Η 7η πεζοπορία στο «Μονοπάτι των θαλασσοκρίνων»

spot_img

Προτεινόμενα

Την 7η πεζοπορία στο «μονοπάτι των θαλασσοκρίνων» διοργανώνει την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, η εθελοντική ομάδα «Πεζοπορίες με Πανσέληνο» του Συλλόγου Αθηνών «Επτάλοφος» – Φυσιολατρία, Οικολογία, Πολιτισμός, Πεζοπορία, με Αρχηγό τον πρόεδρου του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο.

Συνδιοργανωτές της πεζοπορίας είναι τα Δ.Δ. Κυλλήνης, Κάστρου, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Λυγιάς, ενώ συμμετέχουν οι δήμοι Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Σημείο συνάντησης είναι το Λιμάνι Κυλλήνης όπου η πεζοπορία (Κυλλήνη, Λουτρά Κυλλήνης, Κάστρο, Αρκούδι) θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, παραλιακή με πολλές εναλλαγές (βράχια, βότσαλα, αμμουδιές, δάσος ), για όσους και όσες δεν θέλουν να πεζοπορήσουν στα βράχια θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή. Οι πεζοπόροι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα πεζοπορούν δίπλα στ΄ ανθισμένα θαλασσόκρινα.

Στη θέση Πετρέλαια τη  θα γίνει μία μικρή στάση για ν΄ απολαύσουν οι πεζοπόροι το μοναδικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Επίσης στο τέλος της πεζοπορίας θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για να μεταφέρει τους οδηγούς στ΄ αυτοκίνητά τους.

Στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί από το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Grecotel ένα εισιτήριο δωρεάν επίσκεψη για το υδροθεραπευτήριο των ιαματικών λουτρών για εισπνοές, υδρομασάζ, χαμάμ με θειούχο ιαματικό νερό.

Επίσης στη διαδρομή θα προσφερθούν σε όλους τους πεζοπόρους κεράσματα από τα Ξενοδοχειακά συγκροτήματα Robinson και Grecotel.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι υγιείς σε καλή φυσική κατάσταση και τα παιδιά μέχρι 17 ετών να συνοδεύονται.

Απαραίτητος εξοπλισμός: διπλές κάλτσες, καπέλο, μπατόν, σακίδιο, ελαφριά ρούχα, αντιανεμικό, μικρή πετσέτα, (μαγιό προαιρετικά) νερό δύο λίτρα, φακό, ξηρά τροφή.

Στο τέλος της πεζοπορίας όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει δωρεάν στο beach party στην παραλία, κοντά στα βράχια στο πανέμορφο Αρκούδι, με μουσική από Εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας, Πεζοπορίες με Πανσέληνο. Το beach party είναι ανοιχτό και μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρχηγό της πεζοπορίας, κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο στο 6974070997.

  •  
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα