26.3 C
Pýrgos
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

«Η ανάπτυξη σε έναν τόπο γίνεται πρώτα με συνεργασία»

spot_img

Προτεινόμενα

Τους στόχους και τον προσανατολισμό που θα πρέπει να έχει ο «Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας» ανέπτυξε, βάσει της εμπειρίας του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης, στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία αρκετού κόσμου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χουζούρης είπε: «Στόχοι μας πρέπει να είναι η ολική ψηφιακή κάλυψη των κατοίκων της βόρειας Ηλείας στην Πρωτοβάθμια και όσο μπορούμε στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη. Η πλήρη λειτουργία των επειγόντων, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με διαβεβαίωσε πως πολύ γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθεί και να δοθεί προς χρήση η νέα πτέρυγα. Η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή προγράμματα, αδελφοποιήσεις με άλλα Νοσοκομεία εσωτερικού και εξωτερικού, η συνεργασία με συλλόγους και φορείς».

Συνεχίζοντας ο κ. Χουζούρης είπε: «Οι εφημερίες του Ιουνίου βρίσκονται στον αέρα. Τα επόμενα 3 χρόνια πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό είτε με πολύ πιο δυναμικές παρεμβάσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για να γίνονται προσλήψεις είτε, με μπλοκάκι. Τις επόμενες ημέρες βγαίνει μια τέτοια θέση με μπλοκάκι αλλά τα χρήματα είναι λίγα, θα είναι για μια μέρα. Εδώ έρχεται λοιπόν να βοηθήσει ο σύλλογος για να δώσει μια μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτές τις προσλήψεις.

Τα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να επαναρυθμίσουμε τις κτηριακές μας υποδομές. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέο ακτινολογικό στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Πρέπει να υπάρχει στο δήμο γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις Βρυξέλες».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χουζούρης είπε: «Πιστεύω σε δύο αρχές. Μπορούμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν περισσότερο εμείς που είμαστε σε μια θέση ευθύνης. Επίσης, εμείς που είμαστε σε μια θέση ευθύνης, πρέπει το διάστημα για το οποίο θα καθίσουμε ακόμα, είτε είναι 6 μήνες, είτε ένας χρόνος, όταν φεύγουμε να αφήνουμε τα πράγματα καλύτερα. Όταν φύγω να αφήσω στο νέο Διοικητή το Σύλλογο, τα ΤΕΠ και λιγότερες ελλείψεις στο προσωπικό. Η ανάπτυξη σε έναν τόπο γίνεται πρώτα με συνεργασία. Πρέπει να δείξουμε ότι η βόρεια Ηλεία έχει όραμα για την υγεία».

«Δηλώνω αρωγός στην προσπάθεια» είπε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος και συνέχισε: «Πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες των πολιτών. Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα πρέπει να δει σοβαρά τα θέματα της υγείας».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛΚ κ. Σάκης Κότσιφας είπε: «Είμαι παρών για να ενισχύσω την πρωτοβουλία. Οποιοσδήποτε λογικός πολίτης δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Θα συμβάλω, είτε ως πολιτικό πρόσωπο, είτε ως απλός πολίτης, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου».

Αρωγός της προσπάθειας, όπως εξάλλου ήταν σε όλους τους αγώνες του Νοσοκομείου μέχρι σήμερα, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία πολύ σημαντική και ουσιαστική.

«Τα πράγματα αλλάζουν από τις ομάδες που είναι αποφασισμένες» είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός και συνέχισε: «Θέλει πολύ προσοχή για να μην γυρίσουμε στη 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις. Πρωτοβουλίες όμως όπως οι δικές σας, κινούν τα πράγματα».

«Είμαι παρών σε οποιαδήποτε κίνηση έχει σαν στόχο να κάνει το Νοσοκομείο μας και πάλι Νοσοκομείο» είπε ο γιατρός και πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Ράλλης και συνέχισε: «Αυτό όμως από μόνο του δεν φτάνει, πρέπει να υπάρχει και η πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει σε λίγες μέρες».

«Όλοι οι έμποροι στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή και θα γίνουμε όλοι μέλη για να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο μας» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σιαψάλης.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Νίκος Σδούγας τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε αυτό που θα δημιουργήσουμε να μην προσομοιάζει με την ορχήστρα του Τιτανικού, που έπαιζε ενώ το πλοίο βυθιζόταν».

«Το Νοσοκομείο δεν είναι πια Νοσοκομείο» είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο Σύλλογος μπορεί να έχει δύο κατευθύνσεις, της εύρεσης δωρεών και των διεκδικήσεων, ενώ δεν έλειψαν και οι βολές του ως προς τη διασύνδεση των Νοσοκομείων.

Ο νέος πρόεδρος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζας είπε: «Το Νοσοκομείο πέθανε από τότε που διασυνδέθηκε. Αυτή τη στιγμή, αν κλείσει το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου τη στρόφιγγα, το Νοσοκομείο έκλεισε. Η κατάσταση είναι τραγική. Το Νοσοκομείο πρέπει να σπάσει. Να έχει την αυτονομία του, δικό του προϋπολογισμό, δική του διοίκηση, δικές του υπηρεσίες. Θέλει ξανά από την αρχή σαν να φτιάχνουμε κάτι καινούργιο».

Στα προβλήματα των Γενικών Ιατρών αναφέρθηκε ο γιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων είπε: «Το επόμενη τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος, από Παρασκευή έως Δευτέρα, δεν θα υπάρχει παθολόγος στην Αμαλιάδα τη στιγμή που η Κουρούτα, θα είναι πλήρης. Αυτό τα λέει όλα…».

«Οι εργαζόμενου του Νοσοκομείου ξεπερνάνε τους εαυτούς τους προσπαθώντας καθημερινά να το κρατήσουν ζωντανό» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

Ακολούθησαν και άλλες τοποθετήσεις από εκπροσώπους διάφορων φορέων, απλούς πολίτες κ.α. ανάβοντας με αυτό τον τρόπο το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ιδρυτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο ή Κυριακή, 10 ή 11 Αυγούστου!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα