• ΗΛΕΙΑ
  • Η Διαδικτυακή λήξη του φεστιβάλ Ολυμπίας – Οι προβολές συνεχίζονται εως και σήμερα (6/12 τα μεσάνυχτα)

Η Διαδικτυακή λήξη του φεστιβάλ Ολυμπίας – Οι προβολές συνεχίζονται εως και σήμερα (6/12 τα μεσάνυχτα)

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

                                Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

                ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (6/12) ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Μια σημαντική εφηβική ταινία με έντονο κοινωνικό πρόσημο, η Αντιγόνη της Sophie Deraspe από  το Καναδά, μια σύγχρονη αλληγορία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, απέσπασε χθες βράδυ το μεγάλο βραβείο του 23ου  Φεστιβάλ Ολυμπίας. Μια ορφανή έφηβη μετανάστρια στον Καναδά, η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και πρότυπο πολίτη, βοηθά τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή, όταν αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ τον άλλο αδερφό τους  και  συλλαμβάνουν τον ίδιο. Καθώς ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στην αστυνομία, τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα, κερδίζει την υποστήριξη των συνομηλίκων της, οι οποίοι κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σαν ένας σύγχρονος χορός  της αρχαίας τραγωδίας. Η ταινία, που κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στα Κρατικά βραβεία του Καναδά, εξασφάλισε στην Ελλάδα διανομή  από το Νεανικό Πλάνο.  Η «Αντιγόνη», κέρδισε μικρούς και μεγάλους συγκεντρώνοντας επίσης τα βραβεία των κριτικών επιτροπών των παιδιών (ηλικίας 13 +) και της ΟΚΛΕ.

 

Το βραβείο  καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισαν Οι μικροί  λύκοι του Samuel Kishi Leopo από τα Μεξικό, άλλη μια ταινία-γροθιά στο στομάχι, που αποδομεί το αμερικανικό όνειρο, υπό το πρίσμα δύο μκρών παιδιών: Δυο  αδερφάκια, ο Max και ο Leo, έχουν μόλις περάσει, μαζί με τη μητέρα τους Lucia, τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Τις άπειρες ώρες που, ολομόναχα, και κλεισμένα σε ένα άθλιο δωμάτιο, περιμένουν τη μαμά τους να επιστρέψει απ’ τη δουλειά, ονειρεύονται την υπόσχεση της ότι θα πάνε στη Ντίσνεϊλαντ: τη δική τους Γη της Επαγγελίας… Ο σκηνοθέτης Samuel Kishi Leopo «χτίζει» πάνω στις εμπειρίες της δικής του παιδικής ηλικίας και αφηγείται μια ιστορία μετανάστευσης εκρηκτικά επίκαιρη. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Generation Kplus στην τελευταία  Μπερλινάλε. Οι «Μικροί λύκοι»  απέσπασαν επίσης το Ειδικό Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»

 

Η ταινία Ο δικός μας χρόνος (Veronica Spedicati) από την Ιταλία για την σχέση ενός μικρού κοριτσιού και του πατέρα της που μοιάζει αγεφύρωτη, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους  μυθοπλασίας, ενώ καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους αναδείχτηκε Το μαργαριτάρι της ερήμου (Pushpendra Singh, Ινδία-Ν.Κορέα), μία ταινία που  κοιτάζει μέσα από τα μάτια ενός 12χρονου το οικουμενικό ζήτημα της αβέβαιης συνύπαρξης παραδοσιακής και σύγχρονης κουλτούρας.

Τα βραβεία καλύτερης παιδικής ερμηνείας απέσπασαν: ο Nikolas Kisker για τον ρόλο του Daniel στην ταινία Daniel ’16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασιάκου, μια σημαντική ελληνική ταινία που απέσπασε και το Βραβείο “#ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες” της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και η Riva Krymalowski για το ρόλο της Anna στο Όταν ο Χίτλερ σκότωσε το ροζ κουνέλι (Caroline Link, Γερμανια-Ελβετία). Η ταινία της βραβευμένης με ‘Οσκαρ σκηνοθέτριας, που αγκαλιάστηκε από το ελληνικό κοινό, απέσπασε και το Βραβείο για μεγάλου μήκους ταινία της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA).

Η Νοva, κορυφαίος πάροχος συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, ήταν ο πάροχος της βραβευμένης ταινίας “When Hitler Stole Pink Rabbit” που έκανε πρόσφατα την τηλεοπτική πρεμιέρα της στα κανάλια Novacinema και είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της Nova και μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand. Ευχαριστούμε τη Nova για την παραχώρηση της ταινίας.

Όλα τα βραβεία θα βρείτε εδώ:  https://olympiafestival.gr/ta-vraveia-tou-23ou-festival-olybias-kai-tis-20is-camera-zizanio/

 

ΑΥΛΑΙΑ

 

Λίγο αργότερα έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ, σε μια μικρή διαδικτυακή εκδήλωση που παρουσίασε  ένα παλιό «Ζιζάνιο»,  η ταλαντούχα ηθοποιός Νάνσυ Μπούκλη.

Το φετινό  φεστιβάλ Ολυμπίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του διεξήχθη διαδικτυακά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με soldout προβολές, όχι μόνο στις μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες των διαγωνιστικών του προγραμμάτων αλλά και σε αφιερώματα όπως αυτό στον σπουδαίο Τζιάνι Ροντάρι. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, και των επιπλέον θεάσεων που κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι συντελεστές από τους παραγωγούς των ταινιών, οι προβολές θα συνεχιστούν και σήμερα έως τα μεσάνυχτα στο online.olympiafilmfestival.gr. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται πολλά από τα εργαστήρια του Φεστιβάλ, που απλώνει τη δράση του όλον τον χρόνο.

Η μεγάλη απήχηση του φεστιβάλ  σε όλη τη χώρα απέδειξε την μεγάλη δίψα του κόσμου για τον παιδικό και εφηβικό κινηματογράφο, κι έδωσε ιδέες και για μελλοντική εξακτίνωσή του, ακόμα και  όταν  θα επανέλθει με το καλό στο φυσικό του χώρο: τις αίθουσες του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε η μουσειοπαιδαγωγός και συντονίστρια των κριτικών επιτροπών Ειρήνη Δελιδάκη και ο εκπαιδευτής Νίκος Σταμπουλόπουλος .

 

Παίρνοντας τον λόγο, ο περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριος Φαρμάκης, είπε: «Φτάσαμε λοιπόν και φέτος στους  τίτλους τέλους του Φεστιβάλ. Ήταν μια πρωτόγνωρη διοργάνωση σε μια πρωτόγνωρη χρονιά. Όμως, αυτή η διοργάνωση, που διεξήχθη φέτος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εκτός από πολύ επιτυχημένη, δημιούργησε κι ένα νέο πλάνο πολύ σημαντικό για τα επόμενα χρόνια: το διαδίκτυο συνέβαλε ώστε το Φεστιβάλ να εξακτινωθεί ακόμα περισσότερο, και να γίνει σημείο συνάντησης από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Νομίζω λοιπόν πως είναι  μια παρακαταθήκη  που πρέπει να διατηρηθεί. Ωστόσο, επειδή ο κινηματογράφος δεν διηγείται μόνο ιστορίες, αλλά αποτελεί και τρόπο κοινωνικής συνάντησης, εύχομαι του χρόνου να συναντηθούμε και  πάλι, απαλλαγμένοι από τον φόβο της υγειονομικής απειλής. Η δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, είναι η δύναμη που θα μας βοηθήσει όλους να βγούμε νικητές από την δοκιμασία που περνάμε. Και είναι η δύναμη αυτή που κάνει το Φεστιβάλ κάθε χρόνο και καλύτερο».

 

«Ένα ακόμα φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του» είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

«Αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μία η χαρά της μεγάλης διαδικτυακής συμμετοχής, από την άλλη η λύπη της στέρησης της φυσικής παρουσίας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου που το Φεστιβάλ κατόρθωσε υπό αντίξοες συνθήκες να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητά του,  κάτι  το οποίο αποδεικνύει τόσο η μεγάλη επισκεψιμότητα της επίσημης ιστοσελίδας του, όσο και  το πλήθος των online προβολών. Αξίζουν συγχαρητήρια στους καλλιτεχνικούς διευθυντές Δημήτρη Σπύρου και Νίκο Θεοδοσίου, και σε όσους εργάστηκαν αθόρυβα προκειμένου να πετύχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Καλή αντάμωση στην Ηλεία και τον Πύργο».

 

Το  Φεστιβάλ έκλεισε παραδοσιακά  ο καλλιτεχνικός διευθυντής  και ψυχή του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου.  «Παρά την online διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ στην εικονική μας αίθουσα, εισπράξαμε την μεγάλη αγάπη του κόσμου, μέσα από θερμά μηνύματα και προτάσεις βελτίωσης. Το Φεστιβάλ έδειξε πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός ακόμα και όταν γίνεται online, και φέτος το κοινό μας το συναντήσαμε μέσα από τις 350.000 επισκέψεις στις σελίδες μας, και τις 42.000 κρατήσεις  ταινιών που γίνανε μέχρι στιγμής-και συνεχίζουμε μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η φυσική διεξαγωγή είναι πολύ σημαντική όμως αξιολογήσαμε πολλά πράγματα από αυτήν την online διαδικασία και θα κρατήσουμε κάποια στοιχεία. Ο μεγάλος  μας στόχος είναι η  μετεγκατάσταση του Φεστιβάλ στο νέο του χώρο στις αποθήκες του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ), στην καρδιά του Πύργου που θα στεγάσει όχι μόνο το Φεστιβάλ αλλά και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Είναι ένα στοίχημα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία που έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα αυτή.  Γιατί ο χώρος αυτός θα αγκαλιάσει κάθε είδους πρωτοβουλία των τοπικών δυνάμεων για τον σύγχρονο πολιτισμό,  αποτελώντας ένα βήμα έκφρασης για τους νέους και τη δημιουργική τους φαντασία, και θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη της περιοχής. Συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον σκοπό αυτό.  Και το όραμά μας συμμερίζονται όλοι οι δήμαρχοι, πολίτες και φορείς  της περιοχής, σε μια σπάνια σύμπνοια. Το ΥΠΠΟΑ,  η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης προσωπικά, αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τη δουλειά του Φεστιβάλ προς αυτήν την κατεύθυνση. Υποσχόμαστε ως φεστιβάλ, να κάνουμε το καλύτερο, όταν δημιουργηθεί ο χώρος αυτός, ώστε να προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον.

Ήδη τα στελέχη του Φεστιβάλ αλλά και συνεργάτες του, εργαζόμεθα μεθοδικά και επίμονα στην παραγωγή περιεχομένου, έτσι ώστε όταν δημιουργηθεί ο χώρος να μπορεί να λειτουργήσει αμέσως με καινοτόμα προγράμματα που να μπορούν να προσελκύουν όχι μόνο κόσμο από όλη την Ελλάδα αλλά και από όλες τις χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου».

 

 

Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio

προβάλλονται ΔΩΡΕΑΝ από τη διεύθυνση online.olympiafestival.gr

στην πλατφόρμα FestivalScope/Shift72

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ/ΣΥΝΟΨΕΙΣ

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, Kids & Docs και Animation)

https://www.dropbox.com/sh/ipxvnw9ga1co0ea/AAA_-hBgrc_OapYSywet3q2aa?dl=0

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ και ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ

 

Το Φεστιβάλ ενισχύουν οικονομικά και οι:

  • ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΔΗΜΟΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΔΑΣ

 

Συνεργασίες:

Κινηματογραφικοί φορείς

  • Ευρωπαϊκή ενωση Παιδικού Κινηματογράφου
  • Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
  • διεθνεσ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ συρου
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  • International Young Audience Film Festival Ale Kino! – Πολωνία
  • Barnefilmfestivalen Kristiansand Intl Children’s Film Festival -Νορβηγία
  • BUFF -Σουηδία
  • CPH PIX / Buster -Δανία
  • Ciné-jeune -Γαλλία
  • Cinekid -Ολλανδία
  • Oulu International Children’s and Youth Film Festival -Φινλανδία
  • Zlín Festival / International Film Festival for Children and Youth -Τσεχία
  • Schlingel International Film Festival for Children and Young Audience -Γερμανία
  • FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM POUR ENFANTS DE MONTRÉAL – ΚΑΝΑΔΑΣ
  • NATIONAL FILM FESTIVAL FOR STUDENTS – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
  • ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών
  • ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ”

Εκπαιδευτικοί φορείς

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • NET / Neaniko Pediko Panepistimio Elladas
  • national film festival for students (Ολλανδια)
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΜΗ
  • ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ
  • Παιδαγωγική Ομάδα «Σκασιαρχείο»
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟι και επιστημονικοι ΦΟΡΕΙς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΜΙΛΟΣ CINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
  • “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”-ΤΟΠΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Άλλοι

  • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ΝOVA
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
  • ΆΡΣΙΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Η Διαδικτυακή λήξη του φεστιβάλ Ολυμπίας – Οι προβολές συνεχίζονται εως και σήμερα (6/12 τα μεσάνυχτα)

Η Διαδικτυακή λήξη του φεστιβάλ Ολυμπίας – Οι προβολές συνεχίζονται εως και σήμερα (6/12 τα μεσάνυχτα)

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

                                Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

                ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (6/12) ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Μια σημαντική εφηβική ταινία με έντονο κοινωνικό πρόσημο, η Αντιγόνη της Sophie Deraspe από  το Καναδά, μια σύγχρονη αλληγορία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, απέσπασε χθες βράδυ το μεγάλο βραβείο του 23ου  Φεστιβάλ Ολυμπίας. Μια ορφανή έφηβη μετανάστρια στον Καναδά, η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και πρότυπο πολίτη, βοηθά τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή, όταν αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ τον άλλο αδερφό τους  και  συλλαμβάνουν τον ίδιο. Καθώς ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στην αστυνομία, τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα, κερδίζει την υποστήριξη των συνομηλίκων της, οι οποίοι κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σαν ένας σύγχρονος χορός  της αρχαίας τραγωδίας. Η ταινία, που κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στα Κρατικά βραβεία του Καναδά, εξασφάλισε στην Ελλάδα διανομή  από το Νεανικό Πλάνο.  Η «Αντιγόνη», κέρδισε μικρούς και μεγάλους συγκεντρώνοντας επίσης τα βραβεία των κριτικών επιτροπών των παιδιών (ηλικίας 13 +) και της ΟΚΛΕ.

 

Το βραβείο  καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισαν Οι μικροί  λύκοι του Samuel Kishi Leopo από τα Μεξικό, άλλη μια ταινία-γροθιά στο στομάχι, που αποδομεί το αμερικανικό όνειρο, υπό το πρίσμα δύο μκρών παιδιών: Δυο  αδερφάκια, ο Max και ο Leo, έχουν μόλις περάσει, μαζί με τη μητέρα τους Lucia, τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Τις άπειρες ώρες που, ολομόναχα, και κλεισμένα σε ένα άθλιο δωμάτιο, περιμένουν τη μαμά τους να επιστρέψει απ’ τη δουλειά, ονειρεύονται την υπόσχεση της ότι θα πάνε στη Ντίσνεϊλαντ: τη δική τους Γη της Επαγγελίας… Ο σκηνοθέτης Samuel Kishi Leopo «χτίζει» πάνω στις εμπειρίες της δικής του παιδικής ηλικίας και αφηγείται μια ιστορία μετανάστευσης εκρηκτικά επίκαιρη. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Generation Kplus στην τελευταία  Μπερλινάλε. Οι «Μικροί λύκοι»  απέσπασαν επίσης το Ειδικό Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»

 

Η ταινία Ο δικός μας χρόνος (Veronica Spedicati) από την Ιταλία για την σχέση ενός μικρού κοριτσιού και του πατέρα της που μοιάζει αγεφύρωτη, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους  μυθοπλασίας, ενώ καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους αναδείχτηκε Το μαργαριτάρι της ερήμου (Pushpendra Singh, Ινδία-Ν.Κορέα), μία ταινία που  κοιτάζει μέσα από τα μάτια ενός 12χρονου το οικουμενικό ζήτημα της αβέβαιης συνύπαρξης παραδοσιακής και σύγχρονης κουλτούρας.

Τα βραβεία καλύτερης παιδικής ερμηνείας απέσπασαν: ο Nikolas Kisker για τον ρόλο του Daniel στην ταινία Daniel ’16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασιάκου, μια σημαντική ελληνική ταινία που απέσπασε και το Βραβείο “#ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες” της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και η Riva Krymalowski για το ρόλο της Anna στο Όταν ο Χίτλερ σκότωσε το ροζ κουνέλι (Caroline Link, Γερμανια-Ελβετία). Η ταινία της βραβευμένης με ‘Οσκαρ σκηνοθέτριας, που αγκαλιάστηκε από το ελληνικό κοινό, απέσπασε και το Βραβείο για μεγάλου μήκους ταινία της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA).

Η Νοva, κορυφαίος πάροχος συνδυαστικών υπηρεσιών οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στην Ελλάδα, ήταν ο πάροχος της βραβευμένης ταινίας “When Hitler Stole Pink Rabbit” που έκανε πρόσφατα την τηλεοπτική πρεμιέρα της στα κανάλια Novacinema και είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της Nova και μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand. Ευχαριστούμε τη Nova για την παραχώρηση της ταινίας.

Όλα τα βραβεία θα βρείτε εδώ:  https://olympiafestival.gr/ta-vraveia-tou-23ou-festival-olybias-kai-tis-20is-camera-zizanio/

 

ΑΥΛΑΙΑ

 

Λίγο αργότερα έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ, σε μια μικρή διαδικτυακή εκδήλωση που παρουσίασε  ένα παλιό «Ζιζάνιο»,  η ταλαντούχα ηθοποιός Νάνσυ Μπούκλη.

Το φετινό  φεστιβάλ Ολυμπίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του διεξήχθη διαδικτυακά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με soldout προβολές, όχι μόνο στις μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες των διαγωνιστικών του προγραμμάτων αλλά και σε αφιερώματα όπως αυτό στον σπουδαίο Τζιάνι Ροντάρι. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, και των επιπλέον θεάσεων που κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι συντελεστές από τους παραγωγούς των ταινιών, οι προβολές θα συνεχιστούν και σήμερα έως τα μεσάνυχτα στο online.olympiafilmfestival.gr. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται πολλά από τα εργαστήρια του Φεστιβάλ, που απλώνει τη δράση του όλον τον χρόνο.

Η μεγάλη απήχηση του φεστιβάλ  σε όλη τη χώρα απέδειξε την μεγάλη δίψα του κόσμου για τον παιδικό και εφηβικό κινηματογράφο, κι έδωσε ιδέες και για μελλοντική εξακτίνωσή του, ακόμα και  όταν  θα επανέλθει με το καλό στο φυσικό του χώρο: τις αίθουσες του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε η μουσειοπαιδαγωγός και συντονίστρια των κριτικών επιτροπών Ειρήνη Δελιδάκη και ο εκπαιδευτής Νίκος Σταμπουλόπουλος .

 

Παίρνοντας τον λόγο, ο περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριος Φαρμάκης, είπε: «Φτάσαμε λοιπόν και φέτος στους  τίτλους τέλους του Φεστιβάλ. Ήταν μια πρωτόγνωρη διοργάνωση σε μια πρωτόγνωρη χρονιά. Όμως, αυτή η διοργάνωση, που διεξήχθη φέτος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εκτός από πολύ επιτυχημένη, δημιούργησε κι ένα νέο πλάνο πολύ σημαντικό για τα επόμενα χρόνια: το διαδίκτυο συνέβαλε ώστε το Φεστιβάλ να εξακτινωθεί ακόμα περισσότερο, και να γίνει σημείο συνάντησης από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Νομίζω λοιπόν πως είναι  μια παρακαταθήκη  που πρέπει να διατηρηθεί. Ωστόσο, επειδή ο κινηματογράφος δεν διηγείται μόνο ιστορίες, αλλά αποτελεί και τρόπο κοινωνικής συνάντησης, εύχομαι του χρόνου να συναντηθούμε και  πάλι, απαλλαγμένοι από τον φόβο της υγειονομικής απειλής. Η δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, είναι η δύναμη που θα μας βοηθήσει όλους να βγούμε νικητές από την δοκιμασία που περνάμε. Και είναι η δύναμη αυτή που κάνει το Φεστιβάλ κάθε χρόνο και καλύτερο».

 

«Ένα ακόμα φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του» είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

«Αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μία η χαρά της μεγάλης διαδικτυακής συμμετοχής, από την άλλη η λύπη της στέρησης της φυσικής παρουσίας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου που το Φεστιβάλ κατόρθωσε υπό αντίξοες συνθήκες να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητά του,  κάτι  το οποίο αποδεικνύει τόσο η μεγάλη επισκεψιμότητα της επίσημης ιστοσελίδας του, όσο και  το πλήθος των online προβολών. Αξίζουν συγχαρητήρια στους καλλιτεχνικούς διευθυντές Δημήτρη Σπύρου και Νίκο Θεοδοσίου, και σε όσους εργάστηκαν αθόρυβα προκειμένου να πετύχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Καλή αντάμωση στην Ηλεία και τον Πύργο».

 

Το  Φεστιβάλ έκλεισε παραδοσιακά  ο καλλιτεχνικός διευθυντής  και ψυχή του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου.  «Παρά την online διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ στην εικονική μας αίθουσα, εισπράξαμε την μεγάλη αγάπη του κόσμου, μέσα από θερμά μηνύματα και προτάσεις βελτίωσης. Το Φεστιβάλ έδειξε πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός ακόμα και όταν γίνεται online, και φέτος το κοινό μας το συναντήσαμε μέσα από τις 350.000 επισκέψεις στις σελίδες μας, και τις 42.000 κρατήσεις  ταινιών που γίνανε μέχρι στιγμής-και συνεχίζουμε μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η φυσική διεξαγωγή είναι πολύ σημαντική όμως αξιολογήσαμε πολλά πράγματα από αυτήν την online διαδικασία και θα κρατήσουμε κάποια στοιχεία. Ο μεγάλος  μας στόχος είναι η  μετεγκατάσταση του Φεστιβάλ στο νέο του χώρο στις αποθήκες του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ), στην καρδιά του Πύργου που θα στεγάσει όχι μόνο το Φεστιβάλ αλλά και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Είναι ένα στοίχημα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία που έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα αυτή.  Γιατί ο χώρος αυτός θα αγκαλιάσει κάθε είδους πρωτοβουλία των τοπικών δυνάμεων για τον σύγχρονο πολιτισμό,  αποτελώντας ένα βήμα έκφρασης για τους νέους και τη δημιουργική τους φαντασία, και θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη της περιοχής. Συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον σκοπό αυτό.  Και το όραμά μας συμμερίζονται όλοι οι δήμαρχοι, πολίτες και φορείς  της περιοχής, σε μια σπάνια σύμπνοια. Το ΥΠΠΟΑ,  η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης προσωπικά, αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τη δουλειά του Φεστιβάλ προς αυτήν την κατεύθυνση. Υποσχόμαστε ως φεστιβάλ, να κάνουμε το καλύτερο, όταν δημιουργηθεί ο χώρος αυτός, ώστε να προσελκύσουμε το διεθνές ενδιαφέρον.

Ήδη τα στελέχη του Φεστιβάλ αλλά και συνεργάτες του, εργαζόμεθα μεθοδικά και επίμονα στην παραγωγή περιεχομένου, έτσι ώστε όταν δημιουργηθεί ο χώρος να μπορεί να λειτουργήσει αμέσως με καινοτόμα προγράμματα που να μπορούν να προσελκύουν όχι μόνο κόσμο από όλη την Ελλάδα αλλά και από όλες τις χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου».

 

 

Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio

προβάλλονται ΔΩΡΕΑΝ από τη διεύθυνση online.olympiafestival.gr

στην πλατφόρμα FestivalScope/Shift72

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ/ΣΥΝΟΨΕΙΣ

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, Kids & Docs και Animation)

https://www.dropbox.com/sh/ipxvnw9ga1co0ea/AAA_-hBgrc_OapYSywet3q2aa?dl=0

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ και ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ

 

Το Φεστιβάλ ενισχύουν οικονομικά και οι:

  • ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΔΗΜΟΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΔΑΣ

 

Συνεργασίες:

Κινηματογραφικοί φορείς

  • Ευρωπαϊκή ενωση Παιδικού Κινηματογράφου
  • Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
  • διεθνεσ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ συρου
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  • International Young Audience Film Festival Ale Kino! – Πολωνία
  • Barnefilmfestivalen Kristiansand Intl Children’s Film Festival -Νορβηγία
  • BUFF -Σουηδία
  • CPH PIX / Buster -Δανία
  • Ciné-jeune -Γαλλία
  • Cinekid -Ολλανδία
  • Oulu International Children’s and Youth Film Festival -Φινλανδία
  • Zlín Festival / International Film Festival for Children and Youth -Τσεχία
  • Schlingel International Film Festival for Children and Young Audience -Γερμανία
  • FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM POUR ENFANTS DE MONTRÉAL – ΚΑΝΑΔΑΣ
  • NATIONAL FILM FESTIVAL FOR STUDENTS – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
  • ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών
  • ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ”

Εκπαιδευτικοί φορείς

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • NET / Neaniko Pediko Panepistimio Elladas
  • national film festival for students (Ολλανδια)
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΜΗ
  • ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ
  • Παιδαγωγική Ομάδα «Σκασιαρχείο»
  • ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟι και επιστημονικοι ΦΟΡΕΙς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΜΙΛΟΣ CINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ
  • “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”-ΤΟΠΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Άλλοι

  • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
  • ΝOVA
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
  • ΆΡΣΙΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων