• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • Ηλεία: Εφτά οι συλλήψεις στο νομό – Νόθευαν την κόκα με αμμωνία και σόδα (βίντεο)

Ηλεία: Εφτά οι συλλήψεις στο νομό – Νόθευαν την κόκα με αμμωνία και σόδα (βίντεο)

Δηλώσεις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με:

  • εξάρθρωση εγκληματικού πολυπληθούς δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν σε ευρείας κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αττικής.

Η υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατά βάση στο νησί της Ζακύνθου, με τα μέλη της να διακλαδώνονταν τόσο στον Πύργο όσο και στην Αττική.

Η έρευνα διήρκησε μήνες καθώς το εύρος των εμπλεκομένων, ο τρόπος δράσης τους και η κωδικοποίηση των συνομιλιών τους, ενέτειναν τις προσπάθειες μας, έως ότου χαρτογραφήσαμε πλήρως το δίκτυο και ταυτοποιήσαμε τους δράστες.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις 20 και 21-9-2018, με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ζακύνθου, Πύργου και Πατρών, στις ομώνυμες πόλεις και στην Αττική.

Συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Η θεματολογία της σημερινής μας παρουσίασης περιλαμβάνει δυο υποθέσεις στο πεδίο του οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη διάπραξη ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων.

Η υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου το οποίο δραστηριοποιούνταν σε ευρείας κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αττικής.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Απογευματινές ώρες της Πέμπτης 20/09/2018 και καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής 21/09/2018, στο πλαίσιο ευρείας και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στη Ζάκυνθο, στην Ηλεία, στην Πάτρα και στην Αττική συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα (13 αλλοδαποί υπήκοοι και 10 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 62 ετών, εκ των οποίων είκοσι δύο (22) μέλη του δικτύου (11 στη Ζάκυνθο, 7 στην Ηλεία, 3 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα), καθώς και ένας (1) αυτόνομος διακινητής ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, είχε εμπλοκή σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών, το οποίο είχε λάβει χώρα την 22/08/2018 στο νησί της Ζακύνθου και είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και ομάδα αστυνομικών της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από την πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε πλήθος προανακριτικού υλικού και στοιχείων, που σχετίζονται με τη διαρκή δράση δομημένης εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, με τη μορφή δαιδαλώδους εγκληματικού δικτύου – συνεργαζόμενων υποομάδων .

Τα μέλη της οργάνωσης ειδικευόταν στη διακίνηση (προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή, πώληση) ικανών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), τη δομή και τις διασυνδέσεις μεταξύ των μελών, προέκυψε ότι τα μέλη της δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:

α) Διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου:

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου που διέμεναν στη Ζάκυνθο προέβαιναν, σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, (κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών) σε μεγάλο αριθμό πελατών – χρηστών, κυρίως στο Λαγανά αλλά και στις λοιπές περιοχές και στην πόλη της Ζακύνθου. Η διακίνηση πραγματοποιούνταν σε προκαθορισμένα σημεία, τα οποία επιλεγόταν με κριτήριο τη δυσπρόσιτη προσέγγισή τους από τις Αρχές (στενάκια, χωματόδρομοι, αδιέξοδοι δρόμοι κ.λπ.) και τη συνεπαγόμενη δυσχερή επιτήρηση τους.

Απώτερος σκοπός τους ήταν αφενός η μη στοχοποίηση και αφετέρου η αποφυγή της σύλληψης. Ταυτόχρονα, επιλέγονταν πολυσύχναστοι υπαίθριοι επαγγελματικοί χώροι στο κέντρο του Λαγανά, επιλογή που αποσκοπούσε στην εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, καθώς πλήθος τουριστών συνέρρεε σε καθημερινή βάση στην περιοχή.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες οι διακινητές, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, χρησιμοποιούσαν κώδικές λέξεις για να περιγράφουν τα ναρκωτικά. Ενδεικτικά:

  • για την ηρωίνη και την κοκαΐνη: «σουβλάκια», «πίτα», «μπουκάλια κρασί», «χαρτί», «μοσχάρι», «αρνί», «παρτίδα» και
  • για την κάνναβη: «10αρικο», «20αρικο», «30αρι», «40αρι», «λάχανο», «σκούρο».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες συνομιλίες, οι «παραγγελίες γινόταν «απροκάλυπτα» καθώς οι χρήστες ζητούσαν κατά περίπτωση: « lexotanil », « hipnosedon », «πρέζα», «μαύρο», «λευκό».

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των ναρκωτικών:

  • η κοκαΐνη διακινούνταν σε ποσότητες του μισού ή ενός γραμμαρίου και η τιμή της κυμαινόταν από εξήντα (60) έως ογδόντα (80) ευρώ το γραμμάριο,
  • η κάνναβη δεν υπολογιζόταν σε γραμμάρια, αλλά σε χρηματική αξία, ως εκ τούτου οι «πελάτες» προέβαιναν σε «παραγγελίες» των «10 ευρώ», «20 ευρώ» κ.λπ.
  • η ηρωίνη διακινούνταν αντί δέκα (10) ευρώ το γραμμάριο και
  • τα ναρκωτικά χάπια από πέντε (5) ευρώ και πάνω, ανάλογα με το είδος.

β) Διακίνηση ναρκωτικών στον Πύργο και την Αττική:

Ορισμένοι εκ των διακινητών με έδρα τη Ζάκυνθο διατηρούσαν «επαφές» με έτερα μέλη τόσο στον Πύργο Ηλείας, όσο και στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διακινητές της Ζακύνθου μεσολαβούσαν προκειμένου τα μέλη με έδρα στον Πύργο να προμηθευτούν ποσότητες κοκαΐνης από τους προμηθευτές της Αττικής. Με αυτό τον τρόπο, η υποομάδα του Πύργου προμηθεύτηκε, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) γραμμάρια κοκαΐνης, αντί του ποσού των πενήντα (50) ευρώ το γραμμάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ή και περισσότερα μέλη της υποομάδας μετέβαινε από τον Πύργο στην Αθήνα, κάνοντας χρήση υπεραστικών λεωφορείων και παραλάμβανε την ποσότητα της κοκαΐνης από τους εκεί διαμένοντες προμηθευτές. Στη συνέχεια, η ποσότητα μεταφέρονταν σε ελεγχόμενους από την οργάνωση χώρους στον Πύργο, όπου και διακινούνταν στην τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της υποομάδας του Πύργου, ήταν ότι τα μέλη της, αμέσως μετά την αποθήκευση της κοκαΐνης, προέβαιναν στη νόθευση αυτής, χρησιμοποιώντας διάφορες νοθευτικές ουσίες, όπως αμμωνία και σόδα. Η πρακτική αυτή ονομαζόταν «κατσαρόλα» ή «σαπουνάδα» και σκοπό είχε την αύξηση της ποσότητας και κατ’ επέκταση του προσδοκώμενου κέρδους από τη διακίνησή της. Το επόμενο στάδιο ήταν η διαίρεση της ποσότητας σε ισοβαρείς «δόσεις» μισού (0,5) ή ενός (1) γραμμαρίου και η κατανομή των «δόσεων» μεταξύ των μελών, προκειμένου να διακινηθούν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν είκοσι πέντε (25) έρευνες σε οικίες, «καβάτζες», λοιπούς χώρους και οχήματα, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης,
  • (20) δοχεία αναβολικών ουσιών,
  • (1.800) αναβολικά χάπια,
  • μπλοκάκια με σημειώσεις των διακινητών, σχετιζόμενες με την πώληση ναρκωτικών,
  • (3) τρία πιστόλια τύπου ρέπλικα,
  • σουγιάδες,
  • τα χρηματικά ποσά των 13.000 ευρώ και 5.000 λεκ Αλβανίας,
  • ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δεν μπορεί να εμφανιστεί στην Αμαλιάδα μετά το Πρωτοδικείο!

Ενώ είναι άφαντος από την Ηλεία και γενικότερα από την Αμαλιάδα που είναι και το σπίτι του τις μέρες του …

Ένας 72χρόνος νεκρός στην παράλια της Κουρούτας

Ένας 72χρονος το πρωί της Τρίτης 19/3/2024 άφησε την τελευταία του πνοή σύμφωνα με πληροφορίες στην παραλία της Κουρούτας κοντά …

Αφαίρεσαν από συρτάρι 10.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στον Πύργο Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της …

  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • Ηλεία: Εφτά οι συλλήψεις στο νομό – Νόθευαν την κόκα με αμμωνία και σόδα (βίντεο)

Ηλεία: Εφτά οι συλλήψεις στο νομό – Νόθευαν την κόκα με αμμωνία και σόδα (βίντεο)

Δηλώσεις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με:

  • εξάρθρωση εγκληματικού πολυπληθούς δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν σε ευρείας κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αττικής.

Η υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατά βάση στο νησί της Ζακύνθου, με τα μέλη της να διακλαδώνονταν τόσο στον Πύργο όσο και στην Αττική.

Η έρευνα διήρκησε μήνες καθώς το εύρος των εμπλεκομένων, ο τρόπος δράσης τους και η κωδικοποίηση των συνομιλιών τους, ενέτειναν τις προσπάθειες μας, έως ότου χαρτογραφήσαμε πλήρως το δίκτυο και ταυτοποιήσαμε τους δράστες.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις 20 και 21-9-2018, με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ζακύνθου, Πύργου και Πατρών, στις ομώνυμες πόλεις και στην Αττική.

Συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Η θεματολογία της σημερινής μας παρουσίασης περιλαμβάνει δυο υποθέσεις στο πεδίο του οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη διάπραξη ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων.

Η υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου το οποίο δραστηριοποιούνταν σε ευρείας κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αττικής.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Απογευματινές ώρες της Πέμπτης 20/09/2018 και καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής 21/09/2018, στο πλαίσιο ευρείας και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στη Ζάκυνθο, στην Ηλεία, στην Πάτρα και στην Αττική συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα (13 αλλοδαποί υπήκοοι και 10 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 62 ετών, εκ των οποίων είκοσι δύο (22) μέλη του δικτύου (11 στη Ζάκυνθο, 7 στην Ηλεία, 3 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα), καθώς και ένας (1) αυτόνομος διακινητής ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, είχε εμπλοκή σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών, το οποίο είχε λάβει χώρα την 22/08/2018 στο νησί της Ζακύνθου και είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και ομάδα αστυνομικών της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από την πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε πλήθος προανακριτικού υλικού και στοιχείων, που σχετίζονται με τη διαρκή δράση δομημένης εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, με τη μορφή δαιδαλώδους εγκληματικού δικτύου – συνεργαζόμενων υποομάδων .

Τα μέλη της οργάνωσης ειδικευόταν στη διακίνηση (προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή, πώληση) ικανών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή της Ζακύνθου, του Πύργου και της Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (modus operandi), τη δομή και τις διασυνδέσεις μεταξύ των μελών, προέκυψε ότι τα μέλη της δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα, ως ακολούθως:

α) Διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου:

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου που διέμεναν στη Ζάκυνθο προέβαιναν, σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, (κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών) σε μεγάλο αριθμό πελατών – χρηστών, κυρίως στο Λαγανά αλλά και στις λοιπές περιοχές και στην πόλη της Ζακύνθου. Η διακίνηση πραγματοποιούνταν σε προκαθορισμένα σημεία, τα οποία επιλεγόταν με κριτήριο τη δυσπρόσιτη προσέγγισή τους από τις Αρχές (στενάκια, χωματόδρομοι, αδιέξοδοι δρόμοι κ.λπ.) και τη συνεπαγόμενη δυσχερή επιτήρηση τους.

Απώτερος σκοπός τους ήταν αφενός η μη στοχοποίηση και αφετέρου η αποφυγή της σύλληψης. Ταυτόχρονα, επιλέγονταν πολυσύχναστοι υπαίθριοι επαγγελματικοί χώροι στο κέντρο του Λαγανά, επιλογή που αποσκοπούσε στην εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, καθώς πλήθος τουριστών συνέρρεε σε καθημερινή βάση στην περιοχή.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες οι διακινητές, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, χρησιμοποιούσαν κώδικές λέξεις για να περιγράφουν τα ναρκωτικά. Ενδεικτικά:

  • για την ηρωίνη και την κοκαΐνη: «σουβλάκια», «πίτα», «μπουκάλια κρασί», «χαρτί», «μοσχάρι», «αρνί», «παρτίδα» και
  • για την κάνναβη: «10αρικο», «20αρικο», «30αρι», «40αρι», «λάχανο», «σκούρο».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες συνομιλίες, οι «παραγγελίες γινόταν «απροκάλυπτα» καθώς οι χρήστες ζητούσαν κατά περίπτωση: « lexotanil », « hipnosedon », «πρέζα», «μαύρο», «λευκό».

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των ναρκωτικών:

  • η κοκαΐνη διακινούνταν σε ποσότητες του μισού ή ενός γραμμαρίου και η τιμή της κυμαινόταν από εξήντα (60) έως ογδόντα (80) ευρώ το γραμμάριο,
  • η κάνναβη δεν υπολογιζόταν σε γραμμάρια, αλλά σε χρηματική αξία, ως εκ τούτου οι «πελάτες» προέβαιναν σε «παραγγελίες» των «10 ευρώ», «20 ευρώ» κ.λπ.
  • η ηρωίνη διακινούνταν αντί δέκα (10) ευρώ το γραμμάριο και
  • τα ναρκωτικά χάπια από πέντε (5) ευρώ και πάνω, ανάλογα με το είδος.

β) Διακίνηση ναρκωτικών στον Πύργο και την Αττική:

Ορισμένοι εκ των διακινητών με έδρα τη Ζάκυνθο διατηρούσαν «επαφές» με έτερα μέλη τόσο στον Πύργο Ηλείας, όσο και στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διακινητές της Ζακύνθου μεσολαβούσαν προκειμένου τα μέλη με έδρα στον Πύργο να προμηθευτούν ποσότητες κοκαΐνης από τους προμηθευτές της Αττικής. Με αυτό τον τρόπο, η υποομάδα του Πύργου προμηθεύτηκε, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) γραμμάρια κοκαΐνης, αντί του ποσού των πενήντα (50) ευρώ το γραμμάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ή και περισσότερα μέλη της υποομάδας μετέβαινε από τον Πύργο στην Αθήνα, κάνοντας χρήση υπεραστικών λεωφορείων και παραλάμβανε την ποσότητα της κοκαΐνης από τους εκεί διαμένοντες προμηθευτές. Στη συνέχεια, η ποσότητα μεταφέρονταν σε ελεγχόμενους από την οργάνωση χώρους στον Πύργο, όπου και διακινούνταν στην τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της υποομάδας του Πύργου, ήταν ότι τα μέλη της, αμέσως μετά την αποθήκευση της κοκαΐνης, προέβαιναν στη νόθευση αυτής, χρησιμοποιώντας διάφορες νοθευτικές ουσίες, όπως αμμωνία και σόδα. Η πρακτική αυτή ονομαζόταν «κατσαρόλα» ή «σαπουνάδα» και σκοπό είχε την αύξηση της ποσότητας και κατ’ επέκταση του προσδοκώμενου κέρδους από τη διακίνησή της. Το επόμενο στάδιο ήταν η διαίρεση της ποσότητας σε ισοβαρείς «δόσεις» μισού (0,5) ή ενός (1) γραμμαρίου και η κατανομή των «δόσεων» μεταξύ των μελών, προκειμένου να διακινηθούν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν είκοσι πέντε (25) έρευνες σε οικίες, «καβάτζες», λοιπούς χώρους και οχήματα, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης,
  • (20) δοχεία αναβολικών ουσιών,
  • (1.800) αναβολικά χάπια,
  • μπλοκάκια με σημειώσεις των διακινητών, σχετιζόμενες με την πώληση ναρκωτικών,
  • (3) τρία πιστόλια τύπου ρέπλικα,
  • σουγιάδες,
  • τα χρηματικά ποσά των 13.000 ευρώ και 5.000 λεκ Αλβανίας,
  • ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Δεν μπορεί να εμφανιστεί στην Αμαλιάδα μετά το Πρωτοδικείο!

Ενώ είναι άφαντος από την Ηλεία και γενικότερα από την Αμαλιάδα που είναι και το σπίτι του τις μέρες του …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων