ο πάγκος του Πύργου, θέλουμε και τα δύο νοσοκομεία δεν φτάνει το ένα» είπε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλους, και συνέχισε: «Θέλουμε ένα σύστημα βιώσιμο. Όπου πήγαμε μας είπαν ότι είχαμε δίκιο. Αλλά μέχρι να γυρίσουμε πίσω, ότι είχε αποφασιστεί είχε ήδη αλλάξει. Θέλουμε ότι γράφεται να υλοποιείται».

Παράλληλα,  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είπε: «Μας κοροϊδεύουν κάποιοι. Μας κοροϊδεύει ο υπουργός; Λέει άλλα στον Διοικητή άλλα σε εμάς; Μπορεί. Μας κοροϊδεύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου; Κάποιοι μας κοροϊδεύουν και θύματα είμαστε εμείς διότι αν πάθουμε κάτι, δεν ξέρουμε που θα πάμε» ενώ σε άλλο σημείο είπε:  «Δείτε το facebook του Διοικητή, πουλάκια κελαηδάνε και προβατάκια στα Λιβάδια. Υπάρχει σύστημα που συντηρεί την παθογένεια. Υποθάλπουν ένα Διοικητή που αυτοσχεδιάζει».

Ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Κωνσταντίνος Καραΐνδρος είπε: «Η άποψη που εκφράζεται είναι ένα Νοσοκομείο στο νομό. Εμείς τα 100 κρεβάτια του νοσοκομείου μας τα θεωρούμε απαραίτητα. Χωρίς τα κρεβάτια τα δικά μας φαίνονται τα αποτελέσματα. Δεν φτάνουν του Πύργου. Είμαστε αντίθετοι με τη διασύνδεση αλλά όχι με τη συνεργασία. Αυτό που βλέπουμε όμως σήμερα, είναι ότι η συνεργασία είναι μονόπλευρη. Τα Νοσοκομεία δεν είναι μπακάλικα και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Μισέλ Αμπού – Χάντμπα είπε: «Επειδή ζούμε εδώ, αν συμβεί κάτι σε εμάς θα πρέπει να πάμε σε αυτό το Νοσοκομείο, το αστείο και το παραμύθι θα πρέπει να σταματήσει. Γιατί και από νομική άποψη τίθεται θέμα δημόσιας υγείας. Οι πράξεις ή οι παραλείψεις αυτών που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της βόρειας Ηλείας.

Έχω ζητήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου και της Αμαλιάδας, για να ξέρουμε και εμείς πως θα κινηθούμε. Γιατί η αυταρχική άποψη των πολιτών κατηγορίας Α και Β μας προσβάλει».

Να βρει τον ρόλο του το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στον κοινό σχεδιασμό της ενιαίας Διοίκησης πρότεινε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων, που θα αναλάβει χρέη και στην Αμαλιάδα, κ. Ιωάννης Χουζούρης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λύσεις υπάρχουν. Δεν υπάρχει σχέδιο κλεισίματος Νοσοκομείων. Υπάρχουν κακοί χειρισμοί το είπαμε και τη Δευτέρα. Είμαι μέρος του προβλήματος γιατί είμαι μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ηλείας. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως υπάρχουν λύσεις.

Το κλειδί βρίσκεται στους εργαζόμενους της Αμαλιάδας και του Πύργου και στον Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου να φτιάξουν ένα βιώσιμο σύστημα για να ξεκινήσει να κάνει εισαγωγές η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να πιέσουμε για εισαγωγές. Μεσοπρόθεσμα πρέπει να πιέσουμε το Υπουργείο για μόνιμες προσλήψεις. Μακροπρόθεσμα, δεν υπάρχει εκφρασμένο, κοινό πλαίσιο της ενιαίας Διοίκησης για τα 3 Νοσοκομεία. Η Αμαλιάδα πρέπει να βρει έναν ρόλο τα επόμενα 10 χρόνια. Η Κρέστενα βρήκε. Αν γίνει και η νέα πτέρυγα, κανείς δεν θα βρεθεί να θέλει να κλείσει την Αμαλιάδα».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

Ροή ειδήσεων
Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Popular posts:

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Ευρεία σύσκεψη με Απόστολο Κατσιφάρα για το Νοσοκομείο!

Ευρεία σύσκεψη με Απόστολο Κατσιφάρα για το Νοσοκομείο!

Την έμπρακτη στήριξή του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των φορέων στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση. Ο κ. Κατσιφάρας άκουσε προσεκτικά όσα τους μετέφεραν οι εμπλεκόμενοι φορείς ενώ μεταξύ άλλων, πρότεινε, εντός του δεκαημέρου, να ζητηθεί και να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ, κλιμακώνοντας, από εκεί και πέρα, σταδιακά τις διεκδικήσεις της Αμαλιάδας.

«Ως Περιφερειάρχης, έχω υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα συνέδρια, σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια ότι η Νοσοκομειακή περίθαλψη θα μπορούσε να έχει περάσει όπως προβλεπόταν στο νόμο του Καλλικράτη στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και όπως είναι σε όλες τις Περιφέρειες της Ευρώπης. Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε παρά ότι προβλεπόταν με το Νόμο του Καλλικράτη το 2010. Δεν τόλμησε ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα. Ξέρω ότι μπορούν να μην συμφωνούν πολλοί σε αυτή την πολιτική θέση, για μένα προσωπικά είναι μια θέση θα έλεγα πολιτικής ευθύνης και μια θέση που σε οδηγεί στο αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η Περιφέρεια δεν ήταν απών ήταν έμπρακτα παρών. Για να πάρει το Νοσοκομείο τη θέση που του αξίζει, εκτιμώ ότι θέλουμε ένα σύστημα λειτουργικά βιώσιμο το οποίο πρέπει να απαντά σε τρία πράγματα.  Ισότιμη κατανομή εφημεριών μεταξύ των δύο Νοσοκομείων. Διεκδίκηση στελέχωση κλινικών και επιστροφή πολλών ειδικοτήτων που έχουν πάρει αποσπάσεις».

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα, ζήτησε από τον κ. Κατσιφάρα τη συνδρομή του σε δύο θέματα, στην προώθηση των διαδικασιών για μια θέση αναισθησιολόγου και μια καρδιολόγου που αν και προκηρύχθηκαν η διαδικασία έχει βαλτώσει.

Κλείνοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε: «Το αίτημά μας είναι να λειτουργήσει ανεξάρτητα το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να αποσυνδεθεί από τη Διοίκηση του Πύργου. Γιατί δεν βγαίνουν  να πουν ευθαρσώς να το κλείσουν για να πάρουν την πολιτική ευθύνη; Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν είναι της Αμαλιάδας, είναι της βόρειας Ηλείας. Είναι το Νοσοκομείο που κράτησε όρθια την υγεία επί έξι μήνες όταν πλημμύρισε το Νοσοκομείο Πύργου».

Ακολούθως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης είπε: «Προφανώς κάποιοι δεν σας ενημερώνουν σωστά γιατί αν σαν ενημέρωναν, θα είχατε έρθει νωρίτερα. Το νοσοκομείο αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι ένα κτήριο το οποίο έχει κάποιες ανοιχτές πόρτες και κάποιους γιατρούς οι οποίοι περιφέρονται μέσα χωρίς να νοσηλεύουν ασθενείς. Αυτά γίνονται διότι ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας θέλει με κάθε τρόπο να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η ιστορία αυτή είναι 4 χρόνια. Συνωμοτεί με διαφόρους που θέλουν το πλαφόν, αλλά όχι να κάνουν την εφημερία στην Αμαλιάδα. Δεν θεωρούμε αξιόπιστο συνομιλητή μας τον κ. Διαμαντόπουλο. Αλλά ο κ. Διαμαντόπουλος δεν είναι αυτοφυής, κάποιοι τον στηρίζουν. Αυτοί που τον στηρίζουν έχουν δύο επιλογές, η να τον αποπέμψουν, ή να του δώσουν το δικαίωμα να παραιτηθεί, διαφορετικά εμείς, μια τρίτη επιλογή,  θα στραφούμε ως φορείς εναντίον αυτών που τον στηρίζουν, τους 3 βουλευτές, την 6η ΥΠΕ, αυτούς που τον υποστηρίζουν να κάνει τον Διοικητή για να κλείσει το Νοσοκομείο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, να παίρνει τους γιατρούς, να μην τους αφήνει να κάνει εφημερία, δεν είναι απλά πράγματα. Είναι προσβλητικός και προκλητικός γιατί δεν είναι διορισμένος, αλλά τοποθετημένος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου κ. Νίκος Σδούγας είπε: «Όλα αυτά τα περιγράψαμε και στον Υπουργό ο οποίος έδειξε να κατανοεί τα πράγματα και απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και στη Διοίκηση της6ης ΥΠΕ έδωσε σαφής οδηγίες και όλοι πιστέψαμε ότι τα προβλήματα θα δρομολογηθούν. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο όρθιο αλλά η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων είναι τουλάχιστον ανέντιμη».

«Δεν χρειάζεται η Αμαλιάδα να είναι ο πάγκος του Πύργου, θέλουμε και τα δύο νοσοκομεία δεν φτάνει το ένα» είπε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλους, και συνέχισε: «Θέλουμε ένα σύστημα βιώσιμο. Όπου πήγαμε μας είπαν ότι είχαμε δίκιο. Αλλά μέχρι να γυρίσουμε πίσω, ότι είχε αποφασιστεί είχε ήδη αλλάξει. Θέλουμε ότι γράφεται να υλοποιείται».

Παράλληλα,  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είπε: «Μας κοροϊδεύουν κάποιοι. Μας κοροϊδεύει ο υπουργός; Λέει άλλα στον Διοικητή άλλα σε εμάς; Μπορεί. Μας κοροϊδεύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου; Κάποιοι μας κοροϊδεύουν και θύματα είμαστε εμείς διότι αν πάθουμε κάτι, δεν ξέρουμε που θα πάμε» ενώ σε άλλο σημείο είπε:  «Δείτε το facebook του Διοικητή, πουλάκια κελαηδάνε και προβατάκια στα Λιβάδια. Υπάρχει σύστημα που συντηρεί την παθογένεια. Υποθάλπουν ένα Διοικητή που αυτοσχεδιάζει».

Ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Κωνσταντίνος Καραΐνδρος είπε: «Η άποψη που εκφράζεται είναι ένα Νοσοκομείο στο νομό. Εμείς τα 100 κρεβάτια του νοσοκομείου μας τα θεωρούμε απαραίτητα. Χωρίς τα κρεβάτια τα δικά μας φαίνονται τα αποτελέσματα. Δεν φτάνουν του Πύργου. Είμαστε αντίθετοι με τη διασύνδεση αλλά όχι με τη συνεργασία. Αυτό που βλέπουμε όμως σήμερα, είναι ότι η συνεργασία είναι μονόπλευρη. Τα Νοσοκομεία δεν είναι μπακάλικα και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Μισέλ Αμπού – Χάντμπα είπε: «Επειδή ζούμε εδώ, αν συμβεί κάτι σε εμάς θα πρέπει να πάμε σε αυτό το Νοσοκομείο, το αστείο και το παραμύθι θα πρέπει να σταματήσει. Γιατί και από νομική άποψη τίθεται θέμα δημόσιας υγείας. Οι πράξεις ή οι παραλείψεις αυτών που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της βόρειας Ηλείας.

Έχω ζητήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου και της Αμαλιάδας, για να ξέρουμε και εμείς πως θα κινηθούμε. Γιατί η αυταρχική άποψη των πολιτών κατηγορίας Α και Β μας προσβάλει».

Να βρει τον ρόλο του το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στον κοινό σχεδιασμό της ενιαίας Διοίκησης πρότεινε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων, που θα αναλάβει χρέη και στην Αμαλιάδα, κ. Ιωάννης Χουζούρης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λύσεις υπάρχουν. Δεν υπάρχει σχέδιο κλεισίματος Νοσοκομείων. Υπάρχουν κακοί χειρισμοί το είπαμε και τη Δευτέρα. Είμαι μέρος του προβλήματος γιατί είμαι μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ηλείας. Είναι δύσκολη η κατάσταση όμως υπάρχουν λύσεις.

Το κλειδί βρίσκεται στους εργαζόμενους της Αμαλιάδας και του Πύργου και στον Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου να φτιάξουν ένα βιώσιμο σύστημα για να ξεκινήσει να κάνει εισαγωγές η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να πιέσουμε για εισαγωγές. Μεσοπρόθεσμα πρέπει να πιέσουμε το Υπουργείο για μόνιμες προσλήψεις. Μακροπρόθεσμα, δεν υπάρχει εκφρασμένο, κοινό πλαίσιο της ενιαίας Διοίκησης για τα 3 Νοσοκομεία. Η Αμαλιάδα πρέπει να βρει έναν ρόλο τα επόμενα 10 χρόνια. Η Κρέστενα βρήκε. Αν γίνει και η νέα πτέρυγα, κανείς δεν θα βρεθεί να θέλει να κλείσει την Αμαλιάδα».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων