• ΗΛΕΙΑ
  • Ευχές από όλους για το Πάσχα !

Ευχές από όλους για το Πάσχα !

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:

«Έπειτα από την κορύφωση του Θείου Δράματος με τις ημέρες των Παθών, της οδύνης και της θλίψης, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Το μήνυμα της νίκης της αλήθειας έναντι του ψεύδους! Το μήνυμα της νίκης της αγάπης έναντι του μίσους! Το μήνυμα επικράτησης των Αξιών, της Ελευθερίας και της Ελπίδας!

Η Ανάσταση συνδέεται με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, που τόσο πολύ στις μέρες μας λείπει. Ανάσταση πνευματική, ηθική και κοινωνική, στοιχεία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανεκτικότητας.

Όλα αυτά τα μηνύματα ας τα κρατήσουμε μέσα μας, ζωντανά τις Άγιες ετούτες ημέρες! Ας κρατήσουμε το αναστάσιμο φώς ως οδηγό μας!

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!»


«Η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος»

Εύχομαι από καρδιάς το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τη ζωή μας και να αποτελέσει πηγή αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας και η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος, μας με πρόοδο, ανάπτυξη, αξιοκρατία,  ίσες ευκαιρίες, ισότητα, δικαιοσύνη και ισονομία για ένα καλύτερο αύριο.

Για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα τις θερμότερες ευχές μου, για υγεία, ευτυχία, ειρήνη, πρόοδο και με ανθρωπιά,  ενότητα, συνοχή να συμπαρασταθούμε σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο,  διδασκόμενοι από την ουσιαστική, ατέρμονη και ανιδιοτελή αγάπη του Χριστού προς τους ανθρώπους.

Καλή Ανάσταση, Χαρούμενο Πάσχα

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού


 

Το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τη πορεία του εμπερίστατου λαού μας

Είναι αλήθεια ότι το Πάσχα είναι η «εορτή εορτών και πανήγυρις πανηγύρεων» της Χριστιανοσύνης και του κόσμου ολόκληρου. Η Ανάσταση του Χριστού καταυγάζει με το Φως της το νόημα της ανθρώπινης ζωής και ταυτόχρονα ενισχύει κάθε θετική και αισιόδοξη αντιμετώπιση για την εξέλιξη της ανθρώπινης περιπέτειας επί της γης.

Φέτος όμως υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ώστε το Πάσχα να προσλαμβάνει, εξαιτίας της συγκυρίας, μια ξεχωριστή σημασία και προσμονή. Στο όνομα αυτής της σημασίας, εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τη πορεία του εμπερίστατου λαού μας προς μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή κατεύθυνση. Να οδηγήσει επιτέλους τα βήματα του προς την πολυπόθητη πολιτική αλλαγή, που όλοι περιμένουμε, για να επικρατήσουν οι αξίες της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ισότητας και της πολιτισμένης διακυβέρνησης. Αυτών των αξιών που έχουν χαθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από υπαιτιότητα της ομάδας που κυβερνάει τον τόπο, χωρίς κανένα ιδεολογικό και πολιτισμικό έρμα δημοκρατικού ήθους και ευπρέπειας. Επιτέλους, να νικήσουν οι πολλοί τους Πολάκηδες, η ανθρωπιά τη βαρβαρότητα, η αλήθεια το ψέμα.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας

Νέα Δημοκρατία


 

ΕΥΧΕΣ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Προς όλες και όλους τους συμπατριώτες της Δυτικής Ελλάδας, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιούς και Ηλείους, όπου κι αν βρίσκονται, απευθύνω εγκάρδιες ευχές.

Η Ανάσταση του Κυρίου παραμένει διαχρονικά το ισχυρότερο μήνυμα ελπίδας και προσμονής.

Καλό Πάσχα, υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.

Κώστας Σπηλιόπουλος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


 

Καλή Ανάσταση στις καρδιές όλου του κόσμου!

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Στην Πατρίδα μας

Χρόνια Πολλά!

Γεώργιος Χήνος

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΔΕ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

με τον Νεκτάριο Φαρμάκη «Όλα από την αρχή»


Οι ευχές μου ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά συνοδεύονται από την ευχή το φως της Αναστάσεως να μας δείχνει τον δρόμο της αισιοδοξίας,της καθαρότητας και της αλλαγής.

Μια δυναμική αλλαγή προς το καλύτερο,για αυτό που μας αξίζει και που όλοι μαζί, ενωμένοι,

μπορούμε να πετύχουμε.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία, δύναμη, αγάπη, όμορφες οικογενειακές στιγμές.Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλες και σε όλους!

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης

´Μαζί Μπροστά´, Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου


 

Γιώργος Κοντογιάννης: Το Πάσχα να γίνει «πέρασμα» στην αλήθεια και στην ελπίδα

 

Πάσχα σημαίνει «πέρασμα».

Εύχομαι το εφετινό Πάσχα να είναι το «πέρασμα» από το ψέμα στην αλήθεια, από την απογοήτευση στην ελπίδα, από τη μιζέρια στην ευτυχία. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο!

Η Ανάσταση του Ιησού να φέρει υγεία, ευτυχία, αγάπη κι  επιτυχίες.

Γιώργος Κοντογιάννης

Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας ΝΔ


 

Μήνυμα Υπ. Βουλευτή Σάκη Κότσιφα για το Πάσχα

Οι μέρες αυτές, γεμίζουν τη ψυχή αλλά και τη σκέψη μας με τη προσδοκία για καλύτερες μέρες στη ζωή τη δική μας, αλλά και των συνανθρώπων μας. Είναι οι μέρες που όλοι οι Έλληνες ανταμώνουν με την ελπίδα, με τις αρετές της σύμπνοιας και της ενότητας και κυρίως του σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.  Την οδύνη του Θείου Πάθους  διαδέχεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, που εκφράζει την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Οι συμβολισμοί της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκουν, πως οι δοκιμασίες στη ζωή μας δεν έρχονται για να μας λυγίσουν, αλλά αντίθετα για να μας κάνουν πιο έμπειρους και πιο δυνατούς.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία, αγάπη και ευτυχία για όλους μας.

 

ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ

Υπ. Βουλευτής Ν. Ηλείας

με το «Κίνημα Αλλαγής»

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

LLM. Master of Laws


Διονυσία Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για το Πάσχα

 

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειές σας

Καλή Ανάσταση!

Το Ελληνορθόδοξο Πάσχα ενώνει τους Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης για προσήλωση στον άνθρωπο και τις αξίες του. Αποστέλλω τις θερμότερες ευχές μου για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλες τις οικογένειες στην Ηλεία, καθώς και τους Ηλείους της Διασποράς, οι οποίοι μεταφέρουν την Ελληνορθόδοξη παράδοση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η μέγιστη θυσία του Θεανθρώπου στέλνει περαιτέρω ισχυρό μέσω των αιώνων το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Ας αναλογιστούμε όσους έχουν υπάρξει θύματα της μισαλλοδοξίας, όπως τα εκατοντάδες θύματα πρόσφατα στη Σρι Λάνκα. Η θρησκεία μας, ο Χριστιανισμός, είναι θρησκεία αγάπης και κατανόησης. Ας ελπίσουμε ότι το Άγιο Φως της Αναστάσεως θα φωτίσει το νου και τις ψυχές των συνανθρώπων μας, προκειμένου να μπορούν όλοι να ζουν εν ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η λέξη Πάσχα σημαίνει διάβαση, πέρασμα, έξοδος. Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς», πέρασμα σε μια Ελλάδα καλύτερη για όλους!


Πασχαλινό μήνυμα

Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Η καθημερινότητα με τις δυσκολίες και τα προβλήματά της αποτελεί ένα Γολγοθά που αναγκαστικά, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, πρέπει να ανεβούμε.

Η σύγχυση και η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω μας καθώς και η δυσκολία να ονειρευτούμε το μέλλον όπως επιθυμούμε, ιδιαίτερα η νέα γενιά που της ψαλιδίζουν τα φτερά πριν ακόμα πετάξει ψηλά, κάνει αυτή την ανηφορική πορεία κουραστική και επώδυνη.

Στο Θείο δράμα όμως ο ανηφορικός Γολγοθάς οδηγεί στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και τη λύτρωση και μας δίνει κουράγιο και ελπίδα ότι και εμείς με τον αγώνα, την προσπάθεια και τη αλληλεγγύη μεταξύ μας θα πετύχουμε την ανάταση και την λύτρωση από όσα μας ταλαιπωρούν.

Εύχομαι σε όλους το ανέσπερο φως της Ανάστασης να πλημμυρίσει το νου και την καρδιά  μας για να διαλυθούν οι σκιές και οι πλάνες της ζωής μας.

Καλή Ανάσταση και  Χρόνια Πολλά

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος


Καλή Ανάσταση… Ηλεία μου!

 

Κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες, ζούμε το Θείο δράμα περιμένοντας με λαχτάρα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Γιατί η Ανάσταση συμβολίζει την ελπίδα.

Μια ελπίδα που, εδώ και χρόνια τώρα, δεν υπάρχει για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Την Ηλεία.

Μια Ηλεία που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά χωρίς να έρχεται η Ανάσταση.

Και ας έχει φυσικό πλούτο, πολύ ομορφιά και μεγάλη ιστορία. Όλα αυτά μένουν αναξιοποίητα όχι γιατί οι άνθρωποι της δεν μοχθούν καθημερινά, αλλά γιατί η Ηλεία είναι εγκαταλελειμμένη από την εξουσία. Τοπική και Κεντρική.

Και σιγά-σιγά μαραζώνουν τα χωριά της και βαλτώνουν τα αστικά κέντρα.

Υπάρχουν όμως όλες οι προϋποθέσεις , ακόμη και μέσα σε αυτή βαθιά οικονομική ύφεση που μαστίζει την χώρα εδώ και μια δεκαετία, για να ζωντανέψει και να αναπτυχθεί η Ηλεία.

Αν αξιοποιηθούν σωστά οι φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία, ο εμπορικός κλάδος, η

πρωτογενής (αγροτική) παραγωγή και η μεταποίηση θα μείνει στον τόπο αυτό η νεολαία αλλά θα επιστέψει και το ανθρώπινο δυναμικό που έφυγε για αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Για να τα πετύχουμε όμως αυτά χρειάζεται όραμα, σχέδιο και διάθεση για δουλειά. Οι επικείμενες εκλογές – Δημοτικές και Περιφερειακές – είναι μια ευκαιρία να εμπιστευθούμε την Ηλεία όλων μας σε χέρια στιβαρά και σε καθαρά μυαλά, σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν κουραστεί από το πολυετές κυνήγι της εξουσίας.

Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί, από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο πολίτη για να κάνουμε την Ηλεία που μας αξίζει. Μόνο έτσι θα ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα και θα τελειώσει ο Γολγοθάς μας.

Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο!

Καλή ανάσταση… Ηλεία μου!


 

Πασχαλινό Μήνυμα

Με αφορμή τη θρησκευτική κορύφωση της Ανάστασης εύχομαι ολόψυχα η γιορτή του Πάσχα να εμφυσήσει στις καρδιές όλων μας το ελπιδοφόρο μήνυμα της μετάβασης από τα πάθη και τη φθορά στην αναγέννηση και τη δημιουργία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Αλέξιος Αθ. Καστρινός

Δήμαρχος Πηνειού

Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών

ΟΤΑ ΚΕΔΕ


Οι απανταχού Έλληνες, οι Χριστιανοί, πενθούν για τη Σταύρωση Του Ιησού Χριστού από τους ανθρώπους, προσμένοντας το Πάσχα που είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας , Της πίστης επί της απογοήτευσης , Της ζωής επί του θανάτου.
Το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε
Η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια.
Ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε τις συνέπειες λανθασμένων επιλογών.
Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι ο Έλληνας, στις δύσκολες περιόδους, πάντα καταφέρνει να σηκώνει το κεφάλι ψηλά και να εργάζεται για την αναγέννηση του τόπου του.
Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει.
Η Ανάσταση της χώρας μας περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για το Πάσχα – «Καλή και Λαμπροφόρο Ανάσταση»

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα αναφέρει:

«Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, ισοδυναμεί μ’ ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, αγάπης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μια μέρα Λαμπρή, μια μέρα γιορτής για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Μια μέρα που η Ελπίδα γίνεται Πίστη. Πίστη γιατί τα Πάθη ακολουθεί η Λύτρωση, τον Σταυρό η Ανάσταση, το θάνατο η ζωή, τη λύπη η χαρά.

Αντλώντας αισιοδοξία και δυνάμεις από την Ανάσταση του Κυρίου, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης αυτές τις Άγιες Ημέρες, ας έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ας εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, για τη Δυτική Ελλάδα που αγαπάμε.

Με ολόθερμες ευχές για το Πάσχα

Καλή Ανάσταση, ατομική και συλλογική».


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019

Αγαπητές συμπατριώτισσες  και αγαπητοί συμπατριώτες,

σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

Εύχομαι, επίσης, σε όλες και όλους, που βιώνουν τις δυσκολίες της συγκυρίας, το Αναστάσιμο μήνυμα, με τους συμβολισμούς που περιέχει, να νοηματοδοτήσει και τον προσωπικό τους αγώνα, ώστε με πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα να διεκδικήσουν και να πετύχουν την Αλλαγή προς το καλύτερο.

Γιάννης Κουτσούκος

Βουλευτής Ν. Ηλείας Κίνημα Αλλαγής


Πασχαλινό Μήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως

Νικολάου Χαραλαμπόπουλου

Η Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα τη Σταύρωση, σηματοδοτούν τις αγωνίες, τον πόνο και τα προβλήματα, για όσους καθημερινά ζουν τη δική τους προσωπική «σταύρωση». Αυτή την δύσκολη εποχή, είναι επιβεβλημένο να αφήσουμε πίσω το «εγώ», και να προσεταιριστούμε το λυτρωτικό «εμείς».

Το μήνυμα της Ανάστασης, της μεγαλύτερης γιορτής της ορθοδοξίας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Πάσχα συμβολίζει την ανάγκη  να πιστέψουμε, να αντλήσουμε δύναμη, και με αισιοδοξία να αγωνιστούμε για το προσωπικό και το κοινωνικό καλό. Να γίνουμε κοινωνοί της Ελπίδας. Να αντικρύσουμε στα μάτια τον συνάνθρωπο μας, αληθινά.

Με αυτή την αισιοδοξία, τη δύναμη και την ελπίδα από την Ανάσταση του Χριστού που φωτίζει και ζεσταίνει τις καρδιές μας, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης, επιθυμώ ειλικρινά να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, το «Ανέσπερο φως της Αναστάσεως» να  γίνει οδηγός, ώστε να εγκαταστήσουμε την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη ανάμεσα μας, για το κοινό καλό

Χρόνια πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή, ευτυχία.

Καλό Πάσχα

Χριστός Ανέστη

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος


Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ζημιές στον αγωγό ύδρευσης – πιθανή η διακοπή υδροδότησης

Εκτός υδροδότησης θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες το σύνολο της πόλης της Αμαλιάδας, λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο που …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Ευχές από όλους για το Πάσχα !

Ευχές από όλους για το Πάσχα !

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:

«Έπειτα από την κορύφωση του Θείου Δράματος με τις ημέρες των Παθών, της οδύνης και της θλίψης, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Το μήνυμα της νίκης της αλήθειας έναντι του ψεύδους! Το μήνυμα της νίκης της αγάπης έναντι του μίσους! Το μήνυμα επικράτησης των Αξιών, της Ελευθερίας και της Ελπίδας!

Η Ανάσταση συνδέεται με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, που τόσο πολύ στις μέρες μας λείπει. Ανάσταση πνευματική, ηθική και κοινωνική, στοιχεία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανεκτικότητας.

Όλα αυτά τα μηνύματα ας τα κρατήσουμε μέσα μας, ζωντανά τις Άγιες ετούτες ημέρες! Ας κρατήσουμε το αναστάσιμο φώς ως οδηγό μας!

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!»


«Η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος»

Εύχομαι από καρδιάς το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τη ζωή μας και να αποτελέσει πηγή αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας και η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος, μας με πρόοδο, ανάπτυξη, αξιοκρατία,  ίσες ευκαιρίες, ισότητα, δικαιοσύνη και ισονομία για ένα καλύτερο αύριο.

Για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα τις θερμότερες ευχές μου, για υγεία, ευτυχία, ειρήνη, πρόοδο και με ανθρωπιά,  ενότητα, συνοχή να συμπαρασταθούμε σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο,  διδασκόμενοι από την ουσιαστική, ατέρμονη και ανιδιοτελή αγάπη του Χριστού προς τους ανθρώπους.

Καλή Ανάσταση, Χαρούμενο Πάσχα

Πάνος Θεοδωρακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού


 

Το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τη πορεία του εμπερίστατου λαού μας

Είναι αλήθεια ότι το Πάσχα είναι η «εορτή εορτών και πανήγυρις πανηγύρεων» της Χριστιανοσύνης και του κόσμου ολόκληρου. Η Ανάσταση του Χριστού καταυγάζει με το Φως της το νόημα της ανθρώπινης ζωής και ταυτόχρονα ενισχύει κάθε θετική και αισιόδοξη αντιμετώπιση για την εξέλιξη της ανθρώπινης περιπέτειας επί της γης.

Φέτος όμως υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ώστε το Πάσχα να προσλαμβάνει, εξαιτίας της συγκυρίας, μια ξεχωριστή σημασία και προσμονή. Στο όνομα αυτής της σημασίας, εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τη πορεία του εμπερίστατου λαού μας προς μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή κατεύθυνση. Να οδηγήσει επιτέλους τα βήματα του προς την πολυπόθητη πολιτική αλλαγή, που όλοι περιμένουμε, για να επικρατήσουν οι αξίες της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ισότητας και της πολιτισμένης διακυβέρνησης. Αυτών των αξιών που έχουν χαθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από υπαιτιότητα της ομάδας που κυβερνάει τον τόπο, χωρίς κανένα ιδεολογικό και πολιτισμικό έρμα δημοκρατικού ήθους και ευπρέπειας. Επιτέλους, να νικήσουν οι πολλοί τους Πολάκηδες, η ανθρωπιά τη βαρβαρότητα, η αλήθεια το ψέμα.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας

Νέα Δημοκρατία


 

ΕΥΧΕΣ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Προς όλες και όλους τους συμπατριώτες της Δυτικής Ελλάδας, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιούς και Ηλείους, όπου κι αν βρίσκονται, απευθύνω εγκάρδιες ευχές.

Η Ανάσταση του Κυρίου παραμένει διαχρονικά το ισχυρότερο μήνυμα ελπίδας και προσμονής.

Καλό Πάσχα, υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.

Κώστας Σπηλιόπουλος

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας


 

Καλή Ανάσταση στις καρδιές όλου του κόσμου!

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!

Στην Πατρίδα μας

Χρόνια Πολλά!

Γεώργιος Χήνος

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΔΕ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

με τον Νεκτάριο Φαρμάκη «Όλα από την αρχή»


Οι ευχές μου ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά συνοδεύονται από την ευχή το φως της Αναστάσεως να μας δείχνει τον δρόμο της αισιοδοξίας,της καθαρότητας και της αλλαγής.

Μια δυναμική αλλαγή προς το καλύτερο,για αυτό που μας αξίζει και που όλοι μαζί, ενωμένοι,

μπορούμε να πετύχουμε.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία, δύναμη, αγάπη, όμορφες οικογενειακές στιγμές.Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλες και σε όλους!

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης

´Μαζί Μπροστά´, Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου


 

Γιώργος Κοντογιάννης: Το Πάσχα να γίνει «πέρασμα» στην αλήθεια και στην ελπίδα

 

Πάσχα σημαίνει «πέρασμα».

Εύχομαι το εφετινό Πάσχα να είναι το «πέρασμα» από το ψέμα στην αλήθεια, από την απογοήτευση στην ελπίδα, από τη μιζέρια στην ευτυχία. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο!

Η Ανάσταση του Ιησού να φέρει υγεία, ευτυχία, αγάπη κι  επιτυχίες.

Γιώργος Κοντογιάννης

Υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας ΝΔ


 

Μήνυμα Υπ. Βουλευτή Σάκη Κότσιφα για το Πάσχα

Οι μέρες αυτές, γεμίζουν τη ψυχή αλλά και τη σκέψη μας με τη προσδοκία για καλύτερες μέρες στη ζωή τη δική μας, αλλά και των συνανθρώπων μας. Είναι οι μέρες που όλοι οι Έλληνες ανταμώνουν με την ελπίδα, με τις αρετές της σύμπνοιας και της ενότητας και κυρίως του σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.  Την οδύνη του Θείου Πάθους  διαδέχεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, που εκφράζει την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον. Οι συμβολισμοί της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκουν, πως οι δοκιμασίες στη ζωή μας δεν έρχονται για να μας λυγίσουν, αλλά αντίθετα για να μας κάνουν πιο έμπειρους και πιο δυνατούς.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία, αγάπη και ευτυχία για όλους μας.

 

ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ

Υπ. Βουλευτής Ν. Ηλείας

με το «Κίνημα Αλλαγής»

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

LLM. Master of Laws


Διονυσία Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για το Πάσχα

 

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειές σας

Καλή Ανάσταση!

Το Ελληνορθόδοξο Πάσχα ενώνει τους Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης για προσήλωση στον άνθρωπο και τις αξίες του. Αποστέλλω τις θερμότερες ευχές μου για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλες τις οικογένειες στην Ηλεία, καθώς και τους Ηλείους της Διασποράς, οι οποίοι μεταφέρουν την Ελληνορθόδοξη παράδοση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η μέγιστη θυσία του Θεανθρώπου στέλνει περαιτέρω ισχυρό μέσω των αιώνων το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Ας αναλογιστούμε όσους έχουν υπάρξει θύματα της μισαλλοδοξίας, όπως τα εκατοντάδες θύματα πρόσφατα στη Σρι Λάνκα. Η θρησκεία μας, ο Χριστιανισμός, είναι θρησκεία αγάπης και κατανόησης. Ας ελπίσουμε ότι το Άγιο Φως της Αναστάσεως θα φωτίσει το νου και τις ψυχές των συνανθρώπων μας, προκειμένου να μπορούν όλοι να ζουν εν ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η λέξη Πάσχα σημαίνει διάβαση, πέρασμα, έξοδος. Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς», πέρασμα σε μια Ελλάδα καλύτερη για όλους!


Πασχαλινό μήνυμα

Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Η καθημερινότητα με τις δυσκολίες και τα προβλήματά της αποτελεί ένα Γολγοθά που αναγκαστικά, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, πρέπει να ανεβούμε.

Η σύγχυση και η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω μας καθώς και η δυσκολία να ονειρευτούμε το μέλλον όπως επιθυμούμε, ιδιαίτερα η νέα γενιά που της ψαλιδίζουν τα φτερά πριν ακόμα πετάξει ψηλά, κάνει αυτή την ανηφορική πορεία κουραστική και επώδυνη.

Στο Θείο δράμα όμως ο ανηφορικός Γολγοθάς οδηγεί στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και τη λύτρωση και μας δίνει κουράγιο και ελπίδα ότι και εμείς με τον αγώνα, την προσπάθεια και τη αλληλεγγύη μεταξύ μας θα πετύχουμε την ανάταση και την λύτρωση από όσα μας ταλαιπωρούν.

Εύχομαι σε όλους το ανέσπερο φως της Ανάστασης να πλημμυρίσει το νου και την καρδιά  μας για να διαλυθούν οι σκιές και οι πλάνες της ζωής μας.

Καλή Ανάσταση και  Χρόνια Πολλά

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος


Καλή Ανάσταση… Ηλεία μου!

 

Κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες, ζούμε το Θείο δράμα περιμένοντας με λαχτάρα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Γιατί η Ανάσταση συμβολίζει την ελπίδα.

Μια ελπίδα που, εδώ και χρόνια τώρα, δεν υπάρχει για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Την Ηλεία.

Μια Ηλεία που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά χωρίς να έρχεται η Ανάσταση.

Και ας έχει φυσικό πλούτο, πολύ ομορφιά και μεγάλη ιστορία. Όλα αυτά μένουν αναξιοποίητα όχι γιατί οι άνθρωποι της δεν μοχθούν καθημερινά, αλλά γιατί η Ηλεία είναι εγκαταλελειμμένη από την εξουσία. Τοπική και Κεντρική.

Και σιγά-σιγά μαραζώνουν τα χωριά της και βαλτώνουν τα αστικά κέντρα.

Υπάρχουν όμως όλες οι προϋποθέσεις , ακόμη και μέσα σε αυτή βαθιά οικονομική ύφεση που μαστίζει την χώρα εδώ και μια δεκαετία, για να ζωντανέψει και να αναπτυχθεί η Ηλεία.

Αν αξιοποιηθούν σωστά οι φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία, ο εμπορικός κλάδος, η

πρωτογενής (αγροτική) παραγωγή και η μεταποίηση θα μείνει στον τόπο αυτό η νεολαία αλλά θα επιστέψει και το ανθρώπινο δυναμικό που έφυγε για αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Για να τα πετύχουμε όμως αυτά χρειάζεται όραμα, σχέδιο και διάθεση για δουλειά. Οι επικείμενες εκλογές – Δημοτικές και Περιφερειακές – είναι μια ευκαιρία να εμπιστευθούμε την Ηλεία όλων μας σε χέρια στιβαρά και σε καθαρά μυαλά, σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν κουραστεί από το πολυετές κυνήγι της εξουσίας.

Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί, από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο πολίτη για να κάνουμε την Ηλεία που μας αξίζει. Μόνο έτσι θα ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα και θα τελειώσει ο Γολγοθάς μας.

Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο!

Καλή ανάσταση… Ηλεία μου!


 

Πασχαλινό Μήνυμα

Με αφορμή τη θρησκευτική κορύφωση της Ανάστασης εύχομαι ολόψυχα η γιορτή του Πάσχα να εμφυσήσει στις καρδιές όλων μας το ελπιδοφόρο μήνυμα της μετάβασης από τα πάθη και τη φθορά στην αναγέννηση και τη δημιουργία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Αλέξιος Αθ. Καστρινός

Δήμαρχος Πηνειού

Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ

Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών

ΟΤΑ ΚΕΔΕ


Οι απανταχού Έλληνες, οι Χριστιανοί, πενθούν για τη Σταύρωση Του Ιησού Χριστού από τους ανθρώπους, προσμένοντας το Πάσχα που είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας , Της πίστης επί της απογοήτευσης , Της ζωής επί του θανάτου.
Το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε
Η εβδομάδα των παθών για τους Έλληνες και τον ελληνισμό έχει κρατήσει πολλά χρόνια.
Ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε τις συνέπειες λανθασμένων επιλογών.
Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι ο Έλληνας, στις δύσκολες περιόδους, πάντα καταφέρνει να σηκώνει το κεφάλι ψηλά και να εργάζεται για την αναγέννηση του τόπου του.
Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες γιατί της αξίζει.
Η Ανάσταση της χώρας μας περνά μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, την ελπίδα της αλήθειας.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για το Πάσχα – «Καλή και Λαμπροφόρο Ανάσταση»

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα αναφέρει:

«Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, ισοδυναμεί μ’ ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, αγάπης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μια μέρα Λαμπρή, μια μέρα γιορτής για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Μια μέρα που η Ελπίδα γίνεται Πίστη. Πίστη γιατί τα Πάθη ακολουθεί η Λύτρωση, τον Σταυρό η Ανάσταση, το θάνατο η ζωή, τη λύπη η χαρά.

Αντλώντας αισιοδοξία και δυνάμεις από την Ανάσταση του Κυρίου, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης αυτές τις Άγιες Ημέρες, ας έρθουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ας εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, για τη Δυτική Ελλάδα που αγαπάμε.

Με ολόθερμες ευχές για το Πάσχα

Καλή Ανάσταση, ατομική και συλλογική».


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΠΑΣΧΑ 2019

Αγαπητές συμπατριώτισσες  και αγαπητοί συμπατριώτες,

σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

Εύχομαι, επίσης, σε όλες και όλους, που βιώνουν τις δυσκολίες της συγκυρίας, το Αναστάσιμο μήνυμα, με τους συμβολισμούς που περιέχει, να νοηματοδοτήσει και τον προσωπικό τους αγώνα, ώστε με πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα να διεκδικήσουν και να πετύχουν την Αλλαγή προς το καλύτερο.

Γιάννης Κουτσούκος

Βουλευτής Ν. Ηλείας Κίνημα Αλλαγής


Πασχαλινό Μήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως

Νικολάου Χαραλαμπόπουλου

Η Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα τη Σταύρωση, σηματοδοτούν τις αγωνίες, τον πόνο και τα προβλήματα, για όσους καθημερινά ζουν τη δική τους προσωπική «σταύρωση». Αυτή την δύσκολη εποχή, είναι επιβεβλημένο να αφήσουμε πίσω το «εγώ», και να προσεταιριστούμε το λυτρωτικό «εμείς».

Το μήνυμα της Ανάστασης, της μεγαλύτερης γιορτής της ορθοδοξίας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Πάσχα συμβολίζει την ανάγκη  να πιστέψουμε, να αντλήσουμε δύναμη, και με αισιοδοξία να αγωνιστούμε για το προσωπικό και το κοινωνικό καλό. Να γίνουμε κοινωνοί της Ελπίδας. Να αντικρύσουμε στα μάτια τον συνάνθρωπο μας, αληθινά.

Με αυτή την αισιοδοξία, τη δύναμη και την ελπίδα από την Ανάσταση του Χριστού που φωτίζει και ζεσταίνει τις καρδιές μας, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης, επιθυμώ ειλικρινά να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, το «Ανέσπερο φως της Αναστάσεως» να  γίνει οδηγός, ώστε να εγκαταστήσουμε την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη ανάμεσα μας, για το κοινό καλό

Χρόνια πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή, ευτυχία.

Καλό Πάσχα

Χριστός Ανέστη

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος


Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Ζημιές στον αγωγό ύδρευσης – πιθανή η διακοπή υδροδότησης

Εκτός υδροδότησης θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες το σύνολο της πόλης της Αμαλιάδας, λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο που …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων