Ηλεία: Σημαντικά προβλήματα λόγω της έντονης χιονόπτωσης – «Ψυγείο»  ολόκληρος ο Νομός!

spot_img

Προτεινόμενα

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει  σε πολλές  περιοχές της Ηλείας, όπου σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δυσχεράνει η  καθημερινή δραστηριότητα των κατοίκων.

Πιο έντονα είναι τα προβλήματα κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Νομού, όπου  με δυσκολία γίνονται πλέον  οι μετακινήσεις των κατοίκων, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Ήδη στα περισσότερα σημεία βρίσκονται συνεργεία των δήμων αλλά και της Περιφέρειας προσπαθώντας να διευκολύνουν τους κατοίκους, με την απομάκρυνση του χιονιού από τους δρόμους και τη ρίψη αλατιού.

Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο η κατάσταση είναι επικίνδυνη και δεν έλειψαν τροχαία ατυχήματα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Έτσι πέρα από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τους δρόμους που απαιτούν αντιολισθητικές αλυσίδες, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που υπάρχει χιόνι, το οποίο  είναι ολισθηρό λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Δυσχέρειες εξάλλου υπάρχουν και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο λόγω του παγετού που επικρατεί, με συνέπεια να απαιτείται βοήθεια κυρίως όσον αφορά την εξεύρεση ζωοτροφών.

Η έντονη χιονόπτωση ωστόσο έχει και τη …θετική πλευρά τους, αφού προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή Ανδριτσαίνης αλλά και της Δίβρης, από την άλλη πλευρά του Νομού!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα